Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
no_sekirli

#2351 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by no_sekirli »

Uopće nemaš nikakvog razloga omalovažavati sugovornika tezom da ništa nije shvatio. Eto mi svi glupi da ne kontamo šta je napisano, samo ti sve znaš i u sve si upućen. Ne moraš biti baš toliko bezobrazan.

Sam si povukao paralelu sa nekim ratnim dešavanjem, gdje je sve u domenu trust me bro. Kad dobiješ odgovor da je taj tvoj događaj dokaziv, i tada kad se desio pa moguće i sada nakon 30 godina, onda ide tvoja klasika da ništa nitko ne razumije :D

Ta specijalna legura je isto dokaziva, samo kad bi netko nekad iznio komad iste i donio negdje da se ispita.
Dozer

#2352 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

:facepalm:

Jos jednom - rat nema veze ni sa cim. Procitaj pitanje jos par puta. Svaka rijec u njemu ima svrhu.

P.S. Ti bi kod mene pao k'o s kruske na intervjuu za posao, zbog nepaznje na detalje i izostanka logickog zakljucivanja.
no_sekirli

#2353 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by no_sekirli »

Uobicajeno od tebe, kad se upetljas u vlastite mozdane egzibicije i lazi te nemas odgovore, kreces na pokusaje diskreditacije. Samo, to vise govori o tvojoj nadmenosti i slabosti, nego o onome kome se obracas.

Rat i primjer iz rata si ti napisao, ne ja.

Samo si ti umisljaj da bi me nekad mogao intervjuirati za bilo sto, a ne za posao.
Tvoja strucna ekspertiza strojara ekomomske struke sa specijalizacijama iz balistike, appdeva, instaliranja rentgena i MRI aparata moze proci samo kao jos jedna prica Broja 1 iz Alana Forda.
Laplace

#2354 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Laplace »

belfy wrote: 06/05/2026 23:54
Dozer wrote: 06/05/2026 23:44
belfy wrote: 06/05/2026 18:34

ti gradis pocetni argument sa "hajde da uzmemo nesto da je istina", a onda raspletes pricu...

to mogu i ja uraditi na suprotni nacin, samo puno jednostavnije i krace. evo primjer:
Hajmo ovako... Ako nije istina. (i onda otpadne ponjava napisana ispod) pa jel drug Dozer? eto, tako jednostavno...
Hajmo ovako... cisto da ti priblizim argumentaciju.
Da li se u Azicima, 02/1993, zuta kuca srusila nakon finalnog pogotka minobacackom, haubickom, OSA-om ili tenkovskom granatom?
a to veze ima sa ovom temom i ovim sto pricamo - sta? opet razvlacis stative? samo to? ili zelis reci da taj dogadjaj ima nesto sa NLO? de ba...

nego, evo ti lijep primjer gdje ne dajes odgovor (jer se onda izgubi u zuborenju koje poslije pricas). jednostavno - a sta ako nije istina...

P.S.iako ne rijesismo ni pitanje tih "nepoznatih legura". sada si odskocio jednom sa ovim prvim pokusajem, a sada sa drugim... docim ni na prvo nisi odgovorio. tacnije, jesi, ali ono je samo za crtane filmove i rado bih se vratio na istu. ono - ubacis nesto kao leguru u smjesu od preko 1000 stepeni Celzijusa pa da vidis sta ispadne. ili kako ono bi?

P.P.S. mislim da ti zaista mozes vjerovati u takve stvari da se dese, ali pazi sada! onda si vjernik, a njima obasnjavas da to ne valja (jer, zbog i zasto)... mada, u danasnje vrijeme je popularno i ono "fluidan". pa, kakva te rupa zapadne i iz kakve se trebas vaditi...
Sad je odvukao stative u drugu državu.
Dozer

#2355 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

no_sekirli wrote: 07/05/2026 18:49 Uobicajeno od tebe, kad se upetljas u vlastite mozdane egzibicije i lazi te nemas odgovore, kreces na pokusaje diskreditacije. Samo, to vise govori o tvojoj nadmenosti i slabosti, nego o onome kome se obracas.

