Većinu ovog spota je zapravo snimio pred kućom - živio je u ovom neboderu u ulici JezeroGandalfSivi wrote: ↑29/04/2026 12:22A jebote, milion puta dnevno islo, jos se sjecam svake scene…milojicabrzi wrote: ↑29/04/2026 11:58 Heh, da sam jučer umro, ne bih znao da Zijo Valentino ima ratni patriotski spot... zanimljivo, vidim u spotu solo svira i čuveni saksofonista Paja iz Visokog (godinama bio u bendu Halida Bešlića).
Ne mogu se sjetiti Milićevih ratnih spotova, Tifinih se sjećam, njega se ne mogu sjetiti... Uglavnom, činjenica da je bio u ratu u SA, bila mu je veliki plus kod sarajevske čaršije, u prvim poslijeratnim godinama, u vrijeme kada npr. Brega nije smio priviriti u SA, već neke video-mostove radio sa Pimpekom i Sidranom.
Škole su se mijenjale zbog tog izbora jezika i ako te zapadne ruski...milojicabrzi wrote: ↑30/04/2026 08:57
Sjećam se, sredinom '80-ih, ja sam u školi trebao dobiti predmet- strani jezik, to je išlo nekad u 4. ili 5. razredu. U mojoj školi bio je engleski i ruski jezik, jedno vrijeme nešto kratko francuski. Kada su rasporedili da dio učenika uči engleski a dio ruski, to je napravilo pravu malu "revoluciju" rezigniranih roditelja koji su došli i insistirali da im dijete uči engleski jezik (to je bilo doba kad već polako počinje kompjuterizacija i informatika, MTV kultura itd). Sjećam se sastanaka na kojima su dužnosnici škole uvjeravali roditelje da ne treba odustajati od ruskog jezika, da su medicina i tehnika kod Rusa, gurajući tu neku patriotsku priču.
Roditelji nisu htjeli čuti...samo engleski i ništa drugo.
Ja imao sreće pa dobio engleski