Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ShnjaZZZ
#75551 Re: Zeničani
Ja sam vam rekao, proizvodnja će se nastavit za nekoliko sedmica. Za to vrijeme svi će pomalo lovit u mutnom i pokušat da izvuku maksimum.
- -Chesterfield-
- zubi
- ShnjaZZZ
#75554 Re: Zeničani
Nije kasno ali košta.
2018 nije radila 3-4 mjeseca.
- ShnjaZZZ
#75555 Re: Zeničani
Kako je lijepo vidjet da je stara čaršija malo živnula i da je puna ljudi. Jest da će opet pretvoriti se u pustinju kad se Trg uradi ali ok.
-
Ci-Nick
#75556 Re: Zeničani
- ShnjaZZZ
#75557 Re: Zeničani
Na taj period sam i zaboravio.
Ne znam za koje sirovine misliš ali rude u Ljubiji još ima, krečnjaka ima, a ima i koksa u Pločama. Inače nevjerovatno mi je šta je ova varalica Hamzić uradio. Naručio brod koksa iz Indonezije, platio određeni dio dogovorenog iznosa i kad su ljudi tražili da se plati ostatak on se povukao, a u međuvremenu iz Ploča dovezao 5-6 hiljada tona. Bila naručena još 2 broda ali otkazali mu ljudi narudžbu.
Kakva seoska varalica majku jebo, za njega su Indijci pojam gospodštine.
-
Ci-Nick
#75558 Re: Zeničani
Pa mislio sam na koks, rudu i krečnjak je lakše dopremiti, domaći proizvod.ShnjaZZZ wrote: ↑24/04/2026 13:46Na taj period sam i zaboravio.
Ne znam za koje sirovine misliš ali rude u Ljubiji još ima, krečnjaka ima, a ima i koksa u Pločama. Inače nevjerovatno mi je šta je ova varalica Hamzić uradio. Naručio brod koksa iz Indonezije, platio određeni dio dogovorenog iznosa i kad su ljudi tražili da se plati ostatak on se povukao, a u međuvremenu iz Ploča dovezao 5-6 hiljada tona. Bila naručena još 2 broda ali otkazali mu ljudi narudžbu.
Kakva seoska varalica majku jebo, za njega su Indijci pojam gospodštine.
- ShnjaZZZ
#75559 Re: Zeničani
Pa eto, u Pločama praktički čitav brod. I kad je ovo sve stalo meni je toliko bilo čudno dok nisam doznao pozadinu priče.
-
skoronikako
#75560 Re: Zeničani
Citajuci ove clanke o reakciji na gasenje zeljezare dodjemo do zakljucka da to i nije tako bezveze kao sto su nas uvjeravali FK i ovi neki forumasi.
Opet cu ponoviti. Moze biti kasno za Visoku pec, ne mora biti kasno za proizvodnju celika u Zenici. Samo otjerati ove sto zele da se brzo obogate.
Opet cu ponoviti. Moze biti kasno za Visoku pec, ne mora biti kasno za proizvodnju celika u Zenici. Samo otjerati ove sto zele da se brzo obogate.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#75561 Re: Zeničani
Istaknuto je da većinski vlasnik, kroz društvo H&P d.o.o. Zvornik koje posjeduje 92 posto udjela u Novoj Željezari Zenica, do sada nije razmatrao niti planirao potpunu prodaju vlasničkog udjela, te da prijedlog o preuzimanju 100 posto vlasništva predstavlja novo pitanje koje zahtijeva dodatnu analizu i pažljivo razmatranje.
– U ovom trenutku nismo u mogućnosti dostaviti konkretan prijedlog ili ponudu u vezi sa ustupanjem kompletnog vlasničkog udjela, prije nego što se provede nezavisna procjena i vještačenje imovine društva – navodi se u dopisu.
https://www.zenicablog.com/video-hamzic ... zeljezare/
Jaoooo koje sjecikese i konjokradice
– U ovom trenutku nismo u mogućnosti dostaviti konkretan prijedlog ili ponudu u vezi sa ustupanjem kompletnog vlasničkog udjela, prije nego što se provede nezavisna procjena i vještačenje imovine društva – navodi se u dopisu.
