Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

noviclan

#7776 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by noviclan »

Kazu u sisica nisu losi
last mohicans

#7777 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by last mohicans »

@caseytron taj, preko puta poste.
esso_sa

#7778 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by esso_sa »

esso_sa wrote: 28/04/2026 18:38
last mohicans wrote: 28/04/2026 17:23
Naslovnica wrote: 28/04/2026 17:09
Moguće je.
Govnar do govnara
Ma nema brate, smeće sve. A ide 1 maj, izgleda da cemo piletinu i ribu prziti, jal koju kremenadlu. Ja uzeo kod onog Harisa, na izgled baš dobri, fini, veliki, ne napušu se, ali kad sam ih ispekao na električnom, pola tacne loja je ostalo i zilavi. Šišić je lošiji nego što je bio, Mujanić je odron, Semić isto, ne znam. Bolje ćevape sam uzeo u HR one PIKove, u tavi nisu bili loši. Baš su nas srozali. Nekad davno sam uzimao kod pravog Hodzića na Čaršiji, kod njega su ličili na meso jedino. Nisam uzeo ne pamtim. Jaran mi je falio te kod Vojničkog, kod Doma za slijepe, neko reče da ni tu nisu čemu. Ne gine nam praviti svoje, eto ako ima ko provaljen recept, neka nam ovdje stavi, osevapit ce se.
Nista, ide test mesnice Samir na Al’pasinom :) Bio je uvijek korektan sto se svjezeg mesa tice, pa za nadati se da su mu i cevapi ok. Prenesem utiske :thumbup:
Da se “kvotam” - Samir odlican! Sudzukice ubijaju, bas dobre. Cevapi su malo blagi i neutralni za moj ukus ali opet solidni i svjetlosnim godinama ispred Mujanica i slicnih…
Takodjer, sudze i cevapi su mu minimalno masni. Ne kapa po rostilju, a nema ni bazena masti u tanjiru dok stoje. I kako stavis na rostilj, tako i pokupis - nema puhanja, ispuhivanja itd. Definitivno cu se vratiti. :thumbup:
Sutra ide usporedni test Samir vs AEMS :)
Last edited by esso_sa on 02/05/2026 20:07, edited 1 time in total.
last mohicans

#7779 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by last mohicans »

Gledam danas kod Zelje 3 red se ufatio. Haj ovi turisti, al ja ne bih čekao da je dzaba. Update za sirove ćevape:
Neke Madi pilece jedva nasao pred 1. Ono, nisu toliko ni loši, ali prezačinjeni i nekakvi mljackavi, da nisam znao jesu li pečeni ili ne.
Mujanić definitivno prekrizen, sa velikim X. Odron, dok je bio vruc, ko i mogo se jeati, kad je malo stao, beligija puna hrskavice. Fuj, kako ga nije stid ono za 21 marku tušiti.
Kod Šišića nisam zatekao 2x ćevapa, sve narod raznijeo. Uzeo suđukice koje su bile malo ljuće, ali mogu proći. Nešto su se bile napuhale, iako sam ih busio, nije izašla ona tečnost kao kod većine suđukica. Uzeo sam neke pljeske, ali nisam ih ispkao.
last mohicans

#7780 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by last mohicans »

esso_sa wrote: 02/05/2026 20:00

Ma nema brate, smeće sve. A ide 1 maj, izgleda da cemo piletinu i ribu prziti, jal koju kremenadlu. Ja uzeo kod onog Harisa, na izgled baš dobri, fini, veliki, ne napušu se, ali kad sam ih ispekao na električnom, pola tacne loja je ostalo i zilavi. Šišić je lošiji nego što je bio, Mujanić je odron, Semić isto, ne znam. Bolje ćevape sam uzeo u HR one PIKove, u tavi nisu bili loši. Baš su nas srozali. Nekad davno sam uzimao kod pravog Hodzića na Čaršiji, kod njega su ličili na meso jedino. Nisam uzeo ne pamtim. Jaran mi je falio te kod Vojničkog, kod Doma za slijepe, neko reče da ni tu nisu čemu. Ne gine nam praviti svoje, eto ako ima ko provaljen recept, neka nam ovdje stavi, osevapit ce se.
Nista, ide test mesnice Samir na Al’pasinom :) Bio je uvijek korektan sto se svjezeg mesa tice, pa za nadati se da su mu i cevapi ok. Prenesem utiske :thumbup:
Da se “kvotam” - Samir odlican! Sudzukice ubijaju, bas dobre. Cevapi su malo blagi i neutralni za moj ukus ali opet solidni i svjetlosnim godinama ispred Mujanica i slicnih…
Ono sto je bitno naglasiti je da su mu i sudze i cevapi minimalno masni. Ne kapa po rostilju, a nema ni bazena masti u tanjiru dok stoje. I kako stavis na rostilj, tako i pokupis - nema puhanja, ispuhivanja itd. Definitivno cu se vratiti.
Taj Samir na Trgu solidarnosti? Haj probam jednom mahsuz.
darius_maximus

#7781 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by darius_maximus »

caseytron wrote: 01/05/2026 08:48
Naslovnica wrote: 28/04/2026 17:09
Moguće je.
Govnar do govnara
Koji Hodzic, onaj prekoputa poste? Onaj dole gdje je sad slatko i slano je imao najjace sudzukice.

Imam ja jedan tip, al ne smijem odat. Evo vam hint, cevabdzinica jedna, mozes naruciti svjeze meso i pokupis.

Jos jedan hint, nalazi se u opstini Centar :D
Ne znam, ja znam za mesnicu u opstini Centar gdje je meso vrh (svjeze, pa tako i cevapi). :D
esso_sa

#7782 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by esso_sa »

last mohicans wrote: 02/05/2026 20:07
esso_sa wrote: 02/05/2026 20:00

Ono sto je bitno naglasiti je da su mu i sudze i cevapi minimalno masni. Ne kapa po rostilju, a nema ni bazena masti u tanjiru dok stoje. I kako stavis na rostilj, tako i pokupis - nema puhanja, ispuhivanja itd. Definitivno cu se vratiti.
Taj Samir na Trgu solidarnosti? Haj probam jednom mahsuz.
Jeste. Mene je kupio sa svjezim mesom - uvijek me ispostovao i bio korektan, pa sada odlucio da probam cevape/sudze i nije razocarao.
Ima i telecu pljesku, onako biberasta i sa lukom, probao je u tavi i isto je kao cevapi - nije masno, ukusno, nema hrskavice i smeca
caseytron

#7783 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by caseytron »

darius_maximus wrote: 02/05/2026 20:10
caseytron wrote: 01/05/2026 08:48

Koji Hodzic, onaj prekoputa poste? Onaj dole gdje je sad slatko i slano je imao najjace sudzukice.

Imam ja jedan tip, al ne smijem odat. Evo vam hint, cevabdzinica jedna, mozes naruciti svjeze meso i pokupis.

Jos jedan hint, nalazi se u opstini Centar :D
Ne znam, ja znam za mesnicu u opstini Centar gdje je meso vrh (svjeze, pa tako i cevapi). :D
Ako je ta tvoja na tranzitu, pisi propalo :D
Post Reply