Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

palermo

#59126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

no_sekirli wrote: 27/04/2026 23:36 Ne znam zbog cega se ne smije verbalno napadati Puljica. Kao on smije reci sta zeli, ali drugi ne smiju komentirati njegove rijeci.

Pa i ti drugi jednostavno govore sta imaju za reci.
Ako cemo banalizirati na taj nacin...
Pa napadni njegovu misao a ne njega zbog toga sto misli.
Recimo kazes mu " kardinale postujemo vase pravo na misljenje, ali bi bilo dobro da znate da za ostvarenje tog plana
trebate uzeti puske u ruke I biti spremni da krv lijete. I molimo vas da ovo prenesete I svojoj pastvi "

Ja bih tako a ne sad zaliti sto Kardinal drugacije misli
last mohicans

#59127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

no_sekirli wrote: 27/04/2026 23:36 Ne znam zbog cega se ne smije verbalno napadati Puljica. Kao on smije reci sta zeli, ali drugi ne smiju komentirati njegove rijeci.

Reisu se tamo neki amer petlja u tekst hutbe, direktno, a ovom metuzalemu se mogu halaliti ovakvi skupovi i crtanje mapa iz najgorih dana opstanaka Bosne. Neka ide u tri pizde i on i onaj njegov akcent na slogove. Nikad ga nisam simpatisao pored Topića, Komarice koji su klase za njega.
no_sekirli

#59128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

palermo wrote: 27/04/2026 23:43

Recimo kazes mu " kardinale postujemo vase pravo na misljenje, ali bi bilo dobro da znate da za ostvarenje tog plana
trebate uzeti puske u ruke I biti spremni da krv lijete. I molimo vas da ovo prenesete I svojoj pastvi "

Ja koliko znam da ga nitko nije fizicki ni napao, nije napao njegovu vjeru, njegovu nacionalnost, nego su upravo pojedinci napali njegovu misao, tj. izgovorene rijeci.
muha_sa

#59129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/48 ... video.html

SKANDAL U TUŽILAŠTVU BiH: Tužiteljica sklonjena s predmeta "Vila na Dedinju" uoči same odluke – Pašić otkrio JEZIVE detalje, imenovao krivca za sabotažu istrage (VIDEO)
Point.

#59130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Baš sam se pitao kad će se ova zjaka opet javiti.
Željana Zovko je kazala kako tri federalne jedince već postoje funkcionalno i teritorijalno; treba i ustavno kako bi treća zajednica mogla utjecati na srednj put između dvije vladajuće ekstreme u državi
Peacean

#59131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

Bosna i Hercegovina bi uskoro mogla završiti na sivoj listi Moneyvala, ako se ne usvoje potrebni zakoni koje trenutno blokira SNSD u Vijeću ministara BiH i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Povratak na ovu listu značio bi brojne negativne posljedice po građane naše zemlje
https://www.klix.ba/biznis/finansije/bi ... /260427049
problemnatravunu

#59132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by problemnatravunu »

Sa što očito izhlapjeli kardinal zaboravlja da njegova riječ u javnosti ima višestruko veću težinu od , recimo moje ,
tako da mu uopće učešće na tom opskurnom događaju zamjeram,
a gdje je tek to šta je izjavio , i uz to sav sretan primio tu neku diplomu-priznanje od tih fašista ...

Moj kardinale , to se tako ne radi :cry:
dr_Evil

#59133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Iskreno mi se ne da mnogo oko ovih mapa, voleja, tenzija pred izbore, ali i stvarne opasnosti jer je novo zapadno krscansko carstvo zivo kao za vrijeme Svete lige.

Nesto bih primjetio. Prije jedno 5-6 godina Senad je imao verbalni duel sa rejsom, tada je to bio tabu, cak je i Senad plakao(lazno) dok je pokusao da se odbrani i da kaze koju rejsu. Danas su te svetinje izgleda postale obicni ljudi, pa evo niko nema problem da kaze rejsu ili kardinalu koju losu.

