Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

beco

#50226 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by beco »

milojicabrzi wrote: 28/04/2026 09:00
Qwerty1234 wrote: 27/04/2026 22:43
rikta123 wrote: 27/04/2026 09:52 Kontao sam kuptii audi a4 karavn, 2014 godina. Recite mi iskustva za odrzavanje, je li sklon kvarovima, koliko kosta odrzavanje i sl?
Ja ga vozim 4-5 mjeseci, 2.0 tdi, CGLC kod motora, 130kw, manuelac sa naravno quattro pogonom (bez toga ne vozis Audija :D)

Nemam previse iskustva zasad, mala je kilometraza i auto je bas ocuvan kupljen ali vec sam pokupio dovoljno informacija.

Redovno odrzavanje motora (veliki i mali servis) su isti kao na golfu 6/7. Veliki i mali servis, sa skidanjem kartera i zamjenom osovine uljne pumpe (moras zbog toga raditi i mali servis odma) i sa setom mikroremena i remenicom alternatora me izasao oko 900 KM.
Svi dijelovi su Conti/Ina. Filteri Bosch. Ulje Motul 5w30. Sa nekim SKF/SNR dijelovima, koji rade posao, i npr filtron filterima i jeftinijim uljem mozes proci i jeftinije.
Samo mali servis se moze uraditi za 250 KM. (ne u ovlastenom naravno).
Pozeljno u 100injak hiljada km zamjeniti ulje u diferencijalu (1l - 20ak KM) i ulje u mjenjacu (5l ide, 20-25 litar). Automatik ako je, naravno, redovno servisiranje. Tu ti nemam informacije o cijenama.

Dizne su Bosch i dobre su, turbina zavisi kako je vozen i odrzavan prije tebe. Reparacija je 600 injak KM plus ruke i mali servis, elektronika nema vecih problema. Unutrasnjost, limarija i ostalo jako kvalitetno.

Jednu manu ima sigurno, svaki je ima, to je nedrzanje radne temperature. Dolazak na 90 je misaona imenica, osim uz veliko brdo. Moraju se zamjeniti 3 termostata. Jedan glavni veliki na bloku motora, jedan u crijevu (tzv nepovratni ventil) i jos jedan ispod tog nepovratnog odma.
I manuelac i automatik imaju ta 3.
Tu savjetujem originalne dijelove, sva 3 su u AC Quattru 320 KM. Ruke 100 injak km, par sati posla. Za vise informacija o tome, ako ti motor bude 130kw, ti mogu dati.Javi se u pp. Nakon toga je problem rijesen.

Dodatno, trap mu je skup, tj tzv prednja ramena.
Imas 4 gornja ramena tanka, te 2 krive i 2 ravne lafete.
4 gornja ramena se mjenjaju sva, nema parcijalno. Cca 500-600 KM za sva 4.
U donjim ravnim lafetama imas po 2 selena i kuglu. Nema potrebe da se mjenja lafeta, seleni se mogli ispresovati i upresovati novi, a kugla se isto mjenja odvojeno.
Na krivim velikim imas po jedan veliki selen i po jednu kuglu., Selen se moze ispresovat i upresovat. Jedino kad mjenjas citavo krivo rame je ako odu kugla u njemu jer se ne moze ona zamjeniti odvojeno od ramena.
Citav set tih prednjih ramena (gornja tanka x4, donja ravna x2, donja kriva x2, stabilizatori x2) je 2000 KM plus ruke za neku kvalitetniju marku poput MeyleHD ali moze se to dosta jeftinije rijesiti, samo ako nisu otisle kugle u krivom ramenu jer je ono najskuplje.

DPF i EGR, nemoj da te djavo natjera na ciscenje. Samo gasenje.

Set kvacila je preskup, 3000 KM LUK sa zamajcem (ako je quattro i ima start stop) ali mogu izgurati dosta.

