Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- nivla
#7751 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ovaj haris vazda neke splacine preporuci
cuj cevapi iz semic mesnice dobri
cuj cevapi iz semic mesnice dobri
-
NediM17
#7752 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nemoj tako, "razumi" se i u invertere. 
- Haris033
#7753 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Stvar ukusa. Prosli vikend bilo nas 20 na rostiljanju.. Od roštiljdžije (koji je na roštilj bacio sve poznate sarajevske ćevape), pa do svih koji su bili, svi do jednog se složili da su im ćevapi odlični i da odavno bolje nisu jeli..
Btw, splačine su tvoji komentari, ne ćevapi.
Last edited by Haris033 on 28/04/2026 15:10, edited 1 time in total.
- Haris033
- nivla
#7755 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
izvinjavam se, poslije hari cevapa naravno da semic valja, nije tesko biti od onih splacina
picolo mondo precijenjeno smece, U2 za burzuje
hari je sve samo ne cevapi
semic & meat ima bolje cevape od semic mesnica, jestivo i bolje od harija ali skart, cevapi iz semic mesnica isto
vjerovatno mu je referentna tacka za sarajevo mesnica mujanic sa cevapima od soje i mesa u tragovima
semic & meat ima bolje cevape od semic mesnica, jestivo i bolje od harija ali skart, cevapi iz semic mesnica isto
vjerovatno mu je referentna tacka za sarajevo mesnica mujanic sa cevapima od soje i mesa u tragovima
- BHF_Manijak
#7756 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Raja hvali meso i cevape u mesnici Sisic, negdje blizu pekare Nafaka. Nisam probao, ako je neko - moze feedback.
- nivla
#7757 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
kad sam doselio na cengic vilu, otisao po preporuci i kupio cevape smrdilo na iznutrice ko ragu, nisam vise kupovao, ne znam kakvi su sad kad su se modernizovali i otvorili burgrsBHF_Manijak wrote: ↑28/04/2026 15:48 Raja hvali meso i cevape u mesnici Sisic, negdje blizu pekare Nafaka. Nisam probao, ako je neko - moze feedback.
- BHF_Manijak
#7758 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
A oni to rade? E vidis nisam to znao, jedem cesto u BurgRsu i meni su top.nivla wrote: ↑28/04/2026 15:59kad sam doselio na cengic vilu, otisao po preporuci i kupio cevape smrdilo na iznutrice ko ragu, nisam vise kupovao, ne znam kakvi su sad kad su se modernizovali i otvorili burgrsBHF_Manijak wrote: ↑28/04/2026 15:48 Raja hvali meso i cevape u mesnici Sisic, negdje blizu pekare Nafaka. Nisam probao, ako je neko - moze feedback.
- Haris033
#7759 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
A ti si, pretpostavljam, certificirani stručnjak za ćevape i ostalu hranu?nivla wrote: ↑28/04/2026 15:29 izvinjavam se, poslije hari cevapa naravno da semic valja, nije tesko biti od onih splacina
Svaka čast na samoproglašenoj tituli!
-
esso_sa
#7760 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Meni AEMS nit mirise nit smrdi…
Mesnica Ace u Semizovcu ima dobre sudzukice, ali cevapi ‘nako…
Za tog (vehabiju) Sisica sam cuo da je bio dobar, ali da je sada odron, pa ne bi bi testirao…
Semica necu puno komentarisati - jednom i nikad vise.
