Pročitaj opet šta sam napisao.
Znam vrlo dobro gdje je VF bio jer sam bio 1000x u njemu, rekao sam gdje je bio prvi VF, poslije se prebacio.
Pročitaj opet šta sam napisao.
Vidiš ja sam potpuno zaboravio da je prvi VF bio na mjestu Merkatora.Plavo-bijeli wrote: ↑23/04/2026 22:28Pročitaj opet šta sam napisao.
Znam vrlo dobro gdje je VF bio jer sam bio 1000x u njemu, rekao sam gdje je bio prvi VF, poslije se prebacio.
tako je, zidani objekat na 2 sprata ,skladiste(zvalo se do rata kvantaska pijaca),sve unutra bilo na paletama,mrak...smetljiste...
Adra.bitanga_sa_otesa wrote: ↑24/04/2026 01:18tako je, zidani objekat na 2 sprata ,skladiste(zvalo se do rata kvantaska pijaca),sve unutra bilo na paletama,mrak...smetljiste...
od kapije bila kocka i malo uzbrdo .s lijeve strane kapije bila kafancuga zvala se raketa
u ratu tu bila smjestena humanitarna agencija ADRA
Futura je odrzana gdje je sada jysk i tehomagzomri wrote: ↑23/04/2026 22:43 Potvrđujem. Prvi VF je bio na poziciji istočnog krila današnjeg Mercatora, možda od sadašnjeg ulaza do završetka Technoshopa. Totalno neugledan objekat kao neka baraka ili skladište, ulazilo se na veliku fabričku kapiju koliko se sjećam. Da nije tog supermarketa bio bi pravi setting za film sa socrealističkom tematikom.
Poslije otvaranja Mercatora se preselio tamo na lokaciju gdje je sada Jumbo. 2000 tu meni se čini bila održana Futura, ili je u baraci pored.
Ne nego nisi ni znao pa se sada pravis englezBetter Man wrote: ↑23/04/2026 23:15Vidiš ja sam potpuno zaboravio da je prvi VF bio na mjestu Merkatora.Plavo-bijeli wrote: ↑23/04/2026 22:28Pročitaj opet šta sam napisao.
Tu negdje u tim objektima je bio i distributivni centar supermarketa Vindex koliko se ja sjećam. Vindex je tih godina poslije rata imao nekoliko supermarketa po Sarajevu. Ovo je bio vlasnik, Vinko Jakić: https://zurnal.info/clanak/zasto-je-vin ... naka/22389bitanga_sa_otesa wrote: ↑24/04/2026 01:18tako je, zidani objekat na 2 sprata ,skladiste(zvalo se do rata kvantaska pijaca),sve unutra bilo na paletama,mrak...smetljiste...
od kapije bila kocka i malo uzbrdo .s lijeve strane kapije bila kafancuga zvala se raketa
u ratu tu bila smjestena humanitarna agencija ADRA
napadamo ga jer se pravi pametan i gleda s visoka ko da je iz bakingemske palate porijeklom a onda ispliva provincijalizam na povrsinu njegovom greskomdječak sa šibicama wrote: ↑24/04/2026 10:46 Sto napadate covjeka sto se necega ne sjeca ili nije znao![]()
![]()
Koliko ljudi zna da je Cenex organizovao bingo na NTV99 i kad dodjes po nagradu, na platou te cekaju Celo i Malco da ti objasne kako je za zdravlje tvojih koljena bolje da ne podizes nagradu![]()
vindexa se bas ne sjecam ,ali prije rata je to ja mislim bilo upi-jevo vlasnistvo ,jbga davno je to bilo da bi se sjecao do u detalj .znam gdje je bila trafostanica tu sam stalno dolaziobonersa wrote: ↑24/04/2026 09:01
Tu negdje u tim objektima je bio i distributivni centar supermarketa Vindex koliko se ja sjećam. Vindex je tih godina poslije rata imao nekoliko supermarketa po Sarajevu. Ovo je bio vlasnik, Vinko Jakić: https://zurnal.info/clanak/zasto-je-vin ... naka/22389
fransoa la rošDaysleepeR wrote: ↑24/04/2026 08:30 Prvi pravi tržni centri tj. hipermarketi u Sarajevu su bili na Stupu, Sagro tj. Cenex na mjestu sadašnjeg Binga tj. nekadašnjeg Tuša, ponuda bila prava bošnjačka, sve bofl nekakav, Interex, koji je bio ogranak francuskog Intermarche-a jer je sin vlasnika bio oženjen sarajkom i živio ovdje, bilo proizvoda kakvih nigdje više nisam vidio.
Nemoj zezatibumerangss wrote: ↑27/04/2026 00:03 Sjecam se vize i žutih VF cekera i onaj bijeli kombi prevozio kupce od tramvaja sa stupa do vize i nazad
dugo ti je bio u upotrebi kombi koji je vozio do OBI-ja i nazadiClass wrote: ↑27/04/2026 04:16Nemoj zezatibumerangss wrote: ↑27/04/2026 00:03 Sjecam se vize i žutih VF cekera i onaj bijeli kombi prevozio kupce od tramvaja sa stupa do vize i nazad![]()
Znači, kružio je na relaciji tramvajska - Viza?
Prvi put čujem za takvu vrstu usluge
bilo je uvijek zanimljivo gledati rezultate tadasnje, em la roš kod nas, em stalno prvibitanga_sa_otesa wrote: ↑24/04/2026 15:49fransoa la rošDaysleepeR wrote: ↑24/04/2026 08:30 Prvi pravi tržni centri tj. hipermarketi u Sarajevu su bili na Stupu, Sagro tj. Cenex na mjestu sadašnjeg Binga tj. nekadašnjeg Tuša, ponuda bila prava bošnjačka, sve bofl nekakav, Interex, koji je bio ogranak francuskog Intermarche-a jer je sin vlasnika bio oženjen sarajkom i živio ovdje, bilo proizvoda kakvih nigdje više nisam vidio.![]()
vozio je trke i bio uspjesan dosta
a zaboravio si hipermarket na mojmilu ,to je prije rata bila top destinacija![]()
Bio je čak jedno kratko vrijeme i kombi za VF koreja…VladaFBiH wrote: ↑27/04/2026 08:40dugo ti je bio u upotrebi kombi koji je vozio do OBI-ja i nazadiClass wrote: ↑27/04/2026 04:16Nemoj zezatibumerangss wrote: ↑27/04/2026 00:03 Sjecam se vize i žutih VF cekera i onaj bijeli kombi prevozio kupce od tramvaja sa stupa do vize i nazad![]()
koliko znam taj kombi jos radi?VladaFBiH wrote: ↑27/04/2026 08:40dugo ti je bio u upotrebi kombi koji je vozio do OBI-ja i nazadiClass wrote: ↑27/04/2026 04:16Nemoj zezatibumerangss wrote: ↑27/04/2026 00:03 Sjecam se vize i žutih VF cekera i onaj bijeli kombi prevozio kupce od tramvaja sa stupa do vize i nazad![]()
Msm da jesam, možda jedino 2000. godina.