Za izbor B podpredsjednika.Haris.ba wrote: ↑12/05/2026 15:07Kakvih ruku?_BataZiv_0809 wrote: ↑12/05/2026 12:15
Bez Smitovih intervencija-Trojka je imala dovoljan broj ruku.
Mislis u parlamentu?
Dzaba kad ti treba i Lendina ruka. U ustavu tako bilo.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#60001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Prpa.ba
#60002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta mislis da je logican ishod toga sto "nije fer da Bosnjaci biraju hrvatima clana predsjednistva"?
Prvo, priznajes da postoji toboznji "hrvatski clan predsjednistva".
Drugo, priznajes da je u pitanju nesto sto moze biti fer ili ne, dakle volja biraca u FBiH nije fer.
Sta mislis da je logican ishod sinhronizovanih trojkaskih napada na apelaciju g. Kovacevica, pri cemu su ispali degutantniji i agresivniji od samog HDZ-a?
Je li stvarno mislis da ce ostrasceni trojkaski botovi s kojima dijelis saff sutra izaci na protest, ili osjetiti zrno nelagode, ako se uvede npr. "plutajuca izborna jedinica", a ovako ih je dobro kondicioniralo?
Mirna disolucija zasniva se na lagahnom kuhanju zabe. SDA je kuhala polahko, Trojka je malo prejako podigla temperaturu pa se poneko i osvijestio. Npr. ja.
-
internazionale
#60003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Fakturišeš trojkašima Harisove i Bakirove pričePrpa.ba wrote: ↑12/05/2026 15:24Sta mislis da je logican ishod toga sto "nije fer da Bosnjaci biraju hrvatima clana predsjednistva"?
Drugo, priznajes da je u pitanju nesto sto moze biti fer ili ne, dakle volja biraca u FBiH nije fer.
Sta mislis da je logican ishod sinhronizovanih trojkaskih napada na apelaciju g. Kovacevica, pri cemu su ispali degutantniji i agresivniji od samog HDZ-a?
Je li stvarno mislis da ce ostrasceni trojkaski botovi s kojima dijelis saff sutra izaci na protest, ili osjetiti zrno nelagode, ako se uvede npr. "plutajuca izborna jedinica", a ovako ih je dobro kondicioniralo?
Mirna disolucija zasniva se na lagahnom kuhanju zabe. SDA je kuhala polahko, Trojka je malo prejako podigla temperaturu pa se poneko i osvijestio. Npr. ja.
- dr_Evil
#60004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
palermo wrote: ↑12/05/2026 14:33Dina ti zemo, koji ste to Vi..posto vidim.mene tituliras kao neku drugu stranu, pa cisto pitam, onako iz radoznalosti, da vidim koja ste to onda Vi stranadr_Evil wrote: ↑12/05/2026 14:17Pa zar niste pricali da ce isporuciti izborni i posebne glasacke kutije samo ako ih primi u vlast. E sad jesu li ga prevarili ili mu to nisu obecali?
Mislim smijurija je citava ova pricaizbori se blize, svuda coca-cola. Glodjanje kosti dok drzavna imovina ode nizim razinama vlasti. Izborni padobranci nepoznatih nickova sta dolaze na forum taman kad je bila krenula solidna prica oko toga sta je pozadina odlaska Gargamela.
Skeptik bi rekao ko je to nas, kad se igramo sintagme.Faranju su zajebali, a Bakir opet hoce da zajebe nove Franje.
Sto bi se reklo nije fer ni sportski od nas.
Ili evo u tvom postu "nisam ih ja nikad" - ko su oni - koje nikad nisi zvao, ili ko su oni koji nisu prevarili Covketa.
Helem, u svakom slucaju VI ste oni koji u ovoj raspravi danasnjoj podrzavate Baketa i prizivate ga kao spasioca.
Ja opet tvrdim da je ovo padobranska rasprava da se skrene tema sa odlaska Gargamela, a vi(svi) kako hocete. Da sam admin ovakvim zaprasivacima ociju bih ban puknuo.
