UEFA Champions League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- dječak sa šibicama
#47476 Re: UEFA Champions League
Maldini je cuvao jednog, a sad bi morao recimo dodje tercet Khvicha, Barcola, Dembele ili Doue umjesto Barcole.
Ili ovamo Diaz Oliseh Kane, kako to cuvas kojom obranom kojim igracima kad te napadaju 3 stuhe koji znaju sve sa loptom i trce i skacu i zabijaju + vezni red. Bas me zanima finale i recimo kako ce Cholo ili Arteta cuvati takve napade. Ako uspiju da ih oni zaustave, a ne da ovi podbace, onda ja ne znam nista o ovoj igri.
Ili ovamo Diaz Oliseh Kane, kako to cuvas kojom obranom kojim igracima kad te napadaju 3 stuhe koji znaju sve sa loptom i trce i skacu i zabijaju + vezni red. Bas me zanima finale i recimo kako ce Cholo ili Arteta cuvati takve napade. Ako uspiju da ih oni zaustave, a ne da ovi podbace, onda ja ne znam nista o ovoj igri.
- darius_maximus
#47477 Re: UEFA Champions League
A to Arsenal koristi svoj napadački potencijal?van Basten wrote: ↑30/04/2026 00:05 Atletico ima strašan napadački potencijal, ali nažalost rijetko ga pokažu. Danas prvih 20ak minuta drugog, poluvremena i onda kočnica. Zato ih neutralci i ne gotive jer vide koliko ta ekipa ustvari može.
Btw, kakva je ovo sad furka sa Atleti umjesto Atletico?
Kod Arsenala tačno imam osjećaj da igrači ne vole ovaj način igre, ali trenutno trpe jer još daje kakve-takve rezultate.
Atletico igra čvrst (što bi rekli, muški) fudbal, požrtvovano, jaki u defanzivi i igraju na brze kontre.
Nije to lako igrati 90 minuta, zato Cholo obično osvježi naprijed malo, samo mu je večeras falio Sorloth i Alvarez mu se povrijedio.
Oni žive i umiru za Chola.
U odnosu na Arsenal, nešto su barem pokušavali.
Očekujem i u uzvratu ovakvu utakmicu, primarno da se ne primi go, a naprijed ako šta uđe.
-
kakabanja213
#47478 Re: UEFA Champions League
Jeli ti ovo ozbiljno pises? Ovo u vezi ovih terceta?dječak sa šibicama wrote: ↑30/04/2026 00:25 Maldini je cuvao jednog, a sad bi morao recimo dodje tercet Khvicha, Barcola, Dembele ili Doue umjesto Barcole.
- MarlboroGold
#47479 Re: UEFA Champions League
Tako i Arsenal igra već 2 sezone. Konstantna kočnica.van Basten wrote: ↑30/04/2026 00:05 Atletico ima strašan napadački potencijal, ali nažalost rijetko ga pokažu. Danas prvih 20ak minuta drugog, poluvremena i onda kočnica. Zato ih neutralci i ne gotive jer vide koliko ta ekipa ustvari može.
Btw, kakva je ovo sad furka sa Atleti umjesto Atletico?
Arteta bi i Olisea i Yamala sjebao kao igrače isto kao što je Saku sjebao. Preferira da se lopta vrti od igrača do igrača i vraćaju je nazad umjesto da probijaju po krilima kao što Olise i Yamal to rade. Dovoljno je pogledati šta su Martinelli i Saka radili prije 2 godine i uporediti to sa ovim trenutnim igračima... nebo i zemlja razlika.
Nešto je jednostavno kliknulo u Artetinoj glavi da to ode u tom smjeru. Od napadačke ekipe poput one Bielsine postao je Mourinho na steroidima.
Inače, Cholo sa onim gestikulacijama sa rukama i kod poništenog penala i slično... baš je odvratan, ali je i Arteta isti u premier ligi. Nema razlike. I to je jedan od razloga što obojicu ne vole
Last edited by MarlboroGold on 30/04/2026 06:08, edited 2 times in total.
- tzipiripi
#47480 Re: UEFA Champions League
Kad je Messi igrao protiv Maldinia?sime_cipol wrote: ↑30/04/2026 00:06 Maldini bio bog u 80im sa 20 godina i u 90im sa 30 i u 2000im sa 40. Niko ga nije mogao proci. Ni debeli Ronaldo, ni Cristiano, ni Messi iako su bili mladji od njega 10-15-20 godina.
