ananas shop

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Ajdinn4

#176 Re: ananas shop

Post by Ajdinn4 »

fusion_ba wrote: 05/02/2026 21:58
Ajdinn4 wrote: 04/02/2026 09:24 Nemaju poslovnice, samo magacin, kaoi npr. Bazzar
Kupovao sam i preko Bazzar.ba nekoliko stvari. Brzo dostavljaju u roku od dan dva.... ali cijene su skoro identične kao na Ananasu, čak sam primijetio da su im i akcije slične.
Da oni su ok, sve mi stizalo kroz par dana. Ali mislim da Bazzar sa dva Z, jer ima i onaj sa jednim :lol:
CooK

#177 Re: ananas shop

Post by CooK »

Imao sam nekoliko narudžbi na Ananasu i sve su prošle OK. Naručio sam šporet sa njihove stranice na dan 07.01.2026. godine a koji mi je stigao 09.01.2026. godine i stigao je oštećen.

Vizuelno sam pregledao paket prije preuzimanja i jedino što sam primijetio je malo nagnječen stiropol, ništa što bi ukazivalo na oštećenje šporeta.

Oštećenje šporeta sam prijavio njihovoj podršci desetak minuta nakon što sam zaprimio šporet i oni su odmah ovorili nalog za povrat a pošto je bio petak preuzeli su šporet u ponedjeljak 12.01.2026. godine i od tada traje agonija.

Prvo sam tražio da mi samo zamijene šporet ali su rekli da ne može i da mi moraju vratiti novac na račun koji će biti uplaćen u roku od 15 dana od 12.01.2026. godine ali evo do danas, 16.02.2026. godine mi novac nisu vratili. Četiri puta su obećavali i sva 4 puta slagali odnosno odgodili povrat novca.

Razmišljam o prijavi policiji, udruženju za zaštitu potrošača, tužbi, iznošenju situacije u javnost sa svim dokazima (račun za kupovinu, račun za povrat, razmjena mailova, itd) ali nisam siguran šta prvo da uradim?

Zaista su mi bili super na početku sa svim popustima, akcijama, kuponima i odličnom korisničkom podrškom i nije mi jasno kako su ovako brzo degradirali uslugu.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#178 Re: ananas shop

Post by mk ultra »

To ti je svugdje tako
Jer postoji neki lik koji ne zna to da provede kroz papire

Je li se vodi na trosak servisa, osiguranja dostave, ili na nesto trece
Tu si u tom.limpu zapeo i totije

Najbolje što se može desiti da ti bez papira izdaju novi pa da majmunisu poslije sa papirima dok se ne presloze

Ali do toga ti je :mrgreen:
mc-twin

#179 Re: ananas shop

Post by mc-twin »

Dovoljno je prijaviti inspekciji. Onda se rjesava samo od sebe. :izet:
armin071

#180 Re: ananas shop

Post by armin071 »

CooK wrote: 16/02/2026 10:06 Imao sam nekoliko narudžbi na Ananasu i sve su prošle OK. Naručio sam šporet sa njihove stranice na dan 07.01.2026. godine a koji mi je stigao 09.01.2026. godine i stigao je oštećen.

Vizuelno sam pregledao paket prije preuzimanja i jedino što sam primijetio je malo nagnječen stiropol, ništa što bi ukazivalo na oštećenje šporeta.

Oštećenje šporeta sam prijavio njihovoj podršci desetak minuta nakon što sam zaprimio šporet i oni su odmah ovorili nalog za povrat a pošto je bio petak preuzeli su šporet u ponedjeljak 12.01.2026. godine i od tada traje agonija.

Prvo sam tražio da mi samo zamijene šporet ali su rekli da ne može i da mi moraju vratiti novac na račun koji će biti uplaćen u roku od 15 dana od 12.01.2026. godine ali evo do danas, 16.02.2026. godine mi novac nisu vratili. Četiri puta su obećavali i sva 4 puta slagali odnosno odgodili povrat novca.

Razmišljam o prijavi policiji, udruženju za zaštitu potrošača, tužbi, iznošenju situacije u javnost sa svim dokazima (račun za kupovinu, račun za povrat, razmjena mailova, itd) ali nisam siguran šta prvo da uradim?

