Dok se blokira novi popis, dok mrtvi izlaze na glasanje...nema zime za HDZ.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Danguba
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#59102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hajde popravio si se. Krug 99 su redikuli osmisljeni da klepaju lovu i da im kane koja sinekura. Milozvucno bubnu koju ublehasku koju narod voli cuti i to je to.JohnnyS wrote: ↑27/04/2026 20:42Ok, usporedba s Kovačevićem je pogrešna. Koja je razlika između kardinala Puljića i kruga 99 i pojedinih zastupnika npr DFa koji organiziraju okrugle stolove i diskusije na temu države bez kantona?
Je li Puljić pozivao na otvaranje koncentracijskih logora ili nešto slično? Ne, palamudio je kao što palamudi Krug 99. Treba li istjerati ove sa sesije kruga 99 ili pripadnike antidejtonskog pokreta jer poput Puljića narušavaju dejtonsku Bosnu i Hercegovinu?
Ono sto u trenutnoj situaciji jeste razlicito je to sto Republika Hrvatska ima sredstva, motiv a bogami i volju da radi na onoj karti. Mnoge stvari koje se desavaju su na tom tragu i njih nece promijeniti da sutra u ustavu pise da clan predsjednitva mora biti iz hdza.
To znamo i ti i ja.
Mnogo je podlosti u posljednje vrijeme izaslo u aranzmanu hdza, izvornog i sestrinskog olicenih u likovima poput maxa primorca. Jako ruznih i u cilju raspaljivanja najnizih strasti i koristenja mainstream islamofobije koja je i devedesetih bila pokretacka snaga propagande. Dakle govorimo o sistemu, o drzavi koja salje te toksicne strelice. Clanici EU i NATOa. Prvom komsiji.
Krug 99 ne shvataju ozbiljno ni sami sebe poslije skupa.
- SaraFina
- SaraFina
#59104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja ti odgovorno tvrdim da imamo vecinu živorođenih u Mostaru. SB je tapija. Ako je Mostar “pao” gdje je HDZ podigao zadnji bedem oBrane kršćanstva o čemu dalje pričamo?
E Dragane, Mostar nikad stolni neće biti,
al’ u srcu Hercegovine neće ljubav presušiti.
Bošnjaci stoje, kroz oluje i kroz san,
čuvaju svoj Mostar, svoj ponos i svoj dan.
- ovo_malo_duse
#59105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve se to zna: Stolac, Kiseljak, Jajce, Mostar, G. Vakuf.Zato zapisavaju sam tako. Dzidzaju krstove i Sahare na svaki brezuljk, sve krizni putevi, al samo je pitanje vremena. Mozda ce izvuc jos Ove iz bore da proguraju izborni, to im je cilj jer su izlapili i sav ova poostrenja ulaska i ostanka u EU su im samo pogoesala situaciju jer oni mogu sa putovnicom i odose, kako rece onaj iz Livna prije je ostajalo pola familije pa se vracalo, sad odose svi, i niko se ne vraca. Samo da se uvedu ovi skeneri. Treba pritisnut svabu da to naredi ali mislim da se to nece desiti je znaju da ce bit potop a onda nista og IZ. A ako ne dobiju IZ za jos 2 ciklusa bit ce na nivou ostalih. Da se razumijemo nije to posljedica Bosnjacke politike nego apartheid koji provodi HDZ. To je koruptivna hobotnica gora od SDA.
-
Sociolog
#59106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ocekujem velike politicke probleme u 2032.u kantonu Srednja Bosna..
Taj kanton i Hercegovacki kanton, ima "specijalni status", po nekim Barrijevim ili Berrijevim amandmanima..s kraja 90tih to je nametnuta odluka, da bilo koji narod, ako nema preko 70% glasovala u Kantona ne moze samostalno formirati vlast..
Mislim da ce Bosnjaci, 2032. imati glasova i moc da formiraju vecinu Skupstini kantona Srednja Bosna, i tako ukinu Šume Herceg Bosne, Hrvatske pošte, Elektroprivreda Herceg Bosne, pa čak i 2 škole pod jedinom krovom..
Što se tiće Neretvanskog kantona, mislim da Hrvatske stranke neće imati nikad 70%, da formiraju samostalno vlast, bez probosanskih stranki..
Elem, mislim da neće biti popis stanovništva ni 2031.ili 2033. jer će se ustanoviti da je hrvatskog stanovništa oko 8% maksimum..i da će Bišnjaci narasti na 56/7%.
