Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

axe22

#59001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by axe22 »

muha_sa wrote: 26/04/2026 14:29
axe22 wrote: 26/04/2026 13:50
muha_sa wrote: 26/04/2026 13:44
Samo da ne pocne LOBIRAT, onda smo jexxxx.
I ja kažem--ako krene pokvarit ce sve ono što je Bisera izlobirala.
Jos uvijek u modu OPOZICIJA a ne vlast.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#59002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: 26/04/2026 15:28 Kakva epska ofiraza Baketa sa Ozrenom Kebom
Sta bi? Moze li link?
Peacean

#59003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

DaysleepeR

#59004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

_BataZiv_0809 wrote: 26/04/2026 16:03
Sta bi? Moze li link?
Frajer svaki put autogol zabije

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#59005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: 26/04/2026 17:26
Sta bi? Moze li link?

Oj led te yebo kakav mentol :lol: :lol:
Peacean

#59006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

:lol:
Danguba

#59008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

SaraFina wrote: 26/04/2026 14:49
Danguba wrote: 26/04/2026 14:19
SaraFina wrote: 26/04/2026 00:41 Te karte crta onaj kretencina iz Zegeja. Nick mu je Ceha na forumu HR. Uglavnom lik je opsjednut sa BiH. Zna napamet svaki zaseok po SB. On to radi od 2009. Toliko o tome koliko su njegove umobolne škrabotine relevantne. Lik ofarba pola TK u plavo kad dobije “inspiraciju”. Normalna raja iz HR traži da ga se odstrani iz virtualnih bespuča. Zbog mitomanije. Ali ništa.

Sve ijedna luda karta je njegovih ruku djelo. Mitoman.
Sada znamo sta radi kreten a sta radi V. Puljic sa takvima?
Htjela sam reci da te karte hrvatskog mitomana iz Zegeja nemaju nikakvu uporiste u realnosti. A samim time ni značaj. Bez jasno navedenog izvora i načina obrade podataka, ove karte su više ilustracije (mokri snovi) a nikako ne mogu biti dokaz. Niti početna neka tacka za argumentaciju. Da ne govorim o tome da bi se nekad ove škrabotine mogle koristiti kao dio političkih procesa, pregovora ili nekog preustroja.
Saro, sta radi ''uvazeni'' medju ovim hostaplerima?, moje pitanje.
Ne ocekujem od tebe odgovor ali izrazavam cudjenje da tako cijenjen i ozbiljan covjek moze u tome ucestvovati i jos davati izjave povodom toga.
Jesmo li mi gdje pogrijesili?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#59009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 26/04/2026 17:38

Sta bi? Moze li link?

Oj led te yebo kakav mentol :lol: :lol:
Doalovno je rekao da Trojka nije jos uvijek korumpirana ko SDA

:lol: :lol: :lol:

Brat. Ja ne bih kacio slogane na predizborne, samo baketove umotvorine.
tokio25

#59010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

sad vise nije nismo krali nego jesmo krali al malo

sto je jos gore tako se ide a on je rekao skroz suprotno
talijan97

#59011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Sta bi? Moze li link?

Mi smo stvarno osuđeni na propast.

Šibicar i minderlija.
BAK-eV

#59012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

talijan97 wrote: 26/04/2026 20:58

Sta bi? Moze li link?

Mi smo stvarno osuđeni na propast.

Šibicar i minderlija.
Pa jesmo jer ljudi i sami podrzavaju korupciju.

Svako ima neki rod, koji je zaposlen preko veze i glasa za odredjenu stranku u skladu s tim.
DonieBrasco

#59013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Realno nema razlike sto se tice korupcije za 30 godina SDA i kasnije Sdfa sa satelitima, i sada Trojke sa satelitima koliko godina, nema kriminal je kriminal, korupcija - korupcija. Realno ali najrealnije Trojka je za ovo vrijeme vlasti nastavila gdje je stala Sdfa, tenderi, fotelje, pare i samo pare za sebe, svoje, familiju, rodbinu, posluslnike, prehljebe. Nemojte ni pokusati opravadati da nije tako, kolju se u Trojci radi fotelja ko ce da vodi koji resor, raspodjele buđeta, pare i samo pare, to je vise suludo postalo.

Nema tu razlike ma koliko neko bio na strani jednih ili drugih, i jos sto je najtuznije jedni hoce da opravadaju kriminal/korupciju jedinih, a osude druge za iste stvari.

