Sud i zenski sudija.
Neki ce se mozda sjetiti da sam imao problem sa kcerkom i maltretiranjem u skoli i da sam pisao ovdje o tome.
Zlostavljanje od druge djece i sl.
Problem je bio veliki ali su se kola slomila na djecaku koji je samo bio glup.
Od prilke kao kada bi osudili nekoga ko je u prolazu opalio cvoku, nekome ko je prije toga od drugih osoba pretucen i izboden nozem. A te osobe i ne spomenes niti teretis za ista.
Uglavnom dolazi poziv na sud da se sudi roditeljima tog djecaka. Cak i na razgovorima u skoli, roditelji tog djecaka su bili najobzirniji i rekli da ce ozbiljno reagovati i bili najsusretljiviji. I bilo im je vidljivo zao sto im je djete ikako umjesano u to.
Na sud dolaze ljudi i ja im kazem da cu reagovati kako su nasli zrtvenog jarca, a da su pravi krivci sada kuci.
Ulazimo u kancelariju u sudu. Sudija zena. Na stolu joj stoji slika dvoje djece. Sudinica cita predmet u kojem se spominju svi. Prije izjasnjavanja roditelja, ja trazim da se izjasnim.
Kazem da je ovaj djecak u listi krivaca na samom dnu, dok su sama uprava skole, skola i roditelji ostale djece na vrhu. I da je ovdje po srijedi zrtvovanje da bi se pokrio nerad skole kao ustanove, centra za socijalni rad i na kraju neadekvatnog odgoja i izostanka vaspitanja djece. I da su u ovoj sudnici prisutne pogresne osobe.
Sudinica(koja je majka) totalno ignorise sve sto sam naveo i nastavlja. Majka djecaka i dalje suosjecajna, daje ispravnu verziju i kaze kako joj je strasno zao i da je vec imala ozbiljne razgovore sa djetetom i bila kod pedagoga i psihologa zbog djeteta. Ja mislim da je mali i fasovao ozbiljno jer mu znam oca i mimo skole.
Uglavnom sudinica-majka koja bi trebala da ima empatiju prema ovakvim slucajevima daje ljudima presudu od 400km. Na moje pitanje sta ce se desiti sa ostalim vinovnicima koji su spomenuti, ona kaze: "ovom presudom, slucaj je zavrsen".
Tako da EMPATIJA i EMOCIJE u liku zenskog sudije???? Naaaa, nista od toga. Govna na kvadrat. Kompletna ona ustanova u senoinoj.