BadBoy wrote: ↑07/05/2026 07:39
Jesu.
Nisam jednom svjedočio kako zapadnjaci sami od sebe, bez da ih iko gleda POŠTUJU PRAVILA.
Ovdje je glavna rečenica "šta fali nisam nikog ugrozio" i smijemo se debilima koji poštuju pravila i ne snalaze se.
iz generacije u generaciju, glorificiranje debilizama, i tako je od 1300te do danas. divljina, neobrazovani, nepismeni
i kontaj samo da živiš u najboljem dijelu države
provedi koji dan negdje drugo pa ćeš vidjeti čistiju sliku
i kad neko kaže došljo kako se ponaša, to je točno. jebe mi se odakle si, ali sila na koju je naučio u svom mjestu sa 2000 ljudi i parkiranje na sred ceste (doslovno svako malo mjesto) i donio to negdje drugo, jeste problem.
a opet neko ko bi trebao to da kontroliše, taj ne kontroliše. i onda se tu vratiš na problem koji sam pisao prošli tjedan na drugoj temi
Bošnjaci pogotovo nemaju uopće pojam o vlasništvu imovine.
I opet stavljam primjer komada zemlje u Srbiji, koji je Sultan poklonio Austrougarskom caru kad su predali Bosnu, čovjek je u gruntovnici stavio to na austrougarsku i danas je taj komad zemlje BOSANSKI! Neko se brinuo o imovini.
Ako je Kanton Sarajevo vlasnik nekog komada zemlje, Općina, peti deseti, zašto to ne pokaže. Ako si vlasnik jebenog parkinga, ceste, pojasa oko ceste, kontroliši ga. Upravljaj svojom imovinom. Ne, sve je pušteno niz vodu.
Zamisli da neko na tvom parkira kako želi, dođe ti na plac ispred kuće i ostavi atuo. I ti ništa? Izgradi šupu na tvom, kuću, upotrijebi bilo šta tvoje, ti ništa?
ne ide to tako..
a uzročnik tome je ovo gore, neko ko je jednostavno naučio na tako. neko ko prvo nema osjećaja nikakvog za ovaj grad, isto ko što nemam ni ja prema nijednom drugom osim prema svom gradu.