nepass1 wrote: ↑05/05/2026 09:08
Punis li kod kuce, gdje po BiH navuce 3500km za 40 dana?
rida1976 wrote: ↑04/05/2026 17:30
Pisi detaljnije: Pogon, baterija, autopilot, godiste, gdje je kupljena, cijena, jel uvezena u BiH itd itd
Ne napomenuh, DE je u pitanju, nisam u BiH
Radi se o LR RWD verziji, NMC baterija oko 78kWh ako se ne varam.
Auto je novo, proizvodnja Shanghai. Narucena krajem Dec 2025, stigla brodom za 2 mjeseca, preuzeta u martu
Pocetna je bila 45970€. Ja sam prosao jeftinije jer sam imao neke benefite preko firme plus prodaja prethodnog benzinca, pa na kraju nije lose ispalo.
Ukupno sam dobio jos 4kkm free punjenja, zbog nekih co2 premija i gluposti. Imam u blizini Supercharger koji je bas povoljan u nocnim satima tako
da mi se isplati. Ovo u startu sam malo pretjerao sa kilometrima. Sta cu kad je zabavno voziti

. Ali prosjeku pravim 1000-1200km/mj, punim po 26ct/kwh, tako da me mjesecno izadje oko 40ak €. Sa benzincem tesko ispod 130€, pogotovo na ovim cijenama.
Imam basic autopilot, i sasvim je dovoljno, radi bez problema za sada. Posebno je dobro u guzvama gdje ga pustis da sam ide mic po mic a ja mogu malo odspavat

Salim se, moras ipak gledat na cestu inace se buni i pisti na sve strane.
Iskreno bas sam se razmazio i ne znam kako bih se opet navikao na brujanje motora, vibracije, ono cekanje da motor odradi, pa pazi da ga ne gazis hladnog, pa mijenjaj ulje, filtere...