dr_Evil wrote: ↑24/04/2026 11:45ALi onda druze Chmoljo se vratimo opet na autonomiju... kako god mi to upakovali vodi tome. Mozemo mi to nazvati neposluhom prema centralnoj vlasti ili ogranima, moze to biti ko u Banovicima, ili ces se na kraju odvojiti ili ce te centralna vlast pregaziti. Sinhronizacija nije jaca strana, a o snishodljivosti SDA u HNK prema HDZ-u ne treba pricati. Najveca cast u zivotu im je biti pozvan kod HDZovaca na svadbu, a onda se uslikati sa Baketom i Muderisom.
Izbor vlasti u Mostaru je vise puta usao u blokadu uslijed neposluha, ali na kraju je redovno zavrsen intervencijom centrale.
Jednostavno jel 100% BiH ili je fildzan.
Bilo kakva vlast koja nije etnicka ili nacionalisticka u Mostaru ce silom prilika morati doci iz hrvatskog korpusa. Hrvatski korpus u Mostaru ima intelektualni kapacitet za takvo nesto, a s druge strane nije u odbranbenom gardu, i kao takav ce moci obuhvatiti komplet Mostar. Jedini problem je sto kod njih udaraju na prvu za bilo kakvu opoziciju.
otkad je stranačka centrala centralna vlast ili ikakav državni organ?
a drugo, opet, jasno detektuješ probleme, samo nekako nikako da kažeš da te SDAovce biraju ljudi koji žive dole. evo, ne kažem ti ili tvoji, ali to je većnisko mišljenje.
i šta sad, druže, tu da se radi? da mi iz Sarajeva krenemo sa kukama i motikama? bil nas Hurda dočeko već na Ovčarima, a vi izvirivali preko taraba da vidite šta će se desiti?
veli palermo krvarili za glavni grad. jašta je, sigurno su mu pofalići, malta i alipašino bili na pameti dok je trajala tarapana. nema potrebe za patetikom, nego za poštenim odnosom. a pošten je onoliko koliko si pošten prema sebi. ako nisi u stanju da zapneš za sebe, neće ni drugi, makar dijelili ista načela, životne filozofije i imali ista stremljenja.
svakako, ne treba zaboraviti da su ljudi iz drugih mjesta dolazili kad je padao Igman npr. isto tako ne treba zaboraviti da su ljudi iz sarajeva išli u krajinu kada su bile završne operacije. prva komšinica sa kojom smo vrata dijelili je rođena mostarka. ušla kod nas kad je čula da su Stari srušili. plače ona, plačemo mi jebiga. nema sumnje da ima dovoljan broj ljudi zagrijanih za sve ono što je Bosna i Hercegovina.
ali potrebno je teren pripremiti. dok vas vode ljudi koji bi se prvi usporitvili tome... evo ti meni reci kako?
da bi poslao nekome poruku, neko je treba primiti. ko će to biti? ko govori u ime mostaraca? ti i palermo, ili?