Eto, ako sta jos treba, pisi

Lp
I sve ovo dospije na zamjenu na autu starom 10-ak god... ne mogu da vjerujem, od termostata do trapa...pa gdje je nestao taj kvalitet, lijepa moja Dacia :run: :thumbup: :bih:
Ovo je realnost ako želiš auto dovesti ured. Druga opcija kad prodaješ pa ona priča čuje se spona nisam stigao promjeniti.
mali_balon

#50227 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by mali_balon »

rikta123 wrote: 27/04/2026 09:52 Kontao sam kuptii audi a4 karavn, 2014 godina. Recite mi iskustva za odrzavanje, je li sklon kvarovima, koliko kosta odrzavanje i sl?
Ja ga vozim 4-5 mjeseci, 2.0 tdi, CGLC kod motora, 130kw, manuelac sa naravno quattro pogonom (bez toga ne vozis Audija :D)

Nemam previse iskustva zasad, mala je kilometraza i auto je bas ocuvan kupljen ali vec sam pokupio dovoljno informacija.

Redovno odrzavanje motora (veliki i mali servis) su isti kao na golfu 6/7. Veliki i mali servis, sa skidanjem kartera i zamjenom osovine uljne pumpe (moras zbog toga raditi i mali servis odma) i sa setom mikroremena i remenicom alternatora me izasao oko 900 KM.
Svi dijelovi su Conti/Ina. Filteri Bosch. Ulje Motul 5w30. Sa nekim SKF/SNR dijelovima, koji rade posao, i npr filtron filterima i jeftinijim uljem mozes proci i jeftinije.
Pozeljno u 100injak hiljada km zamjeniti ulje u diferencijalu (1l - 20ak KM) i ulje u mjenjacu (5l ide, 20-25 litar). Automatik ako je, naravno, redovno servisiranje. Tu ti nemam informacije o cijenama.

Dizne su Bosch i dobre su, turbina zavisi kako je vozen i odrzavan prije tebe. Reparacija je 600 injak KM plus ruke i mali servis, elektronika nema vecih problema. Unutrasnjost, limarija i ostalo jako kvalitetno.

Jednu manu ima sigurno, svaki je ima, to je nedrzanje radne temperature. Dolazak na 90 je misaona imenica, osim uz veliko brdo. Moraju se zamjeniti 3 termostata. Jedan glavni veliki na bloku motora, jedan u crijevu (tzv nepovratni ventil) i jos jedan ispod tog nepovratnog odma.
Tu savjetujem originalne dijelove, sva 3 su u AC Quattru 320 KM. Ruke 100 injak km, par sati posla. Za vise informacija o tome, ako ti motor bude 130kw, ti mogu dati.Javi se u pp. Nakon toga je problem rijesen.

U donjim ravnim lafetama imas po 2 selena i kuglu. Nema potrebe da se mjenja lafeta, seleni se mogli ispresovati i upresovati novi, a kugla se isto mjenja odvojeno.
Na krivim velikim imas po jedan veliki selen i po jednu kuglu., Selen se moze ispresovat i upresovat. Jedino kad mjenjas citavo krivo rame je ako odu kugla u njemu jer se ne moze ona zamjeniti odvojeno od ramena.
Citav set tih prednjih ramena (gornja tanka x4, donja ravna x2, donja kriva x2, stabilizatori x2) je 2000 KM plus ruke za neku kvalitetniju marku poput MeyleHD ali moze se to dosta jeftinije rijesiti, samo ako nisu otisle kugle u krivom ramenu jer je ono najskuplje.

Set kvacila je preskup, 3000 KM LUK sa zamajcem (ako je quattro i ima start stop) ali mogu izgurati dosta.

Lp
I de nam reci ukupnu cifru koliko auto koliko is skrsio u njega I koliko si sad miran
-Chesterfield-

#50228 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by -Chesterfield- »

3000 KM set kvačila. :run:
Zna li se koliko je set kvačila za Ford kugu, manuelni mjenjač? Ja se nešto zagrijao da mi naredno auto bude Ford, ali ako su cijene dijelova astronomske, da na vrijeme odustanem. :D
Qwerty1234

#50229 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Qwerty1234 »

mali_balon wrote: 28/04/2026 10:35

Lp
I de nam reci ukupnu cifru koliko auto koliko is skrsio u njega I koliko si sad miran
Nisam ja zasad skrsio nista. Veliki servis i gume.
Od svih navedenih stvari gore, samo sam dao 300injak KM za termostate jer to prvo strada. Auto ima 170.000 km te nemam još uvijek gore pomenute probleme i necu sigurno jos uvijek s obzirom da pazim kako vozim, i naravno odrzavam auto.

