SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zigson

#107151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

last mohicans wrote: 06/05/2026 21:16
zigson wrote: 06/05/2026 20:57 Rijesen problem parkiranja kod pirpe i suda postavljanjem po jednog milicajca 24/7. Sve se more kad se hoce
Izbjegavam Radićevu zbog VIK ovog jebavanja, pa idem Skenderijom. Isto sam primjetio, zalosno da policajac mora stajati da se retardi ne bi parkirali.
Ja govorim od branilaca sarajeva, od pozorista onaj semafor prema sudu, tu stoji sad svaki dan po milicajac na smjene i nema auta da stoji u traci vise.
A kod pirpe i navecer stoje.
A u radicevoj nece nikad tjerati jer je tu tuzilastvo i oni parkiraju vecinom u traci
BadBoy

#107152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Kretenski narod. Loša genetika. Inferiorna.

Znači isto djeca, mora roditelj 100% vremena kontrolisati odrasle i zrele ljude sa vozačkom dozvolom da ne staju gdje je zabrana.

Zato se nikad ništa i nigdje ne možemo dogovoriti.

Kolektivno stanovanje je ovdje pakao.

Drugi narodi i kulture su objektivno bolji od nas.
zigson

#107153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

BadBoy wrote: 06/05/2026 23:09 Kretenski narod. Loša genetika. Inferiorna.

Znači isto djeca, mora roditelj 100% vremena kontrolisati odrasle i zrele ljude sa vozačkom dozvolom da ne staju gdje je zabrana.

Jesmo mi stoka al nisu drugi narodi nesto aman bolji od nas.
U njihovim drzavama su kazne rigoroznije pa su navikli da ne rade pizdarije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#107154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Ali neko je te kazne morao uvesti i provoditi.
BadBoy

#107155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

zigson wrote: 06/05/2026 23:24

Jesu.

Nisam jednom svjedočio kako zapadnjaci sami od sebe, bez da ih iko gleda POŠTUJU PRAVILA.

Ovdje je glavna rečenica "šta fali nisam nikog ugrozio" i smijemo se debilima koji poštuju pravila i ne snalaze se.
dr_Evil

#107156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dr_Evil »

belfy wrote: 06/05/2026 20:41
dr_Evil wrote: 06/05/2026 14:05 ...pretukao rodjenu mater, pa onda rodjenog brata...
'rodjeni brat', pa hajde... i nekako, ali 'rodjena mater' je novi nivo. sa kakvim se ljudima ti druzis? jer, to bas i ne mozes objasniti dosadom na poslu...
Na stranu moja dosada - ali mene iskreno pocinje da sekira tvoja :kiss:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#107157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by izvrsni direktor »

Pretjeruje se i sa tim narativom da se to radi samo zbog kazni. Internet prepun videa u kojim ismijavaju njemce sto u gluha doba bez ikakvog saobracaja i pjesaka stoje na semaforu i cekaju zeleno da predju cestu. Samo jedan primjer. A mogli bi ih zadugo nabrajati.
Ako pricamo o zapadnjackim narodima (germani prije svega), itekako smo stoka u odnosu na njih. Ogromna je razlika u kolektivnom odgoju. Na svim poljima, ne samo u saobracaju.
dr_Evil

#107158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dr_Evil »

izvrsni direktor wrote: 07/05/2026 08:08

Pretjeruje se i sa tim narativom da se to radi samo zbog kazni. Internet prepun videa u kojim ismijavaju njemce sto u gluha doba bez ikakvog saobracaja i pjesaka stoje na semaforu i cekaju zeleno da predju cestu. Samo jedan primjer. A mogli bi ih zadugo nabrajati.
Ako pricamo o zapadnjackim narodima (germani prije svega), itekako smo stoka u odnosu na njih. Ogromna je razlika u kolektivnom odgoju. Na svim poljima, ne samo u saobracaju.
Stvoren je pritisak drustvene neprihvatljivosti, to jest svi gledaju sta onaj drugi radi. S druge strane kad se otopi snijeg i kad ugledas sve psece kakice onda mozes zakljuciti koliko zaista to rade ili ne rade radi sebe, a koliko jer se boje da ce ih neko iz susjedstva vidjeti.

Zato ne bih rekao da su bolji kao jedinke, ali bolje funkcioniraju kao drustvo. Ja imam obicaj reci da je nas covjek i pas i covjek, pomoci ce ti, ali istovremeno ce rado te i gledati kako se patis, dvije strane istog novcica. Evo ti primjer pisao sam ga i ranije. Vozim s familijom preko planina, luda kuca, pocne auto da posustaje, 4 servisa samo se nasmijala kao petak je i 3 sata, imas tamo hotel vidimo se u ponedjeljak, ne zanima ga sto imas bebu u autu. U Bosni bi ti u toj situaciji svaki mehanicar otvorio, i jos bi ti djeci dao po cokoladu. S druge strane taj isti mehanicar u BOsni u drugoj prilici bi te rado prevario za neki dio :D

Mi unatoc svemu imamo taj jedan duhovni kapital, mada se taj izraz koristi cesto u zadnje vrijeme.

Ali opet, Ateista grijesi kao i obicno sto se tice saobracaja - da ne dusimo temu :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#107159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

BadBoy wrote: 07/05/2026 07:39

Jesu.

Nisam jednom svjedočio kako zapadnjaci sami od sebe, bez da ih iko gleda POŠTUJU PRAVILA.

Ovdje je glavna rečenica "šta fali nisam nikog ugrozio" i smijemo se debilima koji poštuju pravila i ne snalaze se.
iz generacije u generaciju, glorificiranje debilizama, i tako je od 1300te do danas. divljina, neobrazovani, nepismeni

i kontaj samo da živiš u najboljem dijelu države
provedi koji dan negdje drugo pa ćeš vidjeti čistiju sliku

i kad neko kaže došljo kako se ponaša, to je točno. jebe mi se odakle si, ali sila na koju je naučio u svom mjestu sa 2000 ljudi i parkiranje na sred ceste (doslovno svako malo mjesto) i donio to negdje drugo, jeste problem.
a opet neko ko bi trebao to da kontroliše, taj ne kontroliše. i onda se tu vratiš na problem koji sam pisao prošli tjedan na drugoj temi :mrgreen:

Bošnjaci pogotovo nemaju uopće pojam o vlasništvu imovine.
I opet stavljam primjer komada zemlje u Srbiji, koji je Sultan poklonio Austrougarskom caru kad su predali Bosnu, čovjek je u gruntovnici stavio to na austrougarsku i danas je taj komad zemlje BOSANSKI! Neko se brinuo o imovini.

Ako je Kanton Sarajevo vlasnik nekog komada zemlje, Općina, peti deseti, zašto to ne pokaže. Ako si vlasnik jebenog parkinga, ceste, pojasa oko ceste, kontroliši ga. Upravljaj svojom imovinom. Ne, sve je pušteno niz vodu.

Zamisli da neko na tvom parkira kako želi, dođe ti na plac ispred kuće i ostavi atuo. I ti ništa? Izgradi šupu na tvom, kuću, upotrijebi bilo šta tvoje, ti ništa?

ne ide to tako..

a uzročnik tome je ovo gore, neko ko je jednostavno naučio na tako. neko ko prvo nema osjećaja nikakvog za ovaj grad, isto ko što nemam ni ja prema nijednom drugom osim prema svom gradu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#107160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

dr_Evil wrote: 07/05/2026 08:18

Stvoren je pritisak drustvene neprihvatljivosti, to jest svi gledaju sta onaj drugi radi. S druge strane kad se otopi snijeg i kad ugledas sve psece kakice onda mozes zakljuciti koliko zaista to rade ili ne rade radi sebe, a koliko jer se boje da ce ih neko iz susjedstva vidjeti.

Zato ne bih rekao da su bolji kao jedinke, ali bolje funkcioniraju kao drustvo. Ja imam obicaj reci da je nas covjek i pas i covjek, pomoci ce ti, ali istovremeno ce rado te i gledati kako se patis, dvije strane istog novcica. Evo ti primjer pisao sam ga i ranije. Vozim s familijom preko planina, luda kuca, pocne auto da posustaje, 4 servisa samo se nasmijala kao petak je i 3 sata, imas tamo hotel vidimo se u ponedjeljak, ne zanima ga sto imas bebu u autu. U Bosni bi ti u toj situaciji svaki mehanicar otvorio, i jos bi ti djeci dao po cokoladu. S druge strane taj isti mehanicar u BOsni u drugoj prilici bi te rado prevario za neki dio :D

Mi unatoc svemu imamo taj jedan duhovni kapital, mada se taj izraz koristi cesto u zadnje vrijeme.

Ali opet, Ateista grijesi kao i obicno sto se tice saobracaja - da ne dusimo temu :D
Jak :thumbup:
mk ultra

#107161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

zigson wrote: 06/05/2026 23:24 Jesmo mi stoka al nisu drugi narodi nesto aman bolji od nas.
i ovo se slažem, nismo toliko inferiorni garantiram... neobrazovani i bezobzirni prema većini "ozbiljnih" stvari, koje mi ismijavamo, to da...

ali da nekome iz EU ne pada na pamet da baca smeće okolo, ne pada... dovoljno je vidjeti rijeke, pogotovo u Bosni

Hercegovačke su dosta bolje pažene
dr_Evil

#107162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dr_Evil »

mk ultra wrote: 07/05/2026 08:28
zigson wrote: 06/05/2026 23:24 Jesmo mi stoka al nisu drugi narodi nesto aman bolji od nas.
i ovo se slažem, nismo toliko inferiorni garantiram... neobrazovani i bezobzirni prema većini "ozbiljnih" stvari, koje mi ismijavamo, to da...

ali da nekome iz EU ne pada na pamet da baca smeće okolo, ne pada... dovoljno je vidjeti rijeke, pogotovo u Bosni

Hercegovačke su dosta bolje pažene
Ma gdje moj ultra, ja ludim jer ne mogu gledati koliko je unisteno. Uzmi samo primjer Bune i Bunice zadnjih 5 godina, od poprilicn ocuvane prirode se pretvorilo u industrijsku vodu, vecinom prekomjernom gradnjom i unistavanjem obale. Nisi burzuj ako nisi usao makar 2m u korito.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#107163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by izvrsni direktor »

Zato ne bih rekao da su bolji kao jedinke, ali bolje funkcioniraju kao drustvo]. Ja imam obicaj reci da je nas covjek i pas i covjek, pomoci ce ti, ali istovremeno ce rado te i gledati kako se patis, dvije strane istog novcica. Evo ti primjer pisao sam ga i ranije. Vozim s familijom preko planina, luda kuca, pocne auto da posustaje, 4 servisa samo se nasmijala kao petak je i 3 sata, imas tamo hotel vidimo se u ponedjeljak, ne zanima ga sto imas bebu u autu. U Bosni bi ti u toj situaciji svaki mehanicar otvorio, i jos bi ti djeci dao po cokoladu. S druge strane taj isti mehanicar u BOsni u drugoj prilici bi te rado prevario za neki dio :D

:thumbup:

A i da budem iskren, ta prica o nasem merhametluku polako postaje bajka, kakp pdmicemo od rata. toliko cesto izlazi na vidjelo primjeri kojo svjedpce o nestanku tog merhametluka..
mk ultra

#107164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

dr_Evil wrote: 07/05/2026 08:33
Ma gdje moj ultra, ja ludim jer ne mogu gledati koliko je unisteno. Uzmi samo primjer Bune i Bunice zadnjih 5 godina, od poprilicn ocuvane prirode se pretvorilo u industrijsku vodu, vecinom prekomjernom gradnjom i unistavanjem obale. Nisi burzuj ako nisi usao makar 2m u korito.
Image

stani ovdje na most sve će ti se kazati

merhamet pršti
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#107165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

izvrsni direktor wrote: 07/05/2026 08:44

Zato ne bih rekao da su bolji kao jedinke, ali bolje funkcioniraju kao drustvo]. Ja imam obicaj reci da je nas covjek i pas i covjek, pomoci ce ti, ali istovremeno ce rado te i gledati kako se patis, dvije strane istog novcica. Evo ti primjer pisao sam ga i ranije. Vozim s familijom preko planina, luda kuca, pocne auto da posustaje, 4 servisa samo se nasmijala kao petak je i 3 sata, imas tamo hotel vidimo se u ponedjeljak, ne zanima ga sto imas bebu u autu. U Bosni bi ti u toj situaciji svaki mehanicar otvorio, i jos bi ti djeci dao po cokoladu. S druge strane taj isti mehanicar u BOsni u drugoj prilici bi te rado prevario za neki dio :D

A i da budem iskren, ta prica o nasem merhametluku polako postaje bajka, kakp pdmicemo od rata. toliko cesto izlazi na vidjelo primjeri kojo svjedpce o nestanku tog merhametluka..
Ne bih se slozio. To vise potpada pod ovo da je nas covjek i pas i covjek :thumbup:
dr_Evil

#107166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dr_Evil »

Pratimo trendove druze direktore(cuj direktor, a nije iz Gacka). Ne moze nas nista zaobici, ja sam primjetio zadnjih par godina porast materijalizma, ne znam da li se to desilo jer je generalno se pocelo zivjeti bolje. Uglavnom ljudi se uvrijede ako im djeci kupis Bracu ili Seku cokoladu, pokloni za rodjendan su po 500KM - pa reko ljudi nije prvi rodjendan sta vam je "bre". Sve sta se kupuje mora biti najvece, najskuplje, i naravno suvisno. Kad dodje materijalizam onda polahko nestaje merhamet.

Tako da se slazem, s tim da ne treba gubiti nadu vjerovatno nije ovo prvi ni zadnji takav period u historiji Bosne. Vratit ce se to opet, stari ljudi bi rekli kad ti dobro ide stavi kamen u cipelu.
moimoi

#107167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

dr_Evil wrote: 07/05/2026 08:52

Pratimo trendove druze direktore(cuj direktor, a nije iz Gacka). Ne moze nas nista zaobici, ja sam primjetio zadnjih par godina porast materijalizma, ne znam da li se to desilo jer je generalno se pocelo zivjeti bolje. Uglavnom ljudi se uvrijede ako im djeci kupis Bracu ili Seku cokoladu, pokloni za rodjendan su po 500KM - pa reko ljudi nije prvi rodjendan sta vam je "bre". Sve sta se kupuje mora biti najvece, najskuplje, i naravno suvisno. Kad dodje materijalizam onda polahko nestaje merhamet.

Tako da se slazem, s tim da ne treba gubiti nadu vjerovatno nije ovo prvi ni zadnji takav period u historiji Bosne. Vratit ce se to opet, stari ljudi bi rekli kad ti dobro ide stavi kamen u cipelu.
Dje ces ti kao diasporac kupovati braco i seka cokoladu?? :D
Od tebe se ocekuje dubai orginal :lol:

NeIma sa novim generacijama merhameta vise… sta vam je?!
Dovoljno da se provozas javnim prevozom.. ova djeca ne vide nix sta se oko njih desava niti ih interesuje
Haris.ba

#107168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

moimoi wrote: 07/05/2026 09:23 Dovoljno da se provozas javnim prevozom.. ova djeca ne vide nix sta se oko njih desava niti ih interesuje
Mozda je i tako bolje. Jer, nase generacije ocito nevaljaju.
moimoi

#107169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Haris.ba wrote: 07/05/2026 09:27
moimoi wrote: 07/05/2026 09:23 Dovoljno da se provozas javnim prevozom.. ova djeca ne vide nix sta se oko njih desava niti ih interesuje
Mozda je i tako bolje. Jer, nase generacije ocito nevaljaju.
Prezivljavanje :D
Haris.ba

#107170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

moimoi wrote: 07/05/2026 09:33 Prezivljavanje
Kroz evoluciju.
tramvajtrojka

#107171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tramvajtrojka »

Haris.ba wrote: 07/05/2026 09:34
moimoi wrote: 07/05/2026 09:33 Prezivljavanje
Kroz evoluciju.
Image

Vidi ovog kliničkog ludjaka koji bi da balzamira autohtone Sarajlije po stanovima iste one autohtone Sarajlije koji ne mogu okreciti svoje haustore u centru grada po pedeset godina :mrgreen: :mrgreen: :lol:

I ovo sanja komunizam neko drugo proslo doba pljuje po sadašnjem sistemu a osam godina na budzetu tog istog sistema kojeg prezire i mrzi :mrgreen:
Haris.ba

#107172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

tramvajtrojka wrote: 07/05/2026 10:31

Vidi ovog kliničkog ludjaka koji bi da balzamira autohtone Sarajlije po stanovima iste one autohtone
Lik se pita u KS ko ti i ja.

Lik je u sustini nebitan za rjesavanje pitanja fasada.
Ali, korisan je za narativ da se skrene paznja sa odgovornih. Kome li to odgovara?

Pocetna tacka je ministar prostornog.
Javier Pena

#107173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Javier Pena »

Jel moguće da se ne prepoznaje sarkazam u ovom postu?
18mn97

#107174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 18mn97 »

Fakat. :lol:
BadBoy

#107175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

dr_Evil wrote: 07/05/2026 08:52

Isto sam i ja primijetio. Ranije su se maloj djeci kupovale obične igračke jer ih pokvare ili prerastu vrlo brzo.

Sad se onaj trotinet ili romobil mora najbolji i najskuplji uzeti ko da je auto jbt
Post Reply