BiH - Crna hronika
- drug_profi
-
tokio25
#7603 Re: BiH - Crna hronika
to je druga prica
ovdje je poenta diskusije sa ateistom da mu ne ide branjenje bilo cega izgleda u saobracaju samo da opravda svoje postupke
ovdje je poenta diskusije sa ateistom da mu ne ide branjenje bilo cega izgleda u saobracaju samo da opravda svoje postupke
- Ateista
#7604 Re: BiH - Crna hronika
Koliko ja znam ima na svakom sa vise traka, ali sve i da je samo jedan, tvoj "kolega" je izjavio da ide uvijek vanjskom jer mu je sigurnije i lakse pa se to odnosi i na te koji imaju hor signalizaciju, sto znaci da krsi zakon. Ne ide tebi, vadis se i branis neodbranjivo, podrzavas krsenje zakona, ko bi rekao od tebe.tokio25 wrote: ↑10/05/2026 13:39ne ide tiAteista wrote: ↑10/05/2026 13:18Sam KT nije posebno definisan, ali hor signalizacija je obavezujuca, tako da ako ona postoji (a koliko sam upratio postoji pred svakim kt kod nas) onda bi se trebala postovati, bar od strane onih koji se zalazu za postovanje zakonskih propisa i koji drugima prigovaraju sto ih ne postuju.![]()
na koliko ima iscrtana hor signalizacija?
ima kod asa koji sigurno znamna koliko jos ima mozda 3-4 max
ostalo nema u zakonu![]()
-
tokio25
#7605 Re: BiH - Crna hronika
ne valja ti prica nisam nigdje rekao da podrzavam krsenje zakona samo ti ne ide prica pa se izvlacisAteista wrote: ↑10/05/2026 16:45Koliko ja znam ima na svakom sa vise traka, ali sve i da je samo jedan, tvoj "kolega" je izjavio da ide uvijek vanjskom jer mu je sigurnije i lakse pa se to odnosi i na te koji imaju hor signalizaciju, sto znaci da krsi zakon. Ne ide tebi, vadis se i branis neodbranjivo, podrzavas krsenje zakona, ko bi rekao od tebe.tokio25 wrote: ↑10/05/2026 13:39ne ide tiAteista wrote: ↑10/05/2026 13:18
Sam KT nije posebno definisan, ali hor signalizacija je obavezujuca, tako da ako ona postoji (a koliko sam upratio postoji pred svakim kt kod nas) onda bi se trebala postovati, bar od strane onih koji se zalazu za postovanje zakonskih propisa i koji drugima prigovaraju sto ih ne postuju.![]()
![]()
pretjerali smo sa diskusijom koja nema direktne veze sa crnom hronikom
uglavnom svaki dan je clanak o udesu jer je neko mislio isto kao ti da je perfektan vozac
-
peca777
#7606 Re: BiH - Crna hronika
Tobejarabi. Sta drugo da ti kazem?_BataZiv_0809 wrote: ↑10/05/2026 08:50 Da su ti roditelji umrli ne docekavsi svoju otetu stednju u Ljubljanskoj banci pitao bih te ja za Slovence
-
peca777
#7607 Re: BiH - Crna hronika
Tako je, samo ja se ne ponosim time, niti kazem da je ispravo. Kazem da je sigurno za mene i druge, kao sto bi bilo sigurno za tebe i druge da sidjes s bicikla medju pjesacima.
-
tokio25
#7608 Re: BiH - Crna hronika
razumijem sta govoris al to je sasvim druga prica_BataZiv_0809 wrote: ↑10/05/2026 08:50Da su ti roditelji umrli ne docekavsi svoju otetu stednju u Ljubljanskoj banci pitao bih te ja za Slovencepeca777 wrote: ↑09/05/2026 17:29ma to je svijet za nas. U ljubljani nam stade gospija, fina nasmijana, gaze gospon, proslim lijepo, nemojte da idete u suprotnom smijeru, pogledajte znak. Kad ono fakat, zabranjen smijer. Nista zahvalimo se posramljeni i vise nikada ne napraivmo gresku.