Samo si ti umisljaj da bi me nekad mogao intervjuirati za bilo sto, a ne za posao.
Tvoja strucna ekspertiza strojara ekomomske struke sa specijalizacijama iz balistike, appdeva, instaliranja rentgena i MRI aparata moze proci samo kao jos jedna prica Broja 1 iz Alana Forda.
:lol: :lol: :thumbup:

Fulio si jos ponesto, BS, MA i tako to... :lol:

P.S. Ne diskreditujem te ja, sam sebi to radis. Tragicno je sto to uopste ne kontas. Jos jednom - nema rat nikakve veze ni sa cim :D
Mogao sam za primjer uzeti 4 vocke, 4 necija skoka s mola u more, bukvalno bilo sta. Ali, ti si se zalijepio za rat, sto samo pokazuje da nisi shvati svrhu i poentu pitanja :D
no_sekirli

#2356 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by no_sekirli »

Dozer wrote: 07/05/2026 19:36
no_sekirli wrote: 07/05/2026 18:49 Uobicajeno od tebe, kad se upetljas u vlastite mozdane egzibicije i lazi te nemas odgovore, kreces na pokusaje diskreditacije. Samo, to vise govori o tvojoj nadmenosti i slabosti, nego o onome kome se obracas.

:lol: :lol: :thumbup:

Fulio si jos ponesto, BS, MA i tako to... :lol:

P.S. Ne diskreditujem te ja, sam sebi to radis. Tragicno je sto to uopste ne kontas. Jos jednom - nema rat nikakve veze ni sa cim :D
Mogao sam za primjer uzeti 4 vocke, 4 necija skoka s mola u more, bukvalno bilo sta. Ali, ti si se zalijepio za rat, sto samo pokazuje da nisi shvati svrhu i poentu pitanja :D
Ukratko, direktor si svemira. Znamo to, izjavio si to vec par hiljada puta, ono jedini ste ti i Chuck Norris napravili sve sklekove, a ti si sam oslobodio 567803 kvadrata drzave :D

Tragicno je ono sta radis cijelo vrijeme, objasnjavas svima da si u pravu, a u biti pises bedastoce non-stop i uz to dobro lazes.

Samo nastavi, bas nas zanima prica o 4 vocke i 4 skoka s mola povezana sa vanzemljskim legurama o kojima ti sve znas.

Ako to uzmemo kao istinu, kao sto veliki znanstvenik Dozer jednom napisa :lol:

Kokice su u rukama...
Dozer

#2357 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Samo ti kokicari, a post kao i prethodni - blabla, bez ikakve sustine. Cisti besmisleni ad-hominem, pogotovo jer ja nikad nista od nabrojanoga nisam izjavio. :roll:
A pitanje i dalje ne kontas :lol:
no_sekirli

#2358 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by no_sekirli »

Sustina je da ni sam ne mozes povuci analogiju izmedju svojih izjava, jer si se zapetljao u vlastitim lazima i insinuacijama.

Cak si poceo negirati ono sto si sam napisao :lol:
Arminovski

#2359 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Arminovski »

Što je uopšte problem da neki dijelovi jwst-a imaju nepoznatu ili nepotpunu specifikaciju? Tehnologija za koju ne želiš da dođe do vojske drugih zemalja. Šta je tu čudno?
belfy

#2360 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by belfy »

belfy wrote: 06/05/2026 23:54
Dozer wrote: 06/05/2026 23:44
belfy wrote: 06/05/2026 18:34

ti gradis pocetni argument sa "hajde da uzmemo nesto da je istina", a onda raspletes pricu...

to mogu i ja uraditi na suprotni nacin, samo puno jednostavnije i krace. evo primjer:
Hajmo ovako... Ako nije istina. (i onda otpadne ponjava napisana ispod) pa jel drug Dozer? eto, tako jednostavno...
Hajmo ovako... cisto da ti priblizim argumentaciju.
Da li se u Azicima, 02/1993, zuta kuca srusila nakon finalnog pogotka minobacackom, haubickom, OSA-om ili tenkovskom granatom?
a to veze ima sa ovom temom i ovim sto pricamo - sta? opet razvlacis stative? samo to? ili zelis reci da taj dogadjaj ima nesto sa NLO? de ba...
Spoiler
Show
nego, evo ti lijep primjer gdje ne dajes odgovor (jer se onda izgubi u zuborenju koje poslije pricas). jednostavno - a sta ako nije istina...

