UEFA Champions League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kory_galaktikos
#46951 Re: UEFA Champions League
Redaju se igraci barse u kritikama sudije. Ljudi navikli na spanske firaune i da im se sve sudi.
Eto zasto nemaju titule 11 godina.
Eto zasto nemaju titule 11 godina.
- Bosanski_kralj
#46952 Re: UEFA Champions League
Ma niđe veze. Ni p od penala.LSD wrote: ↑15/04/2026 11:41Sto bi rekli crnogorci - nije gowno, no se pas posroBosanski_kralj wrote: ↑15/04/2026 11:37 Eno sad je onaj udarac Fermina penal!?![]()
Šta je ondje golman trebao uraditi i mogao uraditi? Smaknuti se da ovaj da slobodno go.![]()
Uostalom, nije golman visoko podigao nogu pa ovog pogodio u glavu, nego je glava bila prenisko.![]()
Pa sta je trebao Cubarsi uraditi kada mu je bjezao Cholov mali u prvom mecu...pustiti ga, jeljos mu se ovaj uvalio i inicirao kontakt.
A kako se tad javlja VAR za tu situaciju, a sinoc se ne javalja ?
-
palermo
#46953 Re: UEFA Champions League
Ma ni blizu. To je kao da poredis Salijerrija I Mozarta, dvije razlicite kategorije.MarlboroGold wrote: ↑15/04/2026 10:41 To za Raphinhu je tačno. Čovjek je imao bolesnu sezonu i bolju od Yamala.
Jedini konkurent mu je bio Salah.
Raphina je, natavno, sjajan igrac, jedan od najboljih na svijetu ali Yamal je , neki drugi svijet.
-
LSD
#46954 Re: UEFA Champions League
Bosanski_kralj wrote: ↑15/04/2026 11:52Ma niđe veze. Ni p od penala.LSD wrote: ↑15/04/2026 11:41Sto bi rekli crnogorci - nije gowno, no se pas posroBosanski_kralj wrote: ↑15/04/2026 11:37 Eno sad je onaj udarac Fermina penal!?![]()
Šta je ondje golman trebao uraditi i mogao uraditi? Smaknuti se da ovaj da slobodno go.![]()
Uostalom, nije golman visoko podigao nogu pa ovog pogodio u glavu, nego je glava bila prenisko.![]()
Pa sta je trebao Cubarsi uraditi kada mu je bjezao Cholov mali u prvom mecu...pustiti ga, jeljos mu se ovaj uvalio i inicirao kontakt.
A kako se tad javlja VAR za tu situaciju, a sinoc se ne javalja ?

Ma jasta, ni P od penala.
Nego, o kojem sportu mi ovdje pricamo
-
sahbazzz
#46955 Re: UEFA Champions League
Na ovim temama treba zabranit komentarisat navijacima klubova koji taj dan i dan poslije igraju. Svasta se moze procitati. 
- JohnnyS
#46956 Re: UEFA Champions League
Tko tvrdi da je ovo penal, taj ili ne zna ništa o nogometu ili navija za Barcelonu. Zlobnici bi rekli da je to isto.
Čovjek obranio, Fermin naletio glavom na njega, ali navijači Barcelone (ne i igrači, igrači nisu ni pomislili na penal) govore da je bar VAR ovo trebao gledati.
Možda da protivnički golmani igraju bez jedne noge, možda bi to zadovoljilo pojedine navijače
-
il dottore
#46957 Re: UEFA Champions League
Nad Olmom je bio cist penal. Guranje s ledja
- darius_maximus
#46958 Re: UEFA Champions League
Uvijek će biti zajebancije nakon odlučujućih utakmica, pogotovo na divljim prostranstvima interneta.
Ono nije penal i nezgodne povrede se dešavaju svakodnevno.
Veće je pitanje potencijalni penal nad Olmom, nego ovo, ali i to se nekad sudi, nekad ne sudi, jebi ga.
Od preostalih ekipa mogu navijati još za Bayern, zbog Kanea, pa ćemo vidjeti kako će to ispasti.
Veće je pitanje potencijalni penal nad Olmom, nego ovo, ali i to se nekad sudi, nekad ne sudi, jebi ga.
Od preostalih ekipa mogu navijati još za Bayern, zbog Kanea, pa ćemo vidjeti kako će to ispasti.
- JohnnyS
- JohnnyS
#46960 Re: UEFA Champions League
Nadamo se da će ispastidarius_maximus wrote: ↑15/04/2026 12:21 Uvijek će biti zajebancije nakon odlučujućih utakmica, pogotovo na divljim prostranstvima interneta.
Od preostalih ekipa mogu navijati još za Bayern, zbog Kanea, pa ćemo vidjeti kako će to ispasti.![]()
- darius_maximus
#46961 Re: UEFA Champions League
DobarJohnnyS wrote: ↑15/04/2026 12:25Nadamo se da će ispastidarius_maximus wrote: ↑15/04/2026 12:21 Uvijek će biti zajebancije nakon odlučujućih utakmica, pogotovo na divljim prostranstvima interneta.
Od preostalih ekipa mogu navijati još za Bayern, zbog Kanea, pa ćemo vidjeti kako će to ispasti.![]()
![]()
Iako, moram priznati da bi me baš iznenadilo da Bayern ispadne.
Nešto mi se čini da Real nije ni igrački ni mentalno na nivou i mislim da će okršaj s PSG-om biti finale prije finala (ko god da prođe).
- Bosanski_kralj
#46962 Re: UEFA Champions League
Gdje će glavom na nogu?LSD wrote: ↑15/04/2026 11:55
Ma jasta, ni P od penala.
Nego, o kojem sportu mi ovdje pricamoovo nije fudbal.
- jeza u ledja
#46963 Re: UEFA Champions League
Barcelona jednostavno nema igru za kupove. Sa ovakvom odbranom imaju previse kikseva, a to se u ovakvim utakmicama ne prasta.
Atletico ih dva puta uze u kupovima i zabise 8 golova. Ja mislim bar pola od toga gol na isti nacin, dijagonala na krilo i onda centarsut. Ne moze ba ovako. I normalno dobijