Niej se nikad lako živjelo, ali između tih tegoba ima neka gradacija.neki wrote: ↑01/05/2026 21:59Po kuknjavi većine našeg naroda (uključujući i većinu na forumu) reklo bi se da se ovdje nikad gore nije živjelo..drug_profi wrote: ↑01/05/2026 21:47Valjda je logično da se standard vremenom podiže. Valjda je to prirodan proces ako zemlja živi u miru.neki wrote: ↑01/05/2026 21:20 već 20 godina slušam kako narod previše troši, kako svi žive na kredit, kako se plata potroši do 10og u mjesecu pa onda kukumajko, kako će sve doći na naplatu...
i prođoše decenije a naplate nema a troši se sve više.
hoćemo li progutati knedlu i priznati da se ovdje nikad nije bolje živjelo?
Valjda je jasno da se mora danas živjeti bolje nego prije 40 godina. Jednostavno mora.
Mi trenutno živimo od jedne plate zadnjih 8 godina. Meni jeste teško sastaviti sa tim cijeli mjesec i moram stalno vaditi lovu iz šteka i gledati koji luksuz mi nije potreban.
Ali prije recimo 20 godina, nema šanse da bih mogao i 10 dana sa jednom platom, jer smo se i sa dvije patili.
Pa ja i dalje imam danas neke projekte, neki cement, neki beton, neke stvari koje i ne moraju da se rade, više su moja želja da se nešto napravi i unaprijedi, da ostane i moj trag na očevini.
Da nam nije stalne ove ratne slutnje, ovdje bi bilo rajsko mjesto za živjet...