Da li je niza, dosta tamna-smeđa, mrsava ?
Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
DonieBrasco
#101 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
-
azdralovic
#102 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
imas stotine firmi koje zarade milionske iznose godisnje za pocetak:
strana 30 pa na dalje
https://fia.ba/Upload/eBook-2024/Preduz ... index.html
a tek onda kriminal, peraci para itd...
strana 30 pa na dalje
https://fia.ba/Upload/eBook-2024/Preduz ... index.html
a tek onda kriminal, peraci para itd...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#103 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
mozda keramicari? bolje zaradjuju od dilera 
- dr_Evil
#104 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
E njima vise ne placam, zadusio sebi sigma profi za rezanje, i udri
- tramvajtrojka
#105 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#106 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
Niza i smedja jeste, mrsava ne bih rekao, prije da je u dobroj formi
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#107 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
Ima ovdje svega. Mindset je čarobna riječ.
Poznanik privatnik, firma export-import svašta. Večinom na račun, a može i iza skladišta za keš.
Radi kao dragstor. Otvori u međuvremenu pekaru i kafić. Čitava porodica od jutra do mraka radi. Znam da radnike plaća dobro i pripazi ih i sa strane.
Prošle godine rekao sinu da jednom radniku da svog pasata karavana (đabe), a sebi da nađe auto do 50.000.
Mali za 10 dana dovukao novog Toyota kedija proece ili tako nešto. Jednostavno na prvom mjestu malom je bio tovarni dio. Pitam ga što uze to?
Kaže novo je novo, Toyota je Toyota. Do sad je s njom prešao preko 25000km. Kaže do sad je pola sebe isplatila.
Komšija mu radi u skupštini, vozi A6. Imao udes, procijenjena šteta 12.000KM. 2 mjeseca krš leži u avliji.
Kod ovog privatnika uspjeh je da okrenu pare i da nisu nikom dužni. Nije im ofirno u skladištu jesti pitu ili ćevape s radnicima. Nije im mrsko ništa raditi. Auto je potreba, "jebaji ga, ja sam njega kupio nije on mene, samo nek služi". Imaju vikendicu južno od Mostara, Ortiješ i dobace ponekad do Turske.
Komšija imao Mercedesa, prodao i kupio A6. Zimi vozi na protekt gumama. Platio auto 80.000 i sad nema 12.000 da ga popravi. Destinacije su Egipat, Tunis, Alžir i malo po Evropi. Naravno fotosesija na FB je obavezna.
Komšija dok se nije skršio upadao je u oči, a realno pežo, dacia i slično su mu mjera, kao i većini nas.
Poznanik privatnik, firma export-import svašta. Večinom na račun, a može i iza skladišta za keš.
Radi kao dragstor. Otvori u međuvremenu pekaru i kafić. Čitava porodica od jutra do mraka radi. Znam da radnike plaća dobro i pripazi ih i sa strane.
Prošle godine rekao sinu da jednom radniku da svog pasata karavana (đabe), a sebi da nađe auto do 50.000.
Mali za 10 dana dovukao novog Toyota kedija proece ili tako nešto. Jednostavno na prvom mjestu malom je bio tovarni dio. Pitam ga što uze to?
Kaže novo je novo, Toyota je Toyota. Do sad je s njom prešao preko 25000km. Kaže do sad je pola sebe isplatila.
Komšija mu radi u skupštini, vozi A6. Imao udes, procijenjena šteta 12.000KM. 2 mjeseca krš leži u avliji.
Kod ovog privatnika uspjeh je da okrenu pare i da nisu nikom dužni. Nije im ofirno u skladištu jesti pitu ili ćevape s radnicima. Nije im mrsko ništa raditi. Auto je potreba, "jebaji ga, ja sam njega kupio nije on mene, samo nek služi". Imaju vikendicu južno od Mostara, Ortiješ i dobace ponekad do Turske.
Komšija imao Mercedesa, prodao i kupio A6. Zimi vozi na protekt gumama. Platio auto 80.000 i sad nema 12.000 da ga popravi. Destinacije su Egipat, Tunis, Alžir i malo po Evropi. Naravno fotosesija na FB je obavezna.
Komšija dok se nije skršio upadao je u oči, a realno pežo, dacia i slično su mu mjera, kao i većini nas.
