Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- No Mind
#59176 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A sta imaju Hrvati od toga sto ce ih stranka koja ne odustaje od UZP ciljeva (a efektivni rezultat je samo UZP prema sopstvenom narodu) svesti na tih "1%".
U ovakvom tripartritnom sistemu, tzv. stozerna stranka ce zasigurno jos jedno vrijeme moci uhljebiti solidan broj ljudi. No, mora i neko izglasati sve te uhljebe, a to izgleda postaje sve teze i teze, i to je srz problema, a problem nece nestati sam od sebe.
Sad se malo prepada sa maksimalistickim kartama odjrodjenim od svake realnosti i mogucnosti, valjda ne bi l' se na prepad izvukao barem neki etno-izborni za UZP stranku, a sve je manje vremena.
U ovakvom tripartritnom sistemu, tzv. stozerna stranka ce zasigurno jos jedno vrijeme moci uhljebiti solidan broj ljudi. No, mora i neko izglasati sve te uhljebe, a to izgleda postaje sve teze i teze, i to je srz problema, a problem nece nestati sam od sebe.
Sad se malo prepada sa maksimalistickim kartama odjrodjenim od svake realnosti i mogucnosti, valjda ne bi l' se na prepad izvukao barem neki etno-izborni za UZP stranku, a sve je manje vremena.
-
BAK-eV
#59177 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne igra vrijeme nikakvu ulogu vec podanicka svijest kod Bosnjaka.No Mind wrote: ↑29/04/2026 10:24 A sta imaju Hrvati od toga sto ce ih stranka koja ne odustaje od UZP ciljeva (a efektivni rezultat je samo UZP prema sopstvenom narodu) svesti na tih "1%".
Tu se nije puno nesto promjenilo.
Da bude 1% Hrvata, bice, zasad barem, Bosnjaka kao onaj profesor u Zenici, koji ce dobrovoljno glasati protiv svog naroda.
-
palermo
#59178 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
E., sad, napadnut covjek sa zenom I djeteyom koje ima.poteskoce u razvoju I ti to pod navijacka sranja.
Mainstream.zaista nisu navijacka sramja, mainstream.je da u vecinskim hrvatskim naseljima.nije prihvatljivo niti dozvoljeno isticanje bilokalvog bh identiteta....
-
MinistarKulture
#59179 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Odnosi Hrvata sa Bosnjacima variraju od mjesta do mjesta. Najbolji su u Posavini, a najgori u Hercegovini, a upravo se tu ovaj napad dogodioTruba wrote: ↑29/04/2026 10:03a čitaš li ti vijesti kako se po KŠCovima i na misama hvale zmajevi i slave uspjesi reprezentacije bihMinistarKulture wrote: ↑28/04/2026 12:46 Imal gdje vijesti sto su HDZ lojalisti napali covjeka sa porodicom u Prozoru zbog pogresnog dresa?
Il je to dio izborne kampanje?
ta navijačka sranja ne prezentiraj kao neki mjenstrim
- dr_Evil
#59180 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zar nije u Prozoru?MinistarKulture wrote: ↑29/04/2026 11:16Odnosi Hrvata sa Bosnjacima variraju od mjesta do mjesta. Najbolji su u Posavini, a najgori u Hercegovini, a upravo se tu ovaj napad dogodioTruba wrote: ↑29/04/2026 10:03a čitaš li ti vijesti kako se po KŠCovima i na misama hvale zmajevi i slave uspjesi reprezentacije bihMinistarKulture wrote: ↑28/04/2026 12:46 Imal gdje vijesti sto su HDZ lojalisti napali covjeka sa porodicom u Prozoru zbog pogresnog dresa?
-
MinistarKulture
#59181 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prozor nije Hercegovina?dr_Evil wrote: ↑29/04/2026 11:21Zar nije u Prozoru?MinistarKulture wrote: ↑29/04/2026 11:16Odnosi Hrvata sa Bosnjacima variraju od mjesta do mjesta. Najbolji su u Posavini, a najgori u Hercegovini, a upravo se tu ovaj napad dogodio![]()
- dr_Evil
#59182 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hja... sigurno da jeste. Mada po svemu oni vuku na S.Bosnu, pa tako su mnogo blizi Bugojnu nego nasim Mostar-Stolac-Capljina problemima.MinistarKulture wrote: ↑29/04/2026 11:23Prozor nije Hercegovina?dr_Evil wrote: ↑29/04/2026 11:21Zar nije u Prozoru?MinistarKulture wrote: ↑29/04/2026 11:16
Odnosi Hrvata sa Bosnjacima variraju od mjesta do mjesta. Najbolji su u Posavini, a najgori u Hercegovini, a upravo se tu ovaj napad dogodio![]()
- JohnnyS
#59183 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja budala malom kad idemo u Rote kažem da ne ide u dresu od Zrinjskog da ako mora dres da obuče od Reala kad ono tamo samo u većinski hrvatskim naseljima ima problema ako netko ima "nepoželjni" dres
- JohnnyS
#59184 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Inače, ja sam odrastao kao navijač Dinama uz more, tako da mi nije strano pazit na dresove, mislim da su sve te navijačke pizdarije igre za idiote, ali sad da su jedni dobri, drugi loši, to je priča za malu djecu. Svaka osoba koja je spremna skinuti nekom dres jer "nije ispravan" je idiot, a takvih ima i vaših i naših
- dr_Evil
#59185 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pun stari grad turista u hrvatskim dresovima, nemoj da zezas susjed. Za dres od Zrinjskog to je druga prica.JohnnyS wrote: ↑29/04/2026 11:41Ja budala malom kad idemo u Rote kažem da ne ide u dresu od Zrinjskog da ako mora dres da obuče od Reala kad ono tamo samo u većinski hrvatskim naseljima ima problema ako netko ima "nepoželjni" dres
Doduse kud ces bolan za Zrinjski navijat - na stranu sve
- JohnnyS
#59186 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dr_Evil wrote: ↑29/04/2026 11:46Pun stari grad turista u hrvatskim dresovima, nemoj da zezas susjed. Za dres od Zrinjskog to je druga prica.
