BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

kiligonzales

#29376 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by kiligonzales »

BarbaDue wrote: 25/04/2026 09:40 Gledao sam tekmu. Šteta za Baždara i njegov klub.

Samed na terenu - prosjek.
Samed je mlad. Neka mu se sve promasene sanse u dosadasnjim mecevima vrate barem jednim golom na mundijalu.
kiligonzales

#29377 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by kiligonzales »

Plavo-bijeli wrote: 23/04/2026 11:11 Meni ovo super sto Barisic ne ide.
Realno ne bi nikad dobio sansu, a Barbarez bi ga morao povesti jer je tu od početka ovaj, pa ovako otvaramo još jedno mjesto za nekog dodatnog da ide.

U stvari, sad kad pogledam...Barbarez ga je poprilično koristio...helem nadat se onda da ce Muharemovic i Katic biti fit citavo SP.
Barba ima pravo prijaviti 26 igraca na koje moze racunati na mundijalu.

Prvih 11 se vec zna, to su Vasilj, Dedic, Kolasinac, Katic, Muharemovic, Tahirovic, Sunjic, Bajraktarevic, Alajbegovic, Dzeko, Demirovic.

Drugih 11 bi mogli biti svi oni koji su bili u rotaciji Zlomislic, Mujakic, Radeljic, Hadikadunic, Basic, Gigovic, Hadziahmetovic, Burnic, Memic, Tabakovic, Bazdar.

Pored njih bi na mundijal treba povesti jos cetvoricu, jednog golmana i jos 3 igraca izmedju onih koji su nastupali Celika, Malica, Karica, Hajradinovica, Lukica...

Sad ima price da ce neki otpasti radi povrede, ali cisto sumnjam, velika je to smotra pa bi se neki i s povredama i inekcijama mogli odazvati, samo da budu tu...
BarbaDue

#29378 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BarbaDue »

Image
BarbaDue

#29379 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BarbaDue »

Image
Logovan

#29380 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

Pa taj prvi niti je reprezentativac, niti je potencijalni reprezentativac :mrgreen:
BarbaDue

#29381 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BarbaDue »

Je li se i on oprostio od reprezentacije, ili su mu naši dali dvicu :mrgreen:
luckylaka

#29382 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

BarbaDue wrote: 29/04/2026 10:56 Je li se i on oprostio od reprezentacije, ili su mu naši dali dvicu :mrgreen:
Oni su Miri dali dvicu jos dok je igrao za reprezentaciju a prije vremena su otjerali Begovica,Lulica,Viscu,Pjanica
BarbaDue

#29383 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BarbaDue »

luckylaka wrote: 29/04/2026 17:06
BarbaDue wrote: 29/04/2026 10:56 Je li se i on oprostio od reprezentacije, ili su mu naši dali dvicu :mrgreen:
Oni su Miri dali dvicu jos dok je igrao za reprezentaciju a prije vremena su otjerali Begovica,Lulica,Viscu,Pjanica
Tako je, nije slučajno moj post. Odricanje od igrača je sramota. Makar jednu jedinu utakmicu igrač odigrao za reprezentaciju ne treba ga šutnuti na način kako to rade naši selektori.
izbjeglica_iz_besmisla

#29384 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Da se slozimo jednom evo, ne treba sutnuti nikoga fakat. Pogotovo momke tipa Stevanovica. Valjao je bas u nekom najgorem periodu reprezentacije.

PS ovo naravno ne ukljucuje primadone, njih treba napenaliti sto dalje od nas. :bih:
Edin H.

#29385 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

Eto vas poput Milojka Pantića “Kucamo na vrata zaboravljenih asova!” :lol:

Premda bi bilo više nego dovoljno i sigurno bi bili sretni da im Vico uruči zahvalnice i lično se potpiše.,
Point.

