Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ultima_palabra

#34951 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

JelBistro wrote: 30/04/2026 08:30 Recimo meni je isprana ta priča da je on istrošen manager a sa druge strane sve čista nagađanja za sada.
Niti jedan izvor blizak klubu nije ni spomenuo jedno jedino ime, tako da očito ni Florentino ne zna :)
Jok, neko koga su otpustili Tottenham, Roma i Fenerbahce je na vrhuncu karijere :mrgreen:

On se pominje svaki put kad se mijenja trener, vjerovatno je on Florentinova zelja ali ga svaki put neko razuman odgovori od toga.
JohnnyS

#34952 Re: Real Madrid C.F.

Post by JohnnyS »

ultima_palabra wrote: 30/04/2026 14:57
JelBistro wrote: 30/04/2026 08:30 Recimo meni je isprana ta priča da je on istrošen manager a sa druge strane sve čista nagađanja za sada.
Niti jedan izvor blizak klubu nije ni spomenuo jedno jedino ime, tako da očito ni Florentino ne zna :)
Jok, neko koga su otpustili Tottenham, Roma i Fenerbahce je na vrhuncu karijere :mrgreen:

On se pominje svaki put kad se mijenja trener, vjerovatno je on Florentinova zelja ali ga svaki put neko razuman odgovori od toga.
S druge pak strane, svi navedeni klubovi nisu imali ni blizu iste rezultate nakon njega kao tijekom njegovog mandata. Roma čak i uz kudikamo veći budžet.

Eto, Mourinho ne valja za Real. Donekle se slažem. Tko valja?
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#34953 Re: Real Madrid C.F.

Post by JelBistro »

ultima_palabra wrote: 30/04/2026 14:57

Pa upravo je paradoks da bi on bio ta neka prioritetna Florentinova zelja.
Neda se Jose *ebavati.

Ne mislim ni ja da je idealan ali isto tako mislim da ima ono što treba Real Madridu.
Uostalom upratio sam ovih dana po španskim anketama da je rame uz rame sa Kloppom za poziciju.

Na kraju ko će ga znati koji bi kako legao. Xabi je trebao biti idealan ali i uz taj sav manjak podrške on mene svojim potezima
nije uvjerio pa ni za dugoročni kreativni plan.
B6Redhell

#34954 Re: Real Madrid C.F.

Post by B6Redhell »

Ekipe kao sto su real moraju imati vodju, na terenu a i na klupi.. Moze doci tito i jovankaa za trenera zajedno. Ako se ne rijese prosjecnih igraca kojih ima bruka. I dovedu disciplinu i fizicku spremu u red
Mogu se slikati za bilo kakve trofeje..
ultima_palabra

#34955 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Pa ima razloga valjda zasto niko ne trazi Mourinha od velikih klubova vec 7-8 godina. Tu Florentino pokusava igrati na neku nostalgiju, ali moderni fudbal je nemilosrdan. Jednom je upalilo sa povratkom Ancelottija ali on je drugi tip trenera i covjeka.

Nece niko valjati ako ne bude imao odrijesene ruke. Ako se Florentino bude pitao za sve onda moze i Arbeloa stajati pored linije.
kory_galaktikos

#34956 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

Ja stvarno ne znam ko je trener koga bi volio vidjet. Zizu jedino al' on ceka valjda francusku reprezentaciju.
JohnnyS

#34957 Re: Real Madrid C.F.

Post by JohnnyS »

A evo, Mou nije nikog ozbiljnog vidio 7 godina pa ne valja, a Zizu nije nikog vodio 5 godina, on bi valjalo :D
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#34958 Re: Real Madrid C.F.

Post by JelBistro »

Da sumiramo.

Može na klupu jedan Quique Sanchez Flores , ali Florentino je problem.
JohnnyS

#34959 Re: Real Madrid C.F.

