sto vam ovo treba da se brukate...
USK
Moderator: Chloe
- Phantea
#27 Re: USK
Posto svi spavamo, evo malo da probudim temu 
Prva vijest, naravno pozitivna
http://www.cazin.net/cazin/u-toku-velik ... ru-cazina/
Druga vijest, na zalost bas i nije pozitivna, ali ako nista vezana je za ovu prvu.
http://www.cazin.net/cazin/foto-uklanja ... oo-ujutro/
Ovo je istovremeno i smijesno i tuzno. Bice dobro da se ljudi ne krenu nozevima bosti zbog petokrake.
Prva vijest, naravno pozitivna
http://www.cazin.net/cazin/u-toku-velik ... ru-cazina/
Druga vijest, na zalost bas i nije pozitivna, ali ako nista vezana je za ovu prvu.
http://www.cazin.net/cazin/foto-uklanja ... oo-ujutro/
Ovo je istovremeno i smijesno i tuzno. Bice dobro da se ljudi ne krenu nozevima bosti zbog petokrake.
- StLouis
#28 Re: USK
Osvrnut cu se na zadnju vijest. Ne vidim razloga rusenja spomenika, stovise, trebalo ga je restaurirati i ostaviti kao uspomenu na neka vremena. Oni sto ruse sve sto pripada proslosti, veoma brzo ce u proslost…
- Phantea
#29 Re: USK
Nisu ga srusili, samo izmjestili koliko skontah.
- Chloe
- Photo mod
#30 Re: USK

Bihaćki profesor saksofona i klarineta Adnan Busuladžić napisao je kompoziciju "Sjećanja" odajući time počast ubijenim drugaricama, koje su 1992. godine poginule od granate u Bihaću.
Na ovaj način, kazao je, odao je počast svoj djeci svijeta koja su živote izgubila u ratovima.
"Ovog 19. juna je puna 31 godina od kako su ubijene moje komšinice i drugarice. Ja sam u tom momentu slučajno bio u kući", kazao je Busuladžić dodajući da im na ovaj način podiže trajni spomenik.
U kompoziciji sa svojim stihovima gostuje umjetnik Enes Kišević.
"Djevojčice je u igri prekinuo 'bezimeni vojnik pun topovske moći' baš kako u kompoziciji govori pjesnik Kišević", naveo je Busuladžić.
Azra Kurjaković (1980), Mirela Zjakić (1980), Sabina Zjakić (1980) i Maida Hošić (1975) iz Bihaća poginule su istog dana, 19. juna 1992. godine od razorne grante koja je pogodila naselje Prekounje, takozvanu Midžić mahalu.
U znak sjećanja prije 19 godina podignut im je spomenik.
/kliX/
- Chloe
- Photo mod
#31 Re: USK
Sjajna vijest za građane: Izdvajaju se milioni, bolnica u Bihaću dobija savremeni centar
Kao dio kontinuirane podrške zdravstvenom sektoru, Vlada Unsko-sanskog kantona izdvojila je ukupno 6,2 miliona KM za Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. Od ukupnog iznosa, 3,2 miliona KM namijenjena su finansijskoj konsolidaciji i restrukturiranju bolnice, a milion KM za specijalizacije i subspecijalizacije medicinskog osoblja.
Napredna dijagnostika
Direktor Kantonalne bolnice dr. Hajrudin Havić kazao je da je drugi dio sredstava namijenjen za izradu dokumentacije potrebne za uspostavu terapijsko-dijagnostičkog centra, koji je prezentiran u Skupštini USK-a, na tematskoj sjednici o zdravstvu.
Uprava Kantonalne bolnice pozvala je Gradsko vijeće i gradonačelnika Bihaća da aktivno podrže ovaj projekt od značaja za pacijente iz USK-a
– Radi se o privatno-javnom partnerstvu i uslugama koje Kantonalna bolnica nije nikada radila, gdje će partner osigurati opremu i kadar. Nama je bitno da se ispune uvjeti iz javnog poziva, da se po izgradnji i opremanju centra pruža kvalitetna usluga uz korištenje nove opreme, koja će se redovno zanavljati, kazao je direktor Havić.
