Tacno tako.
Prosle godine sam se okrenuo u Tarcinu i na Kupres.
Nikad vise osim za nuzdu.
Tacno tako.
Na dobru zaebanciju direktora ti si odgovorio sa notornom gluposcu moram ti reci. Nema drzave bez industrije.Javier Pena wrote: ↑26/04/2026 17:01Kakve fabrike u centru glavnog grada države? Fabrike su ionako postale prevazidjene u evropi u eri digitalne ekonomije i "fabrika zemalja" poput kine, vijetnama, indije, pakistana, bangladeša. Ako se ikad i počnu praviti fabrike u bosni, biće kad ovaj prostor nasele azijati koji će raditi za siću kod domaćih industrijalaca.izvrsni direktor wrote: ↑26/04/2026 13:14 Svi predlazete parkinge i zgrade, a niko fabrike. Napravite prvo fabrike pa onda pricajte o zgradama:
![]()
ja za prvi maj putujem za uskrsni ponedjeljak_BataZiv_0809 wrote: ↑27/04/2026 09:45Tacno tako.
Ja sam prije koristio sve moguce prelaze, sad samo Doljane, samo sto idem na fazon da krenem u 11:30-12:30 od kuce, dok sam ja na Doljanima svi Bosanci odavnos u prosli, nakon 1-1:30h voznje stavim peskir u hladovinu i jedem hladne smokve, polahko otvaram frizider vadim salatu od kavada, i tako nastavim sve do 18:00 ili dok ne ispraznim frizider - sta dodje ranijeTruba wrote: ↑27/04/2026 11:55ja za prvi maj putujem za uskrsni ponedjeljak_BataZiv_0809 wrote: ↑27/04/2026 09:45Tacno tako.
nigdje nikog na doljanima 2 kola
a prvog maja ne idem vise nigdje nikad
ono je opasno po zivot
za nas doljanase koji ne znamo ( ne zanima nas) drugi put
Interesantno, ali stadion Milana je na još nezgodnijem mjestu, bar sa strane sa koje smo mu prišli 2018. Jedva autobus došao do njega, prilaz kao obična cesta sa po jednom trakom za svaki smjer, ništa posebno.Ateista wrote: ↑26/04/2026 10:23Moze stati, ali kako ce auta doci do njega, kojim ulicama?sime_cipol wrote: ↑25/04/2026 23:44AI kaze, da se na mjestu Skenderije moze napraviti stadion od 15 000, dvorana od 8000.last mohicans wrote: ↑25/04/2026 23:28
Samo auta pod zemlju, jos sadrzaja gore i hortikulture. Onako kad onaj beton ucvari ljeti, gori sve.
Dakle, Koševo dati privatniku, neka radi gore sta zeli, a neka napravi ovo na mjestu Skenderije. Stadion dati Sarajevu na koristenje, a dvoranu Bosni.
![]()
Stadioni i dvorane se ne prave na ovakvim lokacijama, vec blizu autoputa, gdje ima prostora za dobru infrastrukturu i povezanost.
Zamisli da je utakmica koji bi bio saobracajni kolaps kod skenderije.
Napisao sam u nekom drugom postu - postoje legendarni stadioni koji su nekad ranije napravljeni u gradskoj jezgri, kao takvi se renoviraju pa cak i prave potpuno novi na istom mjestu, zbog tradicije, navike i slicno. To je jedna stvar, a potpuno druga je kad se pravi potpuno novi stadion na nekom mjestu, niko sigurno nece izabrati takvu lokaciiju za potpuno novi stadion koji ne predstavlja nasljednika nekog od ranije, nego ce gledati da ga napravi negdje gdje ima vise prostora i gdje imaju sire ceste, bolja povezanost, po mogucnosti blizu autoput i slicno.Laplace wrote: ↑27/04/2026 13:49Interesantno, ali stadion Milana je na još nezgodnijem mjestu, bar sa strane sa koje smo mu prišli 2018. Jedva autobus došao do njega, prilaz kao obična cesta sa po jednom trakom za svaki smjer, ništa posebno.Ateista wrote: ↑26/04/2026 10:23Moze stati, ali kako ce auta doci do njega, kojim ulicama?sime_cipol wrote: ↑25/04/2026 23:44
AI kaze, da se na mjestu Skenderije moze napraviti stadion od 15 000, dvorana od 8000.