Post by JohnnyS »

To svakako, njemu treba zahvaliti za sve, napraviti kip pred stadionom, dat mu počasno predsjedništvo i naći nekog drugog da bude predsjednik kluba
ultima_palabra

#34960 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Nakon 15. Lige prvaka i zavrsenog stadiona Florentino se trebao oprostiti na vrhuncu. Sve poslije toga je nizbrdo.
kory_galaktikos

#34961 Re: Real Madrid C.F.

JohnnyS wrote: 01/05/2026 10:57 A evo, Mou nije nikog ozbiljnog vidio 7 godina pa ne valja, a Zizu nije nikog vodio 5 godina, on bi valjalo :D
Jbg mou ide bas silaznom putanjom dok je zizu nakupio trofeja puna vreca.
Svjestan sam ja da je temelj jakog Madrida postavio Murinjo to je cinjenica ali mislim da je njegovo izlapilo. Niz totenhem, roma, fener i benfika nije bas da te baca u svjetsku kremu. Kvalitet Zidana je odrzavanje svlačionice, daje priliku svima, svi ga postuju, nema ciganluka u ekipi i postize se puno golova.
Pored trenera trebaju i 3-4 bas dobra igraca, za prve postave. Nikad dosadno nije ali ovo je nekako kljucno ljeto.
Bas me zanima koga ce dovest, zao mi Alonsa ali bio je jak samo na rijecima.
darius_maximus

#34962 Re: Real Madrid C.F.

Post by darius_maximus »

Ne ulazeći u to koliko Mou ima još magije u sebi, takvog trenera ne dovodiš ako ne želiš da igrači treniraju i da poštuju taktičke zamisli.
S obzirom da su igrači Reala (navodno) rekli da im se kod Xabia nije sviđalo što puno treniraju i što se traži od njih da poštuju taktike, onda bi valjda njega zadržali da su to htjeli.

Sumnjam da bi Perez stao na stranu trenera, kad ih pušta niz vodu kao na traci.
Igračima je dato do znanja da oni vode kolo u svlačionici, tako da ne znam kako zamišljate Moua tu, sve i da ga neko stvarno zovne?
JohnnyS

#34963 Re: Real Madrid C.F.

Post by JohnnyS »

Mou ima ipak malo više kredibiliteta od Xabija Alonsa poslat neposlušne u pičku materinu, bar po meni.

Ja pitam, Mou nije pravi izbor, ok, tko onda jest?
ultima_palabra

#34964 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

JohnnyS wrote: 02/05/2026 22:47 Mou ima ipak malo više kredibiliteta od Xabija Alonsa poslat neposlušne u pičku materinu, bar po meni.

Pa sto nije Casillasa poslao u pm kad je bio? Ramosa, Ronalda? A Iker je super profesionalac za Vinija i Mbappea.
JohnnyS

#34965 Re: Real Madrid C.F.

Post by JohnnyS »

ultima_palabra wrote: 02/05/2026 23:02
JohnnyS wrote: 02/05/2026 22:47 Mou ima ipak malo više kredibiliteta od Xabija Alonsa poslat neposlušne u pičku materinu, bar po meni.

Pa sto nije Casillasa poslao u pm kad je bio? Ramosa, Ronalda? A Iker je super profesionalac za Vinija i Mbappea.
Isto pitanje, Mou nije pravi izbor, tko jest?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#34966 Re: Real Madrid C.F.

Post by plain vanilla »

Husref Musemic, ako ti je jedini uslov da psuje igračima
JohnnyS

#34967 Re: Real Madrid C.F.

Post by JohnnyS »

plain vanilla wrote: 02/05/2026 23:05

Husref Musemic, ako ti je jedini uslov da psuje igračima

Ko je za tebe pravi i realan izbor za klupu Reala
darius_maximus

#34968 Re: Real Madrid C.F.

Post by darius_maximus »

Ne postoji trener koji može trenirati ovakav Real, pogotovo ne Mou ili Klopp koje se kao priziva.
Takvi treneri očekuju da pogineš kad ti oni kažu da pogineš, fizička sprema i taktika.

I kad je Xabi dolazio, Perez je rekao da ima full odriješene ruke, bla-bla.
Problem je što Perez ne želi "nesretne" igrače, ali i što su trenutni igrači preslabi da funkcionišu kako on to želi, bez strogog trenera.

Ancelotti je kažu tu bio "samo" da održava svlačionicu i da ih pusti da igraju kako hoće (haman).
Međutim, taj Real je imao Ronalda, Kroosa, Modrića, Ramosa, itd. koje si i mogao pustiti "samo da igraju".

Moja pretpostavka je da će Perez nastaviti ovim putem, dovoditi zvučna imena (uglavnom ofanzivce), zapostavit će vezu i odbranu i tako stvoriti nebalansiranu ekipu (već je to radio i sa starim Galacticosima).
Zizou će preuzeti Francusku, Klopp neće nikad preuzeti Real, a Mou možda uleti zbog para, iako ni to neće biti neka sreća.
ultima_palabra

#34969 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

JohnnyS wrote: 02/05/2026 23:05
ultima_palabra wrote: 02/05/2026 23:02

Isto pitanje, Mou nije pravi izbor, tko jest?
Andoni Iraola
kory_galaktikos

#34970 Re: Real Madrid C.F.

Meni vala malo nevjerovatna ta prica da igraci otjerali alonsa jer nece da treniraju ili ne vole takticke zamisli.
Nije to Krpic jbg, ipak je u pitanju najveci nivo fudbala. Ono moguce je ali sumnjam.
Realno kod Alonsa barem ja nista obecavajuce nisam vidjeo. Imao samo finu pricu, djela 0. Radovao sam se njemu ali nije uspjelo, steta.
Treba neko ko ce iskoristit potencijal, ko ce ih malo natjerat da trce jer su bas lijeni.
Stoper za prve postave i klupe, desni bek i veznjal uz Nicu, napadac barem za klupe. To je po meni bas nuzno za dovest, vidjet cemo.
darius_maximus

#34971 Re: Real Madrid C.F.

Post by darius_maximus »

Kažeš, malo je vjerovatna priča da igrači nisu htjeli da treniraju pod Xabijem, pa kažeš u sljedećoj rečenici da ih neko treba natjerati da trče, jer su lijeni.
Kako ćeš natjerati igrača da nešto uradi, kada te igrač ne poštuje, kada igrač ima svoj stručni štab?

Eno ti taze primjera.
Mbappe se i s Arbeloom (navodno) sukobio, samo još jedan u nizu.
Ja koliko znam, ne postoji nijedan trener s kojim Mbappe nije bio u otvorenom sukobu, od dana u PSG-u još (od Tuchela, barem, sam siguran).

Ja iskreno jedva čekam Zizoua u francuskoj repki, jer i tu će doći do sukoba s Mbappeom 100%.
Tu mislim da javnost neće više stajati na njegovu stranu i to će biti zanimljivo gledati.
kory_galaktikos

#34972 Re: Real Madrid C.F.

darius_maximus wrote: 03/05/2026 15:00 Kažeš, malo je vjerovatna priča da igrači nisu htjeli da treniraju pod Xabijem, pa kažeš u sljedećoj rečenici da ih neko treba natjerati da trče, jer su lijeni.
Kako ćeš natjerati igrača da nešto uradi, kada te igrač ne poštuje, kada igrač ima svoj stručni štab?

Eno ti taze primjera.
Ja koliko znam, ne postoji nijedan trener s kojim Mbappe nije bio u otvorenom sukobu, od dana u PSG-u još (od Tuchela, barem, sam siguran).