Zaista su mi bili super na početku sa svim popustima, akcijama, kuponima i odličnom korisničkom podrškom i nije mi jasno kako su ovako brzo degradirali uslugu.
Jebiga taman kontao nešto naručiti na ananasu ali kada ovo pročitam ne znam da li isplati izlagati riziku i zajebanciji…
CooK

#181 Re: ananas shop

Post by CooK »

mc-twin wrote: 16/02/2026 23:06 Dovoljno je prijaviti inspekciji. Onda se rjesava samo od sebe. :izet:
I biće tako. U prošli četvrtak obećali do utorka (danas) i opet slagali, po peti put. Danas je 36-i dan kako su preuzeli šporet a kako ne vraćaju novac.
Sutra idem prijaviti inspekciji, koliko god htio ispasti fer i korektan, sa njima se to očigledno ne isplati.
Odoh sutra prvo u KUIPTK pa ću vidjeti da proslijede prijavu i FUIP-u. A fakat šteta, stvarno su mi bili super na početku, ovo je zadnje što želim odnosno ne želim nikako ali zaista mi ne ostavljaju drugu mogućnost.
Helem, javim šta se bude dešavalo.
mc-twin

#182 Re: ananas shop

Post by mc-twin »

CooK wrote: 17/02/2026 17:35
mc-twin wrote: 16/02/2026 23:06 Dovoljno je prijaviti inspekciji. Onda se rjesava samo od sebe. :izet:
I biće tako. U prošli četvrtak obećali do utorka (danas) i opet slagali, po peti put. Danas je 36-i dan kako su preuzeli šporet a kako ne vraćaju novac.
Sutra idem prijaviti inspekciji, koliko god htio ispasti fer i korektan, sa njima se to očigledno ne isplati.
Odoh sutra prvo u KUIPTK pa ću vidjeti da proslijede prijavu i FUIP-u. A fakat šteta, stvarno su mi bili super na početku, ovo je zadnje što želim odnosno ne želim nikako ali zaista mi ne ostavljaju drugu mogućnost.
Ako se ne varam da je zakonski rok 42 dana (il sam ja pobrko) za rjesavanje takvih stvari, pa moguce da se ceka "zadnji dan" il' tebe neki pojedinac handri iz kojekakvih razloga?
To je bas puno cekanja...
nepass1

#183 Re: ananas shop

Post by nepass1 »

vanjki wrote: 13/02/2026 06:05
madesa wrote: 12/02/2026 08:28
vanjki wrote: 11/02/2026 19:09 Kreirao u subotu narudzbu i trebala biti dostava pon ili utorak. Danas hladno otkazali narudzbu bez ikakvog objašnjenja.Uzas iskustvo;
i meni su tako nekoliko puta , pogotovo kad su imali besplatnu isporuku
Zato sto prodaju maglu tj. artikle koje ne znaju da li su n stanjuJa sam se zalio i kazu mi prodavac ima 72 sata da nas obavijesto o stanju artikla :mrgreen: .Pa nemojte svaliti na prodavca , jer ste vi stavili da je artikal dostupan Meni je ekupi mnogo bolja
Sve je tako, sve je online narudzbe pa kad ti narucis onda oni naruce.
Neki dan gledam klip lik u zg hoce cetiri ista laptopa i jos neke stvari oko tehnike. Ne moze da nadje. Ili ima jedan ili ni jedan. Sve je mozemo za 10-15 dana imati.
Pik isto sranje sta god hoces ustvari onaj tamo mora naruciti.
Mene su tako za tv 15 dana razvlacili, ona radnja iz zenice. Svi ih hvale. Ali sve oni javice, dosla roba puno skladiste, dok nadju u skladistu. Na kraju kupio tv na drugom mjestu, evo od 2021 njih cekam da se jave imaju li taj tv :lol:
CooK

#184 Re: ananas shop

Post by CooK »

mc-twin wrote: 17/02/2026 22:46
Ako se ne varam da je zakonski rok 42 dana (il sam ja pobrko) za rjesavanje takvih stvari, pa moguce da se ceka "zadnji dan" il' tebe neki pojedinac handri iz kojekakvih razloga?
To je bas puno cekanja...
Nije 42 dana, na sreću svih nas potrošača. Danas sam se malo više bavio tom tematikom i rok je 15 dana a to je definisano članom 41. stav (5) i članom 47. stav (6) Zakona o zaštiti potrošača u BiH ("Službeni glasnik BiH", br. 25/2006 i 88/2015).
belmster