Budimo realni i priznajmo da su svi oni Sdfa ili Trojka sami sebi na prvom mjestu, zato se kolju da dođu na vlast samo da se bogate i podilaze Dodiku i Covicu na putu toga.
Danguba

#59014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

DonieBrasco wrote: 26/04/2026 21:48 Realno nema razlike sto se tice korupcije za 30 godina SDA i kasnije Sdfa sa satelitima, i sada Trojke sa satelitima koliko godina, nema kriminal je kriminal, korupcija - korupcija. Realno ali najrealnije Trojka je za ovo vrijeme vlasti nastavila gdje je stala Sdfa, tenderi, fotelje, pare i samo pare za sebe, svoje, familiju, rodbinu, posluslnike, prehljebe. Nemojte ni pokusati opravadati da nije tako, kolju se u Trojci radi fotelja ko ce da vodi koji resor, raspodjele buđeta, pare i samo pare, to je vise suludo postalo.

Nema tu razlike ma koliko neko bio na strani jednih ili drugih, i jos sto je najtuznije jedni hoce da opravadaju kriminal/korupciju jedinih, a osude druge za iste stvari.

Budimo realni i priznajmo da su svi oni Sdfa ili Trojka sami sebi na prvom mjestu, zato se kolju da dođu na vlast samo da se bogate i podilaze Dodiku i Covicu na putu toga.
:thumbup:

Sta ti bi? :D
SaraFina

#59015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Danguba wrote: 26/04/2026 20:41
Danguba wrote: 26/04/2026 14:19

Sada znamo sta radi kreten a sta radi V. Puljic sa takvima?
Htjela sam reci da te karte hrvatskog mitomana iz Zegeja nemaju nikakvu uporiste u realnosti. A samim time ni značaj. Bez jasno navedenog izvora i načina obrade podataka, ove karte su više ilustracije (mokri snovi) a nikako ne mogu biti dokaz. Niti početna neka tacka za argumentaciju. Da ne govorim o tome da bi se nekad ove škrabotine mogle koristiti kao dio političkih procesa, pregovora ili nekog preustroja.
Ne ocekujem od tebe odgovor ali izrazavam cudjenje da tako cijenjen i ozbiljan covjek moze u tome ucestvovati i jos davati izjave povodom toga.
Iskreno nemam pojma. A nije ni toliko vazno. Ono sto je bitno a jeste …da treći entitet danas je obični politički slogan pokušaj da se ta ideja odavno mrtva pretvori u pregovarački alat.
Ta mrtva ideja, odavno nije nikakav konkretan plan koji ima šansu da se provede. Stozernik i HDZ bacaju te tlapnje u predizborne svrhe. To je jasno svima.
Zato se bave skupovima i kartama a ne stvarnim koracima koji bi vodili realizaciji. Svako sa IQ-om vecim od sobne temperature to zna.
BAK-eV

#59016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

SaraFina wrote: 26/04/2026 22:14

Iskreno nemam pojma. A nije ni toliko vazno. Ono sto je bitno a jeste …da treći entitet danas je obični politički slogan pokušaj da se ta ideja odavno mrtva pretvori u pregovarački alat.
Ta mrtva ideja, odavno nije nikakav konkretan plan koji ima šansu da se provede. Stozernik i HDZ bacaju te tlapnje u predizborne svrhe. To je jasno svima.
Zato se bave skupovima i kartama a ne stvarnim koracima koji bi vodili realizaciji. Svako sa IQ-om vecim od sobne temperature to zna.
Jeste za tebe ali za Vijece kongresa (a ja imena) bosnjackih intelkTukaca je to tako opasno sto HNS radi, lobira i sto hrvatski zvanicnici pricaju po Zapadu da smo mi, pazi sad, muslimani u srcu Evrope.
Potencijalna opasnost. :run:

U svom tom svom strahu su Trnka and co. spremni dati reformu Izbornog zakona i neka druga pravna preuredjenja u Federaciji, samo da im Hrvati OBECAJU, da to vise nece raditi! Obecanje ludom radovanje. :lol:

Na istom fonu lezi i SDA u nadi za mandat od cetri godine vlasti a Trojka je vec kupljena. :skoljka:
SaraFina

#59017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

BAK-eV wrote: 26/04/2026 22:54
SaraFina wrote: 26/04/2026 22:14

Jeste za tebe ali za Vijece kongresa (a ja imena) bosnjackih intelkTukaca je to tako opasno sto HNS radi, lobira i sto hrvatski zvanicnici pricaju po Zapadu da smo mi, pazi sad, muslimani u srcu Evrope.