Zamisli da ti gospoja ovdje stane i kaze tako nesto, poslali bi je u tri lijepe pm![]()
kako bi se osjecao da neko tebe poredi sa facom hudom i ostalim tiktokerima
- Ateista
#7609 Re: BiH - Crna hronika
Ti se sad izvlacis, u principu ovo nije bilo upuceno tebi vec kolegi sa kojim si me zajedno napadao sto krsim zakon vozeci preko pjesackog i trotoara, sto mislim na svoju sigurnost i komfor umjesto da postujem zakon, a onda je kolega usput slucajno priznao da radi to isto samo sa prolaskom kroz kt, pa sam probao skrenuti paznju da je licemjerno prigovarati nekome nesto sto i sam radis kad tebi odgovara.tokio25 wrote: ↑10/05/2026 16:48ne valja ti prica nisam nigdje rekao da podrzavam krsenje zakona samo ti ne ide prica pa se izvlacisAteista wrote: ↑10/05/2026 16:45Koliko ja znam ima na svakom sa vise traka, ali sve i da je samo jedan, tvoj "kolega" je izjavio da ide uvijek vanjskom jer mu je sigurnije i lakse pa se to odnosi i na te koji imaju hor signalizaciju, sto znaci da krsi zakon. Ne ide tebi, vadis se i branis neodbranjivo, podrzavas krsenje zakona, ko bi rekao od tebe.![]()
uglavnom svaki dan je clanak o udesu jer je neko mislio isto kao ti da je perfektan vozac
Na to si bezuspjesno probao da ga odbranis kako ne krsi nigdje zakon, iako je jasno da krsi.
-
tokio25
#7610 Re: BiH - Crna hronika
ne izvlacim se nego tebi jednostavno se ne moze objasniti da je nesto pogresno i da ne bi smjelo to da se radi i zbog svoje i zbog sigurnosti drugihAteista wrote: ↑10/05/2026 16:59Ti se sad izvlacis, u principu ovo nije bilo upuceno tebi vec kolegi sa kojim si me zajedno napadao sto krsim zakon vozeci preko pjesackog i trotoara, sto mislim na svoju sigurnost i komfor umjesto da postujem zakon, a onda je kolega usput slucajno priznao da radi to isto samo sa prolaskom kroz kt, pa sam probao skrenuti paznju da je licemjerno prigovarati nekome nesto sto i sam radis kad tebi odgovara.tokio25 wrote: ↑10/05/2026 16:48ne valja ti prica nisam nigdje rekao da podrzavam krsenje zakona samo ti ne ide prica pa se izvlacisAteista wrote: ↑10/05/2026 16:45
Koliko ja znam ima na svakom sa vise traka, ali sve i da je samo jedan, tvoj "kolega" je izjavio da ide uvijek vanjskom jer mu je sigurnije i lakse pa se to odnosi i na te koji imaju hor signalizaciju, sto znaci da krsi zakon. Ne ide tebi, vadis se i branis neodbranjivo, podrzavas krsenje zakona, ko bi rekao od tebe.![]()
Na to si bezuspjesno probao da ga odbranis kako ne krsi nigdje zakon, iako je jasno da krsi.
mislim da su oni koji citaju vise popizdili od nas prepiski
ovi ostali su ocito pametniji od mene pa su prestali da ti pisu nakon par postova samo ja pokusavam da ti objasnim nesto sto nije normalno osim tebi po tvom misljenju
on se bar ne hvali i ne kaze da nije kriv ako ga kazne i sl
Last edited by tokio25 on 10/05/2026 17:02, edited 1 time in total.
- Ateista
#7611 Re: BiH - Crna hronika
Nesto si pogresno citirao, ja ovo gore nisam napisao vec bata.
Ni ja se ne ponosim voznjom bicikla gdje ne treba, volio bih da imamo toliko razvijenu mrezu biciklistickih staza da ne moram zakoraciti na trotoar.
-
belfy
#7612 Re: BiH - Crna hronika
ako nisi u pravu ne moras zavrsiti u Crnoj hronici i time sto nisi zavrsio u istoj ne znaci da si u pravu. to samo znaci da nisi napravio do sada nesto za sto bi zavrsio u istoj.Ateista wrote: ↑10/05/2026 10:13Da nisam u pravu, nakon 20 godina takve voznje nekad bih zavrsio u crnoj hronici, posto nisam to znaci da jesam u pravu. Vec godinama mi moralisti govore "sve do jednom", pa to jednom nije doslo.belfy wrote: ↑09/05/2026 18:04ali ti mislis da ti spadas u ovu grupu koja "zna". sto je, skoro, definicija svih onih koji krse bilo koji zakon...Ateista wrote: ↑09/05/2026 12:45 ...slazem se da je problem sa licnom procjenom sto mnogi za sebe pogresno misle da znaju. Jbg, to je tako, neki misle a neki stvarno znaju, toga ce uvijek biti, i tu nije problem to sto se ne postuju propisi vec upravo to ko zna dobro procijeniti a ko ne. To nikakvi propisi nece rijesiti, jer ce uvijek i svugdje biti onih koji ih krse, samo je pitanje ko zna a ko ne zna.