#185 Re: ananas shop

Post by belmster »

Sto se tice narudzbi na ananasu, shopovi ulistavaju artikle svaki dan (barem bi tako trebalo ko vodi racuna o zalihama), pa o tome ovisi da li nesto ima ili nema na stanju. Ako ima, kada narucite, automatski ta narudzba dolazi do shopa i oni je obradjuju, ako je sve u redu onda brza pošta kupi artikal isti dan i ide regularna dostava.

Isto tako u slucaju kvara ili ostecenja, isti prijavljujete ananasu a onda bi oni trebali iskomunicirati sa shopom sta i kako dalje, dakle ananas je samo posrednik u citavoj prici.

Radio sam u radnji koja je imala uslugu ananasa pa znam sa sigurnoscu.
suspect_zero

#186 Re: ananas shop

Post by suspect_zero »

Zasto ne daju na licu mjesta da se provjeri artikl?
Narucila bila sinu neke čizme, obzirim da sam prije imala iskustvo da fule broj (preko drugih prodavača) trazila sam samo da vidim veličinu, kaze dostavljac ne može, ako nesto ne odgovara da se peglam sa njima :-?....bilo je ok, samo cemu dodatna peglancija?
delina

#187 Re: ananas shop

Post by delina »

belmster wrote: 18/02/2026 23:18 Sto se tice narudzbi na ananasu, shopovi ulistavaju artikle svaki dan (barem bi tako trebalo ko vodi racuna o zalihama), pa o tome ovisi da li nesto ima ili nema na stanju. Ako ima, kada narucite, automatski ta narudzba dolazi do shopa i oni je obradjuju, ako je sve u redu onda brza pošta kupi artikal isti dan i ide regularna dostava.

Isto tako u slucaju kvara ili ostecenja, isti prijavljujete ananasu a onda bi oni trebali iskomunicirati sa shopom sta i kako dalje, dakle ananas je samo posrednik u citavoj prici.

Radio sam u radnji koja je imala uslugu ananasa pa znam sa sigurnoscu.
da, da, tako su i meni objasnili, ananas za razliku od recimo bazara, nije trgovina, nego nešto kao vlasnik shopping centra, račune i sve obveze dobijate od trgovaca koji rade preko ananasa, oni su samo posrednici koji reklamiraju i omogućavaju izlog
Ajdinn4

#188 Re: ananas shop

Post by Ajdinn4 »

delina wrote: 19/02/2026 09:07 da, da, tako su i meni objasnili, ananas za razliku od recimo bazara, nije trgovina, nego nešto kao vlasnik shopping centra, račune i sve obveze dobijate od trgovaca koji rade preko ananasa, oni su samo posrednici koji reklamiraju i omogućavaju izlog
I Ananas i Bazzar rade po istom principu (tzv. marketplace).
Dio robe prodaju oni direkno iz svog magacina, a ostatak ide preko drugih prodavnica. Npr. obuću na Bazzaru prodaje Đak sport, tehniku Domod, što je navedeno ispod artikla. Dakle za njih je Bazzar/Ananas samo platforma preko koje prodaju robu. Tamo gdje piše prodavac Bazzar ili Supermarket, to šalju oni iz svog magacina. Imam više iskustva sa kupovinom na Bazzaru (prvenstveno alat) pa sam ih naveo kao primjer, ali trebalo bi da je isto i sa Ananasom.
zLatk0

#189 Re: ananas shop

Post by zLatk0 »

Je li iko kupovao Samsung telefone preko Anasana ?