Taj kanton i Hercegovacki kanton, ima "specijalni status", po nekim Barrijevim ili Berrijevim amandmanima..s kraja 90tih to je nametnuta odluka, da bilo koji narod, ako nema preko 70% glasovala u Kantona ne moze samostalno formirati vlast..
Mislim da ce Bosnjaci, 2032. imati glasova i moc da formiraju vecinu Skupstini kantona Srednja Bosna, i tako ukinu Šume Herceg Bosne, Hrvatske pošte, Elektroprivreda Herceg Bosne, pa čak i 2 škole pod jedinom krovom..
Što se tiće Neretvanskog kantona, mislim da Hrvatske stranke neće imati nikad 70%, da formiraju samostalno vlast, bez probosanskih stranki..
Elem, mislim da neće biti popis stanovništva ni 2031.ili 2033. jer će se ustanoviti da je hrvatskog stanovništa oko 8% maksimum..i da će Bišnjaci narasti na 56/7%.
- SaraFina
#59107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Drug, mogu dzidzati šta hoce. I crtati. Upisivati mrtve da glasaju. Stanje na terenu je porazno i trajno nepromjenjivo. Ljudi nema. Stozerniku se ugrozba i majorizacija obile o glavu.ovo_malo_duse wrote: ↑27/04/2026 21:38Sve se to zna: Stolac, Kiseljak, Jajce, Mostar, G. Vakuf.Zato zapisavaju sam tako. Dzidzaju krstove i Sahare na svaki brezuljk, sve krizni putevi, al samo je pitanje vremena. Mozda ce izvuc jos Ove iz bore da proguraju izborni, to im je cilj jer su izlapili i sav ova poostrenja ulaska i ostanka u EU su im samo pogoesala situaciju jer oni mogu sa putovnicom i odose, kako rece onaj iz livna prije je Ista aka familije pa se vracalo, sad odose svi, niko se ne vraca. Samo da se uvedu ovi skeneri. Treba pritisnut svabu da to naredi ali mislim da se to nece desiti je znaju da ce bit potop a onda nista og IZ. A ako ne dobiju IZ za jos 2 ciklusa bit ce na nivou ostalih. Da se razumijemo nije to posljedica Bosnjacke politike nego apartheid koji provodi HDZ. To je koruptivna hobotnica gora od SDA.
Ne mislim da ce dobiti bilo sta. Vec im je Švabo pogodovao sa nametanjem IZ. Nametnuti izbor ČP bilo bi kontraproduktivno. Jer sa ovim stannjem na terenu koje je, HDZ-u bi nametanje intervencije VP trebale svake nedelje.
Last edited by SaraFina on 27/04/2026 22:13, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#59108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ok, ali i ovaj sastanak u Zagrebu je bio rang sesije kruga 99. Nije Republika Hrvatska organizirala konferenciju nego neko kvazi sveučilište obrane dr. Franjo Tuđman. Dakle, nešto kao neki travnički fakultet. Ne ulazim sad u politiku Republike Hrvatske za koju ne sporim da nije iskrena prema BiH nego o konkretnom događaju gdje se zbog sudjelovanja na hrvatskoj inačici sesije kruga 99 diglo pola foruma i pola Twittera da Puljića uhapse u Gradišci kad pređe granicuChmoljo wrote: ↑27/04/2026 21:19Hajde popravio si se. Krug 99 su redikuli osmisljeni da klepaju lovu i da im kane koja sinekura. Milozvucno bubnu koju ublehasku koju narod voli cuti i to je to.JohnnyS wrote: ↑27/04/2026 20:42Ok, usporedba s Kovačevićem je pogrešna. Koja je razlika između kardinala Puljića i kruga 99 i pojedinih zastupnika npr DFa koji organiziraju okrugle stolove i diskusije na temu države bez kantona?
Je li Puljić pozivao na otvaranje koncentracijskih logora ili nešto slično? Ne, palamudio je kao što palamudi Krug 99. Treba li istjerati ove sa sesije kruga 99 ili pripadnike antidejtonskog pokreta jer poput Puljića narušavaju dejtonsku Bosnu i Hercegovinu?
Ono sto u trenutnoj situaciji jeste razlicito je to sto Republika Hrvatska ima sredstva, motiv a bogami i volju da radi na onoj karti. Mnoge stvari koje se desavaju su na tom tragu i njih nece promijeniti da sutra u ustavu pise da clan predsjednitva mora biti iz hdza.