#29386 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

Brate, al izmisljas. Begovica jesu otjerali, Lulic se vratio u reprezentaciju ali je dobio poslije nezgodnu povredu i ubrzo poslije je zavrsio karijeru, Visca se sam oprostio od repke nakon sto je fulio odlucujuci penal a Pjanic se takodjer samovoljno povukao iz reprezentacije nakon lose forme i odlaska u nake emirate.
luckylaka

#29387 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Point. wrote: 30/04/2026 20:14
Brate, al izmisljas. Begovica jesu otjerali, Lulic se vratio u reprezentaciju ali je dobio poslije nezgodnu povredu i ubrzo poslije je zavrsio karijeru, Visca se sam oprostio od repke nakon sto je fulio odlucujuci penal a Pjanic se takodjer samovoljno povukao iz reprezentacije nakon lose forme i odlaska u nake emirate.
:( Brate ja izmisljam a ti potvrdis da su Begu otjerali,Lula se povrijedio 2017 igrao jos 3-4 godine(jebala ga izjava o izlascima i kolacima)Stevanovica su poslali da sa tribina gleda reprezentaciju.Kad ti se fudbaleri sa 30-31 godine oproste od reprezentacije znaj da tu nesto ne stima
Point.

#29388 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

luckylaka wrote: 30/04/2026 20:53
Point. wrote: 30/04/2026 20:14

:( Brate ja izmisljam a ti potvrdis da su Begu otjerali,Lula se povrijedio 2017 igrao jos 3-4 godine(jebala ga izjava o izlascima i kolacima)Stevanovica su poslali da sa tribina gleda reprezentaciju.Kad ti se fudbaleri sa 30-31 godine oproste od reprezentacije znaj da tu nesto ne stima
Lulić je igrao do 2017 godine u reprezentaviji, izjava o kolačima je bila 2019 a i Senad i NS BiH su potvrdili krajem 2020 godine da se Senad vraća u repku na poziv Dušana Bajevića.

Bega je na pravdi Boga otjeran a Steva je mogao pružiti mnogo više ali koliko se sjećam sam je odlučio da se povuče. Isto je i sa Višćom
Edin H.

#29389 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

Asmira su otjerali iz istog razloga kao i Anela, zavist. Ovi koji su maksimalno dogurali do Bundeslige ne mogu podnijeti igrače iz Premiershipa, gdje postoji u svakom klubu pritisak da se izbjegnu povrede i da po mogućnosti izbjegnu igranje za pogotovo manje reprezentacije. Jedino Džeko nije zarezivao City, premda je bio sukob sa Papetom kada ga Pape stavio u prijateljskoj u Austriji kontra dogovora cijelu utakmicu.

Pjanu je Savo protiv Ukrajine ispravno, s obzirom na fizičku pripremljenost uveo sa klupe, što se njemu nije dopalo.
izbjeglica_iz_besmisla

#29390 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Anela su odjebali, jer ga je trebalo odjebati.

Za begovica je grehota, i nikome na cast.

Nebo i zemlja, ne spinujte.
Edin H.

#29391 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 30/04/2026 22:43 Anela su odjebali, jer ga je trebalo odjebati.

Ti baš imaš neku ozbiljnu fiksaciju sa našim najboljim igračem Anelom. :lol:

Bega je češće i direktnije izbjegavao da igra za reprezentaciju, osobito prijateljske.

Ja putujem u Slovačku, Bega lafo prehlađen, igra za Stoke.

Sjećaš li se svađe Papeta sa Pulisom?

Kao što Bega reče; “Ja od ovoga živim!” :D

Ali naravno da je bilo suludo i da nas je mnogo koštalo permanentno udaljiti najboljeg golmana.

Ali nije se uklapao, jedini nije slušao narodnu muziku. :lol:
izbjeglica_iz_besmisla

#29392 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Ja ga ne pominjem iz cista mira svakih sedam dana, kao ti.

