BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vjeshalica

#7251 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

To je produkt danasnjih roditelja koji ne dozvoljavaju da se uputi kritika na metode njihovg nevaspitanja djece. Bilo sta da kazes atakujes na dijete,zlocinac si,govno,bezdusni kreten itd itd....dok te jedan dan njegov zlotvor ne zakolje
Danguba

#7252 Re: BiH - Crna hronika

Post by Danguba »

Kako crn dan. :roll: :(
drug_profi

#7253 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

Qler wrote: 22/04/2026 22:25 Ma zlatna djeca, neće moje...

Pu jebem ti državu. Prvo bi spucao kaznu roditeljima ovih debila da zapamte oni dobro, ovim punoljetnim zatvora odmah da se malo ohlade... a drugo, da moje dijete ovo uradi, ne bi mu policija trebala. Rekao sam svojima više puta, ako budete seljačine, kreteni, papci i bezobrazni, niko vam osim mene neće trebati da vas nauči redu. A ako vas moram ja učiti onda nisam dobar posao radio, pa ćemo mijenjati politiku odgoja...
:thumbup:
Moj veliki respekt druže.
sinuhe

#7254 Re: BiH - Crna hronika

Post by sinuhe »

Opet otac ubio dijete. I ovih slučajeva ima zadnjih godina.
Last edited by sinuhe on 23/04/2026 07:00, edited 1 time in total.
banjaluka078

#7255 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

Koliko se potcjenjuje mentalno zdravlje, to je jezivo. I formiranje zdravih jedinki u porodicama, koje ne kažnjvaju bivšu partnerku (ako je to motiv, očigledno je neki loš odnos s njom) tako što će ubiti dijete.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /260422210
vjeshalica

#7256 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

banjaluka078 wrote: 23/04/2026 06:34 Koliko se potcjenjuje mentalno zdravlje, to je jezivo. I formiranje zdravih jedinki u porodicama, koje ne kažnjvaju bivšu partnerku (ako je to motiv, očigledno je neki loš odnos s njom) tako što će ubiti dijete.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /260422210
Jedna samo recenica i detalj je o "tesko je podnosio razdvajanje od supruge" ne ukazuje na ocigledno lose odnose sa njom i kaznjavanje bivse zene. To je tvoj zakljucak. A znamo da takvi zakljucci bez preciznih informacija nisu dobrodosli u analizi slucaja.
banjaluka078

#7257 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

vjeshalica wrote: 23/04/2026 07:50 Jedna samo recenica i detalj je o "tesko je podnosio razdvajanje od supruge" ne ukazuje na ocigledno lose odnose sa njom i kaznjavanje bivse zene. To je tvoj zakljucak. A znamo da takvi zakljucci bez preciznih informacija nisu dobrodosli u analizi slucaja.

Zbog ovog sam pomislila da je loš odnos u pitanju: "zvao je poslije punicu i rekao joj da je ubio kćerku".

Edit:

Vjerovatno sam pogrešno shvatila da se misli da je ubio svoju kćerku.
A opet, zašto punicu? Gdje je majka?

Opet se najviše vraćam na ovaj dio. " U zadnje vrijeme se bio povukao, mi smo pokušavali da ga izvučemo malo, ali ne možete prići nekom više nego što on to dozvoli. "
Koliko ljudi koji prolaze nešto loše znamo i puštamo ih da oni to sami sa sobom skontaju... Imam, nažalost, u neposrednoj blizini osobu koja u zadnja tri mjeseca nije ono što je bila prethodnih 50 godina, nakog velike stresne situacije. I koga god od neposredne porodice te osobe pitam zar ne misle da se trebaju udubiti u to, razgovarati, pomoći, svi su u fazonu "definitivno se čudno ponaša, vidimo to već neko vrijeme, ali nije dijete...". Da je žena u pitanju, vjerovatno bi joj neko dao kakve sedative iz svog šteka, ovako, muško je, neka kulira.
Last edited by banjaluka078 on 23/04/2026 08:05, edited 1 time in total.
muha_sa