Od ovih ostalih stvari navedenih, turbo moze izgurat 300k i vise ako je auto odrzavan, set kvacila moze 250k ako je cuvan u voznji, a 300k i vise ako je 80% od toga otvorena tipa. Trap, isto kako vozis. Jesu skupe te lafete, ali opet, moze se i parcijalno, ne moras svih 8 mjenjat odma, mogu se seleni izbijat, zavisi sta ode. Pazi kako vozis i to je to.
Zato na 200 na sat prodjes pored kamiona na auto putu, ne zatreses se :D

Nije to nista izvan bilo kakvog standarda. Pricamo o kilometrazama 250 i vise hiljada. Odavno se auta, SVA AUTA, ne prave da bi trajala pola miliona. Turbine, kvacila, sve je to prosjek 250-300k, kako na audiju tako i na ostalim...

Ovo je ipak auto malo viseg standarda sa skupljim gumama, vješanjem, itd.
Last edited by Qwerty1234 on 28/04/2026 10:51, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#50230 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Velkoski »

-Chesterfield- wrote: 28/04/2026 10:46 3000 KM set kvačila. :run:
Zna li se koliko je set kvačila za Ford kugu, manuelni mjenjač? Ja se nešto zagrijao da mi naredno auto bude Ford, ali ako su cijene dijelova astronomske, da na vrijeme odustanem. :D
ne mora značiti da će da te zakači bilo koji od ovih problema :mrgreen:
hopi

#50231 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by hopi »

Samo mala napomena qverti
Majstor kada je radio nedavno veliki servis na tom motoru (pored svega ostalog) reče da je stavio čini mi se mareli, maneli vodenu pumpu jer su valjda jedini ostavili neki dio pumpe metalni, dok su ostali plastični.
-Chesterfield-

#50232 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by -Chesterfield- »

Velkoski wrote: 28/04/2026 10:49
ne mora značiti da će da te zakači bilo koji od ovih problema :mrgreen:
U pravu je Qwerty. Na prethodnom vozilu između 200 i 300k repairao turbinu, zamijenio set kvačila većinu kočionih kliješta...

Nešto kontam da sada tražim da je na satu 320k+ :D
Ne znam šta me čeka tada? Možda amotizeri, dijelovi oko motora...
Qwerty1234

#50233 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Qwerty1234 »

Motor, pogon, godiste? Pa da provjerimo :D
Qwerty1234

#50234 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Qwerty1234 »

hopi wrote: 28/04/2026 10:55 Samo mala napomena qverti
Majstor kada je radio nedavno veliki servis na tom motoru (pored svega ostalog) reče da je stavio čini mi se mareli, maneli vodenu pumpu jer su valjda jedini ostavili neki dio pumpe metalni, dok su ostali plastični.
Magneti Marelli.

Cuo sam i ja za to, i reko mi je majstor isto, ali njegov dobavljac nije imao tu odma na stanju.

Te zamjenske se svakako mjenjaju na 5 godina/60-70k u mom slucaju..tako da vjerujem da je i Ina plasticna dovoljno dobra :D
milojicabrzi

#50235 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by milojicabrzi »

Qwerty1234 wrote: 28/04/2026 10:47

Lp
Od svih navedenih stvari gore, samo sam dao 300injak KM za termostate jer to prvo strada. Auto ima 170.000 km te nemam još uvijek gore pomenute probleme i necu sigurno jos uvijek s obzirom da pazim kako vozim, i naravno odrzavam auto.