Omasio si fudbal![]()
- Haris.ba
#47481 Re: UEFA Champions League
Mrsko mi pisati za ostale dekade, dovoljna je ona iz vremena "besmrtnika" - Barezi, Kostakurta, Tasoti i Maldini.dječak sa šibicama wrote: ↑30/04/2026 00:25 Maldini je cuvao jednog, a sad bi morao recimo dodje tercet Khvicha, Barcola, Dembele ili Doue umjesto Barcole.
- p206
#47482 Re: UEFA Champions League
Al tačno se vidi da onaj Alvarez propada u Atleticu...nisu mu poštene prilike namjestili,a sve zbog trenera i načina igre.
Negdje drugo bi davao duplo više golova
Negdje drugo bi davao duplo više golova
-
Armin2013
#47483 Re: UEFA Champions League
Dajte po pehar Bayernu i PSGu, ljepota od fudbala.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#47484 Re: UEFA Champions League
Figurativno govorim. Maldini je 20 godina bio najbolji defanzivac, možda i najbolji u historiji. Kazu fudbal se ubrzao, jeste. Ali Maldini je i sa 30-40 godina ganjao te brze igrače i niko se pored njega nije naigrao.tzipiripi wrote: ↑30/04/2026 05:59Kad je Messi igrao protiv Maldinia?sime_cipol wrote: ↑30/04/2026 00:06 Maldini bio bog u 80im sa 20 godina i u 90im sa 30 i u 2000im sa 40. Niko ga nije mogao proci. Ni debeli Ronaldo, ni Cristiano, ni Messi iako su bili mladji od njega 10-15-20 godina.
Omasio si fudbal![]()
![]()
Ovom Bayernu ili PSG bi stali u dvostruki blok Dida na golu, ispred njega Cafu, Nesta, Stam, Maldini, ispred njih Gatusso, Pirlo, Sedorf, Kaka. Hladno bi ih dobili golom Inzhagija tako sto bi ga lopta slucajno pogodila u potiljak i otisla u gol pored Safonova. A oni nek trce
- Better Man
#47485 Re: UEFA Champions League
Maldini ikona Milana i ne samo Milana, već kompletnog fudbala. Kakav je to bio igračina na svojoj poziciji. Dali bi oni bruku golova. Ne bi to bilo 1:0. Stroj je bila ta ekipa Milana.sime_cipol wrote: ↑30/04/2026 09:53Figurativno govorim. Maldini je 20 godina bio najbolji defanzivac, možda i najbolji u historiji. Kazu fudbal se ubrzao, jeste. Ali Maldini je i sa 30-40 godina ganjao te brze igrače i niko se pored njega nije naigrao.tzipiripi wrote: ↑30/04/2026 05:59Kad je Messi igrao protiv Maldinia?sime_cipol wrote: ↑30/04/2026 00:06 Maldini bio bog u 80im sa 20 godina i u 90im sa 30 i u 2000im sa 40. Niko ga nije mogao proci. Ni debeli Ronaldo, ni Cristiano, ni Messi iako su bili mladji od njega 10-15-20 godina.
Omasio si fudbal![]()
![]()
Ovom Bayernu ili PSG bi stali u dvostruki blok Dida na golu, ispred njega Cafu, Nesta, Stam, Maldini, ispred njih Gatusso, Pirlo, Sedorf, Kaka. Hladno bi ih dobili golom Inzhagija tako sto bi ga lopta slucajno pogodila u potiljak i otisla u gol pored Safonova. A oni nek trce![]()
Last edited by Better Man on 30/04/2026 10:16, edited 2 times in total.
- sime_cipol
#47487 Re: UEFA Champions League
Dvije najbolje ekipe ikada,Haris.ba wrote: ↑30/04/2026 06:51Mrsko mi pisati za ostale dekade, dovoljna je ona iz vremena "besmrtnika" - Barezi, Kostakurta, Tasoti i Maldini.dječak sa šibicama wrote: ↑30/04/2026 00:25 Maldini je cuvao jednog, a sad bi morao recimo dodje tercet Khvicha, Barcola, Dembele ili Doue umjesto Barcole.
Rossi, Tasoti, Baresi, Costacurta, Maldini, Rajkard, Abertini, Donadoni, Gulit, Van Basten, Masaro
Ili
Dida, Cafu, Nesta, Stam, Maldini, Gatusso, Ambrosini, Pirlo, Sedorf, Kaka, Inzaghi.
Kane ne bi imao polušansu u dvije utakmice
-
RJ57
#47488 Re: UEFA Champions League
imali smo dva najbolja lijeva beka u (modernoj) istoriji istovremeno, maldini i roberto carlos.Better Man wrote: ↑30/04/2026 10:13Maldini ikona Milana i ne samo Milana, već kompletnog fudbala. Kakav je to bio igračina na svojoj poziciji. Dali bi oni bruku golova. Ne bi to bilo 1:0. Stroj je bila ta ekipa Milana.sime_cipol wrote: ↑30/04/2026 09:53Figurativno govorim. Maldini je 20 godina bio najbolji defanzivac, možda i najbolji u historiji. Kazu fudbal se ubrzao, jeste. Ali Maldini je i sa 30-40 godina ganjao te brze igrače i niko se pored njega nije naigrao.
Ovom Bayernu ili PSG bi stali u dvostruki blok Dida na golu, ispred njega Cafu, Nesta, Stam, Maldini, ispred njih Gatusso, Pirlo, Sedorf, Kaka. Hladno bi ih dobili golom Inzhagija tako sto bi ga lopta slucajno pogodila u potiljak i otisla u gol pored Safonova. A oni nek trce![]()
maldini je bio malo svestraniji, ovaj drugi je znao malo više lopte, bili su vrlo blizu jedan drugome
- Haris.ba
#47489 Re: UEFA Champions League
Slazem se. I to kao neko ko bas ne voli Milan.sime_cipol wrote: ↑30/04/2026 10:27Dvije najbolje ekipe ikada,Haris.ba wrote: ↑30/04/2026 06:51Mrsko mi pisati za ostale dekade, dovoljna je ona iz vremena "besmrtnika" - Barezi, Kostakurta, Tasoti i Maldini.dječak sa šibicama wrote: ↑30/04/2026 00:25 Maldini je cuvao jednog, a sad bi morao recimo dodje tercet Khvicha, Barcola, Dembele ili Doue umjesto Barcole.
Rossi, Tasoti, Baresi, Costacurta, Maldini, Rajkard, Abertini, Donadoni, Gulit, Van Basten, Masaro
Ili
Dida, Cafu, Nesta, Stam, Maldini, Gatusso, Ambrosini, Pirlo, Sedorf, Kaka, Inzaghi.
Kane ne bi imao polušansu u dvije utakmice![]()
- BHF_Manijak
#47490 Re: UEFA Champions League
I tu onda takvu ekipu La Coruna zguzi 4:0, daj ba Sime...sime_cipol wrote: ↑30/04/2026 10:27Dvije najbolje ekipe ikada,Haris.ba wrote: ↑30/04/2026 06:51Mrsko mi pisati za ostale dekade, dovoljna je ona iz vremena "besmrtnika" - Barezi, Kostakurta, Tasoti i Maldini.dječak sa šibicama wrote: ↑30/04/2026 00:25 Maldini je cuvao jednog, a sad bi morao recimo dodje tercet Khvicha, Barcola, Dembele ili Doue umjesto Barcole.
Ili
- Better Man
#47491 Re: UEFA Champions League
Deportivo la Coruna je imala tada strašnu ekipu i igrali su fantastičan fudbal.BHF_Manijak wrote: ↑30/04/2026 10:31I tu onda takvu ekipu La Coruna zguzi 4:0, daj ba Sime...sime_cipol wrote: ↑30/04/2026 10:27Dvije najbolje ekipe ikada,
Ili
-
kakabanja213
#47492 Re: UEFA Champions League
Desi se kada trener(i) pogresno postavi(e) ekipu(e) da primis 4 ili 5 golova. Ali to ne znaci da je to fudbal kakav bi trebao biti.BHF_Manijak wrote: ↑30/04/2026 10:31I tu onda takvu ekipu La Coruna zguzi 4:0, daj ba Sime...sime_cipol wrote: ↑30/04/2026 10:27Dvije najbolje ekipe ikada,
Ili
- BHF_Manijak
#47493 Re: UEFA Champions League
Naravno da su imali i naravno da je bilo strasnih igraca, hocu samo reci da ne mozes jednu generaciju kao megatrone predstavljati i sve nakon toga da je goli kurac, eto nijedan igrac danasnjice se ne bi igrao protiv Milana s kraja 90-tih i pocetka 2000-tih itd.Better Man wrote: ↑30/04/2026 10:52
Deportivo la Coruna je imala tada strašnu ekipu i igrali su fantastičan fudbal.
