Ebi ga, ja makar jednom u 3 mjeseca kopiram nekome Svetli grobovibelfy wrote: ↑11/05/2026 21:44e cuj, citirao J.J.Zmaja... mislim da ovo nisam vidio do sada na forumu. no, za forum bi vise pasala prica kako cigo hvali svoga konja...PixelDrifter wrote: ↑11/05/2026 15:26 U selo dolazi slon, a skupina slijepaca želi saznati kako životinja izgleda. Prvi opipa surlu i kaže da je slon poput zmije. Drugi dodirne nogu i tvrdi da je slon poput stupa.Treći uhvati uho i misli da je slon poput lepeze. Četvrti dodirne bok i zaključi da je slon poput zida. Peti uhvati rep i kaže da je slon kao uže. Donosimo sud o cjelini na temelju subjektivnog iskustva (Isključujem iz ovoga teoretičare pizdarija, jer im je osnova pizdarija). Različite percepcije.![]()
Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
- dr_Evil
#2451 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
- Laplace
#2452 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Svijet klizi u idiokratiju i to se vidi u svim sferama.dr_Evil wrote: ↑11/05/2026 15:04OK... ali ja sam otisao iz domovine, pa sam posvjedocio iskustvu u Europi.
Vidim svasta, dobro, loseg, odlicnog, ali generalno raja sta dolazi sve je vise nervozna iz samo njima znanih razloga, ne mogu da procitaju 4-5 stranica standarda ili knjige, odustaju na prvu prepreku, i ne znaju osnove. Ali svako od njih je mnogo bolji od mene sto se tice dionica, fondova, i kripto valuta. Dobro - mozda je ta financijska nepismenost nesto sta sam donio sa sobom iz BiH i nikako da klikne kako treba u meni![]()
-
daario naharis
#2453 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Niko vise ne vjeruje da rad donosi bolji zivot jer su vidjeli ljude koji za jednu sedmicu na jednu golu sliku zarade stan (ona cura iz americke pite je primjer), onda je zakljucak jasan, sto ja ne bi slikao stopala i zaradio d apokrijem mjesecne troskove zivota?Laplace wrote: ↑12/05/2026 09:24Svijet klizi u idiokratiju i to se vidi u svim sferama.dr_Evil wrote: ↑11/05/2026 15:04OK... ali ja sam otisao iz domovine, pa sam posvjedocio iskustvu u Europi.
Vidim svasta, dobro, loseg, odlicnog, ali generalno raja sta dolazi sve je vise nervozna iz samo njima znanih razloga, ne mogu da procitaju 4-5 stranica standarda ili knjige, odustaju na prvu prepreku, i ne znaju osnove. Ali svako od njih je mnogo bolji od mene sto se tice dionica, fondova, i kripto valuta. Dobro - mozda je ta financijska nepismenost nesto sta sam donio sa sobom iz BiH i nikako da klikne kako treba u meni![]()
- zforumas
#2454 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Problem je sto su roditelji tog buduceg Einsteina u vecini slucajeva radnicka klasa, bez nekog drustvenog uticaja za razliku od razmazenih derista kojekakvih kabadahija, gazdurina, tik-tok influensera i slicno cija djeca moraju imati dobre ocjene. Tu su i nastavnici/profesori u nezavidnoj situaciji. Pogresne drustvene vrijednosti...Laplace wrote: ↑12/05/2026 09:21Dosta je uzroka, ali možda bih kao vodeći naveo ideju da obrazovanje treba biti lako, da se djeca ne smiju stresirati i razmišljati nego im se sve mora servirati kroz zabavu. Nastavnik mora glumiti stand-up komičara i zabavljača. školu se završava bez minimalnog znanja.
Obrazovanje nekad (u bivšoj Jugoslaviji) je bilo fokusirano na nekog prosječnog učenika, što nije bilo dobro. Ali, sad je fokusirano za najslabije učenike dok se talenti zanemaruju i uništavaju. Ukratko, zapostavljamo budućeg Einsteina da bismo izvukli učenika koji naprosto neće ni najmanje da se potrudi.
Sta ce jadan mali Einstein na nekoj olimpijadi, gdje ces njega poslati na kakav seminar, workshop ili razmjenu studenata...