Dakle, Koševo dati privatniku, neka radi gore sta zeli, a neka napravi ovo na mjestu Skenderije. Stadion dati Sarajevu na koristenje, a dvoranu Bosni.
![]()
Stadioni i dvorane se ne prave na ovakvim lokacijama, vec blizu autoputa, gdje ima prostora za dobru infrastrukturu i povezanost.
Zamisli da je utakmica koji bi bio saobracajni kolaps kod skenderije.
Lokacija je idealna. Samo kada utegnu pravila oko parkiranja i nece biti problema.Ateista wrote: ↑27/04/2026 14:02 Zbog toga je ocekivano da ce zeljin stadion recimo uvijek biti gdje jeste, ako se i napravi novi ostace tu gdje jeste koliko god da lokacija nije idealna, ali bi bilo nelogicno da se na mjestu skenderije pravi potpuno novi stadion, za tako nesto se bira sira lokacija, malo van grada.
To se slažem, svakako bi najbolje bilo stadion praviti na izlazu sa autoputa. Meni je ono u Milanu bilo prilično glupo i razočaravajuće, ali što kažeš tradicija.Ateista wrote: ↑27/04/2026 14:02Napisao sam u nekom drugom postu - postoje legendarni stadioni koji su nekad ranije napravljeni u gradskoj jezgri, kao takvi se renoviraju pa cak i prave potpuno novi na istom mjestu, zbog tradicije, navike i slicno. To je jedna stvar, a potpuno druga je kad se pravi potpuno novi stadion na nekom mjestu, niko sigurno nece izabrati takvu lokaciiju za potpuno novi stadion koji ne predstavlja nasljednika nekog od ranije, nego ce gledati da ga napravi negdje gdje ima vise prostora i gdje imaju sire ceste, bolja povezanost, po mogucnosti blizu autoput i slicno.
Zbog toga je ocekivano da ce zeljin stadion recimo uvijek biti gdje jeste, ako se i napravi novi ostace tu gdje jeste koliko god da lokacija nije idealna, ali bi bilo nelogicno da se na mjestu skenderije pravi potpuno novi stadion, za tako nesto se bira sira lokacija, malo van grada.
Kad se sjetim nije to bas tako davno bilo, miline pjehe ic' na kosevo na utakmicu, bruka raje, znanih i neznanih, raznoraznih prica, zajebancija... isto tako na povratku, ali tad drugacija prica, ovisno jesu li "nasi" pobijedili ili izgubili.
Gdje je kod nas paradajz, ili paprike sada za berbu? GDJE?mali_balon wrote: ↑27/04/2026 16:51 Eeee drug moj 1kg paradajza 8 marki....za papriku I ne pitaj.....ili kad dodje buranija....
jadne moraju da zarade
Ima Jevrejska poslovica - "bolje jedan prst u trgovini, nego pune ruke posla"
Ti ko nikad nisi cuo za plastenike....peca777 wrote: ↑27/04/2026 17:15Gdje je kod nas paradajz, ili paprike sada za berbu? GDJE?mali_balon wrote: ↑27/04/2026 16:51 Eeee drug moj 1kg paradajza 8 marki....za papriku I ne pitaj.....ili kad dodje buranija....
Svake godine uvijek ista pria, skupe paprike, skup paradajz...iz argentine. Pa nego sta da ce biti skup, nit je sezona, niti ima podrske domacoj prozivodnji.
jaruga vidi sad ovo.....sime_cipol wrote: ↑27/04/2026 18:02Ima Jevrejska poslovica - "bolje jedan prst u trgovini, nego pune ruke posla"
mali_balon wrote: ↑27/04/2026 18:40jaruga vidi sad ovo.....sime_cipol wrote: ↑27/04/2026 18:02Ima Jevrejska poslovica - "bolje jedan prst u trgovini, nego pune ruke posla"
apliciras za komad zemlje.....onda aliciras kod raznih nevladinih organizacija za plastenik rasad dzubrivo i masine.....godinu se s tim zajebajes ko fol nesta sve pobilo biljke i sve raspordas......