- dr_Evil
#108 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
Hahahaha, a jest. Mada dobro ispadne. Jedino cega se ne bih dohvatio je pod od kupatila zbog pada, i vodjen tom logikom zovnem tipa, tad je kvadrat bio 25KM, sad je 35KMtramvajtrojka wrote: ↑22/04/2026 11:09Zato ti je najmrza recenica a ko ti je ovo radio![]()
stao u tus kabinu, upalio vodu, sva voda ode na vrata, poludio sam bio
Sljedece kupatilo i pod radim sam
-
DonieBrasco
#109 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
Tjese se ljudi i to mnogo, hocu reci zaista posten narod i ljudi koji se bore oni se tjese.
A realnost je da smo okruzeni ovim losim sto zive zivote i sve to imaju od opet loseg, kriminala i svega toga.
A realnost je da smo okruzeni ovim losim sto zive zivote i sve to imaju od opet loseg, kriminala i svega toga.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- Qler
#111 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
Samo usvojiti porijeklo novca, i primjenjivati zakon i stroge kazne... Matematika je prosta, Keramičar prijavi mjesečno latu 1000KM (minimalac) a vozi auto bez kredita od 50k KM... nešto se ne sabira i oduzima kako treba...
-
tokio25
#112 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
ne zaboravimo da je sa ovim automobilima zestoko pranje para
- beco
#113 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
Jedini pošten lik kojeg znam, a da ima dobar auto je lik koji radi prozore i unutrašnja vrata, ubi se od posla prošle godine 2 dana nije samo radio. Radi sa jaranom, jaran vozi noviji Audi Q7, a on noviji BMW X5, 3.0d motori
.
Jebiga zlatno doba majstora.
Jebiga zlatno doba majstora.
- Qler
#114 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
Nikakav problem nek ljudi voze šta god žele, samo da je po zakonu. Da se sve uredno državi plaća. A ne zavrće gdje stigne, i ljuti se na državu kad nešto mu treba, a vozi auto neobjašnjivo prihodima koje ima prijavljeno.
- beco
#115 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
E ako gledaš porez to malo teže.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
- Qler
#117 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
Svi gledaju kako zakinuti državu na svakom koraku, pa makar i za marku, a sve patriote... a onda kad treba nešto od države da dobiju, drvlje i kamenje... Pa tako i auta kupuju varajuci državu a kad nema lijekova ili biro daje malo para, onda ne valja država... sve je to začarani krug, auta, su dio problema, velikog... stanovi, jebo te kvadrat po 6k, i sve se proda... a prosječna plata 1600KM....
- beco
#118 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
Slažem se slabo cijenimo Bosnu i Hercegovinu u svakom smislu od prirode, poreza do verbalno, a realno nismo mi toliko loši koliko se predstavljamo uz sve naše probleme. Fazon je u tome što nekima nikad nije bilo bolje, dok drugi pamte i bolja vremena.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#119 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
Ko je tebe danas raspizdioQler wrote: ↑22/04/2026 12:40 Svi gledaju kako zakinuti državu na svakom koraku, pa makar i za marku, a sve patriote... a onda kad treba nešto od države da dobiju, drvlje i kamenje... Pa tako i auta kupuju varajuci državu a kad nema lijekova ili biro daje malo para, onda ne valja država... sve je to začarani krug, auta, su dio problema, velikog... stanovi, jebo te kvadrat po 6k, i sve se proda... a prosječna plata 1600KM....
- Qler
#120 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
Akumuliralio se
gledam kako nije u ovoj državi ništa sređeno. Tj sve je podređeno kriminalu. Evo i ovi neće da usvoje zakon o oduzimanju i upravljanju imovinom stečenom krivičnim djelom... normala da neće, ne bi ga ni ja usvojio da sam sve stekao kriminalom... Onda ove cijene stanova, hajde što je kvadrat otišao u nebo, nego neki dan mi jaran priča na dobrinji mu tražila jedna 1000KM krije... pa jel iko normalan...