Vid patriotizma je i ne dati da se pljuje reprezentacija i dobra atmosfera zbog primadona i njhovih promotora, pa evo moj mali doprinos domovini :bih:

I necu je se odreci jer me kritikujete na forumu zbog toga :mrgreen:
luckylaka

#29393 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Pa bas ne ide svaki put patriotizam uz reprezentaciju,ali mi smo jeftina roba pa nam patriotizan prodaju kao muda pod bubrege.Da podsketim Spaha je nekada bio kabadahija br.1 ,ali nam se prodao svojim patriotizmom(hvalBogu pa je dosao tobe),Na Supica smo svrsavali,skandirali ko fol patriota ode u cetnike,isto bazi i za Vranjes,,patriota sa istetoviranim cetnikom",jos je bilo ti tzv.patriota koji se nama jeftino prodaju a mi naivci.ANEL ZAVRSENA PRICA TACKA(bio patriota,zajebo stvar)
ovo_malo_duse

#29394 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ovo_malo_duse »

Edin H. wrote: 30/04/2026 23:11
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 30/04/2026 22:43 Anela su odjebali, jer ga je trebalo odjebati.

Ti baš imaš neku ozbiljnu fiksaciju sa našim najboljim igračem Anelom. :lol:

Bega je češće i direktnije izbjegavao da igra za reprezentaciju, osobito prijateljske.

Ja putujem u Slovačku, Bega lafo prehlađen, igra za Stoke.

Sjećaš li se svađe Papeta sa Pulisom?

Kao što Bega reče; “Ja od ovoga živim!” :D

Ali naravno da je bilo suludo i da nas je mnogo koštalo permanentno udaljiti najboljeg golmana.

Ali nije se uklapao, jedini nije slušao narodnu muziku. :lol:
Ako iko ima fiksacju Anelom to si ti. Ili si mu rod a mozda si jal Anel sam jal hanuma mu...
Smaras vise ...Cuj nas najbolji igrac... Ovo je vec u rangu Chelijevih krimskih plaza...Za Anale ...i Crijevne kanale...

Jos jednom da ponovimo gradivo..Anel je sam napustion i ostavio repku na cjedilu ...Anel je sam odbio poziv i od tada je prekrizen...

Zavrsena prica...Da mozda igra za Liverpool ili bar za Aston Vilu , uz javno izvinjenje i selektoru i momcima mozda bi i razmislili.
Posto je sve troje prethodno napisano naucna fantastika ....Tako ce i Anel zaigrat za repku...
Edin H.

#29395 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

ovo_malo_duse wrote: 01/05/2026 12:45
Ako iko ima fiksacju Anelom to si ti. Ili si mu rod a mozda si jal Anel sam jal hanuma mu...
Smaras vise ...Cuj nas najbolji igrac... Ovo je vec u rangu Chelijevih krimskih plaza...Za Anale ...i Crijevne kanale...

Jos jednom da ponovimo gradivo..Anel je sam napustion i ostavio repku na cjedilu ...Anel je sam odbio poziv i od tada je prekrizen...

Zavrsena prica...Da mozda igra za Liverpool ili bar za Aston Vilu , uz javno izvinjenje i selektoru i momcima mozda bi i razmislili.
Posto je sve troje prethodno napisano naucna fantastika ....Tako ce i Anel zaigrat za repku...
Hajde da ponovimo gradivo.

Smarao ili ne imam na to potpuno pravo, jer sam sigurno od vas svih na forumu bio na više utakmica, pogotovo gostovanja reprezentacije. To se naravno odnosi i na Spahu i Barbareza (istina on je jednom došao, protiv čini mi se Estonije prije desetak godina, mislio da će postati selektor, pa šatro navijač).

Znači kao što vas ne zanima moje, apsolutno me ne zanimaju razmišljanja vas simpatizera reprezentacije iz udobnih fotelja i ženinih skuta. Zato i ne možeš vjerovatno da korektno reflektiraš događaje, nego te ispunjavaju ponosom i prenosiš poruke koje ti šalje Savez i Stručni štab. Ako te zanima kako su se stvari odvijale vrati se na moje prijašnje postove.