- Dozer
#2455 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Najkrace i najtacnije receno.Laplace wrote: ↑12/05/2026 09:24Svijet klizi u idiokratiju i to se vidi u svim sferama.dr_Evil wrote: ↑11/05/2026 15:04OK... ali ja sam otisao iz domovine, pa sam posvjedocio iskustvu u Europi.
Nase nekadasnje obrazovanje je bilo sveobuhvatno, cesto i preopsirno u mnogim predmetima, ali je bilo i te kako svsishodno, a na kraju krajeva u upotrebljivo. Taj sistem je kreirao radnike vec nakon srednje skole.
Danasnji obrazovni sistem je jedna najobicnija budalastina, pokusaj uvodjenja zapadnjackog sistena, ali po nekakvim novokomponovanim i nakaradnim domacim normama, a te norme, zapravo, ne postoje.
Sve je ad-hoc, nabacano, bez konzistencije, a rezultat je da generacije 1980+ iz skola izlaze bukvalno polupismene. I ne samo skola, nego i s fakulteta.
A to ce postajati sve gore i gore s jacanjem AI, koji neumoljivo dodatno zagljupljuje ionako funkcionalno nepismene.
Da...idemo u klasicnu idiokratiju. I nikako ne mogu reci da to nije ciljano tako, a jos manje to podvesti pod nekakav napredak.
Imam i zivuci primjer kako to funkcionise u realnosti... Kolega na engleskom sad salje pro email, iako je vidljivo AI generisanje, a kad prica na eng to zvuci kao mmmm, aammm... pa tri proste rijeci, pa opet mmmm, aaammmm...
Last edited by Dozer on 12/05/2026 09:45, edited 2 times in total.
- Laplace
#2456 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Liku se kritičko razmišljanje svodi na sljedeće: negdje pročita da je Hawking bio pedofil, pomisli "ima smisla" i to će do smrt braniti ako apsolutnu i nepobitnu istinu. Ni na kraj pameti mu ne pada da je ono što je pročitao najobičnija izmišljotina. Ma ne, on je to pročitao i to mora da je istina i samo istina.belfy wrote: ↑11/05/2026 21:50Dozer wrote: ↑10/05/2026 21:09 Sve si rekao ovime. Ti koji imaju moc istovremeno imaju i Harwarde, i sl., i upravljaju nepismenim plebsom kako hoce i oko cega hoce.
Sta god se oni dogovore, bez ikakvih problema ce to plasirati zatupljenom.plebsu kroz X kanala i nacina, od CNN-a, preko kupljenih i/ili svojih naucnika, do Holywooda.
Jel' se smatras neobrazovanim plebsom?.mislim da bi izmedju ova dva posta trebali da nadjemo neku sredinu. cisto da znamo na koju tezu se odgovara...Njanjavi wrote: ↑10/05/2026 13:08 Sve satro pametni a toliko tesko pojmit da je jedan okultisticki pedo a matt groening redovno bio kod epsteina jos od 1990te.
I toliko tesko za pojmit vama, skolovanoj svjetini tako nesto jelte.
Kad sam pričao prije par godina za ucesce te akademske elite i spomenuh onog truhlu invalidnog hawkinga, ovdje salve uvreda ko da vam je familija jbote drzava.
A evo i dan danas mantrate o teorijama zavjera na spomen toga.
Plaho ste mi skolovanjem vidim razvili kriticko razmisljanje![]()
evo, imamo dva teoreticara gdje tvrde suprotne stvari. sada je samo pitanje - koju teoriju prihvatiti? da li sada skolovani ne valjaju ili neskolovani? i da li neskolovani trebaju objasnjavati skolovanima ili obratno...?
jer... ja sam sada malo zbunjen i ne znam koji su sada dobri, a koji su losi... ili da to prevedem na forumski - koji su nasi, a koji njihovi?
Teoretičari zavjera o kritičkom razišljanju...
- dr_Evil
#2457 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Istinu zboris profa, odlicno si opisao stanje. Ne znam gdje sve ovo vodi, a da prije toga ne stavim foliju na glavu i to duplu, kad nemam foliju na glavi vrti mi se ona od Muska da ne trebamo stediti za stare dane jer nas ceka blagostanje, a meni mirise na feudalizam gdje ce burzuji imati monopol nad znanjem. Ne bas tako davno odlika bogatih je bila da su znali pisati, sto im je dalo odredjenu prednost nad kopacima krompira, izgleda da ce kopaci krompira u buducnosti biti puki korisnici odgovora umjetne inteligencije.Laplace wrote: ↑12/05/2026 09:21Dosta je uzroka, ali možda bih kao vodeći naveo ideju da obrazovanje treba biti lako, da se djeca ne smiju stresirati i razmišljati nego im se sve mora servirati kroz zabavu. Nastavnik mora glumiti stand-up komičara i zabavljača. školu se završava bez minimalnog znanja.
Obrazovanje nekad (u bivšoj Jugoslaviji) je bilo fokusirano na nekog prosječnog učenika, što nije bilo dobro. Ali, sad je fokusirano za najslabije učenike dok se talenti zanemaruju i uništavaju. Ukratko, zapostavljamo budućeg Einsteina da bismo izvukli učenika koji naprosto neće ni najmanje da se potrudi.
Sad kad ponovo stavim foliju na glavu, onda pomislim da je jednostvno standard pokvario ljude, jedu govna i sanjare - nek prosti kolega forumas s druge teme sto ne voli Stulica.
- Dozer
#2458 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Chomsky je davno opisao 10 strategija manipulacije ljudima. One se danas primjenjuju u potpunosti.
Nije da ni na ovoj temi nema dokaza...
Nije da ni na ovoj temi nema dokaza...
-
Osmi Socrates
#2459 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
"Zaboravio" si da napišeš da Chomsky smatra da je širenje teorija zavjere jedan od alata da se ta manipulacija sprovodi u djelo.
Da ga znaš čitati kao što ne znaš to bi znao.
Al' neka si ga spomenuo. 
Da ga znaš čitati kao što ne znaš to bi znao.
- Dozer
#2460 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Jesi siguran da si dobro shvatio to...?.
Zar on nije tvrdio da je koristenje "teorija zavjera" distrakcija...?.
Drugim rijecima, kako bi se prikrilo stvarno stanje, koriste se skretanja s toga optuzbama za "teoriju zavjere".
I to je upravo ono sto je istina. Ko god za nesto, od Watergate-a, iznese samo djelic istine o necemu sto vlasti zele sakriti, automatski se progrlasava "teoreticaren zavjera", cime ga se pokusava diskreditovati.
A to je samo prvi korak...
Zar on nije tvrdio da je koristenje "teorija zavjera" distrakcija...?.
Drugim rijecima, kako bi se prikrilo stvarno stanje, koriste se skretanja s toga optuzbama za "teoriju zavjere".
I to je upravo ono sto je istina. Ko god za nesto, od Watergate-a, iznese samo djelic istine o necemu sto vlasti zele sakriti, automatski se progrlasava "teoreticaren zavjera", cime ga se pokusava diskreditovati.
A to je samo prvi korak...
- PixelDrifter
#2461 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Watergate nije bila nikakva teorija zavjere nikada! Ne znam odakle taj narativ. Tadasnji predsjednik Richard Nixon je prisluskivao demokrate, otkrili ga novinari Washington posta, napravili su i film sedamdesetih o tome "Svi predsjednikovi ljudi" skoro odmah. Nakon sto su ga provalili Nixon je podnio ostavku.
- Njanjavi
#2462 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Frajer ladno film kao dokaz istinitosti bajkice postavi mrtav ozbiljan.
Dosta neta za danas deff.
Ti hljeba i boga i pameti
- Arminovski
-
Osmi Socrates
#2464 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
I još mene pita jesam li dobro shvatio.
For the record, Chomsky je racionalni skeptik. Smatra da su teorije zavjere, well, jbg, upravo ono što im ime i govori, teorije, budalaštine koje nemaju ni početak ni kraj ni način da budu dokazane. Niti teoretičari zavjere mogu podnijeti dokaze. Ikad. Svjesno se i namjerno plasiraju u javnost da bi zamutile vodu.
Tokom čitavog svog života, ekstremno mu je važno bilo da povuče neki bi rekli, finu liniju između sebe i teoretičara zavjere. Teorije zavjere služe za distrakciju, puka dimna zavjesa, da odvuče pažnju ljudi od racionalne analize djelovanja države, medija, i ostalog, od traženja dokaza crno na bijelo.