U svom tom svom strahu su Trnka and co. spremni dati reformu Izbornog zakona i neka druga pravna preuredjenja u Federaciji, samo da im Hrvati OBECAJU, da to vise nece raditi! Obecanje ludom radovanje. :lol:

Na istom fonu lezi i SDA u nadi za mandat od cetri godine vlasti a Trojka je vec kupljena. :skoljka:
Ma karte su čista šizofrenija. Cehe i ostalih mitomana. 2\3 SB u tom nekom imaginarnom trećem entitetu, ne mogu ni ratom zauzeti. Toliko je cijela priča nerealno šizofrena, da ne može poslužiti ni u svrhu nekog političkog pritiska. A dotična gospođa koju si prozvao neka izvoli rastaljivati miraz koji su im gospodje donijele.
kiligonzales

#59018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kiligonzales »

Karte i lobiranja koji crtaju srpski i hrvatski nacionalisti nisu nista drugo nego predizborna kampanja na kojoj treba graditi buduci izborni rezultat.

Posto je u BIH odavno ustaljena praksa varanja glasaca obecanjima i ovo spada u domen obecanja trlja baba dlan da joj prodje dan.

Dobra strana je sto je mundijal prije izbora, mozda nas isti postedi malo ovih sovinistickih ideja, te bude kohezionim faktorom da napokon se desi i neka veca promjena na politickoj sceni u BIH.

Iako SNSD I HDZ rado prizeljkuju SDA kako bi opet nacionalisticki tronozac parcao vlast u BIH i vracao je u rikverc, bojim se da bi Trojka opet mogla biti pobjednikom izbora medju Bosnjacima, ne zbog nekog dobroga rada vec zbog toga sto bi se ponoviti ista prica je SDA nije kadra koalirati s bilo kim drugim osim DF. Posto bi DF mogao da cucne na izborima, nada im pociva na rezultatu SBIH I SBB. Ipak je to malo nemoguce.

Da vidimo samo dali ce narod ista moci SNSD I HDZu ili Srbi i Hrvati su zadovoljni aktuelnom vlascu medjusobom...
kiligonzales

#59019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kiligonzales »

BAK-eV wrote: 26/04/2026 22:54

Trojki se adresira sve jer su vlast. Cim SNSD I HDZ prizeljkuju SDA metlu, jasno je da Trojka nece dati amin na treci entitet.

Cak sta vise SDA je sa svojim DF i Komsicem izazvala reakciju Hrvata i homogenizirala ih , zbog istoga je nastao HNS.

Trojka je pritisla Dodaru, ali ipak nazalost drugi akteri probosanske ili bosnjacke politike u tome su trazili sansu da sebe ponude Dodiku kako bi sutra uz saglasnost SNSD I HDZ mozda postali novom vlascu.
drug_profi

#59020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Mogao bih i ja nacrtat koju kartu sa mojim omiljenim jadranskim destinacijama.
I šta je to, kurčevapjesma....
Point.

#59021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Pa nije baš isto.
muha_sa

#59022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Image
dr_Evil

#59023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Chloe wrote: 24/04/2026 15:08 Trošiš se kolega @dr_Evil, oni ne mogu shvatiti da se zbog "viših" državnih interesa redovno žrtvuju određene sredine. Koja god stranka da je na vlasti, ona preko vaših/naših leđa poravnava račune. Banalan primjer je USK – NES-u se moralo udovoljiti zbog "ruku" i ustupaka na višim nivoima, bez obzira što su i sami predstavnici tih stranaka na kantonu bili protiv toga ( opirali se, opirali, ali popustili zbog drugih stvari koje su došle u pitanje). Još je na USK-u većinsko bošnjačko stanovništvo, nema nacionalnih previranja kao u Mostaru, pa nema ni štete kakva biva tamo kod vas.

Politika nam je ista od rata na ovamo, ma ko bio na vlasti. Prave se ustupci drugima da bi se "gradila država", usvojio budžet ili zakoni. Kad dođe mak na konac, centrala iz Sarajeva kaže: "Ne možemo dobiti ovo na državnom nivou ako im ne udovoljimo tamo kod vas na kantontonalnom/lokalnom (na našu/vašu štetu)". I onda ide ono: država je bitnija, idemo nju učvrstiti... I danas je tako, kao kompromis Trojke (Evropski put) ili ranije nadmudrivanje SDA ( državni ineteresi). Isto... samo drugo pakovanje.