#7258 Re: BiH - Crna hronika

Post by muha_sa »

banjaluka078 wrote: 23/04/2026 07:57
vjeshalica wrote: 23/04/2026 07:50 Jedna samo recenica i detalj je o "tesko je podnosio razdvajanje od supruge" ne ukazuje na ocigledno lose odnose sa njom i kaznjavanje bivse zene. To je tvoj zakljucak. A znamo da takvi zakljucci bez preciznih informacija nisu dobrodosli u analizi slucaja.
Zbog ovog sam pomislila da je loš odnos u pitanju: "zvao je poslije punicu i rekao joj da je ubio kćerku".
Monstrum, ludjak, idiot, ološ.................................nastavi niz
banjaluka078

#7259 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

muha_sa wrote: 23/04/2026 07:59
Očigledno neka tragična priča. Ne spore da je bio loš otac, ali možda težak život i dva razvoda iz osobe izvuku neki strašni mrak na površinu.
drug_profi

#7260 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

A možda je i strašan mrak u osobi razlog neuspješnim brakovima.
Previše je zla ovdje ispoljeno devedesetih da ne budemo svjesni šta u ljudima čuči. Još ako si svjedočio nečemu što te proganja...ih.
vjeshalica

#7261 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

banjaluka078 wrote: 23/04/2026 08:07
Očigledno neka tragična priča. Ne spore da je bio loš otac, ali možda težak život i dva razvoda iz osobe izvuku neki strašni mrak na površinu.
Gdje si ti procitala da je bio loš otac?
Procitaj 10x clanak pa ces vidjeti da ljudi govore suprotno.

Vidis kako si sklona davati pogresne sudove, vec 2x
banjaluka078

#7262 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

Sad vidim da sam pogrešno napisala, biće da treba prvo kafa, pa forum.

Da ne editujem, naravno da je iz teksta jasno da kažu da je brinuo o djeci.
vjeshalica

#7263 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

drug_profi wrote: 23/04/2026 08:31 A možda je i strašan mrak u osobi razlog neuspješnim brakovima.
Previše je zla ovdje ispoljeno devedesetih da ne budemo svjesni šta u ljudima čuči. Još ako si svjedočio nečemu što te proganja...ih.
Toliko ima neuspjesnih brakova koji se okoncaju ili ne okoncaju pa se ljudi i djeca ne ubijaju....nametnuti drustveni stereotipi cine svoje...zelim reci da ne moze svako nositi obucu broj 39, a nase drustvo ima takva ocekivanja vec stoljecima.....problem je daleko kompleksniji
banjaluka078

#7264 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

drug_profi wrote: 23/04/2026 08:31 A možda je i strašan mrak u osobi razlog neuspješnim brakovima.
Kod nas je mentalno zdravlje još uvijek tabu, sramota, ljudi nisu osvijestili da je i to zdravstvena pomoć, koja treba kao što treba i u slučaju infekcije.
Nije samo zlo devedesetih, mi ni poslije rata ovdje nismo imali zdravo okruženje, stalno smo u psihozi s medija, iz neimaštine, uslova u kojima se živi.
Okruženje možda i zna prepoznati, ali neće reagovati i intervenisati, jer to zahtijeva neko djelovanje, uvijek je lakše samo nekog tračati uz kafu.
Trappist

#7265 Re: BiH - Crna hronika

Post by Trappist »

banjaluka078 wrote: 23/04/2026 09:02
Kod nas je mentalno zdravlje još uvijek tabu, sramota, ljudi nisu osvijestili da je i to zdravstvena pomoć, koja treba kao što treba i u slučaju infekcije.
Nije samo zlo devedesetih, mi ni poslije rata ovdje nismo imali zdravo okruženje, stalno smo u psihozi s medija, iz neimaštine, uslova u kojima se živi.
Okruženje možda i zna prepoznati, ali neće reagovati i intervenisati, jer to zahtijeva neko djelovanje, uvijek je lakše samo nekog tračati uz kafu.
:thumbup:
U 80% slučajeva kad na poslu kazes da si pod stresom i da psihički pucas, haman pa ti se smiju ljudi. Zenama kazu ma to ti je pms a muškarcima "ne guzis dovoljno". Društvo i dalje zivi u proslom vijeku i dobijemo ovakve posljedice.
Isner

#7266 Re: BiH - Crna hronika

Post by Isner »

Ima jedna upečatljiva scena koju dok sam živ ne mogu zaboraviti, moj šesti razred.. na velikom raspustu svi mi, dječaci, demokratski smo odlučili da iz tamo nekog razloga, našoj nastavnici razbucamo jaknu i šal koje je žena ostavila na stolu i stolici u učionici.