...
a za sve sto propisi nisu rijesili postoji rjesenje od kako i sami zakoni postoje - sud. pa tamo isti budu pojasnjeni i ovima sto "znaju" i onima koji ne znaju... tamo se pozalis na kaznu, glupe zakone i objasnis svoje "znanje" sudiji koji ce to tvoje misljenje ozbiljno uzeti u razmatranje.
kako li onda tako razboritom covjeku sa znanjem svega toga uopste dodje do oduzimanja vozacke meni nije najjasnije. nisi im dovoljno dobro i detaljno objasnio kao ovdje sto cinis na forumu ili je nesto drugo, trece, peto, deseto...? i da li mislis da bi proslo slicno ako bi dobio kaznu na biciklu ili bi im u tom slucaju uspio predociti "znanje" i objasniti glupost zakona?
Ne borim se protiv vjetrenjaca da sudu objasnjavam takve stvari, lakse platiti kaznu i voziti dalje po svom.
isto tako, ovo zadnje da je "lakse platiti kaznu i voziti dalje po svom" govori dovoljno. to moze dovesti samo da zbog takvih zakoni budu poostreni, a ne ukinuti koliko god tebi "glupo neki" izgledali. dobit ces samo jos one koji ce ti izgledati gluplji, ali nazalost, iste ce dobiti i oni koji se pridrzavaju sadasnjih (pa makar to bilo i to najteze silazenje sa bicikla)...
ili da to pojednostavim. (jer ti stalno pricas kako nikog ne ugrozavas.)
ti ne radis za zajednicu koje si dio, nego protiv nje. ti mozda ne ugrozis pojedinca svojim ponasanjem, ali ti ugrozavas zajednicu. i to tako sto ce ista snositi posljedice tvog ponasanja sa vecim ogranicenjima. a, ako bi zavrsio u Crnoj hronici, onda bi to mozda bilo i bolje po zajednicu, jer bi se pokazalo da zakoni i sprovodjenje istih rade. ovako ti samo pokazujes (platit cu kaznu i nastaviti po svom) da isti nisu dovoljno strogi i restriktivni, te da, u najmanju ruku, ta kazna treba biti povecana. jer kazna tu nije kao stimulacija, nego upravo suprotno.
i stalno pominjes ovo "sve do jednom" i kako do toga nije doslo. da li do toga zaista treba da dodje da bi ti priznao da si u krivu?
- Laplace
#7613 Re: BiH - Crna hronika
Pa vidi, možeš izgubiti kilograme a da pri tome ne kršiš nijedan zakon.Ateista wrote: ↑09/05/2026 08:55Ima treca opcija, da sa dijetom krsim glupe i nelogicne zakone.Naslovnica wrote: ↑09/05/2026 08:52Zakon tako ka'e, ha ja.
Ili vozi sa dijetom po kolovozu, nemaš treće opcije
![]()
![]()
![]()
- Laplace
- drug_profi
#7615 Re: BiH - Crna hronika
Ali moraš imati reflektirajući prsluk jer je to propis po ZOBS-u.
Nisam siguran da li moraš imati kacigu.
Nisam siguran da li moraš imati kacigu.
- Laplace
#7616 Re: BiH - Crna hronika
Teoretičari zavjera "Zašto ne izmisle lijek za rak".izvrsni direktor wrote: ↑10/05/2026 07:22 https://www.klix.ba/biznis/ekonomija/nj ... /komentari
Komentare procitati, i misljenja strucnjaka o vakcinama. Crnje i od crne hronike
Neko pokušava izumiti lijek za rak, ali ima problema sa finansiranjem.
Teoretičari zavjera: okome se na tu firmu, likuju i slave gubitke nadajući se propasti firme.
- drug_profi
#7617 Re: BiH - Crna hronika
Internet je, kao i svako ljudsko dostignuće, upotrijebljen za pogrešne svrhe.
A tako se lijepo može koristiti za razvoj osobe.
Ovako se koristi za destrukciju civilizacije.
A tako se lijepo može koristiti za razvoj osobe.
Ovako se koristi za destrukciju civilizacije.
