Kako si moglo radit
30 godina vozimo pod rucnom jer nas opstruiraju na svakom koraku i sad pametnjakovici dodju i govore zašto niste u EU
Daj nam recept kako da udjemo u EU ko boga te molim
Kako si moglo radit
Daj ba muha nemoj ni ti zahebavat. Nije nam vala falilo ni grantova ni ambasada ni NGO-ova ni kojekakvih politi'ara koji su nas gurali. Realno, falilo je volje.
prvi put otisci + slikanje, a svaki sljedeci slikanje i na ulazu i na izlazu. Plus ti pasos i pecate gledaju
Ne govorim mu s visine.
Ali, ipak jeste.Naslovnica wrote: ↑04/05/2026 09:13 Priča oko (ne)ulaska BiH u EU nije baš tako jednoznačna i jednostavna.
Znači na ulazu u EU se čeka 10 sati a na izlazu 9ipo
Ili, gledaju cuda. Ljudi zele da uvedu moderan sistem ulazaka i izlazaka iz drzave.
Ne, traje duze par minuta. Jer i mimo skeniranja i slikanja i dalje gledaju pecate
Misliš da ovo nije "EU predizborna fora" nego da je uspostavljanje trajnog sistema ulaska/izlaska?
Poštujem tvoje mišljenjezposao wrote: ↑04/05/2026 09:11Daj ba muha nemoj ni ti zahebavat. Nije nam vala falilo ni grantova ni ambasada ni NGO-ova ni kojekakvih politi'ara koji su nas gurali. Realno, falilo je volje.
Rahat patnja.
Da pitaš narod bi li više volio da se šukne onom drugom ili da uđe ujutro u EU, svaki bi ti reko da bi više volio da onom tamo šukne.
Ja sam prelazio prije 2 sedmice, skenirao otiske i slikao se, nemam nijedan pečat u pasošu.
Koji narod--onaj (ogromna vecina--da se ogradim na vrijemezposao wrote: ↑04/05/2026 09:30Misliš da ovo nije "EU predizborna fora" nego da je uspostavljanje trajnog sistema ulaska/izlaska?
Nema nam onda pomoci ako ne zapnemo da i mi uđemo u tu EU. Narod se mora opametiti. Inače ćemo ostati izolirani od svijeta u svom inat rezervatu.
Kada mi, tj BiH ispunj sve zahtjeve za clanstvo, znaci kada uradimo sve sto je do nas tek ond .mozemo nesta seruckati da je do EU...dok se to ne desi do nas je I to bas do nas, ne do politicara nego do mene I tebe licnoNaslovnica wrote: ↑04/05/2026 09:13Ne govorim mu s visine.
Priča oko (ne)ulaska BiH u EU nije baš tako jednoznačna i jednostavna.
Pa sto ona ne.predje pjeske granicu...nisam jednom to vidio....oni sa EU dokumentima u EU red onaj ko.je u isrom autu fino izadje ode na EES red tamo zavrsi a ovi ga sacekaju...ali valja doci do razdvajanja redova
Sto bi odjredjeni forumas impliciraomali_balon wrote: ↑04/05/2026 09:43Pa sto ona ne.predje pjeske granicu...nisam jednom to vidio....oni sa EU dokumentima u EU red onaj ko.je u isrom autu fino izadje ode na EES red tamo zavrsi a ovi ga sacekaju
Ne, ne bira većina naroda političare koji u suštini ne rade ništa da se ide u EU.Haris.ba wrote: ↑04/05/2026 09:17Ali, ipak jeste.Naslovnica wrote: ↑04/05/2026 09:13 Priča oko (ne)ulaska BiH u EU nije baš tako jednoznačna i jednostavna.
Vecina naroda na izborima bira politicare koji u sustini ne rade da se ide u EU.
mali_balon wrote: ↑04/05/2026 09:43Pa sto ona ne.predje pjeske granicu...nisam jednom to vidio....oni sa EU dokumentima u EU red onaj ko.je u isrom autu fino izadje ode na EES red tamo zavrsi a ovi ga sacekaju...ali valja doci do razdvajanja redova![]()
Do mene nije.mali_balon wrote: ↑04/05/2026 09:39Kada mi, tj BiH ispunj sve zahtjeve za clanstvo, znaci kada uradimo sve sto je do nas tek ond .mozemo nesta seruckati da je do EU...dok se to ne desi do nas je I to bas do nas, ne do politicara nego do mene I tebe licnoNaslovnica wrote: ↑04/05/2026 09:13Ne govorim mu s visine.
Priča oko (ne)ulaska BiH u EU nije baš tako jednoznačna i jednostavna.
Naslovnica wrote: ↑04/05/2026 08:54Nisi ti EU.konami666 wrote: ↑04/05/2026 08:18Mi = EU, vi = ZBNaslovnica wrote: ↑04/05/2026 07:49
Ko smo to MI a ko ste to VI?!
Ti to nešto bolji ili drugačiji od mene ili bilo koga ovdje na forumu?
De ba, ne prosipaj se, prihvati se posla tamo i ne pravi budalu od sebe ovdje na forumu, smiju ti se ljudi čovječe.
Da se ja prihvatim posla?![]()
Ti si u EU, vjerovatno imaš državljansto koje si dobio, a u principu si ista individua kao i ja.
Nisi ništa bolji od bilo kojeg prosječnog forumaša ovdje, po bilo kojem mjerilu.
Nisi ništa različit od bilo kojeg balkanca, dapače, po tvojim komentarima na forumu nisi ni balkanac nego onaj koje smo mi u raji zvali šup*k.
Samo nisam siguran zašto se ne otkačiš sa ovog jadnog bosanskog foruma i riješiš se te gorčine i prezira prema svemu što si i sam, nego se iznova vraćaš ovdje da nešto pametuješ i sipaš nekakve zajedljive i patetične komentare "s visoka" a ustvari sve to što pišeš puno više govori o tebi nego o onome o čemu pišeš.
Preksinoc u Becu ludilo. Ispred mene lik sa novim pasosem bez ijednog pecata, ispeglala ga granicarka kad je prije novog pasosa usao, izasao, sigurno je bio 15tak minuta na salteru. Ja imam 10-tak pecata u EU i svaki je pogledala, tek onda uzela da me slika.DaysleepeR wrote: ↑04/05/2026 09:38Ja sam prelazio prije 2 sedmice, skenirao otiske i slikao se, nemam nijedan pečat u pasošu.
Možda gledaju nekom ko stalno ide tamo-vamo, meni ništa gledali nisu, trajalo minutu bukvalno.