IRAN
-
DebelinJoe
#73701 Re: IRAN
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/morn ... /260418011
Zamisli da si američki vojnik na brodu negdje na BI i jedeš ovu hranu od koje pasje govno bolje izgleda...I znaš da u isto vrijeme Baron T.jede šniclu sa tartufima.
Ne ide to tako, sa gladnim vojnicima ratovi se ne dobivaju...
Zamisli da si američki vojnik na brodu negdje na BI i jedeš ovu hranu od koje pasje govno bolje izgleda...I znaš da u isto vrijeme Baron T.jede šniclu sa tartufima.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#73702 Re: IRAN
Šta je ovo neka mi neko objasni...odvratno da ne može biti odvratnijeDebelinJoe wrote: ↑18/04/2026 09:06 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/morn ... /260418011

- no_sekirli
#73703 Re: IRAN
Izgleda kao kuhani đon od cipele bauštelke
- Dozer
#73704 Re: IRAN
Eeeee, nemate vi pojma. To je vrhunska americka vojnicka hrana.
Sadrzi sve sto vojniku treba - vlakna, ugljikohidrate, proteine.
Ta porcija na sliKi ima oko 17.000 kalorija.
Dovoljno da vojnik ratuje 3 dana, bez spavanja, hrane i vode. Ne mora ni srat'. Ionako nema sta
Sadrzi sve sto vojniku treba - vlakna, ugljikohidrate, proteine.
Ta porcija na sliKi ima oko 17.000 kalorija.
Dovoljno da vojnik ratuje 3 dana, bez spavanja, hrane i vode. Ne mora ni srat'. Ionako nema sta
- jazzer
#73705 Re: IRAN
Bolje smo mi jeli na Bjelašnici '93 nego oni ovo sto je na slikama.
Valjda im daju bar onog keksa iz Vijetnama, da se malo zaslade nakon ovakvog obroka.
Valjda im daju bar onog keksa iz Vijetnama, da se malo zaslade nakon ovakvog obroka.
- Dozer
#73706 Re: IRAN
Ma dobiju suriken-krekere, ali ne jedu oni hljeb
Krekere cuvaju za blisku borbu. Ako se dobro bace, zabijaju se i u beton.
I mi smo tako. Cuvas krekere da mozes gadjati kakvu divljac ako naidje. Ili bar da nasiljis njime koplje.
Krekere cuvaju za blisku borbu. Ako se dobro bace, zabijaju se i u beton.
I mi smo tako. Cuvas krekere da mozes gadjati kakvu divljac ako naidje. Ili bar da nasiljis njime koplje.
-
Montana1
#73707 Re: IRAN
ne znam sta je tacno na slici osim gore mrkva da je u cosku. al znam sigurno da su ovo gluposti i da je hrana vrhunska.Bobi wrote: ↑18/04/2026 09:13Šta je ovo neka mi neko objasni...odvratno da ne može biti odvratnijeDebelinJoe wrote: ↑18/04/2026 09:06 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/morn ... /260418011
Ne ide to tako, sa gladnim vojnicima ratovi se ne dobivaju...![]()
![]()
po pricama od nasih ljudi koji su radili po njihovim bazama.
- VladaFBiH
#73708 Re: IRAN
chatgtp kaže:Montana1 wrote: ↑18/04/2026 10:43ne znam sta je tacno na slici osim gore mrkva da je u cosku. al znam sigurno da su ovo gluposti i da je hrana vrhunska.Bobi wrote: ↑18/04/2026 09:13Šta je ovo neka mi neko objasni...odvratno da ne može biti odvratnijeDebelinJoe wrote: ↑18/04/2026 09:06 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/morn ... /260418011
Ne ide to tako, sa gladnim vojnicima ratovi se ne dobivaju...![]()
![]()
po pricama od nasih ljudi koji su radili po njihovim bazama.
Ovo je tipičan obrok sa američkog nosača aviona.
Na tacni imaš:
mrkva (kuhana, narezana)
pljeskavica / hamburger (bez peciva)
komad mesa koji izgleda kao “mystery meat” ili mesna štruca (često nešto poput puretine ili obrađenog mesa, ne baš klasičan odrezak)
Takvi obroci na nosačima (npr. USS Nimitz ili USS Gerald R. Ford) znaju izgledati prilično “industrijski” i jednostavno — fokus je na kalorijama i brzini serviranja, ne na estetici.
