Radi.Bambino Blu wrote: ↑17/04/2026 12:48tokio25 wrote: ↑17/04/2026 11:59Znaci ti koristis tj koristio bi aircash samo ako zaobilazi zakone bihBambino Blu wrote: ↑17/04/2026 11:54
pa koji ce nam dzavo onda? cista glupost onda haha.
nama treba mogucnost koju mozemo iskoristiti da kupujemo na berzama jer nas ove nase banke bukvalno kove u tome "pranje novca i finansiranje terorizma" sto je je kladicna glupost i manipulacija da binse pare u nasim bankama drzale i da bi oni mogli manpulisati kapitalom i davati neku crkavicu od 2 posto godisnje, dok izlaskom na berzu i ulsganjrm u pravi asset mozes ostvaratiti barem 5do7 posto godisnje povrata.
Nadat se da ce od ove berze u brckom nesto biti pa da i nama svane.
Pa onda prodaji drogu jbt
Znaci hoces reci da.je bolje da dilam drogu i trujem druge ljude jer je po tebi to isto, kao sto zelim da zaobidjem birokratiju nasih banaka jer "kao" ne mozemo ulagati zbog tamo nekog zakona o finansiranju terorizma itd sto je samo varka za narodne mase u prevodu je ne damo vam da ulazete novac da bi zaradjivaliy nego cuvajte u banci i dobivate miziernih 2posto.
ako je to ono sto zelis da kazes eh onda svaka.ti cast pametan si ono nema.sta i dino mehmedamujkic bi ti pozavidio.
dzenanalic22 wrote: ↑17/04/2026 12:17 Crypto nije zabranjen, ali s obzirom na to da ne postoji specifičan zakon koji ga uređuje na razini BiH (osim AML zakona koji spominje crpto), svaka pojedinačna banka može odlučiti hoće li dopustiti takve transakcije ili ne, dakle ovisi od politike same banke.
Radi Aircash i na Binance, Kraken, Bitgetu i sličnima.
sad je l rqdi ili ne radi?
ja sam do prije par godina sasvim uredno sa mojom debitnom karticom unicredit kupovao na krakenu ali vise.ne daju.....
Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Moderator: anex
-
dzenanalic22
#2951 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
-
bianconero87
#2952 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ima li ko problema sa dodavanjem kartice za uplatu novca na aircash nalog?
Dobijam obavijest da iz sigurnosnih razloga ne mogu dodati karticu. Aircash Karticu imam nekih 2 mjeseca i vise puta sam do sada bez problema uplacivao novac do sada sa svoje visa kartice (nakon sto sam uplacivao novac karticu sam brisao iz pohranjenih zbog sigurnosti).
Sad mi neda opciju da dodam karticu za uplatu.
Slao sam upit na e mail ali niko mi nije odgovorio vec drugi treci dan.
Dobijam obavijest da iz sigurnosnih razloga ne mogu dodati karticu. Aircash Karticu imam nekih 2 mjeseca i vise puta sam do sada bez problema uplacivao novac do sada sa svoje visa kartice (nakon sto sam uplacivao novac karticu sam brisao iz pohranjenih zbog sigurnosti).
-
dzenanalic22
#2953 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Vjerojatno im je neki sigurnosni sustav označio to stalno dodavanje i brisanje kartice kao sumnjivo. Ali čut ćeš razlog kad ti odgovore pa će ti ponovno omogućiti dodavanje kartice.bianconero87 wrote: ↑17/04/2026 12:59 Ima li ko problema sa dodavanjem kartice za uplatu novca na aircash nalog?
Samo što će ti se to opet dogoditi nakon stalnog dodavanja/brisanja kartice.
-
starboy018
#2954 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
pa valjda Aircash i koristis zbog sigurnosti, to jest da ti je primarna kartica pohranjena samo na Aircashu pa onda Aircash karticom placas na svim ostalim stranicama online?bianconero87 wrote: ↑17/04/2026 12:59 (nakon sto sam uplacivao novac karticu sam brisao iz pohranjenih zbog sigurnosti).
imas opciju i uplate putem mobilnog bankarstva
-
tokio25
#2955 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
ako zelis da se to izmjeni boris se za to a ne da zaobilazisBambino Blu wrote: ↑17/04/2026 12:48tokio25 wrote: ↑17/04/2026 11:59Znaci ti koristis tj koristio bi aircash samo ako zaobilazi zakone bihBambino Blu wrote: ↑17/04/2026 11:54
pa koji ce nam dzavo onda? cista glupost onda haha.
nama treba mogucnost koju mozemo iskoristiti da kupujemo na berzama jer nas ove nase banke bukvalno kove u tome "pranje novca i finansiranje terorizma" sto je je kladicna glupost i manipulacija da binse pare u nasim bankama drzale i da bi oni mogli manpulisati kapitalom i davati neku crkavicu od 2 posto godisnje, dok izlaskom na berzu i ulsganjrm u pravi asset mozes ostvaratiti barem 5do7 posto godisnje povrata.
Nadat se da ce od ove berze u brckom nesto biti pa da i nama svane.