Od svih preporucenih a testiranih, definitivno najgori je Becarevic na Derebentu… Ko da sam loj valjao po rostilju a ne cevape…
Je li moguce da u ovom gradu covjek vise ne moze kupiti normalne cevape? Ili moze, ali se krije ko zmija noge gdje
Za tog (vehabiju) Sisica sam cuo da je bio dobar, ali da je sada odron, pa ne bi bi testirao…
Od svih preporucenih a testiranih, definitivno najgori je Becarevic na Derebentu… Ko da sam loj valjao po rostilju a ne cevape…
Je li moguce da u ovom gradu covjek vise ne moze kupiti normalne cevape? Ili moze, ali se krije ko zmija noge gdje
-
Naslovnica
#7761 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Moguće je.esso_sa wrote: ↑28/04/2026 16:54 Meni AEMS nit mirise nit smrdi…
Je li moguce da u ovom gradu covjek vise ne moze kupiti normalne cevape? Ili moze, ali se krije ko zmija noge gdje![]()
Govnar do govnara
-
last mohicans
#7762 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ma nema brate, smeće sve. A ide 1 maj, izgleda da cemo piletinu i ribu prziti, jal koju kremenadlu. Ja uzeo kod onog Harisa, na izgled baš dobri, fini, veliki, ne napušu se, ali kad sam ih ispekao na električnom, pola tacne loja je ostalo i zilavi. Šišić je lošiji nego što je bio, Mujanić je odron, Semić isto, ne znam. Bolje ćevape sam uzeo u HR one PIKove, u tavi nisu bili loši. Baš su nas srozali. Nekad davno sam uzimao kod pravog Hodzića na Čaršiji, kod njega su ličili na meso jedino. Nisam uzeo ne pamtim. Jaran mi je falio te kod Vojničkog, kod Doma za slijepe, neko reče da ni tu nisu čemu. Ne gine nam praviti svoje, eto ako ima ko provaljen recept, neka nam ovdje stavi, osevapit ce se.Naslovnica wrote: ↑28/04/2026 17:09Moguće je.esso_sa wrote: ↑28/04/2026 16:54 Meni AEMS nit mirise nit smrdi…
Je li moguce da u ovom gradu covjek vise ne moze kupiti normalne cevape? Ili moze, ali se krije ko zmija noge gdje![]()
Govnar do govnara
-
Naslovnica
#7763 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Za probu kupite pola kg u Hiperu u Olimpijskom.
Znam da će mnogi biti sumnjičavi.
Ne roštiljamo često, ali najkorektnije ćevape smo tamo kupivali.
Doduše, i tamo su sada neke čamuge za mesom, dabogdo šćeri...
Znam da će mnogi biti sumnjičavi.
Ne roštiljamo često, ali najkorektnije ćevape smo tamo kupivali.
Doduše, i tamo su sada neke čamuge za mesom, dabogdo šćeri...
- nivla
#7764 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ja sam se fokusirao na cevape, ti si i za termodinamiku, i pizze, i cevape, broj jedan za grijanje na klime i ekonomicnost istih pa te stavljamo u ekonomiji rame uz rame sa farukom hadzicem, zvace te becarevic da rijesis problem energetskog sektora, eno zakazuje sastanak u picolo mondoHaris033 wrote: ↑28/04/2026 16:43A ti si, pretpostavljam, certificirani stručnjak za ćevape i ostalu hranu?nivla wrote: ↑28/04/2026 15:29 izvinjavam se, poslije hari cevapa naravno da semic valja, nije tesko biti od onih splacina
Svaka čast na samoproglašenoj tituli!![]()
- Haris033
#7765 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Drago mi je da sam ti referentna tačka za sve teme, od ćevapa, pizze i sl. pa sve do termodinamikenivla wrote: ↑28/04/2026 18:03ja sam se fokusirao na cevape, ti si i za termodinamiku, i pizze, i cevape, broj jedan za grijanje na klime i ekonomicnost istih pa te stavljamo u ekonomiji rame uz rame sa farukom hadzicem, zvace te becarevic da rijesis problem energetskog sektora, eno zakazuje sastanak u picolo mondoHaris033 wrote: ↑28/04/2026 16:43A ti si, pretpostavljam, certificirani stručnjak za ćevape i ostalu hranu?nivla wrote: ↑28/04/2026 15:29 izvinjavam se, poslije hari cevapa naravno da semic valja, nije tesko biti od onih splacina
Svaka čast na samoproglašenoj tituli!![]()
Btw, odavno sam primjerio da si svaki moj komentar pažljivije upratio nego ja sam
Last edited by Haris033 on 28/04/2026 18:35, edited 1 time in total.
