iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BJB

#5251 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by BJB »

zubi wrote: 03/05/2026 16:02 Aktuelno je snizenje 20% Women's Health & Beauty...

Preporuka za:

SKIN1004, Madagascar Centella Ampoule
https://www.iherb.com/pr/skin1004-madag ... ode=JGM241

Heimish, Dailism, Smudge Stop Mascara, Curling, Black
https://www.iherb.com/pr/heimish-dailis ... ode=JGM241

Eucerin, Face, Q10 Revitalize Daily Cream
https://www.iherb.com/pr/eucerin-face-q ... ode=JGM241

Beauty of Joseon, Glow Serum, Propolis + Niacinamide
https://www.iherb.com/pr/beauty-of-jose ... ode=JGM241

:thumbup:
:thumbup: I ja stalno naručujuem ove Heimish maskare, odlične su..
A BEauty of Joseon dođe jeftinije nego u DM-u.
Prepooruka za
CosRx, Hyaluronic Acid Intensive Cream, 3.52 oz (100 g)
https://www.iherb.com/pr/cosrx-hyaluron ... 0-g/105236
Dynasty krema za lice, isto Beauty of Joseon..odlična krema, u DM-u 54, na iherbu 33 KM..ono naručiš sa iherba da uštediš
https://www.iherb.com/pr/beauty-of-jose ... -ml/106490 i meni dođu narudžbe od njih baš brzo..toliko brzo da me iznenade nekad..
zubi

#5252 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

Meni je to najbolja maskara koju sam u zivotu probala...

A sve je jeftinije na iherbu, zato nam i pokusavaju dohakati sa narucivanjem :(
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5253 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by hrasno38 »

Cisto da znate

Image

Naravno ovo je zastita domacih farmaceutskih lopova, Muscule Freaka i slicnih domacih seronja. Napr zabrana uvoza Omega 3 je cista komedija. Da bi se napravila omega 3 kapsula ona se mora obradjivati na visokim temperaturama koji eliminise bilo kakav biloski rizik tako da sa naucne strane to nema nikakvog smisla.
madesa

#5254 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by madesa »

ni jedan clanak na portalima o ovome a kamoli da neko sta poduzme u vezi ovog
Edinz

#5255 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Edinz »

Stigao paket jutros, bez problema, ali i bez proizvoda zivotinjskog porijekla.
numizmatic

#5256 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by numizmatic »

Šta to znači? Izvadili ih ili ih nisi ni imao?
drug_profi

#5257 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by drug_profi »

Jeste li probali preko iHerbico.hr?
ista roba, slične cijene, možda imaju bolji kanal dostave.

Mada mi je malo sumnjiva stranica, zato pitam da li je iko koristio.
leki hz

#5258 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by leki hz »

I meni dođe jutros paket. Imala sam neke maske za kosu sa manukom, pa sam mislila da će zbog toga vratiti paket,( jeste apsurd, ali me ne bi iznenadilo)ali eto nisu. E sad da li je stvarno do toga kako je stigao paket, uglavnom nisam ništa platila InTime-u.
hrasno38

#5259 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by hrasno38 »

Roba sa Iherba ce nastaviti da stize ali nece ova sto je navedena. Meni su danas vratili posiljku u kojoj je bila Omega 3
numizmatic

#5260 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by numizmatic »

Ali koji apsurd. Mi inače imamo odlične zakone na papiru, recimo protiv kriminala i nasilja, ali ih ne primjenjujemo (plahi zahmetli a i ne može od korupcije).

Osim ovog zakona. Ovaj zakon primjenjujemo. :D
hrasno38

#5261 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by hrasno38 »

numizmatic wrote: 06/05/2026 15:43 Ali koji apsurd. Mi inače imamo odlične zakone na papiru, recimo protiv kriminala i nasilja, ali ih ne primjenjujemo (plahi zahmetli a i ne može od korupcije).

Osim ovog zakona. Ovaj zakon primjenjujemo. :D
Ono sto sam saznao je da je ovaj zakon donesen jos 2017 ali se nije primjenjivao i sad im eto pade na pamet.
numizmatic

#5262 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by numizmatic »

Pa to. Ja sam ga i čitala. Zakon sasvim zdravorazuman: ne smiješ unositi meso, zmije... :D a sad su izmislili ovu interpretaciju. Nevjerovatno. Ja ne znam ni što se mi pravimo da imamo zakone. Nek mafija pošteno kaže da se radi onako kako oni kažu pa kud koji mili moji.

Nivo apsurda lvl nevjerovatno.
madesa

#5263 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by madesa »

Ma neka iherb stavi npr ovaj proizvod nije dostupan za tvoju zemlju. Vise i ne znam sta se ne moze
zubi

#5264 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

madesa wrote: 07/05/2026 07:28 Ma neka iherb stavi npr ovaj proizvod nije dostupan za tvoju zemlju. Vise i ne znam sta se ne moze
Da, tako ce na kraju i uraditi :(
zubi

#5265 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ukoliko ... /260507173

Ukoliko su vam vraćeni proteini, kolagen ili vitamini sa granice: BH Pošta objasnila o kakvim pravilima se radi

Nakon brojnih pritužbi građana zbog zadržavanja i vraćanja poštanskih pošiljki dodataka prehrani naručenih iz inostranstva, oglasila se BH Pošta sa pojašnjenjem procedura koje se odnose na proizvode životinjskog porijekla.

Iz ove javne ustanove napominju sve koji vrše kupovinu proizvoda životinjskog porijekla u inostranstvu putem interneta, a koji prispijevaju u poštanskim pošiljkama u Bosnu i Hercegovinu, da proizvodi životinjskog porijekla podliježu veterinarsko-zdravstvenoj kontroli jer mogu sadržavati uzročnike zaraznih bolesti.

"Naime, u posljednje vrijeme učestala je pojava prispijeća poštanskih pošiljki sa sadržajem životinjskog porijekla, te molimo korisnike da prije kupovine proizvoda životinjskog porijekla, izvrše provjeru u Pravilniku o kontrolama i uslovima unošenja ličnih pošiljaka proizvoda životinjskog porijekla u BiH koji sadrži podatke o ograničenjima količina i vrste proizvoda koji se mogu unositi u BiH", naveli su.

Izdvajaju da su dodaci ishrani najčešći proizvodi životinjskog porijekla koji se naručuju putem interneta i to: proteinski preparati, kapsule ribljeg ulja (omega 3 masne kiseline), proizvodi od kolagena (hidrolizirani kolagen u prahu i kolagenski peptidi) i drugi, te je potrebno, prije kupovine, izvršiti provjeru u Pravilniku i pripadajućim posebnim uslovima u Aneksu IV, koji sadrže ograničenja u pogledu vrste, količine i porijekla proizvoda.

U zavisnosti od kategorije proizvoda definisane Aneksom IV, pojedine pošiljke su dozvoljene u propisanim masama (na primjer do 0,5 kg, jedan kilogram ili 2 kg po pošiljci ili primaocu), dok se na određene proizvode životinjskog porijekla primjenjuju dodatna ograničenja ili zabrane uvoza putem ličnih pošiljki.

Ukoliko pošiljke ne ispunjavaju propisane uslove u skladu sa važećim zakonskim i podzakonskim aktima za unos u carinsko područje Bosne i Hercegovine, iste se vraćaju operateru poštanskog prometa, s nalogom za vraćanje u zemlju porijekla ili uništavaju.

Pogledajte i Pravilnik o kontrolama i uslovima unošenja ličnih pošiljaka proizvoda životinjskog porijekla u Bosnu i Hercegovinu.
madesa

#5266 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by madesa »

Jel u RS u isto pravilo :D
vjeshalica

#5267 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by vjeshalica »

Ovo je neki debilator pisao Pravilnik. Debilator iz razloga sto ne moze garantovati da u posiljkama iz EU, nece biti zaraznih bolesti. Vjerovatno kalibar debilatora sto uvoze leseve zamrznute iz Hladnog rata sto prodaju pod svjeze itd....od 2017 godine je moglo sada ne moze, dakle selektivna primjena nekakvog smijesnog pravilnika. Da ta roba dolazi sa sumnjivih sajtova za prodaju ili nekih crnih kanala bilo bi razumljivo ali....
Rene Higuita

#5268 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Rene Higuita »

Jel ko pisao u vezi ovoga US ambasadi/Ginkelu?
Ima li kakav urnek da posaljemo?
madesa

#5269 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by madesa »

Rene Higuita wrote: 07/05/2026 20:30 Jel ko pisao u vezi ovoga US ambasadi/Ginkelu?
Ima li kakav urnek da posaljemo?
upravu si ovo je linc na Trumpa i njegovu politiku. BOlje Dodiku pisati odmah ce skinuti ovo radi Trumpa :D
BJB

#5270 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by BJB »

zubi wrote: 04/05/2026 22:45 Meni je to najbolja maskara koju sam u zivotu probala...

A sve je jeftinije na iherbu, zato nam i pokusavaju dohakati sa narucivanjem :(
:D Ma samo nek pokušavaju, i kad nam naplate one 3.5 KM zauhar im je lopovima..
Nego sad sam upratila NEOGEN maskaru- sa metalnom "četkicom".. i refill odmah naručila jer je baš malo dođe tako da je pravo skupa ali sudeći po recenzijama izgleda da je čudo..
https://www.iherb.com/pr/neogen-extra-v ... -ml/137731
drug_profi

#5272 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by drug_profi »

Mislim da je jeftinije i lakše svaki dan supenu kašiku mljevenog lana staviti u jogurt.
popi

#5273 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by popi »

Poslaničko pitanje u Parlamentu: https://predstavnickidom-pfbih.gov.ba/z ... nja?page=2
(na ovoj stranici drugi dokument od vrha)
Znači, ništa :(
madesa

#5274 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by madesa »

Koliko se zadrzava posiljka sad na carini kako su uveli ovo bagra
peca777

#5275 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by peca777 »

Meni nije jasna jedna stvar, da li je uvoz zabranjen ili mora proci kontrolu? Nisam iscitao do kraja pravilnik, ali mi nema smisla da se vraca, bez dok se primaoc ne izjasni da li ce provesti kontrole?
Post Reply