Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I sta ce se desiti, rasporedit ce se policajci po stanovima da sprijece ubistva?
Ja koliko vidim, u drzavi ima i gorih ministara, a pogotovo policije od sarajevske. Pa opet nema toliko ubistava, nit opcenito krivicnih djela, jer je i broj predmeta koje procesuiraju pravosudni organi u Sarajevu nesrazmjeran broju stanovnika.
Al vazda je do politike i vise sile, nije do ludog naroda.
Vidio ja jednom nekog narkomana tetura jedva hoda ja mislio pijan. Sretnem ga kasnije i pitam ga sto se napio toliko kaze uzeo naku "liriku", migranti kaze donijeli kad nije umro negdje se probudio u kanalu nekom Neko je piso prije da hodaju ko zombiji, valjda je to.
geoxx wrote: ↑01/05/2026 17:33
I sta ce se desiti, rasporedit ce se policajci po stanovima da sprijece ubistva?
Ja koliko vidim, u drzavi ima i gorih ministara, a pogotovo policije od sarajevske. Pa opet nema toliko ubistava, nit opcenito krivicnih djela, jer je i broj predmeta koje procesuiraju pravosudni organi u Sarajevu nesrazmjeran broju stanovnika.
Ne
Hoces reci da je napao prvi put
Hocea reci da nije imao izljeve bijesa sorto
Ima mentalne bolescine u narodu
Ali policija ne reqgira dok neko nekog ne ubije
Sociolog wrote: ↑01/05/2026 17:37
kazu da se pojavila nova formula, hemikalija na ulici..
Gdje su policijske , da se predupredi, preduhitre buduca krivicna djela?
Znaci da je mogao, i mora, imati konstantne policijske akcije?
Ja se ne sjecam da je bila u zadnjih par godina policijska akcija racija..
Svojedobno kad sam izlazio u tadasnje Boeme, Jež, Internet..dodje policija i svi 2-3h, dok sviju ne provjere..
Ko ce ba da dodje?
Shmrk otvorio drive-through na Cobaniji, 200 metara zracne mlinije od milicije KS.
100% nece niko nikome da se zamjeri, a ne da kazes da radi posao za koji uredno prima mjesecnicu a mozda i bonuse od dealera. To ti je ona parola kap kap po kap opet placa ce
Katica mi je neopisivo mrzak ali ne kontam sta on moze uraditi da se sprijeci ubistvo bracnog partnera, sta tu policija moze, jedino da patroliraju kroz stanove.
geoxx wrote: ↑01/05/2026 17:33
Ne
Hoces reci da je napao prvi put
Hocea reci da nije imao izljeve bijesa sorto
Ima mentalne bolescine u narodu
Ali policija ne reqgira dok neko nekog ne ubije
O kome pricas uopce? Ni ne govorim za ovaj konkretno slucaj, nego opcenito. Dovoljno je prelistati crnu hroniku u novinama i statistiku tuzilastava u drzavi da skontas da u Sarajevu postoji malo slozeniji problem od toga ko je ministar, komesar ili glavni tuzilac.
Inace, danas je nasilje u porodici toliko zasticeno da ces prije u pritvor ako se izgalamis na zenu, nego zbog terorizma. Ako i ne odes u pritvor, dobit ces mjeru udaljenja iz kuce.
Ili da uvedemo umjetnu inteligenciju u stambene prostore kao alat koji vrši analizu i predviđa eventualni izvršenje krivičnog djela, i sistem nadzora 24/7, bez prava na privatnost.
dječak sa šibicama wrote: ↑01/05/2026 18:00
Katica mi je neopisivo mrzak ali ne kontam sta on moze uraditi da se sprijeci ubistvo bracnog partnera, sta tu policija moze, jedino da patroliraju kroz stanove.
Jel stvarno mislis da je prvo sto se desi među njima ubistvo
dječak sa šibicama wrote: ↑01/05/2026 18:00
Jel stvarno mislis da je prvo sto se desi među njima ubistvo
Upravo tako, kad ga uhvate bit će da je poznat policiji, zlostavljao ženu, i policija/tužilaštvo se počešu po guzici samo kad padne mrtva glava.
magistar12345 wrote: ↑01/05/2026 18:11
Ko misli da policija radi svoj posao neka dodje svaki radni dan od 15:00-17:00 kod Binga na Sipu. Sve znaju i svjesno pustaju da se divlja.
ta raskrsnica je odličan primjer našeg bezobrazluka, najjače mi je kad još trojica krenu u isto vrijeme
Recimo da nije prvi i da je ranije osudjen za nasilje. Kako sistem ovo moze sprijeciti? Da ga osude na 10 godina zatvora zbog nasilja u porodici?
