tramvajtrojka wrote: ↑15/04/2026 14:43Pa i Munja isto radi godinama po dobrinji i isto je ubica, onaj ulojeni alkos sto je za ramazan bijelu kapicu na glavi nosio itd.itd.semirsar wrote: ↑15/04/2026 14:23Izlazim iz pekare kod sahat kule i nesto stadoh, dumam kud cu sad... et' njega iz pravca kladare pravo na mene "Daj marku" ko iz topa brzo ispali i pruza ruku... "Nedam" isto tako mu odgovorih, nit pogledao ga nisam odmotavam papir da smazem kiflu sto kupih. "Nedaj jebem te gladna, zadavio se daBogda", rece i ode za drugim djuturumom sto prodje pokraj nasAverus wrote: ↑15/04/2026 12:06
Dino Ćorić godinama po Dobrinji pljačka penzionere, one što prodaju na ulici gaće, pa čak i radnje, zlatare itd.
Prošle godine mu je furka bila da traži mobitel "da bratu pošalje poruku", pa tako uplati sebi kladionicu koliko je već maksimum. Naravno 99% slučajeva su bili prevareni penzioneri. Sve to vrijeme je s rastojanjem pratila i njegova supruga, koja bi priletila ako se neko previše buni.
Ko god je prijavio policiji dobio je "pa vi ste ga pustili, ne možemo mu ništa".
Ljetos je šetao po haustorima, dočekivao djevojčice, dječake, penzionere i bilo koga slabijeg od sebe s nožem u ruci i otimao nakit, mobitele itd. Provodio dane kod Alde Pekića "Kina" u stanu, dilali, konzumirali, pili i maltretirali cijelu Dobrinju.
Ali policija ništa.
Također poznat po obijanju i pljačkanju stanova
Lično sam ih zvao 50 puta, da bi mi u po' frke jedan iz auta rekao da mi iz komšiluka to sami riješimo i ono gestikulacija ala namigivanje.
Zimbabve je uređenija država nego ova šaka jada od teritorije ovdje.![]()
Bilo je tih susreta i bisera sa njim podosta, bili komsije jedno vrijeme![]()
I na alipasinom, vojnickom, mojmilu je ista stvar likovi osudjeni za ubistvo izadju i samo nastave
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/29 ... etiri-hica
Evo ista je prica i sa komsijom od @konektovan![]()
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Erice39
#105976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Spoiler
Show
- semirsar
#105977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ima njih 4-5 kokosara, pokusaj na foru pa kod koga prodje prodje, vecina im da sto traze, ja jok vala, boli me qrac ako laje, sve dok ne ujeda.tramvajtrojka wrote: ↑15/04/2026 14:43Pa i Munja isto radi godinama po dobrinji i isto je ubica, onaj ulojeni alkos sto je za ramazan bijelu kapicu na glavi nosio itd.itd.SpoilerShowsemirsar wrote: ↑15/04/2026 14:23Izlazim iz pekare kod sahat kule i nesto stadoh, dumam kud cu sad... et' njega iz pravca kladare pravo na mene "Daj marku" ko iz topa brzo ispali i pruza ruku... "Nedam" isto tako mu odgovorih, nit pogledao ga nisam odmotavam papir da smazem kiflu sto kupih. "Nedaj jebem te gladna, zadavio se daBogda", rece i ode za drugim djuturumom sto prodje pokraj nasAverus wrote: ↑15/04/2026 12:06
Dino Ćorić godinama po Dobrinji pljačka penzionere, one što prodaju na ulici gaće, pa čak i radnje, zlatare itd.
Prošle godine mu je furka bila da traži mobitel "da bratu pošalje poruku", pa tako uplati sebi kladionicu koliko je već maksimum. Naravno 99% slučajeva su bili prevareni penzioneri. Sve to vrijeme je s rastojanjem pratila i njegova supruga, koja bi priletila ako se neko previše buni.
Ko god je prijavio policiji dobio je "pa vi ste ga pustili, ne možemo mu ništa".
Ljetos je šetao po haustorima, dočekivao djevojčice, dječake, penzionere i bilo koga slabijeg od sebe s nožem u ruci i otimao nakit, mobitele itd. Provodio dane kod Alde Pekića "Kina" u stanu, dilali, konzumirali, pili i maltretirali cijelu Dobrinju.
Ali policija ništa.
Također poznat po obijanju i pljačkanju stanova
Lično sam ih zvao 50 puta, da bi mi u po' frke jedan iz auta rekao da mi iz komšiluka to sami riješimo i ono gestikulacija ala namigivanje.