Ja iskreno jedva čekam Zizoua u francuskoj repki, jer i tu će doći do sukoba s Mbappeom 100%.
Tu mislim da javnost neće više stajati na njegovu stranu i to će biti zanimljivo gledati.
Pa treba ih natjerat, kroz zadatke i individualne i timske i takticke kako to vec ide.
Sumnjam bas da neki igrac kaze pusi qrcinu Alonso ja necu da trcim.
Svi igraci Madrida trce manje u odnosu na ostale ekipe. Znaci nije bio dobar ni sa jednim igracem, to je onda ipak mozda malo i do njega. Kazem, mozda grijesim ali iz mog ugla ne vjerujem bas. Cak i da jest onda su pizdurine svi koji sute na to a ja nisam nigdje procitao da je Alonso izjavio tako nesto. Ili je masta zute stampe ili su igraci bezobrazni a alonso i ostali treneri pizde.
Sto se tice manjka trcanja traje to skoro deceniju ali prije si imao majstore krosa i modrica koji pametnim postavljanjem nadoknade manjak trcanja. Sad me ne moze niko ubjedit da su npr fede, aurelien i jude u manjku snage i kondicije. Bit ce ipak da je falilo i takticke pismenosti trenera.
darius_maximus

#34973 Re: Real Madrid C.F.

Post by darius_maximus »

kory_galaktikos wrote: 03/05/2026 19:22
darius_maximus wrote: 03/05/2026 15:00 Kažeš, malo je vjerovatna priča da igrači nisu htjeli da treniraju pod Xabijem, pa kažeš u sljedećoj rečenici da ih neko treba natjerati da trče, jer su lijeni.

Eno ti taze primjera.

Pa treba ih natjerat, kroz zadatke i individualne i timske i takticke kako to vec ide.
Svi igraci Madrida trce manje u odnosu na ostale ekipe. Znaci nije bio dobar ni sa jednim igracem, to je onda ipak mozda malo i do njega. Kazem, mozda grijesim ali iz mog ugla ne vjerujem bas. Cak i da jest onda su pizdurine svi koji sute na to a ja nisam nigdje procitao da je Alonso izjavio tako nesto. Ili je masta zute stampe ili su igraci bezobrazni a alonso i ostali treneri pizde.
Sto se tice manjka trcanja traje to skoro deceniju ali prije si imao majstore krosa i modrica koji pametnim postavljanjem nadoknade manjak trcanja. Sad me ne moze niko ubjedit da su npr fede, aurelien i jude u manjku snage i kondicije. Bit ce ipak da je falilo i takticke pismenosti trenera.
Pošto kupio, poto prodao.
Priča ide da je imao previše treninga i previše taktički tražio od njih.
Igrači šuš-muš, puče tikva, Mbappe doziva igrače na svoju stranu, Xabi bivši.

Nije još niko meltdown imao kao Trapattoni i "Was machen Mbappe", ali kako je krenulo, teško da se iko želi prihvatiti te atmosfere trenutno.
Perez naravno ne vidi da je problem u njemu i što je javnu zauzeo stranu igrača, tako da je veselo sada.
kory_galaktikos

#34974 Re: Real Madrid C.F.

darius_maximus wrote: 03/05/2026 20:32
kory_galaktikos wrote: 03/05/2026 19:22

Eno ti taze primjera.

Pošto kupio, poto prodao.
Priča ide da je imao previše treninga i previše taktički tražio od njih.
Igrači šuš-muš, puče tikva, Mbappe doziva igrače na svoju stranu, Xabi bivši.

Nije još niko meltdown imao kao Trapattoni i "Was machen Mbappe", ali kako je krenulo, teško da se iko želi prihvatiti te atmosfere trenutno.
Perez naravno ne vidi da je problem u njemu i što je javnu zauzeo stranu igrača, tako da je veselo sada.
Mozda je tako, ne znam nisam nigdje procitao nesto ni blizu oficijalno. Klix, duplogovvno.ba i ostali "portali" mi vala nisu mjerodavni.
Vala ja da sam trener koji kao obecava, dodjem u Madrid gdje mi se obecava sve i svasta i zbog jednog ili 5 igraca umazenih dobijem odkaz culo bi se za to. Bar danas kad ima milion podkasta to nije tesko.
Ako je istina, pisaj ih nece oni dugo. Sebe ce zayebat.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#34975 Re: Real Madrid C.F.

Post by plain vanilla »

Odlican Vini veceras. Samo da mu je cud malo bolja, bio bi kralj
Post Reply