Ali, da bi tražio dokaze crno na bijelo, dokaze koji uvijek postoje, treba ozbiljno raditi, a ne gledati baljezganje luđaka po internet bespućima. I onda to iznositi kao kritičko razmišljanje.
For the record, Chomsky je racionalni skeptik. Smatra da su teorije zavjere, well, jbg, upravo ono što im ime i govori, teorije, budalaštine koje nemaju ni početak ni kraj ni način da budu dokazane. Niti teoretičari zavjere mogu podnijeti dokaze. Ikad. Svjesno se i namjerno plasiraju u javnost da bi zamutile vodu.
Tokom čitavog svog života, ekstremno mu je važno bilo da povuče neki bi rekli, finu liniju između sebe i teoretičara zavjere. Teorije zavjere služe za distrakciju, puka dimna zavjesa, da odvuče pažnju ljudi od racionalne analize djelovanja države, medija, i ostalog, od traženja dokaza crno na bijelo.
Ali, da bi tražio dokaze crno na bijelo, dokaze koji uvijek postoje, treba ozbiljno raditi, a ne gledati baljezganje luđaka po internet bespućima. I onda to iznositi kao kritičko razmišljanje.
Last edited by Osmi Socrates on 12/05/2026 20:14, edited 1 time in total.
-
splinter
#2465 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
VIDEO Ukrajinska vojska: Snimili smo NLO
VISOKI ukrajinski savjetnik za obranu objavio je snimku dronom koja navodno prikazuje neidentificirani leteći objekt (NLO) sferičnog oblika sa šest šiljastih stožaca i toplinskim tragom. Objekt je uočen u svibnju prošle godine tijekom borbenih operacija na visini od 800 metara, a snimka ga prikazuje kako sporo lebdi, bez reakcije na prisutnost drona, piše Kyiv Post
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... i_ostalo_m
VISOKI ukrajinski savjetnik za obranu objavio je snimku dronom koja navodno prikazuje neidentificirani leteći objekt (NLO) sferičnog oblika sa šest šiljastih stožaca i toplinskim tragom. Objekt je uočen u svibnju prošle godine tijekom borbenih operacija na visini od 800 metara, a snimka ga prikazuje kako sporo lebdi, bez reakcije na prisutnost drona, piše Kyiv Post
- PixelDrifter
#2466 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Niti odgovarati ljudima koji su apsolutno neupuceni, neobrazovani, a koji su se, nazalost, u skladu sa napretkom tehnologije, dokopali tastature i poceli da iznose svoje argumente koji se baziraju za njih visokointelektualnom postulatu "vidi mu glave".

- PixelDrifter
#2467 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Vidis nesto interesantno, neidentifikovano i umjesto da nastavis snimati navedeni objekt, u cilju identifikacije, nakon dva sekunda prebacis se na besmisleni pejzaz i snimas pet puta duze. Uvjerljivo.splinter wrote: ↑12/05/2026 20:06 VIDEO Ukrajinska vojska: Snimili smo NLO
- Njanjavi
#2468 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Pa lice ako si ikad slusao chomskog kako prica o nekim istorijskim dogadjajima u oficijelnim narativima su i te njegove priče okarakterisane kao teorije zavjera.Osmi Socrates wrote: ↑12/05/2026 19:38 I još mene pita jesam li dobro shvatio.![]()
-
Osmi Socrates
#2469 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Ja sam Chomskog gledao uživo kako odgovara na pitanje koja je razlika između njega i teoretičara zavjera.
Šta liči šta ne liči je irelevantno. Lijepo je napisano "fina linija" između teoretičara zavjere i racionalnih skeptika.
Šta liči šta ne liči je irelevantno. Lijepo je napisano "fina linija" između teoretičara zavjere i racionalnih skeptika.
-
Osmi Socrates
#2470 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Konkretno, Watergate nije bila nikakva teorija zavjere. Niko nije šuškao o tome. Niko nije znao o tome. Čak ni početak nije imao naznake da je Nixon umiješan u to. Nikad nije utvrđeno ko je naredio prisluškivanje.
