Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koji si ti godina obzirom da ih slusas, njihovu muziku i pogotovo tekstove ono sto prezentuju smatras umjetnoscu ?
Ako si 30+ moras to korigovati da ne shvatis pogresno.
Ko kaze da slusa, bukvalno nikad ni u jednom trenutku nisam ni jednu pjesmu preslusao od b i j. Ali imas npr lika lafo izazov trcim dok jala ne opsuje, trcim dok buba ne kaze bmw
I onda pusti pjesmu trci 8 sec i tako cujes.
Iskreno meni ko god slusa njih nije dobar, ali ja sam star i moja se ne pika bas. Realno ljudi ubise pare, zive zivot a ja mogu sa balkona rondati ko u mapetima
Redakcija cita temu i koristi je kao ideju za clanak.
joj tebe, jesi naivan... ma nije ba, nego @kakavdanakneiskustvu nije bio zadovoljan odgovorima ovdje pa postavio i njima anamotamo isto pitanje, ha ja.
Redakcija cita temu i koristi je kao ideju za clanak.
joj tebe, jesi naivan... ma nije ba, nego @kakavdanakneiskustvu nije bio zadovoljan odgovorima ovdje pa postavio i njima anamotamo isto pitanje, ha ja.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑02/05/2026 11:11
Ne kontam veličanje na drustvenim mrezama trostrukog ubice Fikreta Hadžića, koji je od neki dan na slobodi. Čovjek je ubio tri osobe, ko god da su bili.
Snima se njegov izlazak iz zatvor, za ne povjerovati
Poremećene vrijednosti moj danak. Naše bolesno društvo više cijeni "Hadžiju" i "Real Madrida" nego komplet Asocijaciju nezavisnih intelektualaca i sve lovce iz Potjere.
Ne hvaleci nasem drustvu vjere, mislim da je to globalna stvar. Drustvene mreze su iznjedrile neke druge heroje i sad je vrlo lako dospjeti u eter i jos lakse iz njega ispasti. A paznja se svela na 15 sekundi prije sljedeceg videa. Klasicni celebritiji polako izumiru. Sad moras kreirati sadrzaj svakodnevno da bi ostao zaninljiv.
Već dugo traje doba poremećenih vrijednosti, a postaje sve gore i gore.
When kids look up to great scientists the way they do to great musicians and actors, civilization will jump to the next level
Poremećene vrijednosti moj danak. Naše bolesno društvo više cijeni "Hadžiju" i "Real Madrida" nego komplet Asocijaciju nezavisnih intelektualaca i sve lovce iz Potjere.
Ne hvaleci nasem drustvu vjere, mislim da je to globalna stvar. Drustvene mreze su iznjedrile neke druge heroje i sad je vrlo lako dospjeti u eter i jos lakse iz njega ispasti. A paznja se svela na 15 sekundi prije sljedeceg videa. Klasicni celebritiji polako izumiru. Sad moras kreirati sadrzaj svakodnevno da bi ostao zaninljiv.
Slažem se. Kaže mi prijatelj, koji radi kao nastavnik u osnovnoj da je jako teško animirati dječiju pažnju čitavih 45 minuta budući da im je pažnja limitirana kao i trajanje prosječnog tik tok uratka i da se sve može iskazati mjereno u sekundama. Kaže dovija se na razne načine ali i konstatuje da je to unaprijed izgubljena bitka jer je već imao upite učenika zašto lekcija tako dugo traje i zašto se ne može skratiti. Veli u rijetkim trenucima pauze djeca izvlače iz rukava i citiraju Hadziju, Faću, Real Madrida.
Nedavno sam govorio da se školski čas komotno može skratiti na pola sata, pa i toliki bi bio predug. Obzirom na sposobnost djece da drže pažnju, kao i na pokazano (ne)znanje na pismenim provjerama, više od pola sata je sasvim nepotrebno.
_BataZiv_0809 wrote: ↑03/05/2026 09:38
Slažem se. Kaže mi prijatelj, koji radi kao nastavnik u osnovnoj da je jako teško animirati dječiju pažnju čitavih 45 minuta budući da im je pažnja limitirana kao i trajanje prosječnog tik tok uratka i da se sve može iskazati mjereno u sekundama. Kaže dovija se na razne načine ali i konstatuje da je to unaprijed izgubljena bitka jer je već imao upite učenika zašto lekcija tako dugo traje i zašto se ne može skratiti. Veli u rijetkim trenucima pauze djeca izvlače iz rukava i citiraju Hadziju, Faću, Real Madrida.
Nedavno sam govorio da se školski čas komotno može skratiti na pola sata, pa i toliki bi bio predug. Obzirom na sposobnost djece da drže pažnju, kao i na pokazano (ne)znanje na pismenim provjerama, više od pola sata je sasvim nepotrebno.
Tako je. Najbolje da im smanjimo čas na 20 minuta.
Onda kad sutra krenu raditi, i poslodavac će samo za njih imati posebno radno vrijeme od 2 sata jer eto zaboga kratko im traje pažnja.
Naslovnica wrote: ↑04/05/2026 21:28
Već sam postavljao pitanja ali mi i dalje nije jasno, ovo postaje jebena epidemija, fakat mi ide na Q!
Koji vam je Q hodati i pričati na "speakerphone" taki da svi čuju sagovornika. Stoji na kasi, klasirka kuca, ono pakuje kese i priča tako da svi čuju i njega i sagovornika. Sjedi tetka u tramvaju i priča koliko voli tetkino zlato, sultaniju, a sultanija sa druge strane vrišti, tramvaj odzvanja.
Šta je sa ovim narodom, sve POLUDILO grob te J.
Mislim da je već bila tema. Meni kolega uđe u kancelariju sa telefonom pojačanim na maksimum i prisiljava me da slušam njegov video poziv (a ima svoju kancelariju).
U supermarketu sam imao par kratkih video poziva kad sam ženiknešto kupovao a nisam bio siguran koji od nekoliko proizvoda joj odgovara. Inače,na javnom mjestu su mi pozivi samo poslovni i samo kad baš moram, privatne pozive obavljam na privatnim mjestima (čak i u kući se odvojim u hodnik ili kupatilo, nekako mi je nekulturno pričati telefonom u sobi punih ljudi).
DonieBrasco wrote: ↑04/05/2026 22:31
Ja sam vise puta na ovoj temi pisao o pricanju na zvucnik mobitela u javnosti, na ulici, u liftovima, u javnim ustanovama gdje se ceka u redovima, prodavnicama i slicno, kakvi degenerici blago receno.
Žene prednjace prije svega iz onoga sto sam licno dozivio i svjedocio.
Također ovi sa slusalicama na usima sto obaljaju pozive, dobro ne cujes sagovorinka, ali on/ona se dere i glasno prica, valjda ljudi nemaju osjecaj - dezorjentisani, u usima im jasan glas sagovornika a on se dere. Bas neki dan lik na kasi ceka da mu ova otkuca stvari i ono tako glasno prica, ne kontam to da ne moze reci sagovorniku sacekaju minut na kasi sam, nego to ide prica u nedogled.
Ne znam da li si i ti primijetio da su tokom tih poziva totalno dezorijentisani, nemaju kontakt sa okolinom. Osim što te ubiše preglasnim zvukom, moraš bježati da se ne pregaze (doslovno) ili izguraju iliopale laktom dok mlataraju rukama ili nešto još gore.
Ne znam kako ne mogu da se koncentrišu na poziv i da pri tome ostane koncentracije za radnje koje su uglavnom automatske (hodanje, izbjegavanje prepreka,...).
Ateista wrote: ↑04/05/2026 15:22
Fakat ne kontam mazohiste koji su se u ovom periodu zaputili prema moru i nazad...
Pa zimi se zaputiš u saobraćajni kolaps na ili sa Trebevića ili ostalih planina. Ljeti ili za neki praznik se zaputiš na soabraćajni kolaps prema moru.
Svaki radni dan si u saobraćajnom kolapsu u gradu.
Jednostavno sarajevska furka
Za posao se cesto nema puno izbora, ali i nije toliko vremenski.
Sa trebevica uglavnom imaju alternative da se izbjegne kolaps, ko zna, ali ni tu mi nisu jasni oni koji cekaju u tim kolonama umjesto da traze alternativu, kao sto mi nije jasno kad stoji preko 10 auta u traci za lijevo, to je u najboljem slucaju treci tek interval prolaz, vole ljudi da stoje u guzvi, ne mogu da vjerujem da ne znaju za alternative.
Za godisnje mi nije jasno u ovim udarnim terminima, jos se zna za novi sistem na granicama, jednostavno mazohisti.
Neki dan su me iznervirali u Visokom. Kolona stoji, ni da makne, neka blokada ispred. Ali, negdje na polovini kolone je skretanje lijevo. Put nešto duži, ali se može bez čekanja proći i doći na isto mjesto na koje bi došao poslije ko zna koliko vremena čekanja dok se naprijed ne otčepi. Naprosto ljudi ne razmišljaju dok voze.
Tako je. Najbolje da im smanjimo čas na 20 minuta.
Onda kad sutra krenu raditi, i poslodavac će samo za njih imati posebno radno vrijeme od 2 sata jer eto zaboga kratko im traje pažnja.
Kolega mi i ima radno vrijeme od dva sata. Mislim, ima on radno vrijeme od dva sata, ali dođe u 14 a ode u 16. Ono "zovite me ako šta bude".