Zato i izgleda malo… sumnjivo
Ali u pravilu je to standardna vojna hrana: puno proteina + povrće.
- Charuga
- Globalni moderator
-
Crvene_brigade
#73710 Re: IRAN
Najnovija vijest: Novi preokret. Iran zatvorio Hormuški moreuz!. Nažalost, Amerikanci nastavljaju takozvanu blokadu, naveli su…
Nije bilo jasno znači li to da će moreuz biti uglavnom zatvoren, nakon što je jutros promet bio pojačan, ali iranska državna televizija IRIB u međuvremenu je službeno obavijestila da je Hormuški moruez “sada ponovno zatvoren” i da je za prolaz potrebno odobrenje Irana.
'Islamska Republika Iran, nakon prethodnih sporazuma postignutih u pregovorima, u dobroj je vjeri pristala na kontrolirani prolaz ograničenog broja tankera za naftu i komercijalnih brodova kroz Hormuški moreuz.
Zbog toga je kontrola nad Hormuškim moreuzom vraćena u prethodno stanje, a ovaj strateški prolaz je pod strogom upravom i kontrolom oružanih snaga.
Sve dok SAD ne omogući potpunu slobodu prolaza brodova iz Irana do odredišta i s odredišta u Iran, situacija u Hormuškom moreuzu ostat će pod strogom kontrolom i u prijašnjem stanju', navodi se u vojnom saopćenju Irana.
Podsjetimo, američki predsjednik Donald Trump jučer je insistirao da će SAD održati blokadu iranskih luka u Perzijskom zaljevu, uprkos tome što je Iran ukinuo zatvaranje Hormuškog moreuza, ključnog kanala za globalni izvoz nafte.
Izvor: Rapport
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- -Chesterfield-
- Maharadza
-
Sefket007
#73714 Re: IRAN
Joj ovdje neki izgleda ko djeca... Trump napise POBJEDA i odmah ovdje prica Iran je izgubio...
Na Iran je izvršena jedna brutalna zlocinacka agresija sa genocidnim namjerama i to od strane najjacih država svijeta uz potpunu podršku susjednih zemalja tim agresorima.
Iran se drzi bolje nego sto sam ja licno ocekivao i sva prica sa pocetka rata o nekakvim CILJEVIMA USA sloboda i ta SRANJA kao i uništavanje režima je pala u vodo i to u onu iz HORMUŠKOG prolaza i sad se sve oko toga vrti...
Na Iran je izvršena jedna brutalna zlocinacka agresija sa genocidnim namjerama i to od strane najjacih država svijeta uz potpunu podršku susjednih zemalja tim agresorima.
Iran se drzi bolje nego sto sam ja licno ocekivao i sva prica sa pocetka rata o nekakvim CILJEVIMA USA sloboda i ta SRANJA kao i uništavanje režima je pala u vodo i to u onu iz HORMUŠKOG prolaza i sad se sve oko toga vrti...
- skrbavi-admin
#73716 Re: IRAN
valja opet zalihu goriva pravit zbog zutalja...... vjerovatno je kupovo u petak.....
- Quaresma
#73717 Re: IRAN
Ja ne vidim na koji nacin sa ovim pedofilcinama moze se napraviti neki dogovor.
- Dozer
#73718 Re: IRAN
GPT lupeta na osnovu slike. Klopa u US kantinama, ukljucujuci i brodske, uvijek je top i obilna. Boravio, hranio se, znam 100%.VladaFBiH wrote: ↑18/04/2026 10:50chatgtp kaže:
Ovo je tipičan obrok sa američkog nosača aviona.
Na tacni imaš:
mrkva (kuhana, narezana)
pljeskavica / hamburger (bez peciva)
komad mesa koji izgleda kao “mystery meat” ili mesna štruca (često nešto poput puretine ili obrađenog mesa, ne baš klasičan odrezak)
Takvi obroci na nosačima (npr. USS Nimitz ili USS Gerald R. Ford) znaju izgledati prilično “industrijski” i jednostavno — fokus je na kalorijama i brzini serviranja, ne na estetici.