Kao što naglasih prije mi smo mali tim, većina igrača nisu prvotimci ni u lijevim timovima za koje igraju, te nam je svaki kvalitetan igrač bitan, pogotovo protiv ozbiljnijih ekipa. Zato me baš i ne impresionira hranjenje ega direktora preko po meni najboljeg igrača.

Nije Kviskoteka, ali jesi me raskrinkao. :(

Ja sam osoba A - Mirsad Ahmethodžić, na socijali, u Švedskoj. :izet:
Osmi Socrates

#29396 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Osmi Socrates »

Da si lično Anel, ne razumijem kako odbijaš sagledati očigledne stvari.

Kako vidiš da Barbarez sad uključi Anela u reprezentaciju? Prvo, da se ne zavaravamo, jasno je da je Anel napustio reprezentaciju i zbog toga što je, na kraju krajeva, vjerovao da nemaju šanse biti uspješni. I sa njim i bez njega.

Labilan karakter, jbg. Fudbal igra i karakter, ne samo znanje.

Ne vidim način da Barbarez uključi Anela u reprezentaciju i da zadrži autoritet i poštovanje među igračima. Možda od sljedećih kvalifikacija da pokušaju sa njim ponovo, i to prvo ako uvidi greške koje je napravio i izvini se ostalim reprezentativcima. Ne mora Barbarezu. Na SP ga svakako ne treba voditi. Izborio si ga sa igračima određenog karaktera, nema druge nego da sa njima i nastaviš. Plus Janelt, ako Bog da.
BHF_Manijak

#29397 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BHF_Manijak »

Mahmic novi Zmaj...
Jebe Spaha i ne vadi. :izet:
vernes81

#29398 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by vernes81 »

BHF_Manijak wrote: 01/05/2026 16:09 Mahmic novi Zmaj...
Jebe Spaha i ne vadi. :izet:
Spaha flop Anel top :D
izbjeglica_iz_besmisla

#29399 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Svidja mi se profil ovog mahmica, ofanzivniji vezni sa solidnim pasom i sutem. Nemamo takvih osim mozda Hajradinovica, i to nam mozda i najvise fali.

21 godina, dvije trecine utakmica je bio starter za Slivan Liberec u prvoj ceskoj ligi. Sest golova, tri asistencije.

Dobrodosao :bih:
dječak sa šibicama

#29400 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by dječak sa šibicama »

Idealizira se nesto sto nije, u sportu je sve vise interes u pitanju a reprezentacija je za vecinu sportista samo nova stepenica u boljoj zaradi. Reprezentativac po defoltu ima 10% veci transfer, u svojoj klupskoj karijeri.

Svaka reprezentacija ima probleme medjuljudskoh odnosa, puno je tu ljudi i malo njih ima ideale. Svadjaju se zbog svega, nizozemci vec decenijama imaju sukob crnih i bijelih, belgijanci netrpeljivost valonaca i flamanaca na njihovu srecu samo su Hazard i Meunier valonci ostalo sve obojeni i niskozemski flamanci. Dalic je imao pobunu Kalinica i Rebica samo sto je on imao zakon Luke Modrica kojeg su slijedili ostali igraci pa se nije odrazilo na ostatak ekipe. Mozda je i kod Barbareza zakon Edina Dzeke i ako je, tim bolje. Ili sad Spahic odredjuje, ko zna. Hijerarhija ako postoji onda neka se i postuje, ako donosi red. Pa oni koji se ne slazu i tjeraju svoje, ne trebaju ni biti tu. Puno babica kilavo dijete.

Srbija ima bolje igrace od BiH a nema nikakvu hemiju, jer se ne zna ko komanduje odnosno komanduje Vucic. Bolje onda i da Spahic i Dzeko vode ekipu, po cijenu nogiranja neposlusnih pojedinaca.
Post Reply