Smijesna prica i nakukavanja starijih generacija, u koje vec ukljucujem i sebe, za proslim vremenima "kad je sve bolje bilo".
Po ovoj prici ispada da bi tadasnji Milan zguzio ovaj sadasnji Bayern ili PSG, sto nije istina i zato sam rekao da su i te "strasne generacije" i igraci znali primiti po 4-5 komada.
- JohnnyS
#47494 Re: UEFA Champions League
Ili isti taj Milan pregazi Barcelonu u finalu LP istim rezultatomBHF_Manijak wrote: ↑30/04/2026 10:31I tu onda takvu ekipu La Coruna zguzi 4:0, daj ba Sime...sime_cipol wrote: ↑30/04/2026 10:27Dvije najbolje ekipe ikada,
Ili
- BHF_Manijak
#47495 Re: UEFA Champions League
Pa dobro, ne kontam sta vam je poenta? Da prestanemo pratit fudbal i da se prestane igrati, jer je sve bolje i jace bilo prije 30-40, bolji igraci, bolji treneri, kvalitetnije taktike, teze bilo igrat, sta li...
Kad Real trehne Frankfurta 7:3 prije "sto godina", eh to je kaze Real sila bio, nije to do "divlje" taktike odnosno odsustvo iste, a PSG-Bayern, eh to je kaze divlja igra, nema kvalitetne odbrane i slicno...
Teska vam je prica bas. Ne kontam tu potrebu majke mi da se hvali sve ono sto je davno proslo vrijeme i sto je iza vas. Da, volio sam i ja i Maldinija i Nestu i Cannavara i Kahna i Peruzzija i Zidanea i Del Piera, ali nije fudbal umro s njihovim odlaskom i nisu danasnji igraci losiji od njih. Ima boljih ima losijih.
Generalno mislim da fali izrazito kvalitetnih pojedinaca u danasnjem vremenu, jer je sve podredjeno sistemu, ali to ne znaci da se jedan Olise ne bi naigrao pored Carlosa ili Maldinija. Mozda bi, mozda ne bi.
Cinjenica je da je danasnji fudbal znatno brzi nego onaj prije 30 godina. Mislim to je cinjenica, nije moje proizvoljno misljenje. Kako bi se sad koji igrac u kojem periodu snasao je nesto sto moze biti predmet diskusije.
Kad Real trehne Frankfurta 7:3 prije "sto godina", eh to je kaze Real sila bio, nije to do "divlje" taktike odnosno odsustvo iste, a PSG-Bayern, eh to je kaze divlja igra, nema kvalitetne odbrane i slicno...
Teska vam je prica bas. Ne kontam tu potrebu majke mi da se hvali sve ono sto je davno proslo vrijeme i sto je iza vas. Da, volio sam i ja i Maldinija i Nestu i Cannavara i Kahna i Peruzzija i Zidanea i Del Piera, ali nije fudbal umro s njihovim odlaskom i nisu danasnji igraci losiji od njih. Ima boljih ima losijih.
Generalno mislim da fali izrazito kvalitetnih pojedinaca u danasnjem vremenu, jer je sve podredjeno sistemu, ali to ne znaci da se jedan Olise ne bi naigrao pored Carlosa ili Maldinija. Mozda bi, mozda ne bi.
Cinjenica je da je danasnji fudbal znatno brzi nego onaj prije 30 godina. Mislim to je cinjenica, nije moje proizvoljno misljenje. Kako bi se sad koji igrac u kojem periodu snasao je nesto sto moze biti predmet diskusije.