Kad je došla s velikog odmora, prvo nas je sve postrojila i našamarala.. Onda je pozvala naše majke koje su konstatovale da je to šamaranje nedovoljna i blaga kazna.

Poslaše nas kući, grupno, a na povratku kući ide scena, neka vrsta Reservoir Dogs i Balkanskog špijuna (al na poraženi dječiji način) gdje nas desetak ide naprijed u grupi, iza nas idu naše majke, jedno tri koraka udaljenosti i udaraju nas kako koja stigne, kišobranima, šipkama koje su otkinule usput, šamarima, sve naizmjenično, ne birajući samo svoje nego koji od nas pod ruku zapadne... Složno odmore minut - dva dok ispušu pa onda opet nastave... Ubile nas od batina i da stvar bude gora, to je bio javno batinanje do kuće...

Kod kuće je izvršen obračun troškova, gdje smo obavješteni koliko se svi roditelji moraju porefenati da se ženi namiri šteta, te da od džeparca nema ni cvonjka, do daljnjeg, sve se zabranjuje što se moglo zabraniti plus da naredni ljetni raspust imamo radne obaveze dok ne istjeramo šejtane i đavole iz sebe, svako u skladu sa porodičnim vjerskim uvjerenjima...

A vidi ti jada danas....
DaysleepeR

#7267 Re: BiH - Crna hronika

Post by DaysleepeR »

vjeshalica wrote: 23/04/2026 08:43
banjaluka078 wrote: 23/04/2026 08:07
Gdje si ti procitala da je bio loš otac?
Procitaj 10x clanak pa ces vidjeti da ljudi govore suprotno.

Vidis kako si sklona davati pogresne sudove, vec 2x
Nije bio loš otac, to što je ubio svoje dijete, to se omaklo od dobrine.
vjeshalica

#7268 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

I oni sto ne ubiju a odgoje govno, i njima se omaklo od dobrine. Poenta price je u necemu sasvim desetom a ne u cinu ubistva i samoubistva.
azurna_obala

#7269 Re: BiH - Crna hronika

Post by azurna_obala »

Ne postoji nijedno opravdanje niti pokušaj da se razumije zašto je otac objesio svoje dijete od dvije godine!!!

Ni da je bio dobar otac, ni da je imao probleme, ne postoji, meni se povraća otkako sam ovo pročitala.

Ovo je osveta materi, ništa drugo. Manijak malo je reći
nepass1

#7270 Re: BiH - Crna hronika

Post by nepass1 »

Isner wrote: 23/04/2026 09:31 Ima jedna upečatljiva scena koju dok sam živ ne mogu zaboraviti, moj šesti razred.. na velikom raspustu svi mi, dječaci, demokratski smo odlučili da iz tamo nekog razloga, našoj nastavnici razbucamo jaknu i šal koje je žena ostavila na stolu i stolici u učionici.

Kad je došla s velikog odmora, prvo nas je sve postrojila i našamarala.. Onda je pozvala naše majke koje su konstatovale da je to šamaranje nedovoljna i blaga kazna.

Poslaše nas kući, grupno, a na povratku kući ide scena, neka vrsta Reservoir Dogs i Balkanskog špijuna (al na poraženi dječiji način) gdje nas desetak ide naprijed u grupi, iza nas idu naše majke, jedno tri koraka udaljenosti i udaraju nas kako koja stigne, kišobranima, šipkama koje su otkinule usput, šamarima, sve naizmjenično, ne birajući samo svoje nego koji od nas pod ruku zapadne... Složno odmore minut - dva dok ispušu pa onda opet nastave... Ubile nas od batina i da stvar bude gora, to je bio javno batinanje do kuće...

Kod kuće je izvršen obračun troškova, gdje smo obavješteni koliko se svi roditelji moraju porefenati da se ženi namiri šteta, te da od džeparca nema ni cvonjka, do daljnjeg, sve se zabranjuje što se moglo zabraniti plus da naredni ljetni raspust imamo radne obaveze dok ne istjeramo šejtane i đavole iz sebe, svako u skladu sa porodičnim vjerskim uvjerenjima...