Od ovih ostalih stvari navedenih, turbo moze izgurat 300k i vise ako je auto odrzavan, set kvacila moze 250k ako je cuvan u voznji, a 300k i vise ako je 80% od toga otvorena tipa. Trap, isto kako vozis. Jesu skupe te lafete, ali opet, moze se i parcijalno, ne moras svih 8 mjenjat odma, mogu se seleni izbijat, zavisi sta ode. Pazi kako vozis i to je to.

Nije to nista izvan bilo kakvog standarda. Pricamo o kilometrazama 250 i vise hiljada. Odavno se auta, SVA AUTA, ne prave da bi trajala pola miliona. Turbine, kvacila, sve je to prosjek 250-300k, kako na audiju tako i na ostalim...

Ostaj ti meni zdravo, pa furaj pored kamiona 200 km/h...

Nekad su se premium auta tako zvala, jer se nisu kvarila, Audi, Mercedes, BMW, gazili po pola miliona samo sa redovnim servisima i sitnim intervencijama.

Ja sam imao Seat Cordobu, tamo nekad krajem 2000-tih, prodata sa 230 kkm na satu, nikad ništa na trapu, amortizerima, ovjesu, nisam radio, bilo intervencija oko zadnjih kočnica (doboši) i nešto malo oko konforne elektronike (centralna brava i podizač prozora), kod mene bila 3 godine.

Vidim je nedavno na cesti u Neđarićima, još se vozi...miša mu njegovog, koliko li ima kilometara, kad je 2011. godine prodata sa 230 kkm :)
beco

#50236 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by beco »

Kad se bude prodavalo imat će 190 000 km kao i savko pošteno domaćinsko auto u nas :skoljka:
Tabakmalac

#50237 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Tabakmalac »

Koliki dosije napisaše o Audiju, tačno vidiš koliko red flagova ima i šta te čak i može iznenadno dočekati.

A što milojica piše, to itekako stoji. Nije to više premium za koji se znao decenijama (Mercedes W124, W126, za primjer itd.), ovo novo ako izdrži pola miliona evo ruka.
Qwerty1234

#50238 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Qwerty1234 »

milojicabrzi wrote: 28/04/2026 11:13
Qwerty1234 wrote: 28/04/2026 10:47

Ostaj ti meni zdravo, pa furaj pored kamiona 200 km/h...

Nekad su se premium auta tako zvala, jer se nisu kvarila, Audi, Mercedes, BMW, gazili po pola miliona samo sa redovnim servisima i sitnim intervencijama.

Ja sam imao Seat Cordobu, tamo nekad krajem 2000-tih, prodata sa 230 kkm na satu, nikad ništa na trapu, amortizerima, ovjesu, nisam radio, bilo intervencija oko zadnjih kočnica (doboši) i nešto malo oko konforne elektronike (centralna brava i podizač prozora), kod mene bila 3 godine.

Vidim je nedavno na cesti u Neđarićima, još se vozi...miša mu njegovog, koliko li ima kilometara, kad je 2011. godine prodata sa 230 kkm :)
Razumijem ja tebe, samo mi nije jasno cemu potreba

Tako nije vise, niti ce ikada biti. Nije tako vec 15-20 godina, a kako vrijeme prolazi bice samo gore. Cak sta vise, mislim da je ovo do 2015 i euro 6 idalje solidno.
Isto je (ili u pet deka) I sa japancima, francuzima, amerikancima, sa svim automobilima.

Razlozi? Pa potrosacko smo drustvo, ne mogu radnici VW-a, Toyote isl imate bijesne plate ako ce se auta voziti 30 godina bez kvarova.
Drugo, euro norme...Svaki dizelas bi prelazio 30% vise bez kvarova da ih nema...sta ces, tako je kako je. Snalazit se u u svemu tome i to je to...

Svakom svoje. Ja u daciju ne bi sjeo da mi je se dzaba dadne.
milojicabrzi

#50239 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by milojicabrzi »

Naravno drugar, nema ljutnje, svako ima pravo na svoj izbor :-D

Ono što sam htio reći je da sam mislio da ljudi baš i ganjaju polovna premium vozila (umjesto novih vozila iz economy klase za iste pare) upravo radi kvalitete i uživanja u vožnji, postojanosti i pouzdanosti, što i razumijem, ali ispostavlja se izgleda da situacija nije baš ružičasta.

