Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

Riddle

#53051 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Ja sam level 29 u Division 2. Još mi je ostalo da riješim nekakvu tvrđavu na zapadnom dijelu mape i pretpostavljam završim priču, a onda još 10 levela namaknuti kroz DLC pa konačno početi igrati igru. :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53052 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

nepass1 wrote: 04/05/2026 19:14 Krenuo na ac syndicate prva misija i vec smor
Jel ko igrao vrijedi li dalje igrati?
Jesam ja. Ne znam sta bih ti rekao. Meni prica bezvezna, ulice viktorijanskog londona dosadne, prljave, sive.

Ali odigro... Mazohisticki. Origins mi je isto bio dosadan, Odyssey puno ljepsi.
Averus

#53053 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

nepass1 wrote: 04/05/2026 19:14 Krenuo na ac syndicate prva misija i vec smor
Jel ko igrao vrijedi li dalje igrati?
Meni puno bolja igra nego Unity
Igrao sam je uglavnom sa zenskom jer sam imao osjecaj da se bolje krece nego njen brat, a s njim sam samo prelazio neke makljaže (ako nastavis skontaces o cemu pricam)

Prica je ok, zanimljivo je razdoblje i po meni su bolje prenijeli to nego u Unity gdje se revolucija svela na guranje kroz narod.

Kontrole su mi bile mnooogo bolje nego u Unity

Dakle od mene Syndicate ima plus. Glasam da nastavis. DLCeve imam, ali nisam nikad DLCeve igrao za ijednu od AC igara, pa ni za ovu :D
Tito_i_Partija

#53054 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Šta igraš Haveruse? Nemoj samo reć' Rocket League, mislim da to ne bi mog'o podnijet'. :lol:
MarlboroGold

#53055 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

Mati mila koliko je onaj vampire crawlers zarazna igra... samo to igram :lol:
Averus

#53056 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Tito_i_Partija wrote: 05/05/2026 18:31 Šta igraš Haveruse? Nemoj samo reć' Rocket League, mislim da to ne bi mog'o podnijet'. :lol:
Cijedim Uncharted jedno dva sata sedmicno, nemam volje i dalje iako mi se svidja igra

RL petkom s ekipom (malo i space marine 2)

A dobio i Spider-Man 2 na poklon, pa cu ga cim zavrsim uncharted
Peacean

#53057 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Diablo IV u novom Humble Choice-u :-D

https://www.humblebundle.com/membership
Riddle

#53058 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Ali ga usraše sa Faye Lau. Od samog početka je sa nama i onda odjednom - eto 'ajmo rušit' Diviziju. :lol:
House

#53060 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Image

cocksucker.
Riddle

#53062 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

OK, nakon nekoliko dana provedenih u Division 2, hoću da kažem da mi igra ima nekako previše futurističku vibru. Neka oružja su nestvarna, neprirodna ili glomazna. Oni četveronožni roboti što imaju instalirane mitraljeze, minobacače ili koju već ekstenziju su tako 50 godina unaprijed i cijela ta mehanizacija mi je malo smiješna. Priča definitivno nije jača strana i još uvijek se ne mogu načuditi Faye Lau. Imam da odigram i zadnju ekspanziju, ali ovi su se već pogubili u narativu.

Ono što je dobro je bezbroj kombinacija što se tiče opreme i oružja i može se teoretisati u nedogled. Neke kombinacije su tako OP da bi to trebalo ukinuti. Naprimjer, Striker sa mitraljezom sa Frenzy talentom je van svake pameti. U Division 1 je Frenzy bio talent za cijeli Lonestar set, a ovdje su ga stavili na oružje i bukvalno kombinovali 2 od 3 najjača DPS seta iz prve igre.