Zato i izgleda malo… sumnjivo
Ali u pravilu je to standardna vojna hrana: puno proteina + povrće.
Ovo na slici je klasicna "racionalizirana" hrana, ocito uslovljena trenutnom nestasicom namirnica.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#73719 Re: IRAN
Nije govno, vec se pas posro. Inace fEmilije americkijeh vojnika quqaju na ovo a i vojnici a jestiva hrana koju fEmilija salje vojnicima se blokira zbog nemogucnosto americke pošte da isporuci na zeljenu destinaciju.
-
DebelinJoe
#73720 Re: IRAN
I meni ovo liči na belegiju.
Oni bi da vladaju svemirom, a vlastitu vojsku ne mogu da prehrane.
Logistika je jebena stvar.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#73721 Re: IRAN
O ovome sam pisao prije dva dana. I bas moral i logistika je upitna u amerikanaca. Ne pizdi žutalj zbog otpora iranaca koliko zbog samog otpora samih amerikanaca. Da ce se naci govno da pritisne obarac, nace se, medjutim ako govnaru fali municije ili hrane... eeeee tu se je zajBo i tVump i onaj klepavi nacista.
- no_sekirli
#73722 Re: IRAN
U isto vrijeme, Putlerova nafta ponovo na terenu. Ovaj put izuzece od americkih sankcija 3 mjeseca.
Sve ide po KGB planu.
Sve ide po KGB planu.
-
NediM17
#73723 Re: IRAN
Jeo sam kod amera jednom u bazi McGovern u Brčkom, svega bilo za džabe.
Kod Kanađana u Kladuši platio ručak 5 maraka full od supe do deserta i pića, odličan.
Holanđani na Vlašiću prilično jadno, jedino što je bilo džaba.
Kod Kanađana u Kladuši platio ručak 5 maraka full od supe do deserta i pića, odličan.
Holanđani na Vlašiću prilično jadno, jedino što je bilo džaba.
- skrbavi-admin
#73724 Re: IRAN
jeste nasrali sa hranom - jestel kuci u dzepove ponjeli da imate za jos 2 dana kad je vec bilo dzaba ili mozda u ruksak i u kesu ..... 
- Čitalac
#73725 Re: IRAN
Mohammad Mehdi Esmaili, ministar kulture (2021-2024), za vladino glasilo „Iran“: Bez stvarnih reformi, ni najveće vojne pobjede ne mogu popraviti unutarnje pukotine. Ukazuje nam se prilika da preispitamo naš odnos sa svijetom, ovo je povijesna prekretnica.
Ovaj rat nije bio samo vojni događaj, već i svojevrsno redefiniranje odnosa između naroda i vlasti. Ako se prisjetimo atmosfere prije rata, postojao je svojevrsni opći umor i nedostatak vjere u učinkovitost nekih struktura u društvu. Posljednjih godina iransko društvo suočilo se s brojnim izazovima i ranama, od ekonomskih problema do identitetskih i kulturnih. Međutim, u vrijeme kada je pitanje sigurnosti i dostojanstva zemlje bilo ugroženo, isto to društvo je još jednom pokazalo svojevrsnu unutarnju solidarnost. Ta solidarnost, naravno, nije jednostavna i tek slogan, već kombinacija suosjećanja i kritike. Mnogi ljudi koji su stajali uz zemlju u ovom teškom periodu, također su ozbiljni kritičari stanja u društvu.
Čini se da je najvažnija poruka ovog razdoblja potreba za proširenjem prostora dijaloga. Društvo u kojem se čuje samo jedan glas, neće moći dugoročno odoljeti u trenucima krize. Moramo pokazati da čujemo kritike naroda, da ih svaćamo ozbiljno i da smo spremni za stvarne reforme. Inače, čak ni najveće vojne pobjede ne mogu popraviti unutarnje pukotine. Usred velike prijetnje, ukazala se prilika da preispitamo naš odnos s ljudima, sa svijetom i s budućnošću Irana. Način na koji ćemo upravljati ovom prilikom, odredit će kako će se ova povijesna prekretnica ocjenjivati u nadolazećim godinama.