To je konstanta bošnjačke politike. Mi želimo da BiH funkcioniše, dok druga dva naroda zaboli uvce za to. Svjesni su te naše slabosti i traže ustupke. HDZ zanima Mostar (Hercegovina), SNSD - novac, a Sarajevo je Dejtonom zaštićeno od problema koje ima Mostar, ili Bošnjaci u Mostaru i Banjoj Luci.

Ponekad, usljed tih nerazumijevanja, požalim što Alija rah. uze Ilidžu, Hadžiće i ostali teritorij koji je bio okupiran pod Federaciju da zaštiti Sarajevo, jer tamo danas žive ljudi koji kao da su na drugoj planeti. Da im RS stoji tik iznad glave, a ne da samo "puše'" kao sad iz Istočnog Sarajeva, možda bi razumjeli određene dijelove države i da ti ljudi i dan-danas "plaćaju ceh'"za državu, ma u tom scenariju i bi oni osjetili taj "ceh".

Možda ni ja puno ne bih razumjela da u Kladuši nije bila situacija kakva jeste ( kantonalna politika se često gradila na štetu Kladušana koji su bili protiv Fikreta ), s tim što naglašavam - mi smo opet jedan narod, a u Mostaru je to nešto sasvim drugo.

BiH se nikad neće riješiti etnija i podjela – i to ne zbog Bošnjaka koji se bezveze krve međusobno, nego zbog druga dva naroda koja ne mrdaju s nule. A mi se možemo nastaviti glođati, i međusobno optuživati, kad posnestane argumenata malo i ismijavati, ne možemo mi bez "humora". :D
Odavno ne procitah bolji post, fala drugarice :D
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#59024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Pitar sa Kariba »

kiligonzales wrote: 27/04/2026 00:37 ...Dobra strana je sto je mundijal prije izbora, mozda nas isti postedi malo ovih sovinistickih ideja, te bude kohezionim faktorom da napokon se desi i neka veca promjena na politickoj sceni u BIH.
:oops:

https://www.oslobodjenje.ba/sport/fudba ... ima-na-sp/
mishic

#59025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

"KARAMATIĆ UZBURKAO JAVNOST: HSS od FIFA-e traži zabranu zastave sa ljiljanima na stadionima..."

Šta kažu i lažu Karamatić i njegovi istomišljenici?!!

Prvo, zastava sa ljiljanima je zvanična i priznata zastava pod kojom je BiH priznata u UN i nije nikakva zastava ni jedne Armije ni oružane sile nego je zastava države RBiH.

Drugo, Armija Republike Bosne i Hercegovine je jedina legalna i legitimna oružana formacija koja je branila Republiku BiH od agresorskih, UZP-ovskih i genocodnih oružanih formacija sačinjenih od lokalnih paravojnih formacija pomognutih, organiziranih i opremljenih od strane susjednih država Srbije i Hrvatske čije vojne formacije su direktno učestvovale u agresiji na RBiH i koje su odgovorne za veliku večinu ratnih zločina na prostoru BiH zbog kojih su i zvanično presuđene na međunarodnim pravosudnim institucijama za razliku od Armije RBiH čija odgovornost za počinjenje zločina je svedena na nekoliko izoliranih incidenata. Zbog toga poređenje Armije RBiH sa agresorskim i paravojnim oružanim formacijama i njeno izjednačavanje u počinjenim zločinima sa njima je - čista laž-.

Treće, miješanje politike u sport je bolesno, kontraproduktivno, veoma štetno i predstavlja nastavak borbe za ciljeve i planove koji su bili napravljeni s ciljem realizacije velikodržavnih projekata koji su kao takvi propali i osuđeni ali se njihovi protagonisti još uvijek trude da sudske kvalifikacije tih projekata pripišu i podijele sa Armijom Republike Bosne i Hercegovine.

Karamatić i njegovi istmišljenici bi osobine oružanih formacija koje su činile zločine pod ratnim znamenjima agresorskih, separatističkih, zločinačkih i paravojnih formacija da pripiše i ARBiH i da zločine podijeli na "tri zaraćene strane" pri tome i zvaničnu legitimnu zastavu države Republike Bosne i Hercegovine preimenuje i proglasi "zastavom pod kojom je Armija RBiH činila zločine.

Karamatiću, demantuju vas brojne presude čitavog niza državnih i međunarodnih sudova te broj zločina i zločinaca koji su za njih osuđeni kao i broj godina robije koje su oni za to dobili. A nastavak borbe za ciljeve i planove koji su pokušali podijeliti i ukinuti BiH svrstava vas među one koji istrajavaju na zločinačkim projektima uprkos svim presudama i osudama koje postoje.
Post Reply