Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#59351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Novi_Nick wrote: 04/05/2026 18:20
drug_profi wrote: 04/05/2026 11:08 Saće i Montenigersi i Albanija u EU. Ostade ovaj jad BiH, SRB, NMK, KSV izvan.
i NMK će brzo nakon njih. Tako da će samo ovi taoci Srbije ostati vani.
Ne znam zasto BiH kao drzava gubi svoje dostojanstvo i gura se i moli da unidje u EU koja je nece. Pa nije drzava BiH neko siroce bez svoje bogate istorije i ogromnih prirodnih resursa. Pa EU bi trebala biti sretna da BiH sa tako bogatom istorijom, multikulturom i prirodnim resursima unidje u EU. Ako BiH unidje u takozvanu danasnjuni ovakvu EU tek onda ce joj biti svezane ruke u svemu.
A sta imamo ovako
Robna razmjena skoro pa iskljucivo EU

Sta bismo onda mi trebali? Posao traziti gdje?
tokio25

#59352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

drug_profi wrote: 04/05/2026 11:08 Saće i Montenigersi i Albanija u EU. Ostade ovaj jad BiH, SRB, NMK, KSV izvan.
Ne znam zasto BiH kao drzava gubi svoje dostojanstvo i gura se i moli da unidje u EU koja je nece. Pa nije drzava BiH neko siroce bez svoje bogate istorije i ogromnih prirodnih resursa. Pa EU bi trebala biti sretna da BiH sa tako bogatom istorijom, multikulturom i prirodnim resursima unidje u EU. Ako BiH unidje u takozvanu danasnjuni ovakvu EU tek onda ce joj biti svezane ruke u svemu.
ko kaze da nas nece?
bakir? zeleni?
pa naravno ovce vjeruju stranci jer stranka je vaznija od drzave

ispuni sta traze pa ce te zeljeti
geoxx

#59353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

Covjek bi pomislio ova drzava kopa i rukama i nogama da unidje.
tokio25

#59354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

geoxx wrote: 04/05/2026 18:25 Covjek bi pomislio ova drzava kopa i rukama i nogama da unidje.
a u stvarnosti obrnuto i rukama i nogama guraju da ne udju
Novi_Nick

#59355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novi_Nick »

mk ultra wrote: 04/05/2026 18:23
A sta imamo ovako

Kakva razmjena, pa za duplo vise milijardi eura uvozimo nego sto izvozimo u EU. Pa da izvozimo u Kinu vise bi izvezli nego uvezli. Samo nemamo u Kini nigdje nekog naseg sposobnog ambasadora da preporuci i kinezima proda nase proizvode. BH ambasadori su po svijetu zaposlili sami sebe i to im je sasvim dovoljno.
Last edited by Novi_Nick on 04/05/2026 19:02, edited 1 time in total.
muha_sa

#59356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/48 ... njaka.html

SRAMAN IZVJEŠTAJ VLADE RS POSLAN VIJEĆU SIGURNOSTI UN-a: "Evropa treba strahovati od dominacije Bošnjaka"
Da stvar dobije i dozu ironije, Vlada RS-a sebe predstavlja kao "konstruktivnog faktora koji smiruje tenzije", iako kadrovi iz ovog entiteta provode blokade na nivou institucija BiH, posebno u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i Vijeću ministara.
tramvajtrojka

#59357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Novi_Nick wrote: 04/05/2026 18:33
A sta imamo ovako

Kava razmjena, pa za duplo vise milijardi eura uvozimo nego sto izvozimo u EU. Pa da izvozimo u Kinu vise bi izvezli nego uvezli. Samo nemamo u Kini nigdje nekog naseg sposobnog ambasadora da preporuci i kinezima proda nase proizvode. BH ambasadori su po svijetu zaposlili sami sebe i to im je sasvim dovoljno.
Zasto ti zivis u toj EU ako je tako losa samo mi to odgovori
Novi_Nick

#59358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novi_Nick »

A sta imamo ovako

Pa pokreni bilo kakav posao kao i neki drugi pojedinci u BiH ako si sposoban, u poljuprivredi, vocarstvu, digitalizaciji, IT, inovacijama, itd pa izvozi svoje proizvode i usluge po Islamskim drzavama, Kini i cijelom svijetu. Ne treba ti EU za takve stvari. U EU ces placati ogromni novac za clanstvo a izvoz tvojih proizvoda iz BiH ce ti biti ogranicen i skup zbog njihovih kvota, poreza i raznih drugih ogranicenja.
Novi_Nick

#59359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novi_Nick »

muha_sa wrote: 04/05/2026 18:40 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/48 ... njaka.html