Pa onda prodaji drogu jbt
Znaci hoces reci da.je bolje da dilam drogu i trujem druge ljude jer je po tebi to isto, kao sto zelim da zaobidjem birokratiju nasih banaka jer "kao" ne mozemo ulagati zbog tamo nekog zakona o finansiranju terorizma itd sto je samo varka za narodne mase u prevodu je ne damo vam da ulazete novac da bi zaradjivaliy nego cuvajte u banci i dobivate miziernih 2posto.
ako je to ono sto zelis da kazes eh onda svaka.ti cast pametan si ono nema.sta i dino mehmedamujkic bi ti pozavidio.
dzenanalic22 wrote: ↑17/04/2026 12:17 Crypto nije zabranjen, ali s obzirom na to da ne postoji specifičan zakon koji ga uređuje na razini BiH (osim AML zakona koji spominje crpto), svaka pojedinačna banka može odlučiti hoće li dopustiti takve transakcije ili ne, dakle ovisi od politike same banke.
ja sam do prije par godina sasvim uredno sa mojom debitnom karticom unicredit kupovao na krakenu ali vise.ne daju.....
jbt napises ovo gore i pitas se sto nam je drzava ovakva sto ima takve zakone propise i sl
-
Bambino Blu
#2956 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
tokio25 wrote: ↑17/04/2026 13:41ako zelis da se to izmjeni boris se za to a ne da zaobilazisBambino Blu wrote: ↑17/04/2026 12:48
jbt napises ovo gore i pitas se sto nam je drzava ovakva sto ima takve zakone propise i sl
Ne mozes se ti sa.mafijom boriti, nasa drzava je u kurcu ne zato sto mi obicni smrtinici trwzim nacin da zaobidjemo pravila da bi se ozvukli iz ove kaljezi vec je nasa drzava u kurcu zato sto.vec 30 godina poslije rata guzonje u vrhu zaobilaze sva.moguca pravila i zakone kako im se cefne i rade sta hoce.dok mali ispastaju. U ovoj drzavi sve moze ako imas para i poznajes (ne)ljude, a sve ne moze ako si obicni radnik koji radi od 8do4 i bori se posteno da zivi....
ne idu ljudi iz drzave radi para i plate, vec idu zato sto neko moze da prodje kroz crveno i da ne dobije kaznu dok drugi ne mogu, sto neko moze da parkira bahato gdje hoce a drugi ne mogu, sto neko moze odmah dobiti trrmin kod dotkora drugi ne mogu itd itd.....
-
tokio25
#2957 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
ma ja svi su drugi krivi samo mi nismoBambino Blu wrote: ↑17/04/2026 14:10tokio25 wrote: ↑17/04/2026 13:41ako zelis da se to izmjeni boris se za to a ne da zaobilazisBambino Blu wrote: ↑17/04/2026 12:48
Ne mozes se ti sa.mafijom boriti, nasa drzava je u kurcu ne zato sto mi obicni smrtinici trwzim nacin da zaobidjemo pravila da bi se ozvukli iz ove kaljezi vec je nasa drzava u kurcu zato sto.vec 30 godina poslije rata guzonje u vrhu zaobilaze sva.moguca pravila i zakone kako im se cefne i rade sta hoce.dok mali ispastaju. U ovoj drzavi sve moze ako imas para i poznajes (ne)ljude, a sve ne moze ako si obicni radnik koji radi od 8do4 i bori se posteno da zivi....
ne idu ljudi iz drzave radi para i plate, vec idu zato sto neko moze da prodje kroz crveno i da ne dobije kaznu dok drugi ne mogu, sto neko moze da parkira bahato gdje hoce a drugi ne mogu, sto neko moze odmah dobiti trrmin kod dotkora drugi ne mogu itd itd.....
nemoj bogati suplju pricati
je li ikad ijedan moler vodoinstalater bravar i sta ja znam platio porez kad je privatno radio i sl
-
ReymondReddington
#2958 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Sigurnija mu je opcija primarnu karticu dodati u google.pay i tsko koristiti nego drzati je pohranjenu na aircash.starboy018 wrote: ↑17/04/2026 13:11pa valjda Aircash i koristis zbog sigurnosti, to jest da ti je primarna kartica pohranjena samo na Aircashu pa onda Aircash karticom placas na svim ostalim stranicama online?bianconero87 wrote: ↑17/04/2026 12:59 (nakon sto sam uplacivao novac karticu sam brisao iz pohranjenih zbog sigurnosti).
Ja mu savjetujem drugu opciju preko mobilnog bankarstva.
Ili kes uplata.
- basicm
#2959 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Moze li se dodatna kartica dati djetetu da koristi, ili cak da putuje pa da ima, da ne nosi gotovinu?