Jaoooo koje sjecikese i konjokradice
-
stangla_angla
#75562 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote: ↑24/04/2026 17:11 Istaknuto je da većinski vlasnik, kroz društvo H&P d.o.o. Zvornik koje posjeduje 92 posto udjela u Novoj Željezari Zenica, do sada nije razmatrao niti planirao potpunu prodaju vlasničkog udjela, te da prijedlog o preuzimanju 100 posto vlasništva predstavlja novo pitanje koje zahtijeva dodatnu analizu i pažljivo razmatranje.
Jaoooo koje sjecikese i konjokradice![]()
U dobroj su poziciji. Većina duga Željezare je prema njima. Ako Vlada kupi naplatit će 100+ plus miliona duga, još uz to mogu reci prodajemo svoja 92% cijena 50 miliona. Kad Vlada kupi ako ne Plate dug, tuže, blokiraju račun. Ja nešto kontam da je najizglednije gašenje visoke peci i nešto da nastave raditi ali ne znam šta, a da se ostatak željezare pretvara u novu radnu zonu (kargo centar i ostalo šta su skontali). Ovaj momenat da država preuzme mislim da je samo odlaganje stečaja, jer država nije sposobna upravljati (Krivaja, Rudnici, sve ostale firme manje vise su propale i ne mogu parirati privatnom sektoru). Vjerojatan scenario upumpavanje para da preživi do nakon izbora i to je to. Ja bih volio da tamo radi 20 hiljada ljudi, da prave dijelove za auto, avio, vojnu industriju, da Elon Musk otvori pogon za svoje rakete i da iz dimnjaka izlazi kamilica. Ali jbg ne može. Koliko vidim ljudi koji nisu vezani za Željezaru se ne bune, jednostavno im draže zdravlje od 1800 radnih mjesta.
-
Ci-Nick
#75563 Re: Zeničani
Čovjek zajebant.
Ako ti je stalo do spasa onda prodaš za marku i rjesiš se belaja.
Sad bi nekakvu procjenu vrijednosti i priče da je potrebno 130 miliona za pokretanje proizvodnje..kao da su oni unijeli ili imali 130 miliona.
Cilj je logistički centar i to je to.
Ako ti je stalo do spasa onda prodaš za marku i rjesiš se belaja.
Sad bi nekakvu procjenu vrijednosti i priče da je potrebno 130 miliona za pokretanje proizvodnje..kao da su oni unijeli ili imali 130 miliona.
Cilj je logistički centar i to je to.
Last edited by Ci-Nick on 24/04/2026 17:41, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#75564 Re: Zeničani
Teska lopovija.
Jucer krokodilske suze mole za spas.
Danas hoce vjestacenje
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
-
stangla_angla
#75566 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote: ↑24/04/2026 17:39Teska lopovija.
Jucer krokodilske suze mole za spas.
Danas hoce vjestacenje![]()
Lave ne znam koliko su uložili, ali ako neko misli da će oni to pokloniti nekom grdno se vara. Vrlo jednostavno će reci eto vam Vlada pa neka vam ona poklanja i neka se bori za dobrobit radnika.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#75567 Re: Zeničani
Dobro ba, daj da nastavimo o parkinzima..
Borba protiv papaka:

Direktore, znamo da citas ovo.. hocemo ove stubice po cijelom gradu
Borba protiv papaka:

Direktore, znamo da citas ovo.. hocemo ove stubice po cijelom gradu
- ZoomZoomKiwi
-
jasmind
#75569 Re: Zeničani
Nazalost ovo ce porazbijat zacas. U sarajevu su bili na dosta mjesta i vremenom nestaju i papci se vracaju. Oni veliki ivicnjaci su se pokazali kao najtrajniji iako sam vidjao da i njih macolom odvale da mogu parkirat, obicno vlasnici raznoraznih pekara i slicnih objekata da im musterije imaju gdje stat "na minutu". Nema lijeka za Bosanskog papka, isti se cak i na zapadu isto ponasaju cim ufrstulje kako sistem funkcionise pa znaju gdje se moze krivina fatat.