Doduse kud ces bolan za Zrinjski navijat - na stranu sve![]()
Mali navija, društvo mu navija, za koga će, ne treba živjeti u iluzijama. Dosta mi je da će za Real, a ne za Barcelonu.
- dr_Evil
#59187 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma kud da zivim u iluzijama, razumijem pres drustva, pa i da je to najuspjesniji klub dejtonske BiH - svaka cast, posebno ste sljivarima odrzali lekciju. Ali ne vidim na koju foru mozes odgojiti dijete da bude normalno, a da pri tome navija za klub koji se ponosi fasistickim naslijedjem. U nekom trenutku valjda mora pomisliti da je to normalno. Isto bih pitao i da je Lazio u pitanju.JohnnyS wrote: ↑29/04/2026 11:49
Mali navija, društvo mu navija, za koga će, ne treba živjeti u iluzijama. Dosta mi je da će za Real, a ne za Barcelonu.
Na stranu taj navijacki svijet koji ja ne razumijem, izbjegajem komunikaciju i sa onima sta su na velezovim tribinama.
-
DonieBrasco
#59188 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je ziva istina da u samoj Srbiji i Hrvatskoj ne siju mrznju prema BiH u mjeri napsram ovih u srba i hravata iz BiH i to sve granice prelazi.
Inace na X-u kako je pocelo ovo crtanje karti - ofanziva nebeskih i ugrozenih bas su se zagrijali da nas ubjede da smo mi bosnjaci za njih muslimani gosti u "njihovoj" BiH, da ce nam oni reci kako ce biti.
- JohnnyS
#59189 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dr_Evil wrote: ↑29/04/2026 11:53Ma kud da zivim u iluzijama, razumijem pres drustva, pa i da je to najuspjesniji klub dejtonske BiH - svaka cast, posebno ste sljivarima odrzali lekciju. Ali ne vidim na koju foru mozes odgojiti dijete da bude normalno, a da pri tome navija za klub koji se ponosi fasistickim naslijedjem. U nekom trenutku valjda mora pomisliti da je to normalno. Isto bih pitao i da je Lazio u pitanju.
Na stranu taj navijacki svijet koji ja ne razumijem, izbjegajem komunikaciju i sa onima sta su na velezovim tribinama.
Roditelji imaju utjecaj na odgoj djeteta do 12.godine. to je znanstveno dokazano, dakle izmjereno. Poslije toga je isključivo utjecaj društva. Vjerojatno nemaš djecu te dobi, ali vidjet ćeš. 75% vremena što ćeš u cijelom svom životu vidjeti djecu je do njihovog 12.rođendana, poslije toga te nema.
Meni dosta da on ne završi u bolnici ili ne pošalje nekog u bolnicu, ostalo sve kako bude bude.
- dr_Evil
#59190 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nemam jos u toj dobi, ali se slazem s tobom, sve nas je ulica "jamila" u tim godinama. Ma znam da ne mozes nista po tom pitanju.. helem nego onako me zanimalo. Ako su dobri osnovi, a vjerujem da jesu, skuzit ce na vakat da je bolje volit cure u svakom kutku grada nego u dresu hodat.JohnnyS wrote: ↑29/04/2026 11:57dr_Evil wrote: ↑29/04/2026 11:53Ma kud da zivim u iluzijama, razumijem pres drustva, pa i da je to najuspjesniji klub dejtonske BiH - svaka cast, posebno ste sljivarima odrzali lekciju. Ali ne vidim na koju foru mozes odgojiti dijete da bude normalno, a da pri tome navija za klub koji se ponosi fasistickim naslijedjem. U nekom trenutku valjda mora pomisliti da je to normalno. Isto bih pitao i da je Lazio u pitanju.
Roditelji imaju utjecaj na odgoj djeteta do 12.godine. to je znanstveno dokazano, dakle izmjereno. Poslije toga je isključivo utjecaj društva. Vjerojatno nemaš djecu te dobi, ali vidjet ćeš. 75% vremena što ćeš u cijelom svom životu vidjeti djecu je do njihovog 12.rođendana, poslije toga te nema.
