Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
last mohicans
-
Adobeg
#48003 Re: Utakmice.
Nadam se da je Mario bivsi izgubio je konce,suti nece da odgovori za Adema znaci diriguju mu tim sut karta hajde. 
- SmokingMan
#48004 Re: Utakmice.
Nije u redu da i klub u jeku sezone traži računovođu. 
- Logovan
#48005 Re: Utakmice.
Ma neka slete sa puta i mirna Bosnalast mohicans wrote: ↑03/05/2026 21:54Imaju HZ, nek se sa njima ganjaju umjesto sto se krve sa malim plavim. Mogu balije odahnuti u savezu. Mozda se Gico dogodine smiluje, pa pusti malo, al nada je opasna ako je jedina preostala.
Ja tek danas skontao da je ovo onaj sudija koji je isključio Kuprešaka u BL
-
last mohicans
#48006 Re: Utakmice.
Pa naravno, zar si sumnjao. Čim igra najgori igrač zadnje linije Mujkić, jasno ti je. Od ovog Ignatkova ja isto ništa nisam vidio, ako neko jeste, neka me prosvijetli. O Ademu saznajamo iz podkasta, a ne od trenera
-
mond
#48007 Re: Utakmice.
Trener je uradio svoje kad je došao. Izašli vrlo brzo iz opasne zone, dva fina niza i sigurno treće mjesto. Naravno, treće mjesto je malo za nas. Uradio je svoj dio posla i neka u klubu odluče šta sa njim. Slažem se sa njim da trebaju igrati mlađi igrači manje više kada je sve odlučeno. Ganjao je rezultat i to je ostvario. Za nešto više treba kvaliteta, koji će ne sumnjam doći kada se otvori rok i sleti nam jedno 10-15 rasnih igrača po volji el prezidentea.
Realno nismo pod njim puno mjaukali, osim ne baš pretjerano lijepe igre. Šta da čovjek radi ako Mujkić mora da igra. Jebiga.
Realno nismo pod njim puno mjaukali, osim ne baš pretjerano lijepe igre. Šta da čovjek radi ako Mujkić mora da igra. Jebiga.
-
al-em
#48008 Re: Utakmice.
Diriguje mu se ekipa otkako je dosao. Beskicmenjak koji je nas klub trenirao najduze od svih prethodnih.
Smece ljudsko u svakom slucaju, medjutim u tom redu otpada ima par ljudi ispred njega, pocevsi od homera kojeg navijaci sa sjevera ne smiju prozivati ocigledno.
Vico je vjerovatno kriv sto nam je klub na niskim granama uprkos velikim ulaganjima u igracki kadar.
-
svi u napad
#48009 Re: Utakmice.
Ne mogu vjerovati da smo ovako losi. Imali smo mi i ranije losih perioda ali i tada si mogao vidjeti neku igru ili neki potez. Sad niceg nema izuzev dovodjenja i prodaje igraca. Trener je po dolasku konsolidovao ekipu i zaustavio sunovrat ali poslije je popustio zeljama tj. naredbama bolesnog vlasnika. Nije trener bas tolika neznalica da ne vidi da Mujkic pojma nema i da mu nije mjesto ni na klupi a kamo li u prvih jedanaest ali mora gurati levata jer Homer to trazi. Koliko god ti je stalo do para moras imati i malo obraza i suprostaviti se glupanu koji sam pojma nema ni ocemu osim pranja love.
Bez obzira na svu pomoc koju su imali od strane sudija i Vice mora se priznati da su ove sezone bili puno bolji od nas. Veceras su nas nadigrali i kapa dolje- Ja ne vidim kako cemo se izvuci iz ovog sivila jer Homer je bolesnik koji je najveci problem u klubu.
Mogao bih jos puno toga napisati u vezi igre, igraca i organizacije al nemam snage jer se iskreno lose osjecam nakon vecerasnje tekme. Nek nam je bog na pomoci. Zivjeli.
Bez obzira na svu pomoc koju su imali od strane sudija i Vice mora se priznati da su ove sezone bili puno bolji od nas. Veceras su nas nadigrali i kapa dolje- Ja ne vidim kako cemo se izvuci iz ovog sivila jer Homer je bolesnik koji je najveci problem u klubu.
Mogao bih jos puno toga napisati u vezi igre, igraca i organizacije al nemam snage jer se iskreno lose osjecam nakon vecerasnje tekme. Nek nam je bog na pomoci. Zivjeli.
-
velaxsa
#48010 Re: Utakmice.
Zaista je tuzno i zalosno u sta se pretvorio nas Klub. Ovakav odnos prema Klubu i navijacima je zaista sramotan. I mi kao navijaci smo izgubili svaki kredibilitet, nema dovoljne vecine za bilo kakav pritisak ili zahtjev (pogledajte nam samo clanstvo). Potpuno pogresna politika Kluba, sumnjiva lica svuda, losa transfer politika...sve gledamo godinama i ,nazalost, ne mozemo nista uraditi po tom pitanju. Mirvicu je bitno da je u plusu (negdje sam procitao da je prihod Kluba oko 22 miliona u prosloj godini) i njegova racunica je jasna. On dovodi koga hoce, za lovu koju hoce i isto tako prodaje koga i kad hoce. Rezultati su njemu sporedna stvar. Najgore je sto on odredjuje ko i kad mora igrati i ne zanima ga sta mi mislimo o tome. Svakom treneru do sad je odredjivao ekipu i mijesao se u posao, davno sam spominjao razloge odlaska nekih ljudi zbog njegovog mijesanja u sastav...na kraju budu krivi igraci, trener....dovedes neko "zvucno ime" (dug je spisak igraca koji su dovedeni da se napravi medijski bum, a onda ubrzo svi vidimo o cemu se radi) i bacis pricu o ambicijama....a onda za kratko vrijeme dobijemo samar realnosti, sumiramo propalu sezonu, analiziramo svakog pojedinacno i nadamo se cistki na kraju...bice bolje dogodine...hoce ali u k ...i tako u krug...
Last edited by velaxsa on 04/05/2026 17:14, edited 3 times in total.
- van Basten
#48011 Re: Utakmice.
Kontam da prenoći, pa onda hladne glave dati utiske. Ali džaba... Ja ni sad ne mogu da svarim koliko smo očajni bili (i) jučer.
Ja nisam vidio nikakav plan, ideju ni bilo šta što bi ličilo na neku viziju kako mislimo pobijediti. Da se nije malo zagalamilo poslije gola, ne bi potrčali nikad i imam odjećaj da bi čuvali nulu. Od prvih 11 jedino Ivanišević da je zaslužio prolaznu ocjenu. Ovo osralo ili ne zna ili neće, ili oboje. Za šamara realno.
Ljajić i Ristovski su očito završili s nama. Vratili se u formu i hajde sad dalje
Na posebnog hašimagu nabijem MUP KS, security agenciju i sve ostale u lancu odlučivanja koji su smislili da nas ostave zaključane da možemo odgledsti proslavu četnika
Ja nisam vidio nikakav plan, ideju ni bilo šta što bi ličilo na neku viziju kako mislimo pobijediti. Da se nije malo zagalamilo poslije gola, ne bi potrčali nikad i imam odjećaj da bi čuvali nulu. Od prvih 11 jedino Ivanišević da je zaslužio prolaznu ocjenu. Ovo osralo ili ne zna ili neće, ili oboje. Za šamara realno.
Ljajić i Ristovski su očito završili s nama. Vratili se u formu i hajde sad dalje
Na posebnog hašimagu nabijem MUP KS, security agenciju i sve ostale u lancu odlučivanja koji su smislili da nas ostave zaključane da možemo odgledsti proslavu četnika
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#48012 Re: Utakmice.
Prije svega ova sezone se usrala u septembru i oktobru prosle godine. I to je najveca krivica Ismira i Ajle koje hvala Bogu vise nema u klubu.
Sto se tice trenera, Cvitanovic nema nikakvu viziju igre.
Negdje smo mislim davno svi konstatovali da je bio dobar za stabilizaciju nakon Husrefa, ali za nesto vise da nema kapacitet.
Njegova igra se svodi na pokusaj biti nazad stabilan, igraj na siguricu, pa sta se uradi ako ko pojedinacno napravi nesto u napadu. Dok smo imali Gulijasvilija koji je probijao i pravio visak u svakoj tekmi, asistirao, itd, imali smo neki naboj prema naprijed. Trenutno prema naprijed nemamo nikakve energije. Tromi, spori.
Nema automatizama u igri, da ti vidis da je to uigravana akcija pa makar i neuspjela.
Jednostavno sve je nekako mlohavo. Moze tako protiv vecine ekipa ali protiv Borca, Zrinjskog itd moras imati vise da bi pobijedio.
Eh sad ostaje nam ljeto da vidimo sta je u plani Mamicu i kako dalje.
SIguran sam da i on vidi sto i vecina.
Sto se tice trenera, Cvitanovic nema nikakvu viziju igre.
Negdje smo mislim davno svi konstatovali da je bio dobar za stabilizaciju nakon Husrefa, ali za nesto vise da nema kapacitet.
