SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zdruzdjo

#106801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Malo duzi tekst,
Sud i zenski sudija. :-? :-? :-?
Neki ce se mozda sjetiti da sam imao problem sa kcerkom i maltretiranjem u skoli i da sam pisao ovdje o tome.
Zlostavljanje od druge djece i sl.
Problem je bio veliki ali su se kola slomila na djecaku koji je samo bio glup.
Od prilke kao kada bi osudili nekoga ko je u prolazu opalio cvoku, nekome ko je prije toga od drugih osoba pretucen i izboden nozem. A te osobe i ne spomenes niti teretis za ista.
Uglavnom dolazi poziv na sud da se sudi roditeljima tog djecaka. Cak i na razgovorima u skoli, roditelji tog djecaka su bili najobzirniji i rekli da ce ozbiljno reagovati i bili najsusretljiviji. I bilo im je vidljivo zao sto im je djete ikako umjesano u to.
Na sud dolaze ljudi i ja im kazem da cu reagovati kako su nasli zrtvenog jarca, a da su pravi krivci sada kuci.
Ulazimo u kancelariju u sudu. Sudija zena. Na stolu joj stoji slika dvoje djece. Sudinica cita predmet u kojem se spominju svi. Prije izjasnjavanja roditelja, ja trazim da se izjasnim.
Kazem da je ovaj djecak u listi krivaca na samom dnu, dok su sama uprava skole, skola i roditelji ostale djece na vrhu. I da je ovdje po srijedi zrtvovanje da bi se pokrio nerad skole kao ustanove, centra za socijalni rad i na kraju neadekvatnog odgoja i izostanka vaspitanja djece. I da su u ovoj sudnici prisutne pogresne osobe.
Sudinica(koja je majka) totalno ignorise sve sto sam naveo i nastavlja. Majka djecaka i dalje suosjecajna, daje ispravnu verziju i kaze kako joj je strasno zao i da je vec imala ozbiljne razgovore sa djetetom i bila kod pedagoga i psihologa zbog djeteta. Ja mislim da je mali i fasovao ozbiljno jer mu znam oca i mimo skole.
Uglavnom sudinica-majka koja bi trebala da ima empatiju prema ovakvim slucajevima daje ljudima presudu od 400km. Na moje pitanje sta ce se desiti sa ostalim vinovnicima koji su spomenuti, ona kaze: "ovom presudom, slucaj je zavrsen".
Tako da EMPATIJA i EMOCIJE u liku zenskog sudije???? Naaaa, nista od toga. Govna na kvadrat. Kompletna ona ustanova u senoinoj.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#106802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

vjeshalica wrote: 03/05/2026 09:02
suspect_zero wrote: 03/05/2026 00:47
Truba wrote: 03/05/2026 00:19 Pitanje za zene u sudovima
Zasto su kazne blage?
Ovdje ce dobar odvjetnik zaobici predumisljaj
Nabacit ce afekt a cevapi ce biti kao adut za neki mentalni poremecaj
Ako dobije 25 god ja cu slaviti
Bice 16-19 god
Nisam zena iz suda ali poznajem jednu koja sudi, puni joj dzepovi oraha sto bi rekli, bude po koja afera da je nesto "zbrljavila" ali se vise zataska....ustvari ima dvije godine je promovisana u nesto vise. To nekako ovako ide, bar ja takvu sliku u glavi imam....kad predmet dodje oni dole u pisarnici vec dobiju isaret kod kojeg ce ga sudije staviti, povezanost sa advokatima, lova, mito, ja tebi- ti meni....i onda dobijes ovo sto dobiješ.
Ima knjiga uvazene prof.Adzajlic, Dugi putevi pravde. Studija slucaja. Ko hoce uputu u slucaj neka googla slucaj Kerovic Dragomir.

Da vidis sta je mrcvarenje zrtve i kakvih zvjerstava ima o kojima danas malo ko prica ili ne prica, i kako je nase drustvo sunovratilo se od rata na ovamo na razne nacine. Nismo se makli iz pm zadnjih 40 godina i vise.
Evo izguglah to šćene i nije mi dobro :run:
DonieBrasco

#106803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

Ukrako ako ima pare automatski veze i šteke u ovo drzavi miran si na sudu bez obzira za sta se teretis.