-
Ci-Nick
#75570 Re: Zeničani
Jučer sam popizdio. Ne možeš se više kao pješak kretati gradom. Zbog svih tih skuterista i biciklista na pješačkim stazama ja se više ne osjećam sigurno. Trebaš imati retrovizore da pohvataš sve koju dolaze sprijeda i otraga.
Zamal me ne spuca biciklista, i to vozi punom brzinom. Hoću preći pješački, pogledah lijevo krenuo da zakoračim, dere se hop, hop i punom brzinom s desne strane, prolijeće između mene i pješačkog prelaza, trtoarom naravno. Došlo mi da isprintam i polijepim po gradu :
17. Promet bicikala, mopeda, lakih motocikala i motocikala
Članak 99.
(1) Biciklom na javnoj cesti smije upravljati osoba koja je navršila 12 godina, a mopedom na
javnoj cestsi smije upravljati osoba koja je navršilo 14 godina i posjeduje odgovarajući dokument
o poznavanju propisa o sigurnosti prometa.
(2) Vozač bicikla i vozač mopeda ukoliko je pokretan snagom vozača dužni su se kretati što bliže
desnom rubu kolnika, a ako postoji biciklistička staza, po biciklističkoj stazi, odnosno traci.
(3) Ako se dva ili više vozača bicikala ili mopeda kreću u skupini, dužni su se kretati jedan za
drugim.
(4) Ako na cesti postoji posebno uređena biciklistička staza, vozač mopeda ukoliko je pokretan
snagom vozača i vozač bicikla moraju se kretati desnom biciklističkom stazom u odnosu na smjer
kretanja prometa.
(5) Na biciklističkim stazama uređenim i obilježenim za promet bicikla i mopeda u oba smjera,
vozila se moraju kretati desnom stranom u smjeru kretanja vozila.
(6) Vozač bicikla i vozač mopeda smiju se kretati samo po onim prometnim površinama po
kojima je kretanje takvim vozilima dozvoljeno.
Morat ću do policije da ih pitam kad planiraju početi sa primjenom zakona.
Zamal me ne spuca biciklista, i to vozi punom brzinom. Hoću preći pješački, pogledah lijevo krenuo da zakoračim, dere se hop, hop i punom brzinom s desne strane, prolijeće između mene i pješačkog prelaza, trtoarom naravno. Došlo mi da isprintam i polijepim po gradu :
17. Promet bicikala, mopeda, lakih motocikala i motocikala
Članak 99.
(1) Biciklom na javnoj cesti smije upravljati osoba koja je navršila 12 godina, a mopedom na
javnoj cestsi smije upravljati osoba koja je navršilo 14 godina i posjeduje odgovarajući dokument
o poznavanju propisa o sigurnosti prometa.
(2) Vozač bicikla i vozač mopeda ukoliko je pokretan snagom vozača dužni su se kretati što bliže
desnom rubu kolnika, a ako postoji biciklistička staza, po biciklističkoj stazi, odnosno traci.
(3) Ako se dva ili više vozača bicikala ili mopeda kreću u skupini, dužni su se kretati jedan za
drugim.
(4) Ako na cesti postoji posebno uređena biciklistička staza, vozač mopeda ukoliko je pokretan
snagom vozača i vozač bicikla moraju se kretati desnom biciklističkom stazom u odnosu na smjer
kretanja prometa.
(5) Na biciklističkim stazama uređenim i obilježenim za promet bicikla i mopeda u oba smjera,
vozila se moraju kretati desnom stranom u smjeru kretanja vozila.