To znamo i ti i ja.
Mnogo je podlosti u posljednje vrijeme izaslo u aranzmanu hdza, izvornog i sestrinskog olicenih u likovima poput maxa primorca. Jako ruznih i u cilju raspaljivanja najnizih strasti i koristenja mainstream islamofobije koja je i devedesetih bila pokretacka snaga propagande. Dakle govorimo o sistemu, o drzavi koja salje te toksicne strelice. Clanici EU i NATOa. Prvom komsiji.
Krug 99 ne shvataju ozbiljno ni sami sebe poslije skupa.
- Haris.ba
#59109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije slucajno bas uvezano sa tim sveucilistem odrzana konferencija.
Samo, i Bosnjo ima gugl.
Dzaba ti spinovati.
Vlasnik i osnivač Sveučilišta obrane i sigurnosti "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu je Republika Hrvatska. Ustanova je osnovana 2022. godine kao visokoobrazovna institucija za potrebe sustava domovinske sigurnosti i obrane, a djeluje u sklopu sustava visokog obrazovanja RH
Last edited by Haris.ba on 27/04/2026 22:18, edited 2 times in total.
- Chmoljo
#59110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja sam zaboravio samo staviti poveznicu - na ovaj skup sa Puljicem se vise gleda sa podozrenjem zbog te neiskrene politike hrvatske drzave prema BiH. Pa kao produzetak iste ideje.JohnnyS wrote: ↑27/04/2026 22:09
Ok, ali i ovaj sastanak u Zagrebu je bio rang sesije kruga 99. Nije Republika Hrvatska organizirala konferenciju nego neko kvazi sveučilište obrane dr. Franjo Tuđman. Dakle, nešto kao neki travnički fakultet. Ne ulazim sad u politiku Republike Hrvatske za koju ne sporim da nije iskrena prema BiH nego o konkretnom događaju gdje se zbog sudjelovanja na hrvatskoj inačici sesije kruga 99 diglo pora foruma i pola Twittera da Puljića uhapse u Gradišci kad pređe granicu
Slazem se da je ovaj skup sam od sebe taj rang, vjerovatno i redikulozniji, jer i ti u krugu 99 znali su nekad nesto i pametno reci. I tu i ostati, na rijecima. Ali samo ako se gleda sam od sebe. Taj krug 99 velim, nece ni u kuci njihovoj niko poslusati. Veci domet ima bilo koja mjesna zajednica.
Glede Puljica ima tu i moment razocaranosti. Dijelio je sa nama okrutnost opsade sarajeva. I onda ode. u penziju i ovako. Znao je on i prije zakajlat, nije da nije, al eto.
- SaraFina
#59111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma kakve probleme. Šta će biti? Organizovace HDZ da se okupe i trube ih auta na Rondou?Sociolog wrote: ↑27/04/2026 21:49 Ocekujem velike politicke probleme u 2032.u kantonu Srednja Bosna..
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#59112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je glavna vojna akademija u Hrvatskoj sada
Čuj u rangu travničkog fakulteta lmao
Čuj u rangu travničkog fakulteta lmao
- JohnnyS
#59113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pojma nisam imao majke mi.Haris.ba wrote: ↑27/04/2026 22:14Nije slucajno bas uvezano sa tim sveucilistem odrzana konferencija.
Samo, i Bosnjo ima gugl.![]()
Dzaba ti spinovati.
Vlasnik i osnivač Sveučilišta obrane i sigurnosti "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu je Republika Hrvatska. Ustanova je osnovana 2022. godine kao visokoobrazovna institucija za potrebe sustava domovinske sigurnosti i obrane, a djeluje u sklopu sustava visokog obrazovanja RH
Nisam nikad čuo za to
- Haris.ba
- Better Man
#59115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovaj skup u Zagrebu je klasični skup fašista, ustaša najgore vrste. A tu imamo i tešku radikalnu sljedbenicu ratnih zločinaca, fašista i ustaša i koja iste slavi, a to je Željana Zovko. Žena svojim.istupima.jasno stavlja do znanja da ne slavi samo ratne zločince s Hrvatske strane, već i one sa Srpske strane i otvoreno podržava rušilačke.metode Dragana Čovića i Milorada Dodika.