Epidemisjka korupcia i mito, sve se moze zavrsiti.
dječak sa šibicama

#106804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

jos jedna legenda sirokih narodnih masa i borac za pravdu
zdruzdjo

#106805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

_BataZiv_0809 wrote: 03/05/2026 11:13
Prijatelj radi kao sudski policajac. Privodjenja, odvodjenja sa i na sudjenja,....ali je i prisutan na mnogim.
Nekad malo krene pricati, zgrozis se. Kaze pojma ljudi nemaju kakvih slucajeva ima i sa cim se susretne. Kaze ovo sve po medijima je kap u moru kakvih ubica,silovatelja, nasilnika prodje ispod radara medija.
Edin H.

#106806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Kaže Mirza hvataj se planine, sad’ će početi pucnjave po Baščaršiji.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#106807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

zdruzdjo wrote: 03/05/2026 11:38
_BataZiv_0809 wrote: 03/05/2026 11:13
Prijatelj radi kao sudski policajac. Privodjenja, odvodjenja sa i na sudjenja,....ali je i prisutan na mnogim.
Nekad malo krene pricati, zgrozis se. Kaze pojma ljudi nemaju kakvih slucajeva ima i sa cim se susretne. Kaze ovo sve po medijima je kap u moru kakvih ubica,silovatelja, nasilnika prodje ispod radara medija.
Taman tako.
Imam i ja jednog u krim policiji. Mladji od mene 5 godina, ostario preko noci, sad izgleda stariji od mene brat bratu 10 godina.
leki hz

#106808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by leki hz »

magistar12345 wrote: 02/05/2026 18:05
peca777 wrote: 02/05/2026 18:03 Tacno, no problem je sto ne radimo ni mi. Evo prodje nas sa teme barem 20 tom relacijom. Koliko nas je prijavilo ovo ponasanje? Koliko nas je nakon te prijave zatrazilo informaciju sta se uradilo?

Nije niko, niti ce biti mase. Tako da samo se nece rijesiti.
Ja svako par dana zovnem policiju i uvijek je isti odgovor, poslat cemo nekog i ne posalju. Da ne spominjem koliko je arogantna osoba sa druge strane. Kod koga mogu provjeriti da li se sta uradilo i ako nije da prijavim?
Moj komšija je uvijek zvao direktno u Mis Irbinu, zbog auta kod Brajlovića koji su bili parkirani na cesti. Kad god je Ilidžu zvao, niko ništa.
dječak sa šibicama

#106809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Komsija radio kao pisar u sudu, ukljucio se u cuveni slucaj kradje nekretnina odnosno dojavljivao nekretnine u svojoj mahali, pa sudije prebacivali nekretnine na podobne, krali ukratko. Znam dvije kuce koje su pokusali ili su ih mahnuli, prije toga komsiluk krao stvari iz kuca jer su mnogi znali sta se dogadja. Vlasnici pomrli, nasljednika nije bilo ili su negdje daleko.

Lider kriminalnog ganga Delimustafic, sudinica pobjegla u Rijeku, sta bi na kraju? sudjenje se odgadja do danas i vjv nikada nece biti ni zavrseno, Delimustafic slobodno seta, komsija dobio otkaz? jest malo sutra, samo prebacen na drugo radno mjesto, i dalje radi u sudu :bih: kao i svi ostali dojavljivaci i spije.