Kantonalna bolnica neće imati finansijskih ulaganja, izuzev prostora za izgradnju objekta unutar kruga bolnice.
https://krajina.ba/sjajna-vijest-za-gra ... ni-centar/
Kao dio kontinuirane podrške zdravstvenom sektoru, Vlada Unsko-sanskog kantona izdvojila je ukupno 6,2 miliona KM za Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. Od ukupnog iznosa, 3,2 miliona KM namijenjena su finansijskoj konsolidaciji i restrukturiranju bolnice, a milion KM za specijalizacije i subspecijalizacije medicinskog osoblja.
Napredna dijagnostika
Direktor Kantonalne bolnice dr. Hajrudin Havić kazao je da je drugi dio sredstava namijenjen za izradu dokumentacije potrebne za uspostavu terapijsko-dijagnostičkog centra, koji je prezentiran u Skupštini USK-a, na tematskoj sjednici o zdravstvu.
Uprava Kantonalne bolnice pozvala je Gradsko vijeće i gradonačelnika Bihaća da aktivno podrže ovaj projekt od značaja za pacijente iz USK-a
– Radi se o privatno-javnom partnerstvu i uslugama koje Kantonalna bolnica nije nikada radila, gdje će partner osigurati opremu i kadar. Nama je bitno da se ispune uvjeti iz javnog poziva, da se po izgradnji i opremanju centra pruža kvalitetna usluga uz korištenje nove opreme, koja će se redovno zanavljati, kazao je direktor Havić.
Kantonalna bolnica neće imati finansijskih ulaganja, izuzev prostora za izgradnju objekta unutar kruga bolnice.
https://krajina.ba/sjajna-vijest-za-gra ... ni-centar/
- Chloe
- Photo mod
- Chloe
- Photo mod
#33 Re: USK
Gradonačelnik Bihaća - Elvedin Sedić

- Chloe
- Photo mod
#35 Re: USK
Potom je došla na red tačka koja se tiče zaduženja za rekonstrukciju i opremanje dvije psihijatrijske bolnice u Federaciji BiH u Sarajevu i Mostaru.
- Kantonalna bolnica dr. Irfan Ljubijankić ima psihijatrijski odjel sa kojeg su nestala tri pacijenta. Jedan je pronađen mrtav, a za dva se još traga. Ne osporavam nikome da se bori za svoje, ali ja neću više nikada prihvatiti zaduženja za domove zdravlja i bolnice ako nisu obuhvaćeni svi. Kod nas se na psihijatrijski odjel ulazi i izlazi kako ko hoće, nemamo uvjete da se ljudi liječe. Kada se zadužuje za klinike, zadužujemo se svi, ne samo oni kantoni gdje se nalaze te bolnice. Svi vraćamo kredit - kazao je delegat Emir Dautović.
Izglasano je zaduženje za rekonstrukciju i opremanje dvije psihijatrijske bolnice u Sarajevu i Mostaru.
- Chloe
- Photo mod
- Quaresma
- Chloe
- Photo mod
#38 Re: USK
Quaresma wrote: ↑15/03/2026 23:01 @Chloe
Ja od tebe potajno vazda ocekujem fotografiju iz ovog pravca, al nikako da se desi![]()
Ja eto iz nekog razloga kad god prolazim ovda u predvecerje, nikad ne ponesem kameru i tripod sa sobom, a inace mi je to stalno u autu.
Kod mene telefon dosta umrtvi boje cim bude manje svjetla.
Međutim, u zadnje vrijeme je do onog, sad znam više, mogu bolje,
pa čekanje prilike, sve to stoji, a druge stvari insana gone i uglavnom očarana prizorima proletim ...
- Quaresma
- Danguba
#40 Re: USK
Daj Boze.
Sto ga ne produzise makar do M.Broda.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam