BiH - Crna hronika
- JohnnyS
#7426 Re: BiH - Crna hronika
Dosta smo se mi prilagođavali
- Peacean
#7427 Re: BiH - Crna hronika
https://www.klix.ba/vijesti/bih/policij ... /260507034Kriminalistička policija od jutros vrši pretrese na više lokacija na području Živinica, a u okviru akcije koja je usmjerena protiv predsjedavajućeg Gradskog vijeća Naila Jusića, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva TK. Njega se tereti za više krivičnih djela iz oblasti korupcije
-
Naslovnica
#7428 Re: BiH - Crna hronika
Da su ga šamarali na vrijeme, dok je bio klinac, ova vijest ne bi postojala.Peacean wrote: ↑07/05/2026 09:37https://www.klix.ba/vijesti/bih/policij ... /260507034Kriminalistička policija od jutros vrši pretrese na više lokacija na području Živinica, a u okviru akcije koja je usmjerena protiv predsjedavajućeg Gradskog vijeća Naila Jusića, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva TK. Njega se tereti za više krivičnih djela iz oblasti korupcije
- dr_Evil
-
tokio25
#7430 Re: BiH - Crna hronika
kakve veze ima jeli neko vozio bicikloAteista wrote: ↑07/05/2026 08:49Nisi mi odgovorio na prvi dio, jesi li ikad vozio bicikl i silazis li na pjesackom? Vjerovatno nisi vozio, da jesi bilo bi ti jasno.
ako ja nemam sta traziti na biciklistickoj stazi nemas ni ti na trotoaru a i na PJESACKOM moras sici sa bicikla i tacka
zasto tvoje moze zaobici zakon a moje ne moze?
vidis li ti paradoks svog rezonovanja?
-
oXavier
#7431 Re: BiH - Crna hronika
Mi smo samo ljubomorni jer se kreću na zabranjen način i po površinama koje nisu namjenjene za njihovo kretanjetokio25 wrote: ↑07/05/2026 09:58kakve veze ima jeli neko vozio biciklo
ako ja nemam sta traziti na biciklistickoj stazi nemas ni ti na trotoaru a i na PJESACKOM moras sici sa bicikla i tacka
-
tokio25
#7432 Re: BiH - Crna hronika
ma nas problem je kad nekome ukazes na propust problem ili bilo sta sto nije ispravno ljudi to odmah dozivljavaju kao napad na njega bilo to u vidu ljubomore ili hoces da ga "unistis" i sloXavier wrote: ↑07/05/2026 10:03Mi smo samo ljubomorni jer se kreću na zabranjen način i po površinama koje nisu namjenjene za njihovo kretanje![]()
ovo je klasican primjer ja mogu krsiti zakon i imam izgovor za to a ti ne mozes i postuj ga i moras ga postovati
tu najbolje pokazuje ovo ajd mene trzni pa bi vidio kako bi se proveo ili u tom smislu kako je napisao
iako krsi zakon on bi nesto sprovodio pravdu iako nema nikakvog osnova za to
- Ateista
#7433 Re: BiH - Crna hronika
Naravno, Svecka je uredjena zemlja, uredjenija i od Italije sigurno, postujem to sto su uredjeni ali neke stvari su im pretjerivanje.muha_sa wrote: ↑07/05/2026 09:15PoštujemAteista wrote: ↑07/05/2026 08:53
Ja sam vozio u Italiji u jrdnom gradicu, bilo je dosta biciklista i nisam vidio da iko silazi, kao sto sam vidio i da voze pjesackim gdje nema staze za bicikliste.![]()
Cak mi i drot jedan njihov mahnuo da mi pokaze gdje je pjesacki prelaz gdje nogu preci cestu.![]()
Ne znam kako ide sa osiguranjem i ne zanima me puno, ja zbog sebe gledam da budem siguran da me vozac vidio i da mi je stao, jebo osiguranje ako zavrsim u bolnici.U Italiji su haman isti MI--ne jebu živu silu
![]()
Meni je ŠveCka vrh vrhovanema labavo stari moj
auto parkiraš na obilježenom mjestu i ako jedan tocak dohvati liniju naci ceš kovertu a nigdje drota
![]()
Što se biciklanja tice Švede biciklaju po svakom vremenu i nevremenu--i kad naidju na pješacki gdje nema semafora fino sidju pa laganininisu oni ništa pametniji od nas al kad ih godinama po novcaniku dereš a bez privilegovanih onda dobiješ disciplinu jal vozio auto jal pješak bio jal biciklista.
Vjerujem da imaju puno vise biciklista i biciklistickih staza pa je samim tim situacija puno drugacija i biciklisti pored obaveza imaju puno vise svojih prava i mogucnosti koje ovdje nemaju, ali to za pjesacenje preko pjesackog mi je bas pretjerano i bez ikakve potrebe.
Ovo sve govorim o dijelovima gdje ima dovoljno prostora, ne o pjesackim zonama gdje je guzva, ne bi mi recimo palo na pamet da Ferhadijom vozim bicikl.
Cak i iz ugla vozaca, da ja sad stanem nekom biciklisti da ga pustim na pjesackom i on sidje i pocne lagano da hoda poslao bih da u neku stvar i mislio da me zajebava.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- JohnnyS
#7435 Re: BiH - Crna hronika
Da, ali isto tako kad se netko pametan na biciklu zaleti da stigne zeleno na semaforu za pješake ja ako nemam reflekse Juana Pabla Montoye ga vrlo lako mogu udariti čak i pri usporenoj brzini skretanja na raskrižju. Zato je i dalje na snazi taj zakon iz 1988.
- Ateista
#7436 Re: BiH - Crna hronika
Ima veze, jer da si vozio vidio bi zasto to nema smisla nikakvog, i da su i neke zakone donosili oni koji nisu sjeli na bicikl.tokio25 wrote: ↑07/05/2026 09:58kakve veze ima jeli neko vozio biciklo
Pjesak nema sta traziti na biciklistickoj iz razloga sto svudje gdje ima biciklisticka ima i trotoar, bar sto sam ja vidio i bar kod nas, dok biciklistickih nema ni blizu koliko bi trebalo i biciklisti se moraju snalaziti i voziti trotoarom ako nemaju svoju stazu. Tada logicno moraju i preci pjesacki ako voze trotoarom, drugi izbor je da voze cestom, pa cu te evo opet pitati da li bi ti svom djetetu od recimo 5-6 godina dao da vozi bicikl cestom?
A sto se tice pjesaka na biciklistickim, svakako ih stalno ima, setkaju se, pogotovo arapi, pa vala ne vidim da iko drami oko toga koliko se drami zbog biciklista na trotoarima.
-
oXavier
#7437 Re: BiH - Crna hronika
Violeta i Ponija u Švedskoj i Italiji ko u priči čim silaze s bicikla na pješačkom
Ko kaže da Juga nije izvozila proizvode u Evropu 
-
tokio25
#7438 Re: BiH - Crna hronika
biciklisti moraju voziti cestom ako nema biciklisticke stazeAteista wrote: ↑07/05/2026 10:26Ima veze, jer da si vozio vidio bi zasto to nema smisla nikakvog, i da su i neke zakone donosili oni koji nisu sjeli na bicikl.
Pjesak nema sta traziti na biciklistickoj iz razloga sto svudje gdje ima biciklisticka ima i trotoar, bar sto sam ja vidio i bar kod nas, dok biciklistickih nema ni blizu koliko bi trebalo i biciklisti se moraju snalaziti i voziti trotoarom ako nemaju svoju stazu. Tada logicno moraju i preci pjesacki ako voze trotoarom, drugi izbor je da voze cestom, pa cu te evo opet pitati da li bi ti svom djetetu od recimo 5-6 godina dao da vozi bicikl cestom?
A sto se tice pjesaka na biciklistickim, svakako ih stalno ima, setkaju se, pogotovo arapi, pa vala ne vidim da iko drami oko toga koliko se drami zbog biciklista na trotoarima.
kad siljimo kurac na zakon i nemam sta traziti na biciklistickoj nemas ni ti sta traziti na trotoaru niti na PJESACKOM na biciklu
sidji predji a se penji dalje iako ne smijes trotoarom
a ja cu tebe pitati da li ti podrzavas krsenje zakona?
i gdje ti vodis dijete da vozi biciklo?
- Ateista
#7439 Re: BiH - Crna hronika
Niko normalan dok vozi bicikl se nece samo zaletiti preko pjesackog ako vidi auta koja skrecu, nego ce logicno usporiti i uvjeriti se da ga je vozac vidio pa onda produziti, to se valjda podrazumijeva i samo idiot ce se zaletiti ko muha bez glave.JohnnyS wrote: ↑07/05/2026 10:25Da, ali isto tako kad se netko pametan na biciklu zaleti da stigne zeleno na semaforu za pješake ja ako nemam reflekse Juana Pabla Montoye ga vrlo lako mogu udariti čak i pri usporenoj brzini skretanja na raskrižju. Zato je i dalje na snazi taj zakon iz 1988.
Zato se zakon moze definisati da se pjesackom prelazu mora prici sa povecanim oprezom i sa manjom brzinom, ali dalje prelaziti hodajuci nema nikakvog smisla i to nema nikakve veze sa sigurnoscu i ta obaveza silazenja bi se morala ukinuti. Kad te vozac jednom vidi i stane, hodati nakon toga je samo zajebavanje vozaca.
- Ateista
#7440 Re: BiH - Crna hronika
Ne siljim ja zakon, vec zdravu logiku. Nema nikakve potrebe da pjesaci budu tu jer imaju gdje da budu, ako negdje stvarno postoji potreba zbog neke specificne situacije onda bih to prihvatio. Bicklisti nemaju gdje da budu ako nema biciklisticke, cesta nije opcija jer je to za bicikliste preopasno i niko normalan ne vozi cestom, osim negdje gdje bas mora ako nema ni trotoara ni nista drugo kuda moze proci. Sreca pa su i policajci svjesni koliko su nam zakoni besmisleni i ne pisu kazne, jasno je da niko normalan nece voziti cestom.tokio25 wrote: ↑07/05/2026 10:38biciklisti moraju voziti cestom ako nema biciklisticke stazeAteista wrote: ↑07/05/2026 10:26Ima veze, jer da si vozio vidio bi zasto to nema smisla nikakvog, i da su i neke zakone donosili oni koji nisu sjeli na bicikl.
kad siljimo kurac na zakon i nemam sta traziti na biciklistickoj nemas ni ti sta traziti na trotoaru niti na PJESACKOM na biciklu
Podrzavam krsenje besmislenih zakona koji ugrozavaju sigurnost, jer mi je sigurnost na prvom mjestu.
Sa djetetom vozim svuda, znali smo ici na Vrelo Bosne biciklima, na Darivu. Naravno, gdje god se moze idemo biciklistickom, kroz Vilsonovo, ali uvijek ima dijelova gdje ih nema, tada logicno vozimo trotoarom, osim ako moramo proci negdje gdje nema ni trotoara, tada jedino idemo cestom i nije ni malo ugodno.
- Truba
#7441 Re: BiH - Crna hronika
isto tako ti kao državljanin eu uništavaš prirodu jer odmah odvojis cep od boce jer te nerviraju novi zakoni europske unije
ti si obicni balkanac
-
tokio25
#7442 Re: BiH - Crna hronika
da skratimoAteista wrote: ↑07/05/2026 10:53Ne siljim ja zakon, vec zdravu logiku. Nema nikakve potrebe da pjesaci budu tu jer imaju gdje da budu, ako negdje stvarno postoji potreba zbog neke specificne situacije onda bih to prihvatio. Bicklisti nemaju gdje da budu ako nema biciklisticke, cesta nije opcija jer je to za bicikliste preopasno i niko normalan ne vozi cestom, osim negdje gdje bas mora ako nema ni trotoara ni nista drugo kuda moze proci. Sreca pa su i policajci svjesni koliko su nam zakoni besmisleni i ne pisu kazne, jasno je da niko normalan nece voziti cestom.tokio25 wrote: ↑07/05/2026 10:38biciklisti moraju voziti cestom ako nema biciklisticke stazeAteista wrote: ↑07/05/2026 10:26
Ima veze, jer da si vozio vidio bi zasto to nema smisla nikakvog, i da su i neke zakone donosili oni koji nisu sjeli na bicikl.
