Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

last mohicans

#59776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Sta kaze krmak, on ce predloziti VP koji ce proci.Nedime dragi, šta nam ovo rade?
talijan97

#59777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

DonieBrasco wrote: 11/05/2026 15:40 Steta sto sve ove godine USA I EU nisu istjerale Rusiju sa ovog dijela Balkana.
Rusi su pustili ovo sve niz vodu. Žele se namiriti na Ukrajini. Ponovo smo u ulozi za potkusurivanje velikih sila.

Borba je sad između EU i USA.
No Mind

#59778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

DonieBrasco wrote: 11/05/2026 15:40 Steta sto sve ove godine USA I EU nisu istjerale Rusiju sa ovog dijela Balkana.
To je manje problem fizickog, a vise nematerijalnog prisustva, a Srbi, kad bi neki to i htjeli, ga ne mogu rijesiti bez gradjanskog rata.
tramvajtrojka

#59779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

last mohicans wrote: 11/05/2026 15:48 Sta kaze krmak, on ce predloziti VP koji ce proci.Nedime dragi, šta nam ovo rade?
I ti fkt mislis da se on nesto pita, nego on uvijek ovako baci udicu da se svi bosnjaci upecaju na to :zzzz:
SaraFina

#59780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Bezveze crnjacite, ništa se negativno neće dogoditi. Apsolutno ništa.

@DonieBrasco ima prognoze da raja čir fasuje. Ja većeg pesimistu ne vidjeh u virtualnim bespućima.
Lug

#59781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

dr_Evil wrote: 11/05/2026 15:29 Vecinom je sve oko resursa, ali BiH je generalno mala tacka, mrlja na karti da bi se toliko radilo o resursima. Granica civilizacija, i narod kojem zapravo i nije mjesto tu, onako smetnja neka na teodosijevoj granici. Tesko je znati sta ovim tipovima moze na pamet pasti.
pa plinovod se radi ili ce se raditi zbog Trumpa, familije i kruga ljudi oko njega i njihovih firmi, ono da imaju ljudi od cega zivjeti kad zavrse politicku karijeru. ne radi to amerika da bi ona imala kao drzava koristi..kapitalizam i to onaj najzesci.
dr_Evil

#59782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Lug wrote: 11/05/2026 16:11
dr_Evil wrote: 11/05/2026 15:29 Vecinom je sve oko resursa, ali BiH je generalno mala tacka, mrlja na karti da bi se toliko radilo o resursima. Granica civilizacija, i narod kojem zapravo i nije mjesto tu, onako smetnja neka na teodosijevoj granici. Tesko je znati sta ovim tipovima moze na pamet pasti.
pa plinovod se radi ili ce se raditi zbog Trumpa, familije i kruga ljudi oko njega i njihovih firmi, ono da imaju ljudi od cega zivjeti kad zavrse politicku karijeru. ne radi to amerika da bi ona imala kao drzava koristi..kapitalizam i to onaj najzesci.
Bojim se da je ovaj plinovod samo drvo od kojeg ne vidimo sumu.

Da li ce neko ugasiti rudnike i termoelektrane da bi procvalo cvece u nase preduzece, a izgleda da ce onda samo HZHB praviti el.energiju, hajde sad je to u mojoj glavi teorija zavjere.

Ali tesko da je ova sva strka, zbrka i panika oko plinovoda i tih 100.000 potrosaca. Nesto ce da se desi dalje u procesu.
dr_Evil

#59783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

SaraFina wrote: 11/05/2026 16:07 Bezveze crnjacite, ništa se negativno neće dogoditi. Apsolutno ništa.

@DonieBrasco ima prognoze da raja čir fasuje. Ja većeg pesimistu ne vidjeh u virtualnim bespućima.
A ja ne vidjOh veceg bosnjackog optimistiu od tebe :D Svaki samar od secI(si)onista ti nadjes nacin da pokazes kao pobjedu za BiH :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#59784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

tramvajtrojka wrote: 11/05/2026 16:02
last mohicans wrote: 11/05/2026 15:48 Sta kaze krmak, on ce predloziti VP koji ce proci.Nedime dragi, šta nam ovo rade?
I ti fkt mislis da se on nesto pita, nego on uvijek ovako baci udicu da se svi bosnjaci upecaju na to :zzzz:
Tako je i bacio udicu kad se desavalo svasta nesto

Kad su obecavali da ga vise nema u politici
Prointer ugasen
Helez, Konakovic, svi ostali, nema sta se nije govorilo

I sta se na kraju desilo? Nista

Pa da imaju obraza ne bi se pojavili vise od stida... kod Dodika je barem sve otvoreno ko na dlanu
last mohicans

#59785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Ako se ne pita on, sigurno se ne pita ni niko iz trojke koji su samo slučajni prolaznici. Njemu su skinute sankcije, on ga je vrijeđao, nipodaštavao, ismijavao, da je nebitan, govorio da će otići, tako i bi.
SaraFina

#59786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

dr_Evil wrote: 11/05/2026 16:20
SaraFina wrote: 11/05/2026 16:07 Bezveze crnjacite, ništa se negativno neće dogoditi. Apsolutno ništa.