- JohnnyS
#59116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A sad sam malo i proguglao dalje:
U subotu ujutro u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik održao se drugi dan dvodnevne konferencije TradFest, u organizaciji ultrakonzervativne zaklade Vigilare i Ordo Iuris Hrvatske, uz podršku američkog think tanka Heritage Foundation, bliskog Donaldu Trumpu.
To kvazisveučilište nije ipak organizator, nego je onaj nakav njihov docent crtao mape. To se slažem da nije na ponos službenoj politici republike Hrvatske da to radi, ako se predstavlja za nekog prijatelja.
- Haris.ba
#59117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Volio bih ja da je to neko kvazifakultet. To je hrvatski Vest Point.
I zamisli npr.da profesor sa Vest Pointa ucestvuje na skupu koji crta mape i dijeli npr.Kanadu.
Ja koliko znam krug 99 (iako ne vidim sto se on uvlaci u pricu) nije crtao mape i predlagao da Hrvatska uspostavi 2026.neoRSK. To je pravo poredjenje.
Last edited by Haris.ba on 27/04/2026 22:32, edited 2 times in total.
- Chmoljo
#59118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
opet taj max primorac... vidiš da nije bezazleno. taj je jedan od glavnih razjebavača USAIDa.JohnnyS wrote: ↑27/04/2026 22:25A sad sam malo i proguglao dalje:
U subotu ujutro u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik održao se drugi dan dvodnevne konferencije TradFest, u organizaciji ultrakonzervativne zaklade Vigilare i Ordo Iuris Hrvatske, uz podršku američkog think tanka Heritage Foundation, bliskog Donaldu Trumpu.
To kvazisveučilište nije ipak organizator, nego je onaj nakav njihov docent crtao mape. To se slažem da nije na ponos službenoj politici republike Hrvatske da to radi, ako se predstavlja za nekog prijatelja.
- mayab
#59119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad je neko odvratna osoba , to je zaista grozno , a još kad je uz to i žena , pa odvratna , e to je tek horor...pored željane , ima još gomila tih odvratnih fašistkinja na našoj sceni.... pendeš , cvija , sebija , tako ih barem ja doživljavam ( i ne govorim prevashodno o fizičkoj odvratnosti, mada ....)Better Man wrote: ↑27/04/2026 22:24 Ovaj skup u Zagrebu je klasični skup fašista, ustaša najgore vrste. A tu imamo i tešku radikalnu sljedbenicu ratnih zločinaca, fašista i ustaša i koja iste slavi, a to je Željana Zovko. Žena svojim.istupima.jasno stavlja do znanja da ne slavi samo ratne zločince s Hrvatske strane, već i one sa Srpske strane i otvoreno podržava rušilačke.metode Dragana Čovića i Milorada Dodika.
- JohnnyS
#59120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Chmoljo wrote: ↑27/04/2026 22:15Ja sam zaboravio samo staviti poveznicu - na ovaj skup sa Puljicem se vise gleda sa podozrenjem zbog te neiskrene politike hrvatske drzave prema BiH. Pa kao produzetak iste ideje.JohnnyS wrote: ↑27/04/2026 22:09
Ok, ali i ovaj sastanak u Zagrebu je bio rang sesije kruga 99. Nije Republika Hrvatska organizirala konferenciju nego neko kvazi sveučilište obrane dr. Franjo Tuđman. Dakle, nešto kao neki travnički fakultet. Ne ulazim sad u politiku Republike Hrvatske za koju ne sporim da nije iskrena prema BiH nego o konkretnom događaju gdje se zbog sudjelovanja na hrvatskoj inačici sesije kruga 99 diglo pora foruma i pola Twittera da Puljića uhapse u Gradišci kad pređe granicu
Slazem se da je ovaj skup sam od sebe taj rang, vjerovatno i redikulozniji, jer i ti u krugu 99 znali su nekad nesto i pametno reci. I tu i ostati, na rijecima. Ali samo ako se gleda sam od sebe. Taj krug 99 velim, nece ni u kuci njihovoj niko poslusati. Veci domet ima bilo koja mjesna zajednica.
Glede Puljica ima tu i moment razocaranosti. Dijelio je sa nama okrutnost opsade sarajeva. I onda ode. u penziju i ovako. Znao je on i prije zakajlat, nije da nije, al eto.