Ogroman broj slucajeva nasilja u porodici zavrsi povlacenjem iskaza zrtve, odnosno pomirenjem. Ljudi opet dodju u kontakt. Ako i ne zavrsi pomirenjem, osude ih i oni odsluze kaznu. I dodju u kontakt. Kako ce to sistem sprijeciti?
Jedino rjesenje je da izuzimo kako predvidjeti buducnost.
Ko misli da policija radi svoj posao neka dodje svaki radni dan od 15:00-17:00 kod Binga na Sipu. Sve znaju i svjesno pustaju da se divlja.
ta raskrsnica je odličan primjer našeg bezobrazluka, najjače mi je kad još trojica krenu u isto vrijeme
ne puštam tu nikoga makar pogin'o
Bezobrazluk, zoves policiju svaki put poslat cemo, nikada ne posalju. Smijesna institucija i zaposlenici.
Bezobrazluk, zoves policiju svaki put poslat cemo, nikada ne posalju. Smijesna institucija i zaposlenici.
Karikatura od policije. Zvao pauk vise puta, kaze nemamo, zatvori i KP Rad kad nemas pauka. Pa kupi ih 10, čist izvor prihoda. Ja ne mogu da shvatim kakvi su to kurčevi direktori i uprave da ne zele zaradu svom preduzeću. Digni cijenu na 250km. Kako je SG ubio zaradu na parkinzima kad su preuzeli pod svoje. Puno stvari je trojka uprskala. JP i kriminalitet i opca sigurnost 0 bodova.
Karikatura od policije. Zvao pauk vise puta, kaze nemamo, zatvori i KP Rad kad nemas pauka. Pa kupi ih 10, čist izvor prihoda. Ja ne mogu da shvatim kakvi su to kurčevi direktori i uprave da ne zele zaradu svom preduzeću. Digni cijenu na 250km. Kako je SG ubio zaradu na parkinzima kad su preuzeli pod svoje. Puno stvari je trojka uprskala. JP i kriminalitet i opca sigurnost 0 bodova.
Upravo. Ali zato kada se treba zaliti na plate tu su prvi, sami dodju ne treba ih niko zvati. Ne znam kako ih nije stid uzet platu.
magistar12345 wrote: ↑01/05/2026 18:18
Upravo. Ali zato kada se treba zaliti na plate tu su prvi, sami dodju ne treba ih niko zvati. Ne znam kako ih nije stid uzet platu.
Gledam danas patrola kod Avaza u Halida Kajtaza, iživljava se i trenira strogoću nad sirotinjom. Bijesna i zatamljena auta samo preskaču. Sve dok se budu snedbjevali od svakog glavonje u bijesnom auto, nikad ovdje nece biti reda.
Dobrinja nije do katice nego do pu novi grad pod koji spada pu dobrinja, a kad se kopaju neke informacije onda se sazna da efendic govno rumeno ima sapu nad pu novi grad. Na svojoj kozi sam osjetio kako cuvaju svoje dilere, dok ti isti prijete mojoj zeni sa djetetom. Da bi na kraju policajac sa pu dobrinje molio da ja na uradim nista, samo da ih zovem. Taj debil kojeg stite jer dila za njih je govno, znaci sa mojom sapom kolika je grkljan bi mu iscupo u 2min jer je to neuhranjeni degenerik kojeg cuva kurcina neka iz novog grada.
Svima teska i duga smrt, a vama savjetujem da cuvate sebe po dobrinji, a to nije samo do katice. Treba deratizaciju od govneta rumenog uraditi i svih njegovih karinasa u pu novi grad da bi postalo ista bolje. Otidjite nekad u pu novi grad da trazite nesto od policije, prema meni su toliko bezobrazni bili da su mi skoro otvoreno jebali mater, na moje sto sam usao polako, dobar dan molim vas treba mi pomoc za to i to da se raspitam.
Umirali, a lijeka nemali svi redom degenerici.
I ovo govno ce policija roknuti jer ce potegnuti pistolj ili ce ga olesiti i dobiti 40 godina.