A ja ne vidjOh veceg bosnjackog optimistiu od tebe :D Svaki samar od secI(si)onista ti nadjes nacin da pokazes kao pobjedu za BiH :D
Ako saberes sve, do sada vidjeno i pokušano, i od dragih nam susjeda, a i od dragih nam komšija - uspjeh im je jedna velika nula. Komsije se oCEpljuju koliko već? A nisu ni 1cm bliže samostalnosti. Komsije su pale na nekih ajmo biti velikodušni i reci 700 k. A susjedi pak, nakon skrhavanja onog jalovog pokušaja samouprave, nemaju ni T od trećeg. Plus svega u Mostaru smo u 2025 vecina u rodjenim. U “stolnom”. SB je gotova priča. Ja mislim da imam ogroman razlog za optimizam. Šta ti kažeš? 😊
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#59787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Fascinacija Dodikom od strane (nominalno) proBiH forumasa je za izucavanja
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#59788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Tu njegovu izjavu sam prestao citati kod "RS je potpisnica Daytona" :-)
srce_ruke_lopata

#59789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by srce_ruke_lopata »

dr_Evil wrote: 11/05/2026 16:19

Da li ce neko ugasiti rudnike i termoelektrane da bi procvalo cvece u nase preduzece, a izgleda da ce onda samo HZHB praviti el.energiju, hajde sad je to u mojoj glavi teorija zavjere.

Ali tesko da je ova sva strka, zbrka i panika oko plinovoda i tih 100.000 potrosaca. Nesto ce da se desi dalje u procesu.
Pišem ovo sa glavom zamotanom u ekstra debelu aluminijsku foliju ;). Plinovod se radi iz Hrvatske i izgleda najviše prolazi i služi teritoriju u BiH koju kontrolišu Hrvati. Ako se jednog dana projekat Dejtonske BiH pusti niz vodu i recimo RS ode Srbiji a Federacija Hrvatskoj, taj plinovod opet ostaje svoj na svome. Investitori sigurno gledaju na ovakve stvari decenije unaprijed ako ulažu u ovakva podrucja.
Sa obzirom na sva svjetska zbivanja, i generalno preslaganje kockica, možda se nazire i kraj Dejtonske BiH, ali mi to ne možemo svariti kao što mnogi nisu mogli svariti ni kraj Juge sve dok granate nisu pocele padati.
SaraFina

#59790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

last mohicans wrote: 11/05/2026 16:27
Ako se ne pita on, sigurno se ne pita ni niko iz trojke koji su samo slučajni prolaznici. Njemu su skinute sankcije, on ga je vrijeđao, nipodaštavao, ismijavao, da je nebitan, govorio da će otići, tako i bi.
Ma ne ide Švabo Dodinim zaslugama. Niti je Dodo s njegovim odlaskom imao bilo šta. Pustite tlapnje režimskih portala SNSD-a. To su gluposti. Uzdiže se jer je popušio presudu, pa kao sad Mile je tu nešto izlobirao.
dr_Evil

#59791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

SaraFina wrote: 11/05/2026 16:29
dr_Evil wrote: 11/05/2026 16:20

Ako saberes sve, do sada vidjeno i pokušano, i od dragih nam susjeda, a i od dragih nam komšija - uspjeh im je jedna velika nula. Komsije se oCEpljuju koliko već? A nisu ni 1cm bliže samostalnosti. Komsije su pale na nekih ajmo biti velikodušni i reci 700 k. A susjedi pak, nakon skrhavanja onog jalovog pokušaja samouprave, nemaju ni T od trećeg. Plus svega u Mostaru smo u 2025 vecina u rodjenim. U “stolnom”. SB je gotova priča. Ja mislim da imam ogroman razlog za optimizam. Šta ti kažeš? 😊
Pa znas da sam ja pesimista po prirodi, ja vidim samo raspad sistema i poraz pro-BH politike na svim poljima. Zaista sam bio optimista u nekom kratkom periodu od mjesec-dva, ono prije nego Dodiku skinuse sankcije, tako je malo nedostajalo, ali onda se prvi u Bosnjaka pobise ko ce prije USA-u da sapne na uho da je SNSD pozeljna udavaca - i onda je opet sve krenulo prema dole, i to ubrzanim tempom.