Zimbabve je uređenija država nego ova šaka jada od teritorije ovdje.![]()
Bilo je tih susreta i bisera sa njim podosta, bili komsije jedno vrijeme![]()
I na alipasinom, vojnickom, mojmilu je ista stvar likovi osudjeni za ubistvo izadju i samo nastave
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/29 ... etiri-hica
Evo ista je prica i sa komsijom od @konektovanSpoilerShow![]()
- nepass1
#105978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jesam li jedini kojem je munja dao petaka i nije trazio love 
- semirsar
- nepass1
#105980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Boga mi, ja kod dvorane pridje daje petaka kaze evo kupi djetetu nesta. Natjera me da uzmem. E sad trebam se zapitati kako izgledam kad mi munja sadaku dijeli
Sjedim sam, pijem pivo u pub station ljetos. Pridje svakom stolu samo meni nije. A ne znam se nikako snjim.
I fakat od kad mi je dao petaka uvjek cekam da mi pridje da mu vratim, nikad nije
Sjedim sam, pijem pivo u pub station ljetos. Pridje svakom stolu samo meni nije. A ne znam se nikako snjim.
I fakat od kad mi je dao petaka uvjek cekam da mi pridje da mu vratim, nikad nije
- nepass1
#105981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najveci crnjak, nadje zena kod male petaka u jakni, pita odkud joj
Reko dao nam munja
Jedva je ubjedio
Reko dao nam munja
Jedva je ubjedio
- dječak sa šibicama
#105982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imamo mi jednog na kosevskom, u sred ljeta u kaputu, hoda ispred hose komerca i poste trazi ljudima para. Bjeze zene od njega, duga kosa sav mastan, vidno nadrogiran.
Bio je jos jedan ali mislim da je on pokojni, taj je ulijetao u ambulantu sa nozem, sestre bjezale skakajuci kroz prozor.
Ima i Dzildin brat, ali on nije narkos i dosta je normalniji od njih. Samo zna biti glasan i agresivan. Inace ovako raja popricamo i sve to, samo zna nasrtati na ljude koji su mu nepoznati.
Bio je jos jedan ali mislim da je on pokojni, taj je ulijetao u ambulantu sa nozem, sestre bjezale skakajuci kroz prozor.
Ima i Dzildin brat, ali on nije narkos i dosta je normalniji od njih. Samo zna biti glasan i agresivan. Inace ovako raja popricamo i sve to, samo zna nasrtati na ljude koji su mu nepoznati.
- semirsar
#105983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nepass1 wrote: ↑15/04/2026 15:42 Boga mi, ja kod dvorane pridje daje petaka kaze evo kupi djetetu nesta. Natjera me da uzmem. E sad trebam se zapitati kako izgledam kad mi munja sadaku dijeli![]()
valjda ne cita ovo pa se sjeti dje se ono zjbo i izgubio petaka
- Averus
#105984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Munja je dosadan, povremeno ga prenese da nekog napadne i ukrade
Ćorić je doslovno hodao po zgradama, pljačkao stanove, otimao, prijetio, udarao itd.
Štaviše on i žena su skužili prošlo ljeto da su ljudi nekog stana (mislim na D5) na godišnjem, pa su fino obili i uselili na 5-6 dana. Ukrali od igle do lustera.
Budale im daju lovu. Ja jednom u Europa San, ulazi Munja prodaje rukavice, kašike, viljuške. Ona žena zove gazdu, on dođe i umjesto da ga istjera još kupi to od njega
Gorespomenuti Kina Pekić problematičan već 4-5 godina, tačno se vidi da ide u pravcu ovih priča poput Ćorića i Munje. Prije par godina curici ispred svog haustora ukrao 15KM izderao se, djete traumirano. Otac ni brk nije pomakao, nego mu komšiluk svezao ludnicu na mjesec dana i eto ga nazad.
Dobrinja koliko je lijepa, toliko je naseljena klasičnim onim "white trash". U posljednje vrijeme sve više methheads viđam, to ne zna kud goni.
Polako postaje kao nekadašnje AP ilitiga kao DBR odmah poslije rata.
Droga, tučnjave, pucnjave, kafančuge, krimosi junačine i legende. Policija samo pravi krugove od kladionice do slastičarne do kafića i tako po čitav dan.
Ćorić je doslovno hodao po zgradama, pljačkao stanove, otimao, prijetio, udarao itd.
Štaviše on i žena su skužili prošlo ljeto da su ljudi nekog stana (mislim na D5) na godišnjem, pa su fino obili i uselili na 5-6 dana. Ukrali od igle do lustera.