- sime_cipol
#47496 Re: UEFA Champions League
Svakome se desi los dan. Levati sta god opucaju ono udje. Jbg.BHF_Manijak wrote: ↑30/04/2026 10:31I tu onda takvu ekipu La Coruna zguzi 4:0, daj ba Sime...sime_cipol wrote: ↑30/04/2026 10:27Dvije najbolje ekipe ikada,
Ili
Ono u utorak je neozbiljan fudbal. Golmani skoro nista nisu odbranili. Neuer i bukvalno nista nije odbranio. PSG vodi 2 razlike, odbrana stoji na 40m i ovi im dubinskom loptom izbacuju Diaza da zabije gol. Smijesno
Mogla je utakmica zavrsiti 2:1, isti kurac sto se rezultata tice. Da imamo po 10 sansi, da su odbrane malo ozbiljnije, da golmani nesto i odbrane, a ne kao da gledamo termin raje iz BHTelecoma
-
palermo
#47497 Re: UEFA Champions League
Bit ce zanimljivo gledati finale. A tek na forumu, I ko ce pobijediti, Simin ozbiljni fudba ili ovaj neozbiljni preferiran od dijela forumasa.
Ja licno mislim da se.ovdje ne radi o neozbiljnosti nego o snagama.ekipa. Kad si jak, mocan, onda sve izgleda lako I pomalo neozbiljno. Ovi sa manje talenta I kvaliteta moraju mnogo jace zapeti I raditi od ovih prvopomenutih ( aka Atletiko I Arsenal). Kao I u zivotu.
Ja licno mislim da se.ovdje ne radi o neozbiljnosti nego o snagama.ekipa. Kad si jak, mocan, onda sve izgleda lako I pomalo neozbiljno. Ovi sa manje talenta I kvaliteta moraju mnogo jace zapeti I raditi od ovih prvopomenutih ( aka Atletiko I Arsenal). Kao I u zivotu.
- sime_cipol
#47498 Re: UEFA Champions League
Bayern i PSG ne mogu zabiti 5 golova Atletiku ni u 3 utakmice. Jedino da ih prosere bas taj dan.
Jedno je kad Gruzijac ili Dembele imaju odbranu koja stoji na 40m i sasvim drugo kad imaju odbranu koja stoji u dva bloka na 15 i 25m. Ista stvar vazi i za Diaza i Olisea
Tu brzina, koju oni posjeduju, skoro nista ne znaci.
Jedno je kad Gruzijac ili Dembele imaju odbranu koja stoji na 40m i sasvim drugo kad imaju odbranu koja stoji u dva bloka na 15 i 25m. Ista stvar vazi i za Diaza i Olisea
-
palermo
#47499 Re: UEFA Champions League
Pa nek povedu 1:0, sta ce onda Atletiko....opet se braniti...sime_cipol wrote: ↑30/04/2026 12:02 Bayern i PSG ne mogu zabiti 5 golova Atletiku ni u 3 utakmice. Jedino da ih prosere bas taj dan.
da je Fermin dao onaj gol za 3:0 ,Atletico bi primio peticu....
Mislim, PSG ili BajerN ce od Deset utakmica pobijediti u 9 Atletiko, e sad moze Te onaj gore pogledati da to bude bas ta u finalu....
-
kakabanja213
#47500 Re: UEFA Champions League
Uopste nije bitno da li bi neko nekome uvalio pet, sedam golova, ali onakvu utalmicu dizati u nebesa i govoriti da bi fudbal onako trebao izgledati, za mene je fudbalska blasfemija. Ono je playstation fufbal bez ikakve emocije, bez ista, trci tamo trci 'vamo fudbal. Cak se ne moze reci da je bila vrhinska napadacka partija. Sa onakvim neredom 5:4 je prremoesan rezultat. Ono je trebalo zavrsti 10:7, nesto kao All star u NBA.palermo wrote: ↑30/04/2026 12:16Pa nek povedu 1:0, sta ce onda Atletiko....opet se braniti...sime_cipol wrote: ↑30/04/2026 12:02 Bayern i PSG ne mogu zabiti 5 golova Atletiku ni u 3 utakmice. Jedino da ih prosere bas taj dan.
da je Fermin dao onaj gol za 3:0 ,Atletico bi primio peticu....
Mislim, PSG ili BajerN ce od Deset utakmica pobijediti u 9 Atletiko, e sad moze Te onaj gore pogledati da to bude bas ta u finalu....