SRAMAN IZVJEŠTAJ VLADE RS POSLAN VIJEĆU SIGURNOSTI UN-a: "Evropa treba strahovati od dominacije Bošnjaka"
Da stvar dobije i dozu ironije, Vlada RS-a sebe predstavlja kao "konstruktivnog faktora koji smiruje tenzije", iako kadrovi iz ovog entiteta provode blokade na nivou institucija BiH, posebno u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i Vijeću ministara.
Kao i uvijek pokusavaju lazima da zamute vodu u vezi BiH u politici, ekonomiji, religiji, demografiji itd. Jedno pricaju svijetu a drugo tom istom svijetu rade i misle iza ledza.
muha_sa

#59360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Novi_Nick wrote: 04/05/2026 18:59
muha_sa wrote: 04/05/2026 18:40 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/48 ... njaka.html

Kao i uvijek pokusavaju lazima da zamute vodu u vezi BiH u politici, ekonomiji, religiji, demografiji itd. Jedno pricaju svijetu a drugo tom istom svijetu rade i misle iza ledza.
I onda se neki---koji su vjerovatno prespavali zadnjih 30 i više godina--pitaju što zemlja ne ide naprijed i zašto nismo u EU :-)
Novi_Nick

#59361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novi_Nick »

Joj muha sto verglas ocima, vidis da je i situacija u EU kao i u svijetu mutna i da se jos ne vidi dno dna. :D
DonieBrasco

#59362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Šmitov zabrinuti izvjestaj kako je status quo a nikako ko su glavni krivici za isiti, a onda tokom jula najkasnije pocetak augusta nagrada za kocnicare i uzrocnike problema, nametnut ce djelicmicne izmjene izbornog i to u FBiH da ugrozena legitimna vrsta bude zadovoljna, u RS ne smije, a bosnjama K da izbiju oci u vidu "skenera i tehnologije na izborima" kao i do sada sa "zakonom o negiranju" sa kojim u sudovima brisu ...
Last edited by DonieBrasco on 04/05/2026 19:21, edited 3 times in total.
muha_sa

#59363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Novi_Nick wrote: 04/05/2026 19:12 Joj muha sto verglas ocima, vidis da je i situacija u EU kao i u svijetu mutna i da se jos ne vidi dno dna. :D
Moram verglat kad mi vako starom a ne dementnom krenu pametovat :lol:
Ne traje ovo od juce vec 30 godina u kontinuitetu--SANU 2 je kreno odmah poslije Dejtona.
drug_profi

#59364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Ne znam zasto BiH kao drzava gubi svoje dostojanstvo i gura se i moli da unidje u EU koja je nece. Pa nije drzava BiH neko siroce bez svoje bogate istorije i ogromnih prirodnih resursa. Pa EU bi trebala biti sretna da BiH sa tako bogatom istorijom, multikulturom i prirodnim resursima unidje u EU. Ako BiH unidje u takozvanu ovakvu danasnju EU tek onda ce joj biti svezane ruke u svemu, a o njenoj takozvanoj samostalnosti kao drzava da i ne pricamo.
zato što je to jedina opcija za razjedinjenu državu kao što je naša, i zato što ako ne odemo na Zapad, odvući će nas Istok.
detroit-mercy

#59365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by detroit-mercy »

Novi_Nick wrote: 04/05/2026 18:33
A sta imamo ovako

Kakva razmjena, pa za duplo vise milijardi eura uvozimo nego sto izvozimo u EU. Pa da izvozimo u Kinu vise bi izvezli nego uvezli. Samo nemamo u Kini nigdje nekog naseg sposobnog ambasadora da preporuci i kinezima proda nase proizvode. BH ambasadori su po svijetu zaposlili sami sebe i to im je sasvim dovoljno.
A sta bi to izvezli u Kinu?
Nadji mi drzavu koja sa Kinom ima suficit :mrgreen:.
skupljac_zeljeza

#59366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Doboj nije u BiH nego u RS. :mrgreen: :bih:
Viši privredni sud u Banjaluci donio je pravosnažnu (drugostepenu) presudu kojom je Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) obavezna isplatiti Radio-televiziji Bosne i Hercegovine (BHRT) oko 5,4 miliona KM.