- nivla
#7766 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
hvala bogu, cim nesto preporucis ja preskocim jer znam da je sranje
- Haris033
-
esso_sa
#7768 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nista, ide test mesnice Samir na Al’pasinomlast mohicans wrote: ↑28/04/2026 17:23Ma nema brate, smeće sve. A ide 1 maj, izgleda da cemo piletinu i ribu prziti, jal koju kremenadlu. Ja uzeo kod onog Harisa, na izgled baš dobri, fini, veliki, ne napušu se, ali kad sam ih ispekao na električnom, pola tacne loja je ostalo i zilavi. Šišić je lošiji nego što je bio, Mujanić je odron, Semić isto, ne znam. Bolje ćevape sam uzeo u HR one PIKove, u tavi nisu bili loši. Baš su nas srozali. Nekad davno sam uzimao kod pravog Hodzića na Čaršiji, kod njega su ličili na meso jedino. Nisam uzeo ne pamtim. Jaran mi je falio te kod Vojničkog, kod Doma za slijepe, neko reče da ni tu nisu čemu. Ne gine nam praviti svoje, eto ako ima ko provaljen recept, neka nam ovdje stavi, osevapit ce se.Naslovnica wrote: ↑28/04/2026 17:09Moguće je.esso_sa wrote: ↑28/04/2026 16:54 Meni AEMS nit mirise nit smrdi…
Govnar do govnara
-
epik
#7769 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ako imate volje da pravite svoje cevape nije to nikakva mudrost. Meso Junetina od vrata i plecke najbolje, za masnocu teleca maramica najbolje minimalno 10-15% (zavisi od masnoce mesa), biber, so, bijeli luk u granulama (ko voli) , 50-100ml hladne vode.
1kg mesa
100-150gr maramice ili loja sa junecih bubrega
Meso i masnoca se melje tri puta, prvo na krupno, drugi put na sitno, ali ne smije biti kao pasteta samljeveno.
Nakon mljevenja dodaj zacine i mjesaj 10-15 minuta uz postepeno dodavanje hladne vode. Smjesa treba biti ljepljiva i kompaktna. Kad je smjesa spremna, pokriti da ne dolazi zrak (najbolje prozirna folija) i ostavlja se na odmaranje 12 sati, a jos bolje 24 sata. Nakon odmora ide trece mljevenje, radi razbijanja eventualnih grudvica, ujednacenja mase, kompaktnosti.... To je u sustini sva mudrost za dobar domaci cevap. Ako zelite efekat napuhivanja cevapa ubacis malo sode bikarbone. Moze se i prezla dodati, prezla veze masnocu i vodu, pa kod losijeg mesa stvara osjecaj da je cevap manje suh i mogu biti meksi.
Od iste smjese mozete napraviti i top pljeske, samo u smjesu dodajte ajvara i sitno isjeckanog luka...
1kg mesa
Meso i masnoca se melje tri puta, prvo na krupno, drugi put na sitno, ali ne smije biti kao pasteta samljeveno.
Nakon mljevenja dodaj zacine i mjesaj 10-15 minuta uz postepeno dodavanje hladne vode. Smjesa treba biti ljepljiva i kompaktna. Kad je smjesa spremna, pokriti da ne dolazi zrak (najbolje prozirna folija) i ostavlja se na odmaranje 12 sati, a jos bolje 24 sata. Nakon odmora ide trece mljevenje, radi razbijanja eventualnih grudvica, ujednacenja mase, kompaktnosti.... To je u sustini sva mudrost za dobar domaci cevap. Ako zelite efekat napuhivanja cevapa ubacis malo sode bikarbone. Moze se i prezla dodati, prezla veze masnocu i vodu, pa kod losijeg mesa stvara osjecaj da je cevap manje suh i mogu biti meksi.
Od iste smjese mozete napraviti i top pljeske, samo u smjesu dodajte ajvara i sitno isjeckanog luka...