Ma nije problem što ima kokošara, nego što su oni "Legeeeende dobrinjske"
Budale im daju lovu. Ja jednom u Europa San, ulazi Munja prodaje rukavice, kašike, viljuške. Ona žena zove gazdu, on dođe i umjesto da ga istjera još kupi to od njega
Gorespomenuti Kina Pekić problematičan već 4-5 godina, tačno se vidi da ide u pravcu ovih priča poput Ćorića i Munje. Prije par godina curici ispred svog haustora ukrao 15KM izderao se, djete traumirano. Otac ni brk nije pomakao, nego mu komšiluk svezao ludnicu na mjesec dana i eto ga nazad.
Dobrinja koliko je lijepa, toliko je naseljena klasičnim onim "white trash". U posljednje vrijeme sve više methheads viđam, to ne zna kud goni.
Droga, tučnjave, pucnjave, kafančuge, krimosi junačine i legende. Policija samo pravi krugove od kladionice do slastičarne do kafića i tako po čitav dan.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#105985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Averus wrote: ↑15/04/2026 15:59 Munja je dosadan, povremeno ga prenese da nekog napadne i ukrade
Budale im daju lovu. Ja jednom u Europa San, ulazi Munja prodaje rukavice, kašike, viljuške. Ona žena zove gazdu, on dođe i umjesto da ga istjera još kupi to od njega![]()
- semirsar
#105986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
to je sustina svih problema koji se samo nastavljaju i ponegdje eskaliraju.Averus wrote: ↑15/04/2026 15:59 Munja je dosadan, povremeno ga prenese da nekog napadne i ukrade
Budale im daju lovu. Ja jednom u Europa San, ulazi Munja prodaje rukavice, kašike, viljuške. Ona žena zove gazdu, on dođe i umjesto da ga istjera još kupi to od njega![]()
I to nije vezano samo za Dobrinju, isto ti je u svim mahalama ove mahalske selendre sto je neki od miloste metropolom zovu,
- dječak sa šibicama
#105987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovih dana gore na memli strani masovna pljacka, policija vec zna ko su pocinitelji, nedavno je njihov pas na Mjedenici napao i ugrizao dijete. bilo je po medijima prije mjesec dana. Zive u nekoj staroj kuci napustenoj na Save Skarica, pljackaju kuce, obili pet sest kuca.
Policija uzela snimke sa one praonice kod tunela brdodzamija, snimili lika ukrao zeni kolica i na kolica natrpao sto je iz kuce pokrao. Odnio zeni neke umjetnine, slike, bakroreze.
Drugoj upao odnio preko milju maraka, ali tuga jer je zena sirotica nema primanja nema penzije, nego dobila vitri za bajram zadnji i sakupila jos od ranije. Sve odnijeli, kakvi su to klosari sugavi da pljackaju sirotinju, i vec poznati godinama tu zive i nista. Policija dodje, zavede, i ode.
Policija uzela snimke sa one praonice kod tunela brdodzamija, snimili lika ukrao zeni kolica i na kolica natrpao sto je iz kuce pokrao. Odnio zeni neke umjetnine, slike, bakroreze.
Drugoj upao odnio preko milju maraka, ali tuga jer je zena sirotica nema primanja nema penzije, nego dobila vitri za bajram zadnji i sakupila jos od ranije. Sve odnijeli, kakvi su to klosari sugavi da pljackaju sirotinju, i vec poznati godinama tu zive i nista. Policija dodje, zavede, i ode.
- tramvajtrojka
#105988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Od septembra prošle godine u gradu je stigla nova formula droge od koje su ovi klasični narkomani bukvalno posizili i postali mnogo agresivniji, sva novogradska naselja od toga pate hladno ko zombiji bauljaju po parkinzima i lome stakla na autimaAverus wrote: ↑15/04/2026 15:59 Munja je dosadan, povremeno ga prenese da nekog napadne i ukrade
-
zigson
#105989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nokte cupati...dječak sa šibicama wrote: ↑15/04/2026 16:21 Ovih dana gore na memli strani masovna pljacka, policija vec zna ko su pocinitelji, nedavno je njihov pas na Mjedenici napao i ugrizao dijete. bilo je po medijima prije mjesec dana. Zive u nekoj staroj kuci napustenoj na Save Skarica, pljackaju kuce, obili pet sest kuca.
Ja imam pik na par njih.
U odnosu na proslu godinu ovo je u porastu jedno 1000%., pljacke, otimacine, bauljanje ko da su na fentanilu, razbijanje stakala na autu i pljacka cega god nadju. Da li je losa roba dosla sto tramvaj kaze al ovo je postalo katastrofalno.