Podrzavam krsenje besmislenih zakona koji ugrozavaju sigurnost, jer mi je sigurnost na prvom mjestu.
Sa djetetom vozim svuda, znali smo ici na Vrelo Bosne biciklima, na Darivu. Naravno, gdje god se moze idemo biciklistickom, kroz Vilsonovo, ali uvijek ima dijelova gdje ih nema, tada logicno vozimo trotoarom, osim ako moramo proci negdje gdje nema ni trotoara, tada jedino idemo cestom i nije ni malo ugodno.
i ovaj sto trza silji zdravu logiku i nemoj slucajno da se zalis kad te neko trzne a mozda i nalupa ako se budes kurcio
-
tokio25
#7443 Re: BiH - Crna hronika
pa i ti uzimas od zakona ono sto ti odgovara znaci isti si kao on samo to radis na zakonu o saobracaju
- Truba
#7444 Re: BiH - Crna hronika
problem s vozacima tonasa je sto u podsvijesti svjih fruistracija guzvama misle
bicikl = momcic djecak
al kad sidje matora drtina od 99 kila i prijeti da ima sjekiru pa skines masku a ono psipatska ubilacka faca
za sada niko nije izisao
sto ne znaci da nece ja uvijek u svadji pitam koje oružje ima druga strana
bicikl = momcic djecak
al kad sidje matora drtina od 99 kila i prijeti da ima sjekiru pa skines masku a ono psipatska ubilacka faca
za sada niko nije izisao
sto ne znaci da nece ja uvijek u svadji pitam koje oružje ima druga strana
- nepass1
#7445 Re: BiH - Crna hronika
Haj realno sagledaj sta fali biciklu koje se krece brzinom pjesaka na pjesackom? Evo nit vozim nit posjedujem bajk.tokio25 wrote: ↑07/05/2026 09:58kakve veze ima jeli neko vozio biciklo
Naravno neces bajkom voziti 20-30km/h preko pjesackog.
Izasao da trcim i idem od bazena prema ap, nedelja ujutro, stoji grupa penzica hoce negdje cekaju bus. Stoje u krug i sad neka baba majke mi petom presla bijelu liniju od biciklisticke. Napominjem 7h ujutro, nedelja. Ide lik na biciklu i zaustavlja se da babi objasni da je seljanka jer je nagazila biciklisticku stazu.
Mozda si ti bio posto ovigledno striktno sve zakone postujes
-
tokio25
#7446 Re: BiH - Crna hronika
nisam ja bio jer ne vozim biciklnepass1 wrote: ↑07/05/2026 11:14Haj realno sagledaj sta fali biciklu koje se krece brzinom pjesaka na pjesackom? Evo nit vozim nit posjedujem bajk.
Izasao da trcim i idem od bazena prema ap, nedelja ujutro, stoji grupa penzica hoce negdje cekaju bus. Stoje u krug i sad neka baba majke mi petom presla bijelu liniju od biciklisticke. Napominjem 7h ujutro, nedelja. Ide lik na biciklu i zaustavlja se da babi objasni da je seljanka jer je nagazila biciklisticku stazu.
Mozda si ti bio posto ovigledno striktno sve zakone postujes![]()
nije poenta u tome sto pricamo poenta je da ateisti pokazem koliko je dvolican i koliko on trazi da se postuje zakon a on kad ga krsi za to ima izgovor
licno meni sve dok ne ugrozava pjesaka neka voza koliko hoce al neka je svjestan da je na "tudjem" terenu
mene vise dotice kad voze u suprotnom pravcu biciklistickim stazama jer ga ocekuejs sa jedne strane a izleti sa druge i to prvenstveno romobilisti a ne biciklisti
- nepass1
#7447 Re: BiH - Crna hronika
I meni idu nakurac, vide zeleno za pjesaka i zaleti romobil 30km/h. Dize ruke sto ga nisi vidio, on se samo stvori. Bez kacige, lafo grana. Da ga pokupim autom samo bih se jos u rikverc vratio da dokrajcim govna.