-
GravyTrain
#7770 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Bagrem u Kranjčevićevoj jedan od rijetkih gdje ćevap ima okus ćevapa, iako su i oni podigli na 12 KM, ali i dalje bolja opcija od bezobrazluka na čaršiji.
- Edin H.
-
last mohicans
#7772 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Neki recept koji sam ranije čuo veli da meso duze treba odlezati u frizideru i mijesati svaki dan, kao da i obavezno ide dio janjećeg mesa u nekom procentu. Od smjese treba obkikovati ćevape, tj. imati dobro mašinu.epik wrote: ↑29/04/2026 09:40 Ako imate volje da pravite svoje cevape nije to nikakva mudrost. Meso Junetina od vrata i plecke najbolje, za masnocu teleca maramica najbolje minimalno 10-15% (zavisi od masnoce mesa), biber, so, bijeli luk u granulama (ko voli) , 50-100ml hladne vode.
1kg mesa
-
epik
#7773 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Naravno ovcije meso se cesto koristi, ali kod nas rijetko. Ustvari smjese odlezavaju u komorama u toku procesa. Za oblikovanje cevapa koriste se razne masine od obicnih rucnoh do automatskih... za kucnu varijantu moze i plasticna flasa sa odrezanim dnom. Natrpas smjese u flasu i necim izguras kroz grlic flase cevape...last mohicans wrote: ↑30/04/2026 21:21Neki recept koji sam ranije čuo veli da meso duze treba odlezati u frizideru i mijesati svaki dan, kao da i obavezno ide dio janjećeg mesa u nekom procentu. Od smjese treba obkikovati ćevape, tj. imati dobro mašinu.epik wrote: ↑29/04/2026 09:40 Ako imate volje da pravite svoje cevape nije to nikakva mudrost. Meso Junetina od vrata i plecke najbolje, za masnocu teleca maramica najbolje minimalno 10-15% (zavisi od masnoce mesa), biber, so, bijeli luk u granulama (ko voli) , 50-100ml hladne vode.
1kg mesa
-
caseytron
#7774 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Koji Hodzic, onaj prekoputa poste? Onaj dole gdje je sad slatko i slano je imao najjace sudzukice.last mohicans wrote: ↑28/04/2026 17:23Ma nema brate, smeće sve. A ide 1 maj, izgleda da cemo piletinu i ribu prziti, jal koju kremenadlu. Ja uzeo kod onog Harisa, na izgled baš dobri, fini, veliki, ne napušu se, ali kad sam ih ispekao na električnom, pola tacne loja je ostalo i zilavi. Šišić je lošiji nego što je bio, Mujanić je odron, Semić isto, ne znam. Bolje ćevape sam uzeo u HR one PIKove, u tavi nisu bili loši. Baš su nas srozali. Nekad davno sam uzimao kod pravog Hodzića na Čaršiji, kod njega su ličili na meso jedino. Nisam uzeo ne pamtim. Jaran mi je falio te kod Vojničkog, kod Doma za slijepe, neko reče da ni tu nisu čemu. Ne gine nam praviti svoje, eto ako ima ko provaljen recept, neka nam ovdje stavi, osevapit ce se.Naslovnica wrote: ↑28/04/2026 17:09Moguće je.esso_sa wrote: ↑28/04/2026 16:54 Meni AEMS nit mirise nit smrdi…
Govnar do govnara
Imam ja jedan tip, al ne smijem odat. Evo vam hint, cevabdzinica jedna, mozes naruciti svjeze meso i pokupis.
Jos jedan hint, nalazi se u opstini Centar
-
made_in_sarajevo
#7775 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Mi smo se neki dan iznenadili mujanic adi na tranzitu, na plinu kuci u tavi przili i dobri bili, nema loja poslije, mali od 3 godine haman desetku spuco
. Probali smo 3x kao za rucak i dobri, eh sad pretpostavljam da je pitanje dana kad cemo naletiti da ne valja
. Npr djulic iz rajlovca mi se bas pokvario, isti plin, ista tava i nekako su drveni, bez ukusa, eto mali jedva jedan pojeo i kaze necu ja ovo.