- Prpa.ba
#60005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hoces reci da je trojka zauzela drugu pricu?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#60006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
koliko općih mjesta i parola, a jako malo konkretnog i realnog napisanog.Prpa.ba wrote: ↑12/05/2026 15:24Sta mislis da je logican ishod toga sto "nije fer da Bosnjaci biraju hrvatima clana predsjednistva"?
pa hajmo redom. da, mislim da je željko tobožnji hrvatski član predsjedništva, a o Kovačeviću kao liku koji je donedavno kukao kako nema posla, pa je odjednom ekspert za ustavno pravo, posebno ne bih. Kovačević je pajac, ko i šef mu stranke i sasvim dosljedno pokazuju koliko u njihovim rukama to mjesto može biti nebitno. velim, u njihovim rukama.
no to što ja mislim da ŽK zaista nema legitimnost ne mijenja činjenicu da ni HDZ ili generalno hrvatske stranke nemaju legitimnost da odlučuju i drže taocima cijelu federaciju ili državu. također, mišljenja sam da taj član predsjedništva konkretno čoviću i nije toliko bitan koliko mu donosi koristi na drugim poljima.
za šta će mu osim kao dodatni alat za ucjenjivanje bošnjaka i države, a alata kojeg ima saasvim dovoljno kroz druge institucije? vanjsku politiku im svakako završava HDZ Hrvatske.
jadno i bijedno zvuče vapaji o ugroženosti hrvata, dok isti čim su blizu polovine, a da ne govorim o apsolutnoj većini, sistemski odjebavaju druge, posebno povratnike. zato me savršeno boli kurac za tim njihovim subjektivnim osjećajem ugroženosti dok rade mnogo gore stvari na terenu.
no, ako žele člana predsjedništva, nikakav problem, ukoliko dom naroda bude ono što bi i trebao - zaštita strogo definisanog vitalnog nacionalnog interesa, koji bi se eventualno mogao i proširiti, ali ne toliko da za svaku stvar se moraju glasiti muda HDZu ili nekim opskurnim ragužima.
ali kad bi se u to išlo, još neki bi gubili poluge vlasti, a tu država i nije toliko bitna, kako je Bakir fino objasnio Kifli u porukama. ZNA SE ko je bitan.
naravno da im ne bih nikada dao "legitimnog" bez ogromnih ustupaka, posebno u hercegovini u mnogim pogledima. ako ćemo ići legitimno, ići ćemo do kraja, pa im obiti tu priču.
ali kako rekoh, bitnije je uništiti trojku u kantonu, nego ganjati legitimitet stolačkih bošnjaka. ili zajednički nastupiti, ali bez fige u džepovima. jedino kada je bakir želio zajednički nastup bilo je kada nije htio da bude jedini krivac. ili kada je matematički morao, a i tada se šurovalo sa HDZom da se sjebe konkurencija, a ne da se uradi nešto konkretno i ne bude inferioran.
mnogo toga u ovoj državi nije fer. ali ja ne mogu očekivati od ljudi koji su provodili genocid nad mojim narodom da budu fer. od onih koji se predstavljaju kao moji zaštitnici bih valjda trebao?
trojki zamjeram dosta toga. posebno što nisu išli na opciju bos ili hadžija kod svog glasačkog tijela. mislim da u konkretnim slučajevima nije bio problem ni želje, nego kadroviranja, pa ako hoćeš i sposobnosti i kapaciteta.
ali pričati bajkice o Bakiru zaštitniku i da bi on nešto bolje.
kažem, južno od Ivana sve za Sebijin magistarski. i Ivan gratis.
-
zigson
#60007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://avaz.ba/vijesti/bih/1041661/dod ... visnost-rs
Dal ce smiti ko i onaj zaboravio sam mu ime pred kraj nametnuti nebitan zakon o negiranju genocida, s razlikom da bi ovaj bio jako bitan.
I ide opet mentalna bljuvotina i ispiranje mozga, ostaje zal za nehapsenjem i presudom zlocinca dodika.
Dal ce smiti ko i onaj zaboravio sam mu ime pred kraj nametnuti nebitan zakon o negiranju genocida, s razlikom da bi ovaj bio jako bitan.
I ide opet mentalna bljuvotina i ispiranje mozga, ostaje zal za nehapsenjem i presudom zlocinca dodika.
Last edited by zigson on 12/05/2026 16:19, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
#60008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne moze on nametnutni nista bez amina amerikanca, ovi iz EU se pitaju kao mi na forumu.
Ja ostajem prii misljenju da se ovo nije desilo da su ga ameri smjenili (on lafo podnosti ostavku) da bi Šmit nametnuo izborni djelimicno kako hoce Zg i Covic tiime bi sahranio FBiH, ne vjerujem da smije dirati imovinu da bi ti tu isao linijom manjeg otpora da se udovolji srbima i hrvatima.