Njegova igra se svodi na pokusaj biti nazad stabilan, igraj na siguricu, pa sta se uradi ako ko pojedinacno napravi nesto u napadu. Dok smo imali Gulijasvilija koji je probijao i pravio visak u svakoj tekmi, asistirao, itd, imali smo neki naboj prema naprijed. Trenutno prema naprijed nemamo nikakve energije. Tromi, spori.
Nema automatizama u igri, da ti vidis da je to uigravana akcija pa makar i neuspjela.
Jednostavno sve je nekako mlohavo. Moze tako protiv vecine ekipa ali protiv Borca, Zrinjskog itd moras imati vise da bi pobijedio.
Eh sad ostaje nam ljeto da vidimo sta je u plani Mamicu i kako dalje.
SIguran sam da i on vidi sto i vecina.
-
velaxsa
#48013 Re: Utakmice.
Zamislite vi samo atmosferu u ekipi gdje "igra" neko "zvucno ime" (Ljajic, Oliveira, Penaranda) i uzima bolesnu cifru za svoju predstavu na terenu. I sad neki igrac koji je trenutno u boljoj formi treba da gine i nadomjesti amaterizam zvijezda, da gine za njih, da gine za klub....u isto vrijeme ovi malo igraju, mao se "povrijede", malo kafanica/laganica, auta, trebe, zivot...ponekad koji potez trznes, cisto da pokazes da si klasa i lagano...za to vrijeme ga boli k jer se Mirvic pita i zna da mora igrati ako hoce...i sta imamo na kraju, imamo ekipu koja nema ni volje, ni zelje, ni odgovornosti ni profesionalizma (cast izuzecima)....volio bih znati ko se sinoc nasekirao iz ekipe, boli ih k...ide lova lagano.... ko je nama kriv sto nam FKS toliko znaci...
- Cossack
#48014 Re: Utakmice.
To stoji ali valjda igraš i zbog sebe. Da napraviš karijeru i izvučeš se iz ove lige. Sarajevo kakvo god da je ima znanja da kvalitet proda u solidnu ligu.velaxsa wrote: ↑04/05/2026 12:59 Zamislite vi samo atmosferu u ekipi gdje "igra" neko "zvucno ime" (Ljajic, Oliveira, Penaranda) i uzima bolesnu cifru za svoju predstavu na terenu. I sad neki igrac koji je trenutno u boljoj formi treba da gine i nadomjesti amaterizam zvijezda, da gine za njih, da gine za klub....u isto vrijeme ovi malo igraju, mao se "povrijede", malo kafanica/laganica, auta, trebe, zivot...ponekad koji potez trznes, cisto da pokazes da si klasa i lagano...za to vrijeme ga boli k jer se Mirvic pita i zna da mora igrati ako hoce...i sta imamo na kraju, imamo ekipu koja nema ni volje, ni zelje, ni odgovornosti ni profesionalizma (cast izuzecima)....volio bih znati ko se sinoc nasekirao iz ekipe, boli ih k...ide lova lagano.... ko je nama kriv sto nam FKS toliko znaci...
-
velaxsa
#48015 Re: Utakmice.
Slazem se druze, ali ja mislim da tu i jeste problem jer mi vise nemamo karakternu ekipu, nemamo vodju na terenu koji ce zagalamiti kao sto je nekad znao Smijecanin, Duro, Krupinac,...Torlak.... odavno ne proizvodimo igrace sa bordo dnk. Imamo akademiju koja radi kako radi...kompletan sistem nam je pogresan....najgore je sto gubimo identitet i bojim se da cemo postati samo ime koje ne znaci puno...znacice nama koji smo srcem vezani, ali dugorocno gledano-ne sluti na dobro...nema vise igraca koji ce ginuti za FKS bez obzira na platu, uslove, vrijeme...znam kad smo bili kokuzi ali je atmosfera vazda bila na nivou...ginulo se za FKS...sad kao imamo pare, ali gubimo dusu....Cossack wrote: ↑04/05/2026 15:15To stoji ali valjda igraš i zbog sebe. Da napraviš karijeru i izvučeš se iz ove lige. Sarajevo kakvo god da je ima znanja da kvalitet proda u solidnu ligu.velaxsa wrote: ↑04/05/2026 12:59 Zamislite vi samo atmosferu u ekipi gdje "igra" neko "zvucno ime" (Ljajic, Oliveira, Penaranda) i uzima bolesnu cifru za svoju predstavu na terenu. I sad neki igrac koji je trenutno u boljoj formi treba da gine i nadomjesti amaterizam zvijezda, da gine za njih, da gine za klub....u isto vrijeme ovi malo igraju, mao se "povrijede", malo kafanica/laganica, auta, trebe, zivot...ponekad koji potez trznes, cisto da pokazes da si klasa i lagano...za to vrijeme ga boli k jer se Mirvic pita i zna da mora igrati ako hoce...i sta imamo na kraju, imamo ekipu koja nema ni volje, ni zelje, ni odgovornosti ni profesionalizma (cast izuzecima)....volio bih znati ko se sinoc nasekirao iz ekipe, boli ih k...ide lova lagano.... ko je nama kriv sto nam FKS toliko znaci...
-
velaxsa
#48016 Re: Utakmice.
Najgore je sto se danas niko vise ne boji dolaska na Kosevo. Ni sudije, ni protivnici...dodju nam u nasu avliju, provociraju, vrijedjaju, sudije se izivljavaju...nekad bilo nezamislivo. Niko nema odgovornost prema navijačima, niko da nesto pita, objasni...potpuno smo nebitni...postali smo obrtnicka djelatnost gdje gazda izvlaci ulozeno na način koji njemu pase, sve ostalo je nebitno...za njega...igraci isto tako rade sta hoce bez posljedica...
-
Adobeg
#48017 Re: Utakmice.
Ovaj klub je odavno izgubio dusu,postao sabirni centar za istrosene igrace i igrace sumljivog kvaliteta,ovdje nema vizije ni bilo cega.
-
F&N
#48018 Re: Utakmice.
Meni samo nije jasno kako i zasto je dopusteno navijavima borca da udju na stadion?
- Maharadza
#48019 Re: Utakmice.
Iz istog razloga zašto je četaljima i otvorenim dušmanima BiH dozvoljeno da vode fudbalski savez BiH....bošnjo ti je proklet i jedva čeka da sve proda i preda vlahadiji za litru brlje...čak u mnogim slučajevima i bez fotelje, jer iz nekog razloga jednostavno uživa da sve preda nekom četalju/uzp-ovcu da razjebe i uspije u miru ono što nije tokom agresije...proklet neka si, o bošnjO, znade i Bog dragi zašto te je htio izbrisati sa lica zemlje (ali se eto smilovao radi pustih Šehida pa očito samo "odložio" ono što je neizbježno za tako prokleto stvorenje).
-
F&N
#48020 Re: Utakmice.
Maharadza wrote: ↑04/05/2026 18:48Iz istog razloga zašto je četaljima i otvorenim dušmanima BiH dozvoljeno da vode fudbalski savez BiH....bošnjo ti je proklet i jedva čeka da sve proda i preda vlahadiji za litru brlje...čak u mnogim slučajevima i bez fotelje, jer iz nekog razloga jednostavno uživa da sve preda nekom četalju/uzp-ovcu da razjebe i uspije u miru ono što nije tokom agresije...proklet neka si, o bošnjO, znade i Bog dragi zašto te je htio izbrisati sa lica zemlje (ali se eto smilovao radi pustih Šehida pa očito samo "odložio" ono što je neizbježno za tako prokleto stvorenje).![]()
- Logovan
#48021 Re: Utakmice.
Baš vala. Ako uzmemo u obzir samo one mlađe, recimo do 23-24 godine i ako ih ima sa ovakvim ponašanjem, onda oni meni nisu nikako jasni.Cossack wrote: ↑04/05/2026 15:15To stoji ali valjda igraš i zbog sebe. Da napraviš karijeru i izvučeš se iz ove lige. Sarajevo kakvo god da je ima znanja da kvalitet proda u solidnu ligu.velaxsa wrote: ↑04/05/2026 12:59 Zamislite vi samo atmosferu u ekipi gdje "igra" neko "zvucno ime" (Ljajic, Oliveira, Penaranda) i uzima bolesnu cifru za svoju predstavu na terenu. I sad neki igrac koji je trenutno u boljoj formi treba da gine i nadomjesti amaterizam zvijezda, da gine za njih, da gine za klub....u isto vrijeme ovi malo igraju, mao se "povrijede", malo kafanica/laganica, auta, trebe, zivot...ponekad koji potez trznes, cisto da pokazes da si klasa i lagano...za to vrijeme ga boli k jer se Mirvic pita i zna da mora igrati ako hoce...i sta imamo na kraju, imamo ekipu koja nema ni volje, ni zelje, ni odgovornosti ni profesionalizma (cast izuzecima)....volio bih znati ko se sinoc nasekirao iz ekipe, boli ih k...ide lova lagano.... ko je nama kriv sto nam FKS toliko znaci...