Izvaliti se 20-30 hiljada KM, pa onda mijenjati termostate, drhtati čuje li se nešto iz trapa, to nije nešto u čemu bih ja uživao.

Miša mu šarenog, vidim "doktorirao" si majstore i dijelove, što iz potrebe, što za u buduće.

Opet kažem, neka je svakom sa srećom njegov izbor. Lijepo se vozaj i uživaj u autu :thumbup:
Last edited by milojicabrzi on 28/04/2026 12:03, edited 1 time in total.
hopi

#50240 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by hopi »

Tabakmalac wrote: 28/04/2026 11:27 Koliki dosije napisaše o Audiju, tačno vidiš koliko red flagova ima i šta te čak i može iznenadno dočekati.

A što milojica piše, to itekako stoji. Nije to više premium za koji se znao decenijama (Mercedes W124, W126, za primjer itd.), ovo novo ako izdrži pola miliona evo ruka.
Usporedba W124 i audija a4 nema smisla. Prvi je iz 1985, ima atmosferski dizel 2.0 sa 50tak kilowata, od Eko opreme ništa, maksimalno katalizator, a ovaj drugi iz 2014 ima turbo dizelski 2.0 sa 130kw i epf eger i ostala čuda.
Prvi je patnja za voziti, drugi ide ipak dosta bolje.
Mislim ne znam sta si htio reći usporedbom dva auta razlike 30 godina, valjda a4 treba podrediti sa c klasom 2014?
Tabakmalac

#50241 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Tabakmalac »

Nisi izvukao dobar kontekst.
Ne spominje se komparacija nikakva već kvalitet koji njemačke marke godinama već nemaju a prodaju muda pod bubrege.

Kapiraš sada?
Haris.ba

#50242 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Haris.ba »

Tabakmalac wrote: 28/04/2026 12:05 Nisi izvukao dobar kontekst.
Ne spominje se komparacija nikakva već kvalitet koji njemačke marke godinama već nemaju a prodaju muda pod bubrege.

Kapiraš sada?
Ma to rade svi, svi supljiraju na svoj nacin. Neko manje, neko vise. Ko kupuje Njemce zna sta ga ceka. Ja prvo auto vozao 10 godina. Raja me gledala ko budalu. Ne bih ga prodao da je imao klimu.
hopi

#50243 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by hopi »

Tabakmalac wrote: 28/04/2026 12:05 Nisi izvukao dobar kontekst.

Kapiraš sada?
Izvukao sam ja sasvim dobar kontekst. Nego ti vadiš šta tebi odgovara i uspoređuješ 2 vozila razlike 30 godina.
Naravno da će 2.0 atmo dizel biti jednostavniji, dugotrajniji, izdržljiviji, jeftiniji i naravno da će u konačni biti kvalitetniji, eto u pravu si, ali šta si dokazati time? Da smo trebali ostati na atmo dizelima?
Qwerty1234

#50244 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Qwerty1234 »

Tabakmalac wrote: 28/04/2026 11:27 Koliki dosije napisaše o Audiju, tačno vidiš koliko red flagova ima i šta te čak i može iznenadno dočekati.

Ma cini ti se.

Turbine, setovi kvacila, dizne, DPF/EGR tj eko norme.

Vec opcepoznati problemi o kojima se godinama naglaba. Ovaj ima dobre dizne, turbno nema nekih fabirckih problema i konstrukcijskih gresaka. Ali ne moze se ocekivati da ce preci 400k, a ulje mu se mjenja na 30k. Kvacilo ko i svako drugo, trajace onoliko kako ga vozis. Samo u kombinaciji sa quattro i start stopom je preskupo. Ako nema SS i nije quattro, nije to kvacilo sa zamajcem skuplje od 1200 maraka.
Trap, nema auta vece klase koji nema skup ovjes. BMW x3, x5...alfe vece one. Sve imaju dupla,trodupla, cetverodupla ramena...

Jedina bas mana izrazena za ovaj model su ti termostati koji se za 300 KM rijese (oem parts) i miran si 100k km.