Meni dosta da on ne završi u bolnici ili ne pošalje nekog u bolnicu, ostalo sve kako bude bude.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#59191 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
a reci mi tamo gdje SDP, SDA, SDS i SNSD vladaju ima li više od 1% hrvata?No Mind wrote: ↑29/04/2026 10:24 A sta imaju Hrvati od toga sto ce ih stranka koja ne odustaje od UZP ciljeva (a efektivni rezultat je samo UZP prema sopstvenom narodu) svesti na tih "1%".
- dr_Evil
#59192 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Opasno se prebrojavamo
Izbori idu
Izbori idu
- Truba
#59193 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ovo je bosanski forum tri sarajevske općine + bosnjacka dijasporaMinistarKulture wrote: ↑29/04/2026 11:16Odnosi Hrvata sa Bosnjacima variraju od mjesta do mjesta. Najbolji su u Posavini, a najgori u Hercegovini, a upravo se tu ovaj napad dogodioTruba wrote: ↑29/04/2026 10:03a čitaš li ti vijesti kako se po KŠCovima i na misama hvale zmajevi i slave uspjesi reprezentacije bihMinistarKulture wrote: ↑28/04/2026 12:46 Imal gdje vijesti sto su HDZ lojalisti napali covjeka sa porodicom u Prozoru zbog pogresnog dresa?
u pogrešnoj bogomilji se moliš
- DaysleepeR
#59194 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobro znaš ko ti je "ono".Prpa.ba wrote: ↑29/04/2026 08:31Tuzno koprcanje, a samo komentar ranije ono pise: "Samo nek djeca ginu."
Stav da djeca ginu je tvoj. Kad već ti ne bi. Tuđu bi djecu poturao.
- No Mind
#59195 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koliko god da je postotak, malen je, neko bi rekao porazavajuci (ocigledno, ne neko iz HDZa).. ali za kompletan period poslje rata je za to najvise kriv i odgovoran sam HDZ, politika i strateski ciljevi te stranke, vise nego svi ti pobrojani, zar ne?Truba wrote: ↑29/04/2026 13:13a reci mi tamo gdje SDP, SDA, SDS i SNSD vladaju ima li više od 1% hrvata?No Mind wrote: ↑29/04/2026 10:24 A sta imaju Hrvati od toga sto ce ih stranka koja ne odustaje od UZP ciljeva (a efektivni rezultat je samo UZP prema sopstvenom narodu) svesti na tih "1%".
- Truba
#59196 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sami sebe protjerali 
zvuči poznato
zvuči poznato
-
BAK-eV
#59197 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ko god je odgovoran za protjerivanje Nijemaca iz Poljske i Ceske, ista ta ideologija je kriva za protjerivanje Hrvata iz gradova gdje su Bosnjaci vecina.
Ne bih rekao da su to neki islamisti, ihvanije, Muslimansko bratstvo....
A koliko Bosnjaci postuju Hrvate moze se vidjeti po nazivima ulica gdje ima neka katolicka crkva.
Pogledaj na google maps pa nam javi sta si uocio.
- GandalfSivi
- No Mind
#59199 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa cilj je bio kompaktna mono-etnicka teritorija, valjalo je obezebijediti izbornu pobjedu stozernoj stranci u npr. Stolcu, to je samo bilo moguce sa Suskovim i Bobanovim selima. A to ne da je bilo vaznije od povratka, nego povratak je bio kontraproduktivan... I ruku na srce, ni SDA se nije pretegla oko povratka, svi su bili prihvatili tu podjelu. Samo i trenutna podjela, kako vrijeme odmice, postaje sve vise neprihvatljiva za HDZ.
- dr_Evil
#59200 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
HDZ i SDA rekao bih. Necemo zaboraviti da mostarska SDA puca na tome jer dobar dio nje zeli recimo povratak gradskih opstina, dok dio zeli jedinstven grad. Odlika obje struje unutar SDA je da nisu uradile nista na povratkuNo Mind wrote: ↑29/04/2026 15:43Pa cilj je bio kompaktna mono-etnicka teritorija, valjalo je obezebijediti izbornu pobjedu stozernoj stranci u npr. Stolcu, to je samo bilo moguce sa Suskovim i Bobanovim selima. A to ne da je bilo vaznije od povratka, nego povratak je bio kontraproduktivan... I ruku na srce, ni SDA se nije pretegla oko povratka, svi su bili prihvatili tu podjelu. Samo i trenutna podjela, kako vrijeme odmice, postaje sve vise neprihvatljiva za HDZ.
S tim da se zaista treba istaci da su Bosnjaci prosli golgotu od protjerivanja, dok su Hrvati vecinom bili pametni i otisli na poziv, valjda Bosnjacima niko nije rekao da su ostali kao Kurban. Odmah povlacim ne svi, naravno da je i dio Hrvata prosao kroz logore, silovanja i sta vec ne.