- Laplace
#7618 Re: BiH - Crna hronika
Tu i tamo podržava i krivična djela, ali nećemo previše u offtopit.Ateista wrote: ↑10/05/2026 16:45Koliko ja znam ima na svakom sa vise traka, ali sve i da je samo jedan, tvoj "kolega" je izjavio da ide uvijek vanjskom jer mu je sigurnije i lakse pa se to odnosi i na te koji imaju hor signalizaciju, sto znaci da krsi zakon. Ne ide tebi, vadis se i branis neodbranjivo, podrzavas krsenje zakona, ko bi rekao od tebe.tokio25 wrote: ↑10/05/2026 13:39ne ide tiAteista wrote: ↑10/05/2026 13:18
Sam KT nije posebno definisan, ali hor signalizacija je obavezujuca, tako da ako ona postoji (a koliko sam upratio postoji pred svakim kt kod nas) onda bi se trebala postovati, bar od strane onih koji se zalazu za postovanje zakonskih propisa i koji drugima prigovaraju sto ih ne postuju.![]()
![]()
-
tokio25
#7619 Re: BiH - Crna hronika
papcino provincijska nemoj trpati nesto sto nije recenoLaplace wrote: ↑11/05/2026 13:14Tu i tamo podržava i krivična djela, ali nećemo previše u offtopit.Ateista wrote: ↑10/05/2026 16:45Koliko ja znam ima na svakom sa vise traka, ali sve i da je samo jedan, tvoj "kolega" je izjavio da ide uvijek vanjskom jer mu je sigurnije i lakse pa se to odnosi i na te koji imaju hor signalizaciju, sto znaci da krsi zakon. Ne ide tebi, vadis se i branis neodbranjivo, podrzavas krsenje zakona, ko bi rekao od tebe.![]()
tvoji proizvoljni zakljucci ne zanimaju nikoga
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#7620 Re: BiH - Crna hronika
Nije mi jasno kako ste se uspjeli nanervirat i posvadjat
?
-
peca777
#7621 Re: BiH - Crna hronika
Gdje se neces posvadjati kad se spomene kruzni tok 
- JohnnyS
#7622 Re: BiH - Crna hronika
Virtualni road rage
-
tokio25
- Ateista
#7624 Re: BiH - Crna hronika
Ta prica da nisam do sad napravio, moze se govoriti o par godina voznje, ali ako neko 20 godina vozi uvijek na manje vise isti nacin, i pri tome napravi solidan broj kilometara, onda je tesko govoriti o sreci i slucajnosti.belfy wrote: ↑10/05/2026 20:40ako nisi u pravu ne moras zavrsiti u Crnoj hronici i time sto nisi zavrsio u istoj ne znaci da si u pravu. to samo znaci da nisi napravio do sada nesto za sto bi zavrsio u istoj.Ateista wrote: ↑10/05/2026 10:13Da nisam u pravu, nakon 20 godina takve voznje nekad bih zavrsio u crnoj hronici, posto nisam to znaci da jesam u pravu. Vec godinama mi moralisti govore "sve do jednom", pa to jednom nije doslo.belfy wrote: ↑09/05/2026 18:04
ali ti mislis da ti spadas u ovu grupu koja "zna". sto je, skoro, definicija svih onih koji krse bilo koji zakon...
a za sve sto propisi nisu rijesili postoji rjesenje od kako i sami zakoni postoje - sud. pa tamo isti budu pojasnjeni i ovima sto "znaju" i onima koji ne znaju... tamo se pozalis na kaznu, glupe zakone i objasnis svoje "znanje" sudiji koji ce to tvoje misljenje ozbiljno uzeti u razmatranje.
kako li onda tako razboritom covjeku sa znanjem svega toga uopste dodje do oduzimanja vozacke meni nije najjasnije. nisi im dovoljno dobro i detaljno objasnio kao ovdje sto cinis na forumu ili je nesto drugo, trece, peto, deseto...? i da li mislis da bi proslo slicno ako bi dobio kaznu na biciklu ili bi im u tom slucaju uspio predociti "znanje" i objasniti glupost zakona?
Ne borim se protiv vjetrenjaca da sudu objasnjavam takve stvari, lakse platiti kaznu i voziti dalje po svom.
isto tako, ovo zadnje da je "lakse platiti kaznu i voziti dalje po svom" govori dovoljno. to moze dovesti samo da zbog takvih zakoni budu poostreni, a ne ukinuti koliko god tebi "glupo neki" izgledali. dobit ces samo jos one koji ce ti izgledati gluplji, ali nazalost, iste ce dobiti i oni koji se pridrzavaju sadasnjih (pa makar to bilo i to najteze silazenje sa bicikla)...
ti ne radis za zajednicu koje si dio, nego protiv nje. ti mozda ne ugrozis pojedinca svojim ponasanjem, ali ti ugrozavas zajednicu. i to tako sto ce ista snositi posljedice tvog ponasanja sa vecim ogranicenjima. a, ako bi zavrsio u Crnoj hronici, onda bi to mozda bilo i bolje po zajednicu, jer bi se pokazalo da zakoni i sprovodjenje istih rade. ovako ti samo pokazujes (platit cu kaznu i nastaviti po svom) da isti nisu dovoljno strogi i restriktivni, te da, u najmanju ruku, ta kazna treba biti povecana. jer kazna tu nije kao stimulacija, nego upravo suprotno.
i stalno pominjes ovo "sve do jednom" i kako do toga nije doslo. da li do toga zaista treba da dodje da bi ti priznao da si u krivu?