P.S.iako ne rijesismo ni pitanje tih "nepoznatih legura". sada si odskocio jednom sa ovim prvim pokusajem, a sada sa drugim... docim ni na prvo nisi odgovorio. tacnije, jesi, ali ono je samo za crtane filmove i rado bih se vratio na istu. ono - ubacis nesto kao leguru u smjesu od preko 1000 stepeni Celzijusa pa da vidis sta ispadne. ili kako ono bi?

P.P.S. mislim da ti zaista mozes vjerovati u takve stvari da se dese, ali pazi sada! onda si vjernik, a njima obasnjavas da to ne valja (jer, zbog i zasto)... mada, u danasnje vrijeme je popularno i ono "fluidan". pa, kakva te rupa zapadne i iz kakve se trebas vaditi...
Dozer wrote: 07/05/2026 00:23
belfy wrote: 07/05/2026 00:21 ponjave? koliko ti je dugotrajan fokus hebote?

a ovdje neces dobiti odgovor, zato jer se ne tice ove teme i sa njime samo bjezis od iste. postavi to pitanje na pravoj temi, pa mozemo tamo o tome. jel moze?
Pitanje i te kako ima veze s temom. Odgovori, pa cu ti objasniti kako ima veze. Mada, cini mi se da nazires, pa zato i izbjegavas.
Dozer wrote: 07/05/2026 00:27 Pa nema potrebe. Vjeruj mi da pitanje ima i te kakve veze s temom, ili svim temama kojim smo se svi dotakli unutar ove.
Dozer wrote: 07/05/2026 00:41 Odoh sad hrkat, sutra cemo tako.

A evo odgovor, cisto za sve, i za razmisljanje. Minobacacka. Kakve veze ima s temom o NLO? Nikakve.
...
znaci ima veze sa NLO, pa onda jos vise ima veze sa NLO, a onda, tek tako i odjednom - nikakve? zvuci logicno... isto kao ono kada Brnabicka prica onim umjetnim dubokim glasom - "ima veze sa mnom, ali nema veze sa mnom..." jedina razlika ovdje je sto ovdje ide "ima veze sa NLO", pa onda "naravno da ima veze sa NLO." i onda sa "nema veze sa NLO"...

sto je najgore, ja razumijem i sta zelis da kazes, ali cak je i to pogresno. bolje da si napisao onu staru i jednostavnu filozofsku misao: "ako niko nije vidio da je drvo palo u sumi - da li je zaista palo?" no, opet bi ispalo krivo iz mnogo razloga...

P.S. i opet pokusaj bijega od tih nepoznatih legura sa sirenjem stativa... koje, opet, ispadnu krive...
Dozer

#2361 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Dozer wrote: 07/05/2026 00:41 Odoh sad hrkat, sutra cemo tako.

A evo odgovor, cisto za sve, i za razmisljanje. Minobacacka. Kakve veze ima s temom o NLO? Nikakve.
Ali, ima i te kakve veze s logickim postavljanjem i sagledavanjem stvari.

Kako sam ja licno gledao navedeni slucaj, do tebe, i svakoga je da li cete mi vjerovati da je to istina. Da li to mogu dokazati? Ne.
Desilo se u 2 sec., kuca se srusila, nema nacina da dokazem da se tako desilo, ali ja cu tu scenu pamtiti do kraja zivota jer su u toj kuci bili moji ljudi.
Da li to mijenja cinjenicu da sam ja licno to gledao i tome svjedocio, iako danas to ne mogu dokazati? Ne.
Da li je jos neko vidio isti momenat tog desavanja? Nemam pojma.