Zanimljivo, nije toga bilo u mracno doba komunizma :D

Last edited by dr_Evil on 28/04/2026 09:10, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#59134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

neko je spominjao ublehaša topića koji je imao 15 milijuna oročenih maraka

https://www.ktabkbih.net/hr/vijesti/mon ... gen/131286

Predsjednik Paneuropske unije BiH i Zaklade Ljudsko bratstvo mons. Franjo Topić imenovan je duhovnim savjetnikom Reda sv. Jurja Kuće Habsburg-Lothringen, a priznanje mu je uručeno 24. travnja 2026. u Rimu.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
palermo

#59135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

problemnatravunu wrote: 28/04/2026 08:53

Sa što očito izhlapjeli kardinal zaboravlja da njegova riječ u javnosti ima višestruko veću težinu od , recimo moje ,
tako da mu uopće učešće na tom opskurnom događaju zamjeram,
a gdje je tek to šta je izjavio , i uz to sav sretan primio tu neku diplomu-priznanje od tih fašista ...

Moj kardinale , to se tako ne radi :cry:
Zasto.mislis da zaboravlja da njegova rijec ima kako ti rece visestruku tezinu. Men se, pak, cini da uopste ne zaboravlja
Truba

#59136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

https://www.nedjelja.ba/hr/vijesti/naja ... -bih/39351

U Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu u utorak, 28. travnja s početkom u 19:30 bit će predstavljena knjiga glasnogovornika Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Dražena Kusture.

Komunikacija vjerskih vođa tijekom rata u Bosni i Hercegovini (1992.-1995.) – Usporedba katolika, pravoslavaca i muslimana naslov je djela koje je ujedno i autorova doktorska radnja napisana na talijanskom te obranjena na Papinskom sveučilištu Sv. Križa u Rimu u listopadu 2025.

kaže djelo 0 loših izjava i huškačkih kardinala puljića u promatranom periodu
el_bake007

#59137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by el_bake007 »

Sta ce biti sa ovim MONEYVAL bullshit zakonom i sjednicom, postoji li ikakva sansa da ce se taj zakon usvojiti i da ce se ovo izbjeci? Trampa za usvajanje toga je ovaj granicni prelaz i zijad krnjic/UIO?
dr_Evil

#59138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Inace ovog tipa ne mogu smislit, rijetko kojeg novinara mozes direktno okarakterisati kao ljubitelja UZP-a, ali ovaj to jeste. No dobro, ovaj put mu je dobra kolumna:

https://bljesak.info/kolumna/josip-mlak ... 755/559569
Danguba

#59139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

muha_sa wrote: 28/04/2026 06:39 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/48 ... video.html

SKANDAL U TUŽILAŠTVU BiH: Tužiteljica sklonjena s predmeta "Vila na Dedinju" uoči same odluke – Pašić otkrio JEZIVE detalje, imenovao krivca za sabotažu istrage (VIDEO)
Sklonjena da bi se predmet ubrzao, logicno pa jel....
Danguba

#59140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Point. wrote: 28/04/2026 07:16 Baš sam se pitao kad će se ova zjaka opet javiti.
Željana Zovko je kazala kako tri federalne jedince već postoje funkcionalno i teritorijalno; treba i ustavno kako bi treća zajednica mogla utjecati na srednj put između dvije vladajuće ekstreme u državi
Ja imam lijevu i desnu nogu a ona bi srednji put, plasim se da bi na tom putu dobila nesto u celo.
Prpa.ba

#59141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 27/04/2026 23:43 Recimo kazes mu " kardinale postujemo vase pravo na misljenje, ali bi bilo dobro da znate da za ostvarenje tog plana

Sad bi te Konakovic i ovi forumski Musinovici napali da pozivas da tudja djeca ginu ni za sta.

A Kardinala bi pokusali relaksirati. Umjesto novih granica, barem 75% vodecih pozicija pokloniti krscanima.
BAK-eV

#59142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Truba wrote: 28/04/2026 09:12 https://www.nedjelja.ba/hr/vijesti/naja ... -bih/39351

U Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu u utorak, 28. travnja s početkom u 19:30 bit će predstavljena knjiga glasnogovornika Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Dražena Kusture.

Komunikacija vjerskih vođa tijekom rata u Bosni i Hercegovini (1992.-1995.) – Usporedba katolika, pravoslavaca i muslimana naslov je djela koje je ujedno i autorova doktorska radnja napisana na talijanskom te obranjena na Papinskom sveučilištu Sv. Križa u Rimu u listopadu 2025.

I tako deco, ne znam kako je isao vic u detalje, ali znam da je Srbin na kraju ispao najpametniji i najhrabriji muhahahahahahahaha
duh_sa_sjekirom

#59143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by duh_sa_sjekirom »

Kako su karte ovih dana opet aktuelene, ima li igdje ikakva koja pokazuje SAO Krajinu, Istru i ostatak 'rvacke, da malo i mi poguramo tu priču
:D
DonieBrasco

#59144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Pa eto najavila Marina u Sarajevu sastanak crtanja karti kako zele oni a da bosnjaci - hocu reci muslimani da prihvate. Samo se bojim da se ne iscenira neki napad na prepostene krscane nosioce EU vrijednosti koji u glavnom gradu drzave crtaju karte podjela, i naravno EU, Šmit svi ovi strani kurci ce se zgroziti i podrzati ih.
dr_Evil

#59145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Truba wrote: 28/04/2026 09:12 https://www.nedjelja.ba/hr/vijesti/naja ... -bih/39351

Dobar je kardinal bio, ebi ga samo ne valja sto je po nalogu Pape rusio Jugu - ali to je druga prica :D
Truba

#59146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

DonieBrasco wrote: 28/04/2026 10:58 Pa eto najavila Marina u Sarajevu sastanak crtanja karti kako zele oni a da bosnjaci - hocu reci muslimani da prihvate. Samo se bojim da se ne iscenira neki napad na prepostene krscane nosioce EU vrijednosti koji u glavnom gradu drzave crtaju karte podjela, i naravno EU, Šmit svi ovi strani kurci ce se zgroziti i podrzati ih.
ti si majstor promašaja
jesi se ikad iszvinio zbog svojih crnjacenja kad ne bude tako kako napises?
DonieBrasco

#59147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Truba wrote: 28/04/2026 11:11
DonieBrasco wrote: 28/04/2026 10:58 Pa eto najavila Marina u Sarajevu sastanak crtanja karti kako zele oni a da bosnjaci - hocu reci muslimani da prihvate. Samo se bojim da se ne iscenira neki napad na prepostene krscane nosioce EU vrijednosti koji u glavnom gradu drzave crtaju karte podjela, i naravno EU, Šmit svi ovi strani kurci ce se zgroziti i podrzati ih.
ti si majstor promašaja
jesi se ikad iszvinio zbog svojih crnjacenja kad ne bude tako kako napises?
Sta sam promasio ? Napisao sam da Dodiku i Covicu godinama prolazi sve sto rade bez posljedica i jos budu nagrađeni od strane stranaca i evo nas pokazuje se da je tako igra se 90 minuta, crtaju se nove karte drzave a vise se osuđuju bosnjaci sto se bune nego da se osude oni koji to rade.

U julu najkasnije pocetkom augusta ce Šmit nametnuti izborni djelimicno kako zeli Covic zar neko sumnja ta tako nece biti ? Nece biti skenera, tehnike na izborima, mozda hoce samo u Sarajevu da testiraju, nece sigurno u Mostaru - Hercegovini i po RS-u.

P.S. Citiraj me u augustu.
doktor78

#59148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

duh_sa_sjekirom wrote: 28/04/2026 10:45 Kako su karte ovih dana opet aktuelene, ima li igdje ikakva koja pokazuje SAO Krajinu, Istru i ostatak 'rvacke, da malo i mi poguramo tu priču
:D
Dogodine u Kninu :D
DaysleepeR

#59149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Prpa.ba wrote: 28/04/2026 10:08
palermo wrote: 27/04/2026 23:43 Recimo kazes mu " kardinale postujemo vase pravo na misljenje, ali bi bilo dobro da znate da za ostvarenje tog plana

Sad bi te Konakovic i ovi forumski Musinovici napali da pozivas da tudja djeca ginu ni za sta.

A Kardinala bi pokusali relaksirati. Umjesto novih granica, barem 75% vodecih pozicija pokloniti krscanima.
Ti si se svojevremeno veoma našao povrijeđenim kada sam ti poželio da i ti položiš svoj žvot za domovinu jednog dana.
OK je da tuđa djeca ginu, sve dok nije neko od nas, jel tako?
dr_Evil

#59150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Rekoh ja, ovo ce biti izbori sa teMzijama kakve odavno nismo vidjeli :D
Post Reply