Cekam da zavrsi UN sjednica pa vidim reakcije, ali sad svejedno cekamo novog VP i da vidimo ima li napredka ili ove crne sumnje.
Ja ostajem prii misljenju da se ovo nije desilo da su ga ameri smjenili (on lafo podnosti ostavku) da bi Šmit nametnuo izborni djelimicno kako hoce Zg i Covic tiime bi sahranio FBiH, ne vjerujem da smije dirati imovinu da bi ti tu isao linijom manjeg otpora da se udovolji srbima i hrvatima.
Cekam da zavrsi UN sjednica pa vidim reakcije, ali sad svejedno cekamo novog VP i da vidimo ima li napredka ili ove crne sumnje.
Last edited by DonieBrasco on 12/05/2026 16:25, edited 1 time in total.
-
palermo
#60009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ko su oni koje nikad nisam zvao izdajnicima- pa Trojka, nisam.ih nikad nazvao izfajnicimadr_Evil wrote: ↑12/05/2026 15:31
Skeptik bi rekao ko je to nas, kad se igramo sintagme.
Ili evo u tvom postu "nisam ih ja nikad" - ko su oni - koje nikad nisi zvao, ili ko su oni koji nisu prevarili Covketa.
Helem, u svakom slucaju VI ste oni koji u ovoj raspravi danasnjoj podrzavate Baketa i prizivate ga kao spasioca.
Ja opet tvrdim da je ovo padobranska rasprava da se skrene tema sa odlaska Gargamela, a vi(svi) kako hocete. Da sam admin ovakvim zaprasivacima ociju bih ban puknuo.
Ko su oni koji nisu prevarili Covketa- pa Trojka opet, slagao ih Bakir, tako kaze forum...
Tesko da ikoga pa I Baketa prizivam kao spasioca, al kao sto uvazeni forumas Dek ili kako ga ti nazivas Muhamed Gracic ( ne znam zasto) izmislio je politiku za ove amatere.....meni jos odzvanja eho vriske foruma I inace te tzv.liberalne opcije na one rijeci Bakira, "prebrojali smo se". A jedne od rijetkih rijeci izrecene sa bosnjacke strane koje su imale tezinu.
Sto se tice odlaska gargamela, predmijevam da.mislis na Smita, ne.vidim zasto bi to bilo nesto posebno interesantno. To opet ocekujemo da ce neko yamo negdje nekako rijesiti ovdje stvari. Pa se ononkao bojimo sta ce bit. Ne shhvatajuci da ovi daju samo coordinate iz kojih ne smijes izaci a sadrzinu uvijek odredujemo mi koji zivimo u tom.krugu.
I na kraju , izbjegao si odgocor na pitanje, koji ste Vi.
- video
#60010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Izvjestaj smita pred SB odgovara stanju u drzavi.
UK ambasador jako dobar i precizan te podvlaci da se buduci OPET bira od strane PICa
UK ambasador jako dobar i precizan te podvlaci da se buduci OPET bira od strane PICa
Last edited by video on 12/05/2026 16:29, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#60011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
E ebi ga sad susjed @palermo ako ne vidis znacaj odlaska Gargamela i zasto posljedice oko drzavne imovine moraju biti tema broj 1, a znam da vidis.
- Chmoljo
#60012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
bilesi da to oko državne imovine ipak nije gotova stvar. čemu ovo arlaukanje grmečke bukve?Milorad Dodik najavio proglašenje nezavisnosti RS-a ako se nametne Zakon o državnoj imovini
a koliko god "plaši" MZ sa ovim najavama zbog državne imovine, toliko će teže OHR otići odavde.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#60013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zamisli da jedan dan Dodik nema s kim da se svadja. Otisao bi na Kozaru i objesio se od SmrćuChmoljo wrote: ↑12/05/2026 16:30bilesi da to oko državne imovine ipak nije gotova stvar. čemu ovo arlaukanje grmečke bukve?Milorad Dodik najavio proglašenje nezavisnosti RS-a ako se nametne Zakon o državnoj imovini
a koliko god "plaši" MZ sa ovim najavama zbog državne imovine, toliko će teže OHR otići odavde.
On bi opet volio nekog nametnutog Smita 2.0
Last edited by sime_cipol on 12/05/2026 16:33, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
#60014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da je danas evo sada dok traje sjednica UN proglasi sta bi se promjenilo, niko ne bi zaustavio haos cak i u tim momentima svijet bi stao uz mrtve cetnike i ustase.
- No Mind
#60015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A koje su ustavne i zakonske prepreke za izmjestane OHRa iz zemlje?
- Chmoljo
#60016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
fakat. mislim da je ko oni metod actors... glumio tersa, glumio, na kraju se zaboravio isključiti iz uloge. sad i ne zna drugačije.sime_cipol wrote: ↑12/05/2026 16:32Zamisli da jedan dan Dodik nema s kim da se svadja. Otisao bi na Kozaru i objesio se od SmrćuChmoljo wrote: ↑12/05/2026 16:30bilesi da to oko državne imovine ipak nije gotova stvar. čemu ovo arlaukanje grmečke bukve?Milorad Dodik najavio proglašenje nezavisnosti RS-a ako se nametne Zakon o državnoj imovini
On bi opet volio nekog nametnutog Smita 2.0
- Chmoljo
#60017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Banned user for reason “mentalna higijena”DonieBrasco wrote: ↑12/05/2026 16:33 Da je danas evo sada dok traje sjednica UN proglasi sta bi se promjenilo, niko ne bi zaustavio haos cak i u tim momentima svijet bi stao uz mrtve cetnike i ustase.
» DonieBrasco
2 sedmice.
-
zigson
#60018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Alal ti veraChmoljo wrote: ↑12/05/2026 16:34Banned user for reason “mentalna higijena”DonieBrasco wrote: ↑12/05/2026 16:33 Da je danas evo sada dok traje sjednica UN proglasi sta bi se promjenilo, niko ne bi zaustavio haos cak i u tim momentima svijet bi stao uz mrtve cetnike i ustase.
» DonieBrasco
2 sedmice.
-
palermo
#60019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakve mogu biti posljedice? Ako bude po,itivna odluka oko drzavne imocine.koji su to alati da primjenis zakon. Ako bude negative odluka po nas....onda je jednostavno negativna. Al drzava ooet nece prestati postojati.
Osnovno pitanje na koje Bosnjaci moraju odgovoriti je kako izaci iz defanzivne pozicije u ofanzivnu, kako promijeniti odnos moci na samom politickom I inom terenu, kako se nametnuti I kako steci uvazavanje.....
A ovo zakoni, nezakoni I slicno, ne odricem ja njihovu vrijednost ali zakoni su uvojek samo posljedica I produkt onoga zasto se izboris, ovako ili onako.
- Chmoljo
#60020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
a ubi brat više jebote... ako se zarati, poslati ga undervcover da bude moralista romanijskom korpusu.zigson wrote: ↑12/05/2026 16:36Alal ti veraChmoljo wrote: ↑12/05/2026 16:34Banned user for reason “mentalna higijena”DonieBrasco wrote: ↑12/05/2026 16:33 Da je danas evo sada dok traje sjednica UN proglasi sta bi se promjenilo, niko ne bi zaustavio haos cak i u tim momentima svijet bi stao uz mrtve cetnike i ustase.
» DonieBrasco
2 sedmice.
ne bismo se do Dunava zaustavili.
nek halali, ne mislim da je loš lik, ali stvarno i zbog njega je bolje da malo odmori.
- dr_Evil
#60021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dosho vakat covjek ne moze ni pesimist bit 
- video
#60022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma nije on pesimista jer se i ne moze biti toliki pesimista, on je tu po zadatku da nam ogadi drzavu.
Poznat modus operandi
Poznat modus operandi
- skupljac_zeljeza
#60023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Amerikanka reče "suverenitet naroda" Nije to bilo do sada u njihovom riječniku.
-
archi_a
#60024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trumpova amerika je totalno okrenula leđa Bosni i Hercegovini! Treba ovaj period izdržati. ZBIJTE REDOVE BUDALETINE!!!!!!!
- Stabilizator
#60025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja sam isto primjetio da je rekla da slijedeci VP mora imati manje ovlasti.
Uz to rekla je da novi VP mora biti prihvaćen od svih strana.
Ocigledan zaokret
Uz to rekla je da novi VP mora biti prihvaćen od svih strana.
Ocigledan zaokret