Ma,povlađuje se toj djeci na zilion načina. Džabe ja pričam da to ne valja i da to neće izaći na dobro. Džabe im i radno vrijeme od osam sati kad će u tom radnom vremenu odratiti ono što bi prosječan radnik završio za pola sata (imam takve na poslu, nisu ni mladi toliko).
Ne znam koga će poslodavac uopšte zapošljavati, jer ove generacije odgojene na tome da se ni za šta ne trebaju potruditi nisu nizašta.
Eto, i uzelo se zdravo za gotovo da ne mogu držati pažnju duže od 15 minuta i tome se prilagođava. Ne mogu ja to sam rješavati, koliko god se trudio.
znam da je ljepota u oku posmatrača. je li ima neki posmatrač bar na ovom forumu ko ovo smatra lijepim? pišem ovo jer ne znam je li žena ili muškarac
A dobro, ovo je lose-lose situacija.
Black, woman i još "quadriplegic", Hazime, imamo Bingo.
Realno, šta god da progovoriš uvrijedit ćeš jedno šesnaest sekti, pa je/ga valjda svi samo puste na miru.
Ja ne kontam zašto je kolega sa foruma toliko fiksiran na muško/žensko/transgender? Kao da svjesno traćži takve teme kako bi bio iznerviran i to javno objavio ovdje. Recimo, ja za ovo nikad ne bih čuo da to on nije postavio.
Nerviraju i čude mene mnoge stvari, ali to su one koje ne mogu izbjeći. Nije da tražim šta će me čuditi i iznervirati. Mnogi, eto, traže.
Ateista wrote: ↑05/05/2026 11:49
Vidim ima tema o onim maloumnicima kriminalcima buba i jala, jos vidim neki to stvarno slusaju i brane doticne?
Ne zelim da pisem na toj temi da mi bude zabiljezena, ali fakat ne kontam ko se moze loziti na te debile... Uostalom i ne cudi me kad vidim sta se sve desava i kakav je nivo kulture i stanje drustva, oni su samo karikature svega toga.
Bosnjo ce ti oprostiti sve osim uspjeha i sve ce popljuvati i ismijati a ljudi muzicke mašine i kreatori stilova toliko godina
Tramvaje jel to ti boga ti konzumiras umjetnost koju stvaraju dvije doticne osobe?
znam da je ljepota u oku posmatrača. je li ima neki posmatrač bar na ovom forumu ko ovo smatra lijepim? pišem ovo jer ne znam je li žena ili muškarac
A dobro, ovo je lose-lose situacija.
Black, woman i još "quadriplegic", Hazime, imamo Bingo.
Realno, šta god da progovoriš uvrijedit ćeš jedno šesnaest sekti, pa je/ga valjda svi samo puste na miru.
Ja ne kontam zašto je kolega sa foruma toliko fiksiran na muško/žensko/transgender? Kao da svjesno traćži takve teme kako bi bio iznerviran i to javno objavio ovdje. Recimo, ja za ovo nikad ne bih čuo da to on nije postavio.
Nerviraju i čude mene mnoge stvari, ali to su one koje ne mogu izbjeći. Nije da tražim šta će me čuditi i iznervirati. Mnogi, eto, traže.
ne bih ni ja čuo da mi se ne pojavi na Twiteru i Facebooku, i ne nervira me vala nimalo nego ne kontam idiotizam nečega ovakvog
DonieBrasco wrote: ↑04/05/2026 22:31
Ja sam vise puta na ovoj temi pisao o pricanju na zvucnik mobitela u javnosti, na ulici, u liftovima, u javnim ustanovama gdje se ceka u redovima, prodavnicama i slicno, kakvi degenerici blago receno.
Žene prednjace prije svega iz onoga sto sam licno dozivio i svjedocio.
Također ovi sa slusalicama na usima sto obaljaju pozive, dobro ne cujes sagovorinka, ali on/ona se dere i glasno prica, valjda ljudi nemaju osjecaj - dezorjentisani, u usima im jasan glas sagovornika a on se dere. Bas neki dan lik na kasi ceka da mu ova otkuca stvari i ono tako glasno prica, ne kontam to da ne moze reci sagovorniku sacekaju minut na kasi sam, nego to ide prica u nedogled.
Ne znam da li si i ti primijetio da su tokom tih poziva totalno dezorijentisani, nemaju kontakt sa okolinom. Osim što te ubiše preglasnim zvukom, moraš bježati da se ne pregaze (doslovno) ili izguraju iliopale laktom dok mlataraju rukama ili nešto još gore.
Ne znam kako ne mogu da se koncentrišu na poziv i da pri tome ostane koncentracije za radnje koje su uglavnom automatske (hodanje, izbjegavanje prepreka,...).
Svjesni su oni svega nego je to nekultura i bezobrazluk, moze im se fazon "sta ti gledas, ja sam neko i nesto", degenerici.