-
MMM1977
-
starboy018
#2961 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
ne bas, prije ti neko moze hakovati Google racun na kojem je pohranjena kartica nego se prijaviti u tvoj Aircash racun na kojem svaka prijava na novom uređaju zahtijeva video verifikaciju korisnikaReymondReddington wrote: ↑17/04/2026 16:28Sigurnija mu je opcija primarnu karticu dodati u google.pay i tsko koristiti nego drzati je pohranjenu na aircash.starboy018 wrote: ↑17/04/2026 13:11pa valjda Aircash i koristis zbog sigurnosti, to jest da ti je primarna kartica pohranjena samo na Aircashu pa onda Aircash karticom placas na svim ostalim stranicama online?bianconero87 wrote: ↑17/04/2026 12:59 (nakon sto sam uplacivao novac karticu sam brisao iz pohranjenih zbog sigurnosti).
plus je rijec o domacoj finansijskoj instuciji pa je moguca zalba Agenciji i drugim nadleznim sluzbama
ne kazem da je Google pay nesiguran, ali govoriti da je nesigurno drzati karticu na Aircashu je suludo
plus sto ne mozes niti platiti na svakoj stranici sa gp
-
dzenanalic22
- basicm
#2963 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Hvala na odgovorima!
-
azdralovic
#2964 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Kartice u google wallet su vezane za telefon... to sto neko dodje do tvog passworda ne znaci da ce moci placati karticom u wallet-ustarboy018 wrote: ↑17/04/2026 17:41ne bas, prije ti neko moze hakovati Google racun na kojem je pohranjena kartica nego se prijaviti u tvoj Aircash racun na kojem svaka prijava na novom uređaju zahtijeva video verifikaciju korisnikaReymondReddington wrote: ↑17/04/2026 16:28Sigurnija mu je opcija primarnu karticu dodati u google.pay i tsko koristiti nego drzati je pohranjenu na aircash.starboy018 wrote: ↑17/04/2026 13:11
pa valjda Aircash i koristis zbog sigurnosti, to jest da ti je primarna kartica pohranjena samo na Aircashu pa onda Aircash karticom placas na svim ostalim stranicama online?
plus je rijec o domacoj finansijskoj instuciji pa je moguca zalba Agenciji i drugim nadleznim sluzbama
ne kazem da je Google pay nesiguran, ali govoriti da je nesigurno drzati karticu na Aircashu je suludo
plus sto ne mozes niti platiti na svakoj stranici sa gp
- Peacean
#2965 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Je li neko plaćao Aircashom eLutriju? Meni stalno odbija transakciju nakon što je potvrdim preko aplikacije.
-
arelinho
#2966 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Kad god ti se desi odbijanje vjerovatno je zbog toga što ti fali novca na računu za proviziju. Uvijek moraš manje od iznosa sa računa platiti nego što si planirao.
-
sahbazzz
#2967 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Meni je neki dan odbilo transakciju sa OpenAI, imao na racunu 30KM a placanje bilo tipa 16-17KM. Doduse, samo sto sam je nadopunio odmah sam i pokusao platiti, pa ne znam da li to ima ikakve veze.
-
starboy018
#2968 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
OpenAI ne prima prepaid kartice, bar je tako bilo prije par mjesecisahbazzz wrote: ↑20/04/2026 11:39Meni je neki dan odbilo transakciju sa OpenAI, imao na racunu 30KM a placanje bilo tipa 16-17KM. Doduse, samo sto sam je nadopunio odmah sam i pokusao platiti, pa ne znam da li to ima ikakve veze.
ima opcija Google/Apple Pay placanje
-
sahbazzz
#2969 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Vjerovatno je to, ne znam sad da li je ista situacija i sa E-lutrija ili kako se vec zove, ali moglo bi biti da cisto ne podrzavaju ove karticestarboy018 wrote: ↑20/04/2026 11:50 OpenAI ne prima prepaid kartice, bar je tako bilo prije par mjeseci
ima opcija Google/Apple Pay placanje
- Peacean
#2970 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Piše da podržavaju mastercard i tako je i prepozna kada ukucam broj, 30KM mi je na računu probao sam i 20 i 10 KM da uplatim. Dođe mi na email poruka od monro da je transakcija odbijena. Onda vjerovatno ne podržavaju Aircash.
-
tokio25
#2971 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
pa monro je bio i kod novotela pa je neko ovdje pisao da ima problem
znaci problem je monro sa aircash-om
znaci problem je monro sa aircash-om
- hjasko
#2972 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Može li BH aircash mastercard karticu aktivirati strani državljanin ? Dokument koji se šalje je lična karta druge države,
konkretno je riječ o R Hrvatskom dokumentu ?
HJasko
konkretno je riječ o R Hrvatskom dokumentu ?
HJasko
-
tokio25
#2973 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
pa bit ce ti hrvatski vjerovatno aircash
jer kako sam ja skontao veze se za dokumente a ne gdje je kupljena kartica
jer kako sam ja skontao veze se za dokumente a ne gdje je kupljena kartica
-
dzenanalic22
#2974 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Ne može.
Moraš odabrati državu koja je izdala navedeni dokument, u tvom slučaju HR i, samim tim, otvaraš HR Aircash račun na koji možeš povezati samo Aircash kartice kupljene u EU.

https://aircash.eu/bs/povezi-svoju-airc ... d-karticu/
- sagosen
#2975 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Kad ce dodati Apple Pay?