Majku im u usta jebem, samo trose zrak bespotrebno i prave stetu.

Jos malo pa ce i kod nas poceti fent lean
-
BadBoy
#105990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tog Dine Corica nema u crnoj hronici prije ovog ubistva. Internet izbacuje fudbalera
-
zigson
- muha_sa
- muha_sa
#105993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kod mene je ovo redovnodječak sa šibicama wrote: ↑15/04/2026 11:48
I ovako par puta mjesecno, bez pardona ostave kod kontejnera
A 5 aprila bio odvoz kabastog otpada, organizovan![]()
-
Sociolog
#105994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Joj Omara, kakva mu je ovo prica, šuplja
Fol onaj zaspao dok su ga tukli
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... o-po-drogu
Fol onaj zaspao dok su ga tukli
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... o-po-drogu
- dječak sa šibicama
#105995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Masnokosi uvijek aktuelan.
-
Sociolog
#105996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Izašao Cova, Fahro Kahriman, iz Olimpijskog što je nedavno ubio u cafe Twinsu onog Godinjaka...
Kako godine lete,jbt. haos, kao da je sinoc bilo kad je policija na Olimpijskom onda sve bila blokirala..
Kako godine lete,jbt. haos, kao da je sinoc bilo kad je policija na Olimpijskom onda sve bila blokirala..
- Averus
#105997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato što su to sve "sitne ribe" dok ne ubiju nekoga.
Policija ne kažnjava "raju iz mahale", a ovi ovakvi se sad smatraju raaaaajom ba. "Nemamo dokaza" dok ljudi na facebooku u jednom periodu svakodnevno postavljaju nadzorne snimke kako Dino Ćorić obija, pljačka, preskače ograde privatnih kuća, prijeti ljudima na ulici itd.
Policajci su kod nas obični zapisničari i ništa više. Pogotovo ih ozbiljno shvatam otkako su im nabavili ove Patrolne Šape uniforme
Ja sam papak što nekome ukažem na to da ne baca smeće po parku, da ne turira pod prozorom ili pozovem policiju da očiste "parking zonu" oko zgrada jer doslovno se jedva provlačiš od posjetioca lokalne kafane. Ja sam papak isto tako što mi smeta što ta ista policija dođe i umjesto da kazni iste (da ne griješim dušu, jesu par puta ovi mlađi ispoštovali), ode i sjedne u isti kafić, parkira među te iste majmune.
Četiri parkinga na 3minute od kafane, ali ne, mora ibro ako ikako može ući u kafanu. Da mu ko slučajno ne ukrade 20 godina staro zahrđano auto srednje klase.
Al' ja sam papak naravno
- Haris.ba
#105998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I ja kritikujem policiju, ponekad i previse.
Ali, to je do citavog sistema. Sta ces kada pravosudje zakaze.
Da skratim. Nama su policajci za to razbijanje stakla rekli nabavite kasko, ne prilazite ako vidite da obija jer nosa sarafciger sa sobom, narkomanska agresiva ga moze opaliti, ne vrijedi izgubiti zivot radi auta.
P.S.
Ogroman je biznis sa drogom. Moraju se redovne musterije koliko toliko stititi.
- Averus
#105999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Boldirano je najveća istina za skoro sve probleme koje imamo.Haris.ba wrote: ↑15/04/2026 21:38I ja kritikujem policiju, ponekad i previse.SpoilerShow
Ali, to je do citavog sistema. Sta ces kada pravosudje zakaze.
Da skratim. Nama su policajci za to razbijanje stakla rekli nabavite kasko, ne prilazite ako vidite da obija jer nosa sarafciger sa sobom, narkomanska agresiva ga moze opaliti, ne vrijedi izgubiti zivot radi auta.
P.S.
Ogroman je biznis sa drogom. Moraju se redovne musterije koliko toliko stititi.
"Kloni se budale" je super princip, dok te budala ne zapika.
A o drogi ne bih stvarno, s obzirom na to da veći dio "kreme" našeg društva ima veliki udio u tom biznisu. Džaba pričati bilo šta
-
Naslovnica
#106000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja danas po Sudu nešto gOnjo, fakat mi se gadi zgrada i sve u njoj.
Isto tako i Sud BiH.
Na stranu što je u Sudu BiH gratis kao da sam došao u Lukavicu, ko god progovori naglasak iz Gornjih Mladica i Kasindola
Isto tako i Sud BiH.
Na stranu što je u Sudu BiH gratis kao da sam došao u Lukavicu, ko god progovori naglasak iz Gornjih Mladica i Kasindola