A vidi ti jada danas....
A ne znam sta da ti kazem
Ja sam primao batine krvnicke, znaci ne ono po guzici nego prut i kablo od kasetofona. Masnice po meni bile na tjelesnom me ucitelji pitali sta ti je to.
Zena kaze stara je par puta krpom po guzici udarila. Stari nikad.
Evo sad nase dijete, mozda da sam joj par puta uho zavrnuo, nikad udario. dijete strepi od mene, dovoljno da je pogledam i sve staje, ako hoce da sta pita procjenjuje me prvo. Ja moslim da se normalno ponasam tj odgajam. Jesam strog.
Sa zenom cirkuza, govori joj suti, necu, sta ti znas, vjerujem da bi se i pobila sa njom.
E sad sta je ispravno....bolje za dijete...nezz
azurna_obala

#7271 Re: BiH - Crna hronika

Post by azurna_obala »

Isner wrote: 23/04/2026 09:31 Ima jedna upečatljiva scena koju dok sam živ ne mogu zaboraviti, moj šesti razred.. na velikom raspustu svi mi, dječaci, demokratski smo odlučili da iz tamo nekog razloga, našoj nastavnici razbucamo jaknu i šal koje je žena ostavila na stolu i stolici u učionici.

A vidi ti jada danas....
Danas se ovakvima izradi individualni plan podrške i sastančiš svake sedmice i šatro razgovaramo i pratimo napredak :izet:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7272 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

puko frajer ne znam sta nije jasno

kao okidace za trenutni zlocin navodim

nespavanje zbog bebe

i krizu srednjih godina

+

okolnosti iz proslosti

razvodi
i tradicionalno da se muski ne otvaraju niti traze pomoc
NITI BI IM IKO POMOGAO DA SE IKOME JAVE
Haris.ba

#7273 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

azurna_obala wrote: 23/04/2026 09:59 Danas se ovakvima izradi individualni plan podrške i sastančiš svake sedmice i šatro razgovaramo i pratimo napredak
Zakon je dobar. Ali, problem raditi.
Član 84

(Isključenje učenika)

(1) Učenik se isključuje iz srednje škole kada:

a) neopravdano izostane s nastave duže od 30 nastavnih časova,

b) neopravdano izostane 25 nastavnih časova i učini teži disciplinski prekršaj ili

c) učini disciplinski prekršaj za koji je pravilima srednje škole predviđena mjera isključenja.

(2) Učenik koji je isključen iz srednje škole može nastaviti školovanje u drugoj srednjoj školi analognom primjenom rješenja iz čl. 81. i 83. ovog zakona.

(3) Odluku o isključenju učenika iz stava (1) ovog člana donosi nastavničko vijeće.

(4) Na odluku iz stava (3) ovog člana dopuštena je žalba u roku od tri dana od dana dostavljanja odluke. Školski odbor je obavezan donijeti rješenje po žalbi u roku od sedam dana od dana prijema žalbe.
drug_profi

#7274 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

Truba wrote: 23/04/2026 11:55 NITI BI IM IKO POMOGAO DA SE IKOME JAVE
Bogme ja sam jednom u ratu bio u fazi da puknem. I odštao samo u prvi DZ pri povratku s linije.
Tražio psihijatra, jedva me primili i to tek kad sam rekao da ne znam šta će se desiti sa mnom.
I žena me primi. Ja odverglao sat vremena sve što me muči, sve probleme sve sekiracije, ona me saslušala, pokazala empatiju, dala poneki savjet i ponudila pomoć i razumjevanje.

Samo to mi je bilo dovoljno da se osjećam kao da sam pola problema riješio, a da će se sve ostalo samo riješiti.
Nije sramota, to je medicina. Kao što ne možeš sam sebe operisati, ne možeš ni sam sebe izvući iz nekih sranja u glavi.
tokio25

#7275 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

al koliko je takvih
malo
mi na forumu smo kao neki "napredni"
a nekome da kazes idi psihijatru mozda imas problem prvo bi te napao hoces da kazes da sam lud i sl vjerovatno mnogi i fizicki a kamoli da sami odu
Post Reply