Na oglasu je kao prodavac označen "Ananas shop" - ali ne piše čija je garancija (podrška mi zasad samo rekla da je 24mj, ali ne i čija garancija), pa me u tom slučaju interesuje ko daje garanciju, s obzirom da su cijene na razini ovlaštenih prodavača

Hvala
CooK

#190 Re: ananas shop

Post by CooK »

S obzirom da sam iznad napisao da ću javiti šta se bude dešavalo, evo da javim da su mi jučer vratili novac. U četvrtak sam malo više pisao i zvao, čak sam našao i mail direktora (country managera) pa i njemu pisao, i jučer, nakon više od 40 dana, uplaćeno mi je na račun.
tap3ah75

#191 Re: ananas shop

Post by tap3ah75 »

Usrali su ovi izgleda stvar
Ja sad da naručim nešto ... i saberem fino šta mi treba sve popunim kad - šipak.
"Server ne odgovora"
Naslovnica

#192 Re: ananas shop

Post by Naslovnica »

Ja naručio gumu ko danas oko podneva, sutradan prijepodne došla. :shock:
Gumiko Prnjavor prodavac.
tap3ah75

#193 Re: ananas shop

Post by tap3ah75 »

Ma evo i ja sam uspio naručiti i ugrabiti vikend popust.
Vidi šta mi pišu na mejl
Nikad nisam peglao ove dostavljače a sad ću baš morati.
Jbga tri stvari sam naručio.

"Napominjemo da ste u obavezi oštećenja pošiljke u transportu ili umanjenja sadržaja pošiljke prijavite reklamacijom / pritužbom odmah prilikom isporuke / preuzimanja pošiljke, a shodno važećim propisima kojima se na teritoriji Bosne i Hercegovine tretira pružanje poštanskih usluga. Reklamacije / pritužbe izjavljene nakon isporuke / preuzimanja pošiljke se ne primaju i ne mogu biti uvažene. U slučaju reklamacije / pritužbe se na licu mjesta sačinjava se zapisnik koji potpisuju potrošač i kurir"
-Ekser-

#194 Re: ananas shop

Post by -Ekser- »

Zna li ko šta mu znači ovo 18 X 250 grama? Da li je to 18 pakovanja, po 250 grama svako, u paketu ukupno 4500 grama? Nešto mi sumnjiva cijena od 3.55 KM. I sa pouzećem od 5 KM, to je 8.55 KM. To je jako jeftino. 8.55 KM za 4500 grama italijanskog integralnog keksa ili je to cijena samo za jedno pakovanje.od 250 grama? Ako može neko ko je kupovao ovo, da objasni, da se ne zeznem. Nešto mi pravo jeftino. Proboj na tržište?

Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#195 Re: ananas shop

Post by konektovan »

-Ekser- wrote: 05/05/2026 18:04 Zna li ko šta mu znači ovo 18 X 250 grama? Da li je to 18 pakovanja, po 250 grama svako, u paketu ukupno 4500 grama? Nešto mi sumnjiva cijena od 3.55 KM. I sa pouzećem od 5 KM, to je 8.55 KM. To je jako jeftino. 8.55 KM za 4500 grama italijanskog integralnog keksa ili je to cijena samo za jedno pakovanje.od 250 grama? Ako može neko ko je kupovao ovo, da objasni, da se ne zeznem. Nešto mi pravo jeftino. Proboj na tržište?

Image
Kakv proboj na trziste, znas otkad se on prodaje kod nas..?
Moze biti istek roka eventualno...
Najbolje da poslajes upit
saiks

#196 Re: ananas shop

Post by saiks »

Oznacili su 18 x250gr. To znaci 18 pakovanja keksa od 250gr u transportnome kartonu. Jedan je 3.55. 18x3.55
Peacean

#197 Re: ananas shop

Post by Peacean »

Pokušavam da napravim reklamaciju jednog proizvoda ali nemam pojma šta da ukucam u polje "Unesite broj računa (primjer formata: XXX-XXX-XXXXXXXX-XX). Nisam nigdje našao broj tog formata, mislim da sam sve brojeve sa fakture i fiskalnog računa isprobao.
sportman

#198 Re: ananas shop

Post by sportman »

Peacean wrote: 07/05/2026 20:16 Pokušavam da napravim reklamaciju jednog proizvoda ali nemam pojma šta da ukucam u polje "Unesite broj računa (primjer formata: XXX-XXX-XXXXXXXX-XX). Nisam nigdje našao broj tog formata, mislim da sam sve brojeve sa fakture i fiskalnog računa isprobao.
Tvoj broj tekućeg računa na koji će izvršiti povrat novca, ima 16 cifara i tog je prikazanog formata.
Peacean

#199 Re: ananas shop

Post by Peacean »

Da skontao sam eventualno. Hvala u svakom slučaju.
Post Reply