Ne znam, meni bi to što je tu rat proveo i dijelio okrutnosti opsade, a onda okrenuo priču dalo malo za razmišljanje, a ne da prijetim hapšenjem. A nije da nismo imali i primjere npr Ive Komšića koji je isto preko noći postao uzpovac u očima i perima pravovjernih. I na forumu isto imamo tako primjere forumaša koji su dijelili opsadu Sarajeva pa ako su u zadnjih par godina se drznuli malo promijeniti priču raznorazni prpe im brzo i nepogrešivo odrede genom i proglase ih antidržavnim elementom
- Chmoljo
#59121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
johhny, ti pravovjerni nisu već dva mandata "glavni" u tom istom gradu gdje je bio puljić. tim pravovjernim se uzimaju zvanja, a neke otprema i na robiju.JohnnyS wrote: ↑27/04/2026 22:40 Ne znam, meni bi to što je tu rat proveo i dijelio okrutnosti opsade, a onda okrenuo priču dalo malo za razmišljanje, a ne da prijetim hapšenjem. A nije da nismo imali i primjere npr Ive Komšića koji je isto preko noći postao uzpovac u očima i perima pravovjernih. I na forumu isto imamo tako primjere forumaša koji su dijelili opsadu Sarajeva pa ako su u zadnjih par godina se drznuli malo promijeniti priču raznorazni prpe im brzo i nepogrešivo odrede genom i proglase ih antidržavnim elementom
ne kažem da su ovdje cvjećke, ali majku mu, bio bi red i da se na jugu pokaže malo dobre volje. a ne da se gazi bez izuzetka. dojadi ljudima stalno pozivati pod isti krov, jebiga.
postaneš budala sam sebi...
- Danguba
#59122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zamisli u B.Luci(tesko u Sarajevu) da se organizuje bilo sta gdje ce se raspravljati o povratku RSK i ucestvuje bilo koji sluzbenik IZ, sta bi rekli.JohnnyS wrote: ↑27/04/2026 22:40
Ne znam, meni bi to što je tu rat proveo i dijelio okrutnosti opsade, a onda okrenuo priču dalo malo za razmišljanje, a ne da prijetim hapšenjem. A nije da nismo imali i primjere npr Ive Komšića koji je isto preko noći postao uzpovac u očima i perima pravovjernih. I na forumu isto imamo tako primjere forumaša koji su dijelili opsadu Sarajeva pa ako su u zadnjih par godina se drznuli malo promijeniti priču raznorazni prpe im brzo i nepogrešivo odrede genom i proglase ih antidržavnim elementom
Prvi bi Bosnjaci rekli ''sta trazis tu i medju njima'' a ne da se trazi opravdanje za njegovo ucesce.
Puljicu nije na cast sto je tamo prisustvovao.
Mogao je reci ''ne hvala i bez mene...bla bla''.
Postao bi papa u nasim ocima a ovako...
- no_sekirli
#59123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
HDZ dok je na vlasti bilo u HR bilo u BiH ce ostati na postulatima generala Franceka, a to je kradja dijela BiH. I to se nije mijenjalo od 1990.do danas, pitanje je hoce li bilo kada prestati ti pokusaji.
U ovom svjetskom kaosu koji je uveo narancasti pedofil, otvoreno se moze pricati, prikazivati karte i lobirati za treci, odnosno cijepanje drzave. Nekad je to bilo drugacije. I ne samo kod nas.
Paradoks je da kad se spomene gradjanska drzava, to je veliki grijeh u MZ, kod VPa, a kad se spomene unistavanje drzave, to je OK.
U ovom svjetskom kaosu koji je uveo narancasti pedofil, otvoreno se moze pricati, prikazivati karte i lobirati za treci, odnosno cijepanje drzave. Nekad je to bilo drugacije. I ne samo kod nas.
Paradoks je da kad se spomene gradjanska drzava, to je veliki grijeh u MZ, kod VPa, a kad se spomene unistavanje drzave, to je OK.
-
palermo
#59124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I bezveze se.ovdje Puljic.napada, covjek jednostavno rekao ono sto.misli. Valjda bi jednom mogli shvatiti da.ljudi jednostavno tako.misle. Bilo bi nam lakse I bolje. I produktivnije.
- no_sekirli
#59125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne znam zbog cega se ne smije verbalno napadati Puljica. Kao on smije reci sta zeli, ali drugi ne smiju komentirati njegove rijeci.
Pa i ti drugi jednostavno govore sta imaju za reci.
Ako cemo banalizirati na taj nacin...
Pa i ti drugi jednostavno govore sta imaju za reci.
Ako cemo banalizirati na taj nacin...