Kad kazem komsije krali, nisu svi naravno, vecina se klonila toga jer su posteni ljudi. Ali uvijek ima lopova. Danas se obiljezava godisnjica dobrovoljacke, tog dana su pojedine komsije donosili sanduke bombi municije uniformi hrane konzervi svega jer mi smo odmah iznad druge vojne oblasti, da daju i doniraju odbrani grada? al u kurcu, sklonili u garaze i podrume pa preprodavali vojnicima :bih:

Inace moralisti patriote ekolozi i dobri ljudi :D
Peacean

#106810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Peacean »

Biće nam veselo 🥴
Kanton Sarajevo bi uskoro mogao napraviti jedan od najvećih zaokreta u pristupu borbi protiv zloupotrebe droga. Riječ je o stvaranju zakonskih okvira za dekriminalizaciju posjedovanja opojnih droga za vlastite potrebe do određene količine.

Ova mjera propisana je Strategijom protiv zloupotrebe droga u Kantonu Sarajevo za period 2024-2028. godine, a koju je ranije usvojila Vlada KS. Strategija propisuje oko 60 mjera na suzbijanju zloupotrebe droga, a jedna od njih je i "dekriminalizacija".
https://www.klix.ba/vijesti/bih/od-sudn ... /260423054
Peacean

#106811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Peacean »

Edin H. wrote: 03/05/2026 11:45 Kaže Mirza hvataj se planine, sad’ će početi pucnjave po Baščaršiji.
Ma ja, to je sezonska pojava kao polen. Neka se čuvaju alergični na olovo :skoljka:
Sociolog

#106812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

dječak sa šibicama wrote: 03/05/2026 14:14 Komsija radio kao pisar u sudu, ukljucio se u cuveni slucaj kradje nekretnina odnosno dojavljivao nekretnine u svojoj mahali, pa sudije prebacivali nekretnine na podobne, krali ukratko. Znam dvije kuce koje su pokusali ili su ih mahnuli, prije toga komsiluk krao stvari iz kuca jer su mnogi znali sta se dogadja. Vlasnici pomrli, nasljednika nije bilo ili su negdje daleko.

Lider kriminalnog ganga Delimustafic, sudinica pobjegla u Rijeku, sta bi na kraju? sudjenje se odgadja do danas i vjv nikada nece biti ni zavrseno, Delimustafic slobodno seta, komsija dobio otkaz? jest malo sutra, samo prebacen na drugo radno mjesto, i dalje radi u sudu :bih: kao i svi ostali dojavljivaci i spije.

Kad kazem komsije krali, nisu svi naravno, vecina se klonila toga jer su posteni ljudi. Ali uvijek ima lopova. Danas se obiljezava godisnjica dobrovoljacke, tog dana su pojedine komsije donosili sanduke bombi municije uniformi hrane konzervi svega jer mi smo odmah iznad druge vojne oblasti, da daju i doniraju odbrani grada? al u kurcu, sklonili u garaze i podrume pa preprodavali vojnicima :bih:

Imao mi je mladji rodjak neprijatno iskustvo u Vodicama, kad je radio sezonu, valjda neki Hrvat iz Vodica, tad porucnik, jos vjerovao u Ju.i nije pobjegao kuci, pa ga nasi uhapili 3 maja.i bio u Fisu, ono drzan, valjda dobio koju vaspitnu od naših. :mrgreen:

Spominjao je neki cafe Napoleon iz Nedzarica, da se uvijek sjeca njega
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#106813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Kakve veze to ima sa ovim sto je djecak napisao :?
pepeljara

#106814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pepeljara »

Sta je ono bilo kod EP-a prije Cvile..?
Sociolog

#106815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

_BataZiv_0809 wrote: 03/05/2026 15:46 Kakve veze to ima sa ovim sto je djecak napisao :?
nadovezao se na drugu armijsku oblast, na Bistriku, a danas je kvazi neko obiljezavanje :wink:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#106816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

pepeljara wrote: 03/05/2026 15:47 Sta je ono bilo kod EP-a prije Cvile..?
U sarajevskom naselju Čengić Vila, kod Energopetrolove pumpe, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene tri djevojke

Prema dostupnim informacijama, do nesreće je došlo kada je vozačica izgubila kontrolu nad vozilom dok se kretala srednjom trakom. Automobil je potom skrenuo s kolovoza, prošao kroz nisko rastinje, udario u drvo, a zatim i u parkirano vozilo na prostoru benzinske pumpe.
dječak sa šibicama

#106817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Generalno ljudi nisu svjesni koliko je lako izgubiti kontrolu nad vozilom.

