melac wrote: ↑22/04/2026 16:56
kvaju wrote: ↑22/04/2026 08:06
Jedva čekam nešto slično, puno ću se lakše odvažiti na kupovinu EV kad znam da bar nešto imam u blizini.
Prvo što su mi govorili prije kad sam tražio auto, gledaj da imaš dobrog majstora za to auto
Na tragu ovoga pitam danas kolegu koji vozi Teslu Y vec 4 godine, kako ide na servis, jer znam da je prvi u Umeå, koji je 250 km udaljen. Kaze jos nijedno nije isao na servis. Iduce godine istice ugovor o leasingu, pa se nada i da nece ici.
Znaci, nema servisa.
Ja sam vozio godinu dana firminu Teslu.
I u nasem carpoolu ima 50 Tesla vozila.
Pricao sam bas prije dvije-tri godine na tu temu sa likom koji nabavlja vozila za nasu firmu i on mi je to tada rekao za servis.
Kaze postoji servis jedino ako nisi sam u stanju da naspes tekucinu za pranje vjetrobranskog stakla, inace ne postoji redovan servis kakvog poznajemo kod SUS auta. Kada odu pakne od kocnica to se mjenja, javi ti auto, ali je isto tako naveo da su mu rekli kada je narucivao auta kod Tesle da 3-4 godine auta najverovatnije nece vidjeti servisa jer se ni pakne ne trose tako brzo kao kod SUS auta posto elektro motor sam koci i najvise snage absorbuje.