Ako primijenimo isti princip na ovu temu, gdje gomila raznih ljudi, medju kojima ima naucnika, visoko rangiranih vojnika, obavjestajaca, pa i politicara, cak i pod zakletvom tvrde da US vlada i privatne partnerske firme posjeduju srusene NLO-e, i da su to vidjeli svojim ocima, zar nije logicno zapitati se - zasto oni to tvrde, iako znaju da ce biti diskreditovani, maltretirani, mozda cak i ubijeni zbog otkrivanja necega sto je tajna?

I - laku noc.
.....
Cak iako sam vam dao odgovor na pitanje, kao i vezu s temom, i dalje je tesko shvatiti....? Mora da je do mene...

Laku noc zelim :D
Laplace

#2362 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Laplace »

belfy wrote: 07/05/2026 23:45 znaci ima veze sa NLO, pa onda jos vise ima veze sa NLO, a onda, tek tako i odjednom - nikakve? zvuci logicno... isto kao ono kada Brnabicka prica onim umjetnim dubokim glasom - "ima veze sa mnom, ali nema veze sa mnom..." jedina razlika ovdje je sto ovdje ide "ima veze sa NLO", pa onda "naravno da ima veze sa NLO." i onda sa "nema veze sa NLO"...

sto je najgore, ja razumijem i sta zelis da kazes, ali cak je i to pogresno. bolje da si napisao onu staru i jednostavnu filozofsku misao: "ako niko nije vidio da je drvo palo u sumi - da li je zaista palo?" no, opet bi ispalo krivo iz mnogo razloga...

P.S. i opet pokusaj bijega od tih nepoznatih legura sa sirenjem stativa... koje, opet, ispadnu krive...
Image
Last edited by Laplace on 11/05/2026 08:46, edited 1 time in total.
no_sekirli

#2363 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by no_sekirli »

Mora da je do mene...
Konačno trenutak spoznaje.
PixelDrifter

#2364 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Laplace wrote: 08/05/2026 09:02

Image
Ubio se lik za majora JNA. Ozbiljna faca, ozbiljna frizura, sve ozbiljno.
Dozer

#2365 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Pateticno... :D
Peacean

#2366 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Peacean »

Evo ga pa navalite :D

https://www.war.gov/UFO/
Point.

#2367 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Point. »

Jesu konačno pustili Epstein Files?
Dozer

#2368 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Dozer »

Peacean wrote: 08/05/2026 15:39 Evo ga pa navalite :D

https://www.war.gov/UFO/
Nista dok Roswel ne objave. Da se i zvanicno potvrdi Marcelovo svjedocenje i prica.

Ovo su sve samo zapazanja i evidentiranja, ali interesantno je da je uz UAP i UFO rekao i "aliens".
DonieBrasco

#2369 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by DonieBrasco »

Vise se radujem novom Spielbergovom filmu nego ovim glupostima.
House

#2370 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by House »

Point. wrote: 08/05/2026 16:23 Jesu konačno pustili Epstein Files?
:mrgreen: :thumbup:

iran, vanzemaljci... samo ne pričaj o epsteinu.
House

#2371 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by House »

kakvi crni vanzemaljci. fizičko biće-predmet ne može izdržati brzinu svjetlosti i tačka.
PixelDrifter

#2372 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Image

Pa ni Microsoftov paint ne bi uradio nešto ovako loše...Trump objavio, istinu nam otkrio, 🤪🥳🤯🤡
Peacean

#2373 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Peacean »

Pa piše ti ispod slike objašnjenje
Aactual site photo with FBI Lab rendered graphic overlay depicting corroborating eyewitness reports from September 2023 of an apparent ellipsoid bronze metallic object materializing out of a bright light in the sky, 130-195 feet in length, and disappearing instantaneously
PixelDrifter

#2374 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by PixelDrifter »

Loše urađena rekonstrukcija. Nemaju PS?
no_sekirli

#2375 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by no_sekirli »

A jest mu FBI napravio render :D
Post Reply