Igram Striker trenutno sa Lexington puškom, ono početni neoptimizovani set koji polako poboljšavam. Uobičajene dnevne i sedmične aktivnosti te naravno Countdown gdje samo trčim okolo i skupljam sve što mi tim osvoji. Igra je ultra grind i treba mi prvenstveno neki XP event da ovo ubrzam.
SmokingMan

#53063 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Riddle wrote: 07/05/2026 07:25 OK, nakon nekoliko dana provedenih u Division 2, hoću da kažem da mi igra ima nekako previše futurističku vibru. Neka oružja su nestvarna, neprirodna ili glomazna. Oni četveronožni roboti što imaju instalirane mitraljeze, minobacače ili koju već ekstenziju su tako 50 godina unaprijed i cijela ta mehanizacija mi je malo smiješna. Priča definitivno nije jača strana i još uvijek se ne mogu načuditi Faye Lau. Imam da odigram i zadnju ekspanziju, ali ovi su se već pogubili u narativu.

Ono što je dobro je bezbroj kombinacija što se tiče opreme i oružja i može se teoretisati u nedogled. Neke kombinacije su tako OP da bi to trebalo ukinuti. Naprimjer, Striker sa mitraljezom sa Frenzy talentom je van svake pameti. U Division 1 je Frenzy bio talent za cijeli Lonestar set, a ovdje su ga stavili na oružje i bukvalno kombinovali 2 od 3 najjača DPS seta iz prve igre.

Igram Striker trenutno sa Lexington puškom, ono početni neoptimizovani set koji polako poboljšavam. Uobičajene dnevne i sedmične aktivnosti te naravno Countdown gdje samo trčim okolo i skupljam sve što mi tim osvoji. Igra je ultra grind i treba mi prvenstveno neki XP event da ovo ubrzam.
Evo opšte definicije ponavljanja i strategije zadržavanja pažnje igrača na jednom naslovu i priču. :D
AAA (triple-A) naslovi su u velikoj mjeri dizajnirani oko grindanja kako bi se maksimizirao profit, povećala metrika angažmana igrača i ispunili ogromni otvoreni svjetovi sadržajem koji zahtijeva malo truda. Kako su troškovi razvoja ovih visokokvalitetnih igara naglo porasli, izdavači često daju prioritet repetitivnim, "zauzetim" mehanikama kako bi garantovali stotine sati igranja, čineći da se igra više osjeća kao posao nego kao iskustvo.
SmokingMan

#53064 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Natalya Sokolova > Sokolov Concern > Black Tusk > DARP.a & Ortiz Robotics > Andrew Ellis > Bardon Schaeffer > Calvin McManus (The Hunters / The Cabal) > "The Recruiter" Agent Johnson > Cpt. Lewis (True Sons) > Faye Lau. Vjerovatno su veze još prožetije, no to je u globalu ono što sam zapazio do sada. :D

Karakter na koji se malo obraćalo pažnje:
Natalya Sokolova se u priči The Division 2 dosljedno prikazuje kao klasičan primjer visokofunkcionalnog sociopata. Njezina uloga vođe Black Tuska i ključne figure Cabala temelji se na potpunom nedostatku empatije i ekstremnoj manipulaciji.
Evo ključnih dokaza njezine sociopatske prirode:

Ljudi kao potrošna roba: Za razliku od nekih drugih vođa koji osjećaju barem prividnu lojalnost prema svojim trupama, Natalya na vojnike Black Tuska i Huntere gleda isključivo kao na alate. Kada je Bardon Schaeffer (njezin najbolji zapovjednik) pao u komu, njezina jedina briga bila je hoće li progovoriti, a ne njegovo preživljavanje.

Emocionalna hladnoća: U audio zapisima (Communs) njezini razgovori s Calvinom McManusom su mehanički i proračunati. Čak i kada su u pitanju njezini najbliži suradnici, ona ne pokazuje strah, žaljenje ili privrženost – samo frustraciju ako planovi ne idu po njezinom.

Manipulacija i "Gaslighting": Ona je majstorica u izvrtanju istine. Kroz propagandu i lažne informacije, uspjela je uvjeriti dijelove vlade i vojske da je Black Tusk jedina nada za mir, dok istovremeno aktivno izaziva kaos kako bi tu moć učvrstila.

Brutalni pragmatizam: Njezina spremnost da uništi cijela naselja (poput Meret Estatea) ili koristi kemijsko i biološko oružje bez oklijevanja pokazuje da nema moralni kompas. Cilj – potpuna kontrola – za nju uvijek opravdava sredstva.