@milojicabrzi
Eh, kvalitet voznje, oprema, udobnost i te sve ostale stvari su ogromna razlika naspram a4 i a3, da ga ne poredim sa drugim proizvodjacima.
Pouzdanost ko pouzdanost, ni taj termostat te nece ostaviti na ulici. Ljudi voze 10 godina tako, nece preko 70. Imaju grijanje, sve radi, ali temp motora 70. Nece te ni te lafete ostaviti na ulici. Kvacilo ce ti davati znakove 20.000 ranije.

Nije i ne moze biti jeftin za odrzavati kao auta manje klase i to je tako.
Da li vrijedi ili ne, ne znam. Pisacu za 6-7 godina kad budem na 250k.

A sto se majstora tice. Dugo sam sa autima, volim da je sve PS, uzivam u istrazivanju o automa, mehanici, gledam YT sarafanja...a sad mi je i dio posla vezan za auto dijelove, imam pristupe katalozima vecine dobavljaca za BiH, pa mogu vidjeti cijene isl.
Tabakmalac

#50245 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Tabakmalac »

Opet komparacije koji nisu spominjane.
Nisi skontao kontekst očigledno hopi, tako da neću te više zadržavati.

Sretno.
hopi

#50246 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by hopi »

Tabakmalac wrote: 28/04/2026 12:22 Opet komparacije koji nisu spominjane.
Nisi skontao kontekst očigledno hopi, tako da neću te više zadržavati.

Sretno.
Čuj nisu spominjanje, pa ti si prvi počeo komparirati dva auta 30 godina razlike?
Ako ne vjeruješ pogledaj post gore, ti si ga napisao nije pao s nebesa.
Ali eto upravu si, kvalitetniji je W124 od a4.
Tabakmalac

#50247 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Tabakmalac »

Čim ono piše "poručijo" "ošle", "vidjeo", "sijeo" itd. hajde ti meni paša u needukovanu ignore listu. :kiss:
milojicabrzi

#50248 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by milojicabrzi »

Ama najmanje problema kad se kompariraju auta prije 30 godina i danas, ima sa motorima. Motori i mjenjači su dosta usavršeni, na to i većina auto-dilera daje garanciju :D

Ono što je specifičnost je da je periferija nepouzdana, ovjesi, kočnice, elektronika, to je ono što je dosta slabije kvalitete, kvarljivo i nepouzdano u odnosu na auta prije 30-ak godina, a trebalo bi biti obrnuto.
Qler

#50249 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Qler »

Ma treba uzeti i godine u ralunicu. Kod mene je motor generalno izdržljiv, nije za taj motor ni puno prešao, malo ispod 230k sada.. ali je 2010 godište... Neke stvari odu od godina, nije ništa vječno. Ja sam nedavno termostat mijenjao, otišao mi jedan selen, pa sam zamijenio obje te manje lafete naprijed zajedno sa selenima, preventivno, jer je pitanje sigurno bilo kad će i drugi otići... Premium, ne premium, njemu je 16 godina...
artur morgan

#50250 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by artur morgan »

Sa tim audijem a4 b 8.5 fl model, prešao sam oko 105 kkm za oko 6 godina. Iz moga iskustva dobar auto, nizak dosta što je i dobro i loše, i malo skučen sa prostorom. Kupio ga kad je imao 4 godine i oko 100 kkm od prvog vlasnika. Prodao ga kao drugi vlasnik sa oko 205 kkm poptuno ispravnog i sve fabrički na njemu. Održavan redovno, potrošni dijelovi tipa diskovi i pločice, gume, metlice, od vanrednog ti termostati i zadnji amortizeri, bravica neka je bila, cilindar kvačila, opoziv servisni je bio sa grijačem kabine, mislim da ništa drugo nije bilo. Elektronika bez greške. Sve u svemu, mene je dobro služio i bio mi sretan. S tim da nisam štedio sa dijelovima, uglavnom je sve bilo OE. Izgledao je vizuelno kao nov jer sam ga baš sačuvao.
Post Reply