(6) Vozač bicikla i vozač mopeda smiju se kretati samo po onim prometnim površinama po
kojima je kretanje takvim vozilima dozvoljeno.
Morat ću do policije da ih pitam kad planiraju početi sa primjenom zakona.
-
kakavdanakneiskustvu
-
stangla_angla
#75572 Re: Zeničani
Za pametne, racionalne ljude koji žele sagledati argumente.
https://n1info.ba/vijesti/iz-sindikata- ... ru-zenica/
To je taj komunistički, otimački mentalitet. Da mi je vidjeti patriotizam ovog predsjednika sindikata koji je vjerujem bogatiji od 99 % radnika u metarskom sektoru, koliko je svoje imovine prodao da pomogne radnicima u metarskom sektoru. Ja da sam na mjestu Hamzica rekao bih zbog ovih izjava, sad vam ide stečaj. Koja je ovo drskost tražiti od čovjeka da napusti nešto sto je njegovo i da oni provode svoje zamisli. Da ima objektivnog novinara trebao ga je pitati napusti ti svoju kuću ili stan ili oboje, pa da mi provodimo socijalnu politiku npr da damo romskoj porodici sa 10 djece da živi. Nisu Amerikanci budale, ako si spomenuo komunizam ne daju ti da udjes u USA. Ja kad bi se borio protiv sindikata svoju imovinu bi minama ogradio da se odabranim od nasilnika i otimača. Da bogda sve propalo kad nam politiku kroje polupismeni sindikalisti.
To je taj komunistički, otimački mentalitet. Da mi je vidjeti patriotizam ovog predsjednika sindikata koji je vjerujem bogatiji od 99 % radnika u metarskom sektoru, koliko je svoje imovine prodao da pomogne radnicima u metarskom sektoru. Ja da sam na mjestu Hamzica rekao bih zbog ovih izjava, sad vam ide stečaj. Koja je ovo drskost tražiti od čovjeka da napusti nešto sto je njegovo i da oni provode svoje zamisli. Da ima objektivnog novinara trebao ga je pitati napusti ti svoju kuću ili stan ili oboje, pa da mi provodimo socijalnu politiku npr da damo romskoj porodici sa 10 djece da živi. Nisu Amerikanci budale, ako si spomenuo komunizam ne daju ti da udjes u USA. Ja kad bi se borio protiv sindikata svoju imovinu bi minama ogradio da se odabranim od nasilnika i otimača. Da bogda sve propalo kad nam politiku kroje polupismeni sindikalisti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#75573 Re: Zeničani
Fakat ovo treba na svakom trotoaru
- kamberovica polje
#75574 Re: Zeničani
Pravda za poštenog tajkuna!stangla_angla wrote: ↑25/04/2026 08:34 Za pametne, racionalne ljude koji žele sagledati argumente.
-
Ci-Nick
#75575 Re: Zeničani
Vidiš kako ne razumiješ biznis i pravo.stangla_angla wrote: ↑25/04/2026 08:34 Za pametne, racionalne ljude koji žele sagledati argumente.
Njegovo nije ništa. Tek kad se namire radnici i povjerioci onda na kraju krajeva možda ostaje nešto i njemu.
BMW je 1994. godine kupio Rovera za 1,5 milijardi funti. Posao nije išao i prodao ga 2000. za 1 funtu.
Zašto za jednu kad je mogao fabriku isjeći i prodati za desetine miliona i onda prodati i zemljište. Zato što postoji odgovornost prema radnicima.
Ima i slučaj Pevec u Hrvatskoj gdje je država oduzela vlasništvo bračnom paru Pevec, gdje su povjerioci i radniici preuzeli trgovački lanac i danas ta firma koja se sad zove Pevex ostvaruje 50 miliona eura dobiti.
https://www.companywall.hr/tvrtka/pevex-dd/MMtdzJD
Šta ima veću težinu, hamzićevih 10 miliona eura ili 50.000 godina rada tih 1800 uposlenih.