Obiteljska dinamika: Njezin odnos s bratom Felixom (Kestrel) bio je isključivo transakcijski. Kada joj više nije bio koristan, postao je meta, što pokazuje da njezina sociopatija nadilazi čak i krvne veze.
Riddle

#53065 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

SmokingMan wrote: 07/05/2026 10:27Evo opšte definicije ponavljanja i strategije zadržavanja pažnje igrača na jednom naslovu i priču. :D
AAA (triple-A) naslovi su u velikoj mjeri dizajnirani oko grindanja kako bi se maksimizirao profit, povećala metrika angažmana igrača i ispunili ogromni otvoreni svjetovi sadržajem koji zahtijeva malo truda. Kako su troškovi razvoja ovih visokokvalitetnih igara naglo porasli, izdavači često daju prioritet repetitivnim, "zauzetim" mehanikama kako bi garantovali stotine sati igranja, čineći da se igra više osjeća kao posao nego kao iskustvo.
Ma znam, rijetke su igre koje kvalitetno popune vrijeme. Sad sam na kratkom odmoru pa mogu nešto vremena priuštiti naslovu koji sam volio i šteta bi bilo da ne vidim o čemu se radi. Igru dugo imam međutim nikad se nisam mogao natjerati da je ozbiljno zaigram. Ali da zagrizem kao za Division 1 se neće desiti.

Javi se kad da me malo provedeš kroz DC, daš koji savjet i slično. :izet:
Qler

#53066 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Qler »

Na Steam Mortal Kombat snižen, kupio zadnju expanziju Khaos Reighn i prešao odmah sve. Do sad svaki koji je bi ona PC sam prešao. Nikad nisam one na PS igrao..
Riddle

#53067 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Qler wrote: 09/05/2026 00:28 Na Steam Mortal Kombat snižen, kupio zadnju expanziju Khaos Reighn i prešao odmah sve. Do sad svaki koji je bi ona PC sam prešao. Nikad nisam one na PS igrao..
Shaolin Monks je legendarna igra na PS. Mi nismo imali memorijsku karticu jedno vrijeme pa smo u cugu sve morali prelaziti. Zamisli koja smo samo štela bili. :lol:
SmokingMan

#53068 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Riddle wrote: 07/05/2026 14:14
SmokingMan wrote: 07/05/2026 10:27Evo opšte definicije ponavljanja i strategije zadržavanja pažnje igrača na jednom naslovu i priču. :D
Ma znam, rijetke su igre koje kvalitetno popune vrijeme. Sad sam na kratkom odmoru pa mogu nešto vremena priuštiti naslovu koji sam volio i šteta bi bilo da ne vidim o čemu se radi. Igru dugo imam međutim nikad se nisam mogao natjerati da je ozbiljno zaigram. Ali da zagrizem kao za Division 1 se neće desiti.

Javi se kad da me malo provedeš kroz DC, daš koji savjet i slično. :izet:
Ma ja uveliko rešetam ima zadnjih par dana. :mrgreen:
Riddle

#53069 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

SmokingMan wrote: 09/05/2026 13:33Ma ja uveliko rešetam ima zadnjih par dana. :mrgreen:
Skontao sam da trebam farmati nacrte za modove kao šaržer ili prigušivač te da ih ne mogu kupiti kao u Division 1. To me je baš sjebalo i ko zna kad ću imati ono što mi treba.

Ali ostatak, bar ono na što sam ja mogao direktno uticati u kratko vrijeme, je manje više gotovo na maksimumu.
SmokingMan

#53070 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Riddle wrote: 09/05/2026 14:24
SmokingMan wrote: 09/05/2026 13:33Ma ja uveliko rešetam ima zadnjih par dana. :mrgreen:
Skontao sam da trebam farmati nacrte za modove kao šaržer ili prigušivač te da ih ne mogu kupiti kao u Division 1. To me je baš sjebalo i ko zna kad ću imati ono što mi treba.

Ali ostatak, bar ono na što sam ja mogao direktno uticati u kratko vrijeme, je manje više gotovo na maksimumu.
Imam toplu preopruku za Unit Alloys (Holster - Salvo / Chest ) + NinjaBike Messenger Backpack u kombou sa 3x striker komada, osnovni atributi: weapon dmg. Skundarni CHC + CHD.