Pridjes polako pjesackom,nema auta, predjes polako da ne smetas pjesacima.
Ja sa djetetom kad prelazim ulicu, naucio sam je metar od ceste. Kaze ali na trotoaru sam. Pa sine ne zna vozac kad vidi dijete hoce li ono skociti na cestu, samo trzas vozace i usporavas.
Malo kulture i nekog comon sence i svima je bolje
Pridjes polako pjesackom,nema auta, predjes polako da ne smetas pjesacima.
Ja sa djetetom kad prelazim ulicu, naucio sam je metar od ceste. Kaze ali na trotoaru sam. Pa sine ne zna vozac kad vidi dijete hoce li ono skociti na cestu, samo trzas vozace i usporavas.
Malo kulture i nekog comon sence i svima je bolje
-
tokio25
#7448 Re: BiH - Crna hronika
naravno al je problem kad ja od tebe ocekujem kulturu a ponasam se kao krkan a tako otprilike vecina se postavlja
ono ocekuju svi da si prema njima fin u bilo kom pogledu u saobracaju prodavnici itd a ne vidi kako se on ponasa
ono ocekuju svi da si prema njima fin u bilo kom pogledu u saobracaju prodavnici itd a ne vidi kako se on ponasa
- JohnnyS
#7449 Re: BiH - Crna hronika
Ja sam law abiding citizen s dvojnim državljanstvom, kad sam u EU ne odvajam čep, kad sam van EU odvajam
- Ateista
#7450 Re: BiH - Crna hronika
Sa boldiranim se potpuno slazem, ja kad vozim trotoarom svjestan sam da je on namijenjen pjesacima i da sam ja tu gost, iz razloga sto vlast nije sposobna da napravi adevkatnu infrastrukturu, ali jbg dok je tako ja sam gost i na taj nacin se ponasam. Ako je usko, par ljudi se rasirilo ili bilo sta drugo, nikad necu zvoniti da mi se sklone i zalijetati se, znao sam voziti tako iza pjesaka dok se ne otvori prostor da ih obidjem ili me ne vide pa se sami sklone, ali na distanci i bez nekog pritiska. Svjestan sam da imaju prednost i tako se ponasam, taj dio nije sporan, ali ne mogu pametovanja da trebam voziti cestom ili da trebam gurati bicikl, jer je besmisleno. Nikog i nicim ne ugrozavam vozeci trotoarom i sto ne guram preko pjesackog.tokio25 wrote: ↑07/05/2026 11:19nisam ja bio jer ne vozim biciklnepass1 wrote: ↑07/05/2026 11:14Haj realno sagledaj sta fali biciklu koje se krece brzinom pjesaka na pjesackom? Evo nit vozim nit posjedujem bajk.
Mozda si ti bio posto ovigledno striktno sve zakone postujes![]()
nije poenta u tome sto pricamo poenta je da ateisti pokazem koliko je dvolican i koliko on trazi da se postuje zakon a on kad ga krsi za to ima izgovor
licno meni sve dok ne ugrozava pjesaka neka voza koliko hoce al neka je svjestan da je na "tudjem" terenu
mene vise dotice kad voze u suprotnom pravcu biciklistickim stazama jer ga ocekuejs sa jedne strane a izleti sa druge i to prvenstveno romobilisti a ne biciklisti
Ne prigovaram ja drugima sto ne postuju zakon, vec prigovaram kad ne postuju neku zdravu logiku i kad nisu kolegijalni, bez obzira na zakon. Licno mi nije neki problem kad vidim pjesaka na biciklistickoj, i dalje to smatram bespotrebnim jer uglavnom imaju pored svoj dio, ali nista sad strasno. Vise mi smeta kad se na pjesackim nacrtaju na onaj dio gdje je ivicnjak spusten, sto je predvidjen za tockove raznih vrsta, bilo da je bicikl ili invalidska kolica, smatram to nekolegijalnim prema onima koji su na tockovima. Zakonski nigdje ne pise da ne smiju tu biti, ali nije kolegijalno. Smeta mi sve sto ljudi rade da time druge ugrozavaju, ometaju i slicno, bez obzira da li imaju zakonsko pravo na to ili ne.