- mayab
#121 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
samo jedna od stvari koju bi zaista detaljno trebalo pročešljati , to da je gomila "likova" prijavljena na biro, a ovamo poslodavci ne mogu naći radnike....DebelinJoe wrote: ↑20/04/2026 21:19Jednom prolazim pored Biroa za zapošljavanje u Zenici, ispred se bijesno parkira Porsche terenac, iz njega izlazi izuzetno dobrodržeća gospođa i govori ljudima u autu: Samo da se javim na biro, eto me za sekund...
takđe , gomila tih sa biroa već odavno nije rezident BiH , to je vani , tamo žive i rade ....
OK , možda sam malo otišao od naziva teme , ali to urediti , bi dosta stvari stavilo na svoje mjesto
-
DonieBrasco
#122 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
Ovdje generalno problem nastaje sa amnestiranjem u drustvu, u smislu neko je stekao sve to na prljave nacine i mnogi zbog toga ispastaju ali nema veze "snasao se, brat moj, kum, bruda, lutka moja...itd", i onda na drugoj strani isto tako neko drugi na iste nacine stekao sve - e njega odamah hapsi i u zatvor bez suđenja.
Znam tko degenrike sto zive od 1 do 1 ali je paša, jaran sa takvima pa brani ih, a ovamo gleda da plati rezije i da ima u frizideru a da jos sebi nesto priusti.
Znam tko degenrike sto zive od 1 do 1 ali je paša, jaran sa takvima pa brani ih, a ovamo gleda da plati rezije i da ima u frizideru a da jos sebi nesto priusti.
Last edited by DonieBrasco on 22/04/2026 14:57, edited 1 time in total.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#123 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
Od zene amidza, ima dvije firme, prosle godine prihodi 270 miliona KM, dobit cca 8 miliona. Sad da te odvedem u firmu kod njega, ako prepoznas medju 150 radnika ko je gazda dam ti sta hocesarman1 wrote: ↑22/04/2026 11:11 Ima ovdje svega. Mindset je čarobna riječ.
30 godina covjek je prvi na poslu. Ustane u 4:00, na poslu je u 5:00 prije sve ijednog radnika. Kuci razguli oko 1-2 popodne. Sad su i sinovi dosta preuzeli.
Čovjek kupio polovnu S klasu, doduse zadnji model
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#124 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
Znam ih još tog kalibra. Ali jednu stvar znam kod svih njih auto, viljškar, bager sve je tehnički ispravno mada često na prvi pogled rekao bi za otpada, psebno auta.sime_cipol wrote: ↑22/04/2026 14:57Od zene amidza, ima dvije firme, prosle godine prihodi 270 miliona KM, dobit cca 8 miliona. Sad da te odvedem u firmu kod njega, ako prepoznas medju 150 radnika ko je gazda dam ti sta hocesarman1 wrote: ↑22/04/2026 11:11 Ima ovdje svega. Mindset je čarobna riječ.
Komšija dok se nije skršio upadao je u oči, a realno pežo, dacia i slično su mu mjera, kao i većini nas.![]()
30 godina covjek je prvi na poslu. Ustane u 4:00, na poslu je u 5:00 prije sve ijednog radnika. Kuci razguli oko 1-2 popodne. Sad su i sinovi dosta preuzeli.
Čovjek kupio polovnu S klasu, doduse zadnji model![]()
-
artur morgan
#125 Re: Čime se bave ljudi koji voze skupe aute na ulicama Sarajeva?
Taj prijedlog zakona je populisticki trik SDP-a. Politicki populizam je opasan jer kad se oguli ostaje samo prazna ljustura.Qler wrote: ↑22/04/2026 13:13 Akumuliralio segledam kako nije u ovoj državi ništa sređeno. Tj sve je podređeno kriminalu. Evo i ovi neće da usvoje zakon o oduzimanju i upravljanju imovinom stečenom krivičnim djelom... normala da neće, ne bi ga ni ja usvojio da sam sve stekao kriminalom... Onda ove cijene stanova, hajde što je kvadrat otišao u nebo, nego neki dan mi jaran priča na dobrinji mu tražila jedna 1000KM krije... pa jel iko normalan...
Imovina stecena krivicnim djelom kad se neko osudi za to djelo mora se uvijek oduzeti jer se imovinska korist stecena krivicnim djelom ne moze zadrzati. I takvih presuda imas za koruptivna krivicna djela.
Reforma pravosudja je potrebna ali taj zakon to nije.