NinjaBike ce ti otkljucati bonuse oba seta, pa ces u okviru St.Elmo.a umjesto 70 metka imati 106 (možeš umjesto Elma uzeti Back fire SMG exotic, ali gubiš 20% dmg na alloy setu za assault riffle dmg bonus). Jer Alloy set ima 50% magazine size. :D
Qler

#53071 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Qler »

Riddle wrote: 09/05/2026 13:28
Qler wrote: 09/05/2026 00:28 Na Steam Mortal Kombat snižen, kupio zadnju expanziju Khaos Reighn i prešao odmah sve. Do sad svaki koji je bi ona PC sam prešao. Nikad nisam one na PS igrao..
Shaolin Monks je legendarna igra na PS. Mi nismo imali memorijsku karticu jedno vrijeme pa smo u cugu sve morali prelaziti. Zamisli koja smo samo štela bili. :lol:

Napamet :) vala odavno nisam sjeo i prešao sve. Neku igru.. Al taman neki dan premijeru gledao u kinu is ad sniženje, odradio sve.
schindleroskar

#53072 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by schindleroskar »

Ima li neko problem sa steam igrama u posljednje vrijeme koje su kupljene preko gamiva, g2a.
Uzeo KCD2 prvo europe, ne radi, onda global ne radi.
Reko mozda je prodavac uvalio iskoristene, probam danas Metro Exodus sa g2a, Europe , nista opet. A sve su zelene kvakice bile za regiju , kod tacno kopiro ,stvarno mi nije jasno sta se desava.
Otkad znam za sebe funkcionisu mi ove stranice.
Makar je povrat novca uspjesno uradjen :D
Peacean

#53073 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Na Kinguinu 3x uzimao istu igru različitih prodavaca neće da aktivira nijednu. Valjda je valve udario neko regionalno ograničenje.
Riddle

#53074 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

SmokingMan wrote: 09/05/2026 14:32Imam toplu preopruku za Unit Alloys (Holster - Salvo / Chest ) + NinjaBike Messenger Backpack u kombou sa 3x striker komada, osnovni atributi: weapon dmg. Skundarni CHC + CHD.

NinjaBike ce ti otkljucati bonuse oba seta, pa ces u okviru St.Elmo.a umjesto 70 metka imati 106 (možeš umjesto Elma uzeti Back fire SMG exotic, ali gubiš 20% dmg na alloy setu za assault riffle dmg bonus). Jer Alloy set ima 50% magazine size. :D
Salvo imam već nekoliko dana, a upravo sam dobio NinjaBike. St. Elmo nemam, Lexington koristim. Dobio sam 3 te puške, veze nemam gdje i kad, samo talent promijenio, već su bile na maksimumu. :lol:
ferratilis

#53075 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

schindleroskar wrote: 09/05/2026 18:23 Ima li neko problem sa steam igrama u posljednje vrijeme koje su kupljene preko gamiva, g2a.
Uzeo KCD2 prvo europe, ne radi, onda global ne radi.
Reko mozda je prodavac uvalio iskoristene, probam danas Metro Exodus sa g2a, Europe , nista opet. A sve su zelene kvakice bile za regiju , kod tacno kopiro ,stvarno mi nije jasno sta se desava.
Otkad znam za sebe funkcionisu mi ove stranice.
Makar je povrat novca uspjesno uradjen :D
KCD2 se ne moze kupiti preko tih stranica, nece nijedan kljuc raditi, da znate. Za to je zasluzan Deep Silver i njihovi regionalni merifetluci. Samo Steam/GOG. Eno imas na GOG-u snizenje trenutno.

Sto se tice ostalih, jedino je Eneba pouzdana kad sa lijeve strane filtriras kljuceve po zemljama. Loaded, G2A i ostali nisu pouzdani, cak i kad pise da je dostupan, cesto nije.
Image

A moguce je da je tacno i ovo sto je @Peacean pisao, dosta ljudi iz regiona se zali u zadnje vrijeme, moguce je da su nova pravila na snazi. Pritisli su nas, nema sta.
Post Reply