Pukne guma u velikoj brzini, nesto rikne u volanu, u motoru, i ode ti.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#106818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Velkoski wrote: 03/05/2026 15:50
pepeljara wrote: 03/05/2026 15:47 Sta je ono bilo kod EP-a prije Cvile..?
U sarajevskom naselju Čengić Vila, kod Energopetrolove pumpe, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene tri djevojke

Prema dostupnim informacijama, do nesreće je došlo kada je vozačica izgubila kontrolu nad vozilom dok se kretala srednjom trakom. Automobil je potom skrenuo s kolovoza, prošao kroz nisko rastinje, udario u drvo, a zatim i u parkirano vozilo na prostoru benzinske pumpe.
Kako izgubis kontrolu u srednjoj traci?

Maskara? Drkanje mobitela?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#106819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

dječak sa šibicama wrote: 03/05/2026 15:52 Generalno ljudi nisu svjesni koliko je lako izgubiti kontrolu nad vozilom.

Pukne guma u velikoj brzini, nesto rikne u volanu, u motoru, i ode ti.
Koliko je zaista takvih nezgoda?

Ne kazem da ovdje nije, ali...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#106820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

beats me :D

al' ako se mene pita, mislim da je najveći problem teških krševa koji ne bi nikada trebali proći tehnički, na to dodaj upitne gume kod većine i totalnu nebrigu za sve oko auta i onda dobiješ ovo što mi imamo
Groot

#106821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Groot »

Peacean wrote: 03/05/2026 15:24 Biće nam veselo 🥴
Kanton Sarajevo bi uskoro mogao napraviti jedan od najvećih zaokreta u pristupu borbi protiv zloupotrebe droga. Riječ je o stvaranju zakonskih okvira za dekriminalizaciju posjedovanja opojnih droga za vlastite potrebe do određene količine.

Ova mjera propisana je Strategijom protiv zloupotrebe droga u Kantonu Sarajevo za period 2024-2028. godine, a koju je ranije usvojila Vlada KS. Strategija propisuje oko 60 mjera na suzbijanju zloupotrebe droga, a jedna od njih je i "dekriminalizacija".
Vlada koja ovo izglasa nikada vise nece dobiti glas ni od mene ni od mojih blizih. Dosta ih gledam i sad, jos ako ih dekriminaliziraju jadna nam majka.
dječak sa šibicama

#106822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Vjerovatno malo takvih slucajeva, ali moguce je. Posebno kod tezih vozila, kamiona, a on pokupi sve redom.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#106823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Peacean wrote: 03/05/2026 15:24 Biće nam veselo 🥴

Zato ne mozes kupiti brufen u apoteci :mrgreen:

Dakle legalno posjedovati a ilegalno prodavati? Ako sam dobro razumio

Sasvim slucajno ima kokain kod sebe ili nesto teze
Edin H.

#106824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

dječak sa šibicama wrote: 03/05/2026 14:14 Komsija radio kao pisar u sudu, ukljucio se u cuveni slucaj kradje nekretnina odnosno dojavljivao nekretnine u svojoj mahali, pa sudije prebacivali nekretnine na podobne, krali ukratko. Znam dvije kuce koje su pokusali ili su ih mahnuli, prije toga komsiluk krao stvari iz kuca jer su mnogi znali sta se dogadja. Vlasnici pomrli, nasljednika nije bilo ili su negdje daleko.

Vidio sam Lejlu F. ljetos u Operi.

Još uvijek dobro izgleda.
Edin H.

#106825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Peacean wrote: 03/05/2026 15:26
Edin H. wrote: 03/05/2026 11:45 Kaže Mirza hvataj se planine, sad’ će početi pucnjave po Baščaršiji.
Ma ja, to je sezonska pojava kao polen. Neka se čuvaju alergični na olovo :skoljka:
Naravno, ali niko da se zahvali Mirzi na upozorenju.
Post Reply