To je bilo vrijeme kad si morao dokazati ono što misliš da je istina. Nixon je pokušao da sakrije umiješanost ljudi iz njegove administracije u prikrivanju Watergate skandala. To je uzrok njegovog pada. To se bitno razlikuje od davanja naređenja da se prisluškuju politički protivnici.
Oni koji su uhvaćeni na djelu i nisu bili neki konspiratori, jer su, po izvještajima, često radili jedan protiv drugog. Jedan ujedinjavajuči cilj između njih je bilo teško otkriti.
Nixon razbija na izborima 1972, niko nikad ubjedljivije nije dobio izbore. Niko nije ispredao beskrajne teorije zavjere.
Sve ostalo je bio predani rad dvojice novinara. Traženje dokaza, pričanje sa pravim ljudima na pravim mjestima, imali su i sreće sa Deep Throat-om, itd. Jedan od tih novinara je čak najvjerovatnije i bio Republikanac. Barem prije pisanja o Watergateu.
To je bilo vrijeme kad si morao dokazati ono što misliš da je istina. Nixon je pokušao da sakrije umiješanost ljudi iz njegove administracije u prikrivanju Watergate skandala. To je uzrok njegovog pada. To se bitno razlikuje od davanja naređenja da se prisluškuju politički protivnici.
Oni koji su uhvaćeni na djelu i nisu bili neki konspiratori, jer su, po izvještajima, često radili jedan protiv drugog. Jedan ujedinjavajuči cilj između njih je bilo teško otkriti.
Nixon razbija na izborima 1972, niko nikad ubjedljivije nije dobio izbore. Niko nije ispredao beskrajne teorije zavjere.
Sve ostalo je bio predani rad dvojice novinara. Traženje dokaza, pričanje sa pravim ljudima na pravim mjestima, imali su i sreće sa Deep Throat-om, itd. Jedan od tih novinara je čak najvjerovatnije i bio Republikanac. Barem prije pisanja o Watergateu.
Last edited by Osmi Socrates on 13/05/2026 00:25, edited 2 times in total.
-
zilog
#2471 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
U glavama ovih nasih "teoreticara zavjera", je da zataskavanje Epstein orgija, predstavlja dokaz/urnek - da Apollo 11 nije sletio na mjesec
Nakon toga, kakav god idiotluk da izvale, slijedi odgovor po sablonu - a kako su zataskavali Epstein-a?
Isto, kao da dodjes kuci i stociras zenu, jer je Melina prevarila Harisa...
A niko da objasni najbanalniji detalj: kako to da svemocne kabale, sposobne ucijenjivati i kontrolisati stotine Nebelovaca, stotine hiljada inzinjera, stotinjak vlada, prakticno 99% covjecanstva sa IQ vecim od 90, a nikako da usutkaju NJIH, makar na produktu te iste svemocne grupe - internetu?
Nakon toga, kakav god idiotluk da izvale, slijedi odgovor po sablonu - a kako su zataskavali Epstein-a?
Isto, kao da dodjes kuci i stociras zenu, jer je Melina prevarila Harisa...
A niko da objasni najbanalniji detalj: kako to da svemocne kabale, sposobne ucijenjivati i kontrolisati stotine Nebelovaca, stotine hiljada inzinjera, stotinjak vlada, prakticno 99% covjecanstva sa IQ vecim od 90, a nikako da usutkaju NJIH, makar na produktu te iste svemocne grupe - internetu?
- Dozer
#2472 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Ovaj odgovor je sav konfuzan... AI?Osmi Socrates wrote: ↑12/05/2026 19:38 I još mene pita jesam li dobro shvatio.![]()
- Dozer
#2473 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Vrlo jednostavno se to radi, i vec je X puta objasnjeno.zilog wrote: ↑12/05/2026 20:57 U glavama ovih nasih "teoreticara zavjera", je da zataskavanje Epstein orgija, predstavlja dokaz/urnek - da Apollo 11 nije sletio na mjesec
Isto, kao da dodjes kuci i stociras zenu, jer je Melina prevarila Harisa...![]()
Majstore, kada radis u vladinom objektu, ili za vladu, pogotovo na necemu tajnom, na samom startu dobijes poprilican ugovor o tajnosti da potpises.