Zato ne treba biti optimista ni na trenutak - ne isplati se :D
tramvajtrojka

#59792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 11/05/2026 16:30 Fascinacija Dodikom od strane (nominalno) proBiH forumasa je za izucavanja
Zato sto i sami žarko zele neku baju kao Dodika da se anamo onima nagovara ovdje se vise cijeni ako si grlati pavijan, nego obrazovan i školovan i kulturica čovjek

Pa eno samo sta su Peđi kojovicu radili i ismijavali ga isti ti koji se sada dive Dodiku :roll:
dr_Evil

#59793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

srce_ruke_lopata wrote: 11/05/2026 16:32

Pišem ovo sa glavom zamotanom u ekstra debelu aluminijsku foliju ;). Plinovod se radi iz Hrvatske i izgleda najviše prolazi i služi teritoriju u BiH koju kontrolišu Hrvati. Ako se jednog dana projekat Dejtonske BiH pusti niz vodu i recimo RS ode Srbiji a Federacija Hrvatskoj, taj plinovod opet ostaje svoj na svome. Investitori sigurno gledaju na ovakve stvari decenije unaprijed ako ulažu u ovakva podrucja.
Sa obzirom na sva svjetska zbivanja, i generalno preslaganje kockica, možda se nazire i kraj Dejtonske BiH, ali mi to ne možemo svariti kao što mnogi nisu mogli svariti ni kraj Juge sve dok granate nisu pocele padati.
:thumbup:

I jos jedan :thumbup: za pitu na avataru
bosanski__

#59794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bosanski__ »

Amerika će ići linijom manjeg otpora u odnosu prema BiH.
last mohicans

#59795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

SaraFina wrote: 11/05/2026 16:32
last mohicans wrote: 11/05/2026 16:27

Ma ne ide Švabo Dodinim zaslugama. Niti je Dodo s njegovim odlaskom imao bilo šta. Pustite tlapnje režimskih portala SNSD-a. To su gluposti. Uzdiže se jer je popušio presudu, pa kao sad Mile je tu nešto izlobirao.
A čijim zaslugama ide, ja uopće ne razumijem kakav dobitak ili optomizam vidiš u odlasku ovog Šmita?
SaraFina

#59796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

srce_ruke_lopata wrote: 11/05/2026 16:32

Raspad BiH bi rezultirao sukobima. To je neminovno. Ne postoji opcija da se BiH raspadne mirnim putem. Znaju to i ovi iz USA a i ovi iz EU. Ulagati u bilo sto, ne samo ovaj plinovod a planirati raspad drzave je glupost. Osim sukoba, izazvala bi se i izbjeglička kriza i masa ljudi bi iselila sa nasih područja. Kome bi onda ostala infrastruktura, plinovod i na kraju ko bi bili potrošači. Zašto bi USA rizikovala svoja ulaganja a dozvolila katastrofu epskih razmjera?
LSD

#59797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Dodik i Covic vec deceniju maltetiraju i blokiraju ovu napacenu drzavu, dok neumorni trojkaski botovi tumace to kao neku fascinaciju sa Dodikom :lol:
Ljudi potpuno otuđeni od stvarnog zivota, skloni poricaju realnosti koja ih samara svakim danom.
SaraFina

#59798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

LSD wrote: 11/05/2026 16:40 Dodik i Covic vec deceniju maltetiraju i blokiraju ovu napacenu drzavu, dok neumorni trojkaski botovi tumace to kao neku fascinaciju sa Dodikom :lol:
Ljudi potpuno otuđeni od stvarnog zivota, skloni poricaju realnosti koja ih samara svakim danom.
Ja bas žarko priželjkujem da USA postavi svog čovjeka za VP. Pa ćemo onda vidjeti šta će stozernik blokirati a i Mile.
last mohicans

#59799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

SaraFina wrote: 11/05/2026 16:44
LSD wrote: 11/05/2026 16:40 Dodik i Covic vec deceniju maltetiraju i blokiraju ovu napacenu drzavu, dok neumorni trojkaski botovi tumace to kao neku fascinaciju sa Dodikom :lol:
Ja bas žarko priželjkujem da USA postavi svog čovjeka za VP. Pa ćemo onda vidjeti šta će stozernik blokirati a i Mile.
Blokirat ce sve sto i do sada, sa mehanizmom u DN. Pa jel pratiš Čovićevo i Spirićevo iživljavanje u DN skoro 2 godine? Šta je reagirao VP?
orbita12

#59800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by orbita12 »

Pa dobro SaraFina je u pravu , ne guras plinovod pa i svjetski trgovački centar u Sarajevo da bi na kraju zajebao Bošnjake , drugo je što bi sdaovci voljeli da je istina da je Dodik toliko moćan jer im ta priča ide u prilog
Post Reply