To da zbog mene ili drugih koji neke stvari ne postoju neko poostrava zakone, ne znam sta bih ti rekao, ne znam koja je logika mijenjati ogranicenja zbog nekog ko i ova ne postuje, ono neko proleti 100 na sat gdje je ogranicenje 50 i oni kao rjesenje smanje na 40, a nije se postovalo ni tih 50. Radi se i to, ali to je glupost i besmislen izgovor za promjene, ne moze nista promijeniti, jedino cime mogu stvarno probati nesto promijeniti je podizanjem visine kazni, pa time kao demotivisati krsenje zakona.
Opet, ne znam zasto se iko od vas koji se zalazete za postovanje zakona buni protiv toga, ako ste za to da se zakon postuje onda vam je svejedno kolike su kazne i kakva su ogranicenja, trebate postovati "struku" i no sto se od vas trazi.
Jbg, i ja se mogu ljutiti na one koji veze nemaju sa voznjoj, jer se po njima stimaju ogranicenja i oni ne doprinose zajednici jer svojom losom voznjom definisu i ogranicenja koja se odnose i na mene.
-
belfy
#7625 Re: BiH - Crna hronika
pa, zapravo jesi napravio. jer ti bi oduzeta vozacka (samo dio koji znamo)... za ostalo jednostavno nisi bio uhvacen u prekrsaju... (to je onaj dio gdje sam i Japancu odgovorio da se u zatvor ne ide zbog pljacke banke, nego se ide samo ako budes uhvacen zbog istog)Ateista wrote: ↑11/05/2026 19:05Ta prica da nisam do sad napravio, moze se govoriti o par godina voznje, ali ako neko 20 godina vozi uvijek na manje vise isti nacin, i pri tome napravi solidan broj kilometara, onda je tesko govoriti o sreci i slucajnosti.belfy wrote: ↑10/05/2026 20:40ako nisi u pravu ne moras zavrsiti u Crnoj hronici i time sto nisi zavrsio u istoj ne znaci da si u pravu. to samo znaci da nisi napravio do sada nesto za sto bi zavrsio u istoj.Ateista wrote: ↑10/05/2026 10:13
Da nisam u pravu, nakon 20 godina takve voznje nekad bih zavrsio u crnoj hronici, posto nisam to znaci da jesam u pravu. Vec godinama mi moralisti govore "sve do jednom", pa to jednom nije doslo.
To da zbog mene ili drugih koji neke stvari ne postoju neko poostrava zakone, ne znam sta bih ti rekao, ne znam koja je logika mijenjati ogranicenja zbog nekog ko i ova ne postuje, ono neko proleti 100 na sat gdje je ogranicenje 50 i oni kao rjesenje smanje na 40, a nije se postovalo ni tih 50. Radi se i to, ali to je glupost i besmislen izgovor za promjene, ne moze nista promijeniti, jedino cime mogu stvarno probati nesto promijeniti je podizanjem visine kazni, pa time kao demotivisati krsenje zakona.
Opet, ne znam zasto se iko od vas koji se zalazete za postovanje zakona buni protiv toga, ako ste za to da se zakon postuje onda vam je svejedno kolike su kazne i kakva su ogranicenja, trebate postovati "struku" i no sto se od vas trazi.![]()
Jbg, i ja se mogu ljutiti na one koji veze nemaju sa voznjoj, jer se po njima stimaju ogranicenja i oni ne doprinose zajednici jer svojom losom voznjom definisu i ogranicenja koja se odnose i na mene.
i u potpunosti si pogresno razumio sta sam mislio pod poostravanjem. oni koji su postovali to ogranicenje od 50 ce sada dobiti 40 i time ispastati iako su postovali zakon. a zbog cega? pa onih koji se nisu pridrzavali toga...
i, onda opet pogresno. ne znam da li preskaces napisano ili isto ne razumijes (ili odbijas razumjeti). drugi se samo zapitaju sto im se pravila poostravaju ili uvode novi stroziji zakoni. jer, da se vratimo na onaj predivno napisani post:
pa ti sada vidi kojem "plemenu" pripadas i sta radis onima koji postuju zakon. jer ti direktno utices na to. i ako ima samo jos par takvih kao ti onda cijela zajednica ispasta...