Ti ugovori imaju klauzule koje sa sobom nose podosta zajebanih zakonskih sankcija, cesto i enormnih novcanih penala.
Cak i kada se neki pojedinac drzne da progovori javno, ostali odmah vide kakve stvari pocne dozivljavati, kao i njegova porodica, i nije pretesko zakljuciti zasto sute.
Fakat si naivan.... I ne samo ti.
Pa, ljudi godinama slikali i s kilometara daljine snimali avione kako dovoze i odvoze zaposlene u Area51, a vlada uporno tvrdila da to ne postoji.
Naravno, svi koji su tvrdili suprotno i nudili slike i snimke, bili su, gle cuda - teoreticari zavjera. Danas, kad je vlada konacno priznala Area51, nestade i prica o teoreticaruma zavjera o njoj.
Trenutno se ista "bitka" vodi za Dulce Base, gdje vlada tvrdi da ta baza na postoji, a zvizdaci popur inzinjera Philla Shneidera i dr. Kristine Sanchez vise nisu medju zivima.
Watergate - prije konacnog priznanja desavanja, prva reakcija je bila novinare etiketirati kao teoreticare zavjere.
-
zilog
#2474 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Dozer wrote: ↑13/05/2026 06:15Vrlo jednostavno se to radi, i vec je X puta objasnjeno.zilog wrote: ↑12/05/2026 20:57 U glavama ovih nasih "teoreticara zavjera", je da zataskavanje Epstein orgija, predstavlja dokaz/urnek - da Apollo 11 nije sletio na mjesec
Isto, kao da dodjes kuci i stociras zenu, jer je Melina prevarila Harisa...![]()
Majstore, kada radis u vladinom objektu, ili za vladu, pogotovo na necemu tajnom, na samom startu dobijes poprilican ugovor o tajnosti da potpises.
Ti ugovori imaju klauzule koje sa sobom nose podosta zajebanih zakonskih sankcija, cesto i enormnih novcanih penala.
Cak i kada se neki pojedinac drzne da progovori javno, ostali odmah vide kakve stvari pocne dozivljavati, kao i njegova porodica, i nije pretesko zakljuciti zasto sute.
Fakat si naivan.... I ne samo ti.
Pa, ljudi godinama slikali i s kilometara daljine snimali avione kako dovoze i odvoze zaposlene u Area51, a vlada uporno tvrdila da to ne postoji.
Naravno, svi koji su tvrdili suprotno i nudili slike i snimke, bili su, gle cuda - teoreticari zavjera. Danas, kad je vlada konacno priznala Area51, nestade i prica o teoreticaruma zavjera o njoj.
Trenutno se ista "bitka" vodi za Dulce Base, gdje vlada tvrdi da ta baza na postoji, a zvizdaci popur inzinjera Philla Shneidera i dr. Kristine Sanchez vise nisu medju zivima.
Watergate - prije konacnog priznanja desavanja, prva reakcija je bila novinare etiketirati kao teoreticare zavjere.
Upravo si potvrdio ono sto sam napisao u gornjem postu. Banalna zataskavanja, jedne vlade, gdje je broj potencijalnih zvizdaca 10-100, vam je dokaz da postoje zataskavanja, gdje su ukljucene desetine neprijateljskih vlada, stotine Nobelovaca (Turingovaca,...) i stotine hiljada inzinjera...
I onda, mi naivni...
Kada se vec zadajes, da elaboriras ono sto nam ne predstavlja nikakav dokaz, bar se osvrni na boldirano, vise puta postavljeno pitanje:
Ako vec postoji toliko obimno zataskavanje, o kojem ovisi svjetski poredak, kako to da vidimo sta pisete?
- PixelDrifter
#2475 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet
Ne širiti neistine! To ne dobro! To ne fino! Novinari Washington Posta nikada (never ever) nisu bili označeni kao teoretičari zavjera u aferi Watergate. Isti termin nije ni postojao. Ne prepisivati sa nekog portala pizdarija neistine. To ne dobro! To ne fino! Ono za vojne baze isto pizdarija. Ali ti tako ferceraš, tvoj mozak upija pizdarije, ne činjenice. To ne lijepo! To ne fino! Kongo te zove da ti da bongo karmelu. To fino za tebe. To opravi mozgić kod dozerić.