Danguba

#59367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

dr_Evil wrote: 04/05/2026 08:37 https://www.vijesti.ba/clanak/754623/tr ... na-ep-hzhb
Trakavica u Mostaru još nije gotova: Ponovo upisana imovina na EP HZHB
Je li ti vise vjerujes sta pisu uzp portali ili nasem premijeru? :oops:
Danguba

#59368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Ne znam zasto BiH kao drzava gubi svoje dostojanstvo i gura se i moli da unidje u EU koja je nece. Pa nije drzava BiH neko siroce bez svoje bogate istorije i ogromnih prirodnih resursa. Pa EU bi trebala biti sretna da BiH sa tako bogatom istorijom, multikulturom i prirodnim resursima unidje u EU. Ako BiH unidje u takozvanu ovakvu danasnju EU tek onda ce joj biti svezane ruke u svemu, a o njenoj takozvanoj samostalnosti kao drzava da i ne pricamo.
Ko tjera BiH ili bilo koga drugog da UDJE u EU?
Ljudi formirali neki savez i postavili pravila pa ko voli neka izvoli.
Ne svidjaju ti se njihova pravila, nikom nista. Zivi po svojim pravilima.

Mi trebamo da tezimo njihovim zakonima i pravilima pa nikada ne usli u taj savez.
Dokazano je da njihove drzave(pogotovu one zapadne) funkcionisu bez ikakvih problema ma ko bio na vlasti.
Kod nas sokovi i cirkusi poslije svakog izbornog ciklusa. Budzeti se usvajaju u drugoj polovini tekuce godine...
Haris.ba

#59369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Danguba wrote: 04/05/2026 21:45 Budzeti se usvajaju u drugoj polovini tekuce godine...
To se moze rijesiti intervencijom visokog predstavnika. Nema plate zastupnicima koji nisu izglasali budzet. Jednostavno.
Nista privremeno finansiranje se ne odnosi na njih.
Danguba

#59370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Iz genocidnog brloga nista novo ali me interesuje ko, kome i gdje isporucuje te izvjestaje, ko sa nase strane podnosi izvjestaj?
Haris.ba

#59371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Danguba wrote: 04/05/2026 21:48 Iz genocidnog brloga nista novo ali me interesuje ko, kome i gdje isporucuje te izvjestaje, ko sa nase strane podnosi izvjestaj?
Podnosi UN uz izvjestaj visokog predstavnika. Iako nema prava na to, oni salju.
Visoki predstavnik kao mehanizam je u okviru UN, podnosi godisnji izvjestaj.

Ne znam na koga mislis pod "nasa strana".
Danguba

#59372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Haris.ba wrote: 04/05/2026 21:46
Danguba wrote: 04/05/2026 21:45 Budzeti se usvajaju u drugoj polovini tekuce godine...
To se moze rijesiti intervencijom visokog predstavnika. Nema plate zastupnicima koji nisu izglasali budzet. Jednostavno.
Nista privremeno finansiranje se ne odnosi na njih.
Ma to je kap u moru gdje bi trebao intervenisati VP.
Pocevsi od himne, praznika, zastave, prisustva delegata na sijednice, donosenja odluka koga nema(blokade)...pa do drzavne imovine.
Sve to treba nametnuti zakonima a ne cekati da se neko smiluje i pristane na to ili godinama tumaci po svome(drzavna imovina, praznici).
Dok se takve stvari ne nametnu uz kaznene odredbe mi ne mozemo nikuda dalje.
Danguba

#59373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Haris.ba wrote: 04/05/2026 21:50
Danguba wrote: 04/05/2026 21:48 Iz genocidnog brloga nista novo ali me interesuje ko, kome i gdje isporucuje te izvjestaje, ko sa nase strane podnosi izvjestaj?
Podnosi UN uz izvjestaj visokog predstavnika. Iako nema prava na to, oni salju.
Visoki predstavnik kao mehanizam je u okviru UN, podnosi godisnji izvjestaj.

Ne znam na koga mislis pod "nasa strana".
Bh strana.
Znam da to radi VP ali bi uvijek u prvoj recenici trebao da naglasi da je ovo jedini relevantan a svi drugi nisu.
Danguba

#59374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

skupljac_zeljeza wrote: 04/05/2026 21:32 Doboj nije u BiH nego u RS. :mrgreen: :bih:
Viši privredni sud u Banjaluci donio je pravosnažnu (drugostepenu) presudu kojom je Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) obavezna isplatiti Radio-televiziji Bosne i Hercegovine (BHRT) oko 5,4 miliona KM.

Bolesnici. Zivis u drzavi koju ne vidis...strasno.
I trebaju im uzimati krmad ako ne plate rtv taksu. :mrgreen:
palermo

#59375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

geoxx wrote: 04/05/2026 18:25 Covjek bi pomislio ova drzava kopa i rukama i nogama da unidje.
A kako se kopa rukama.i nogama da se unidje ?

Meni je smijesno da jos postoje ljudi koji vjeruju da cemo uci ispunjavajuci neke kriterije. Koji se mogu promijeniti tokom jednog poslijepodnevnog sastanka europskih birokrata. Ono drugi su usli ispunjavajuci kriterije :D

Prije cemo uci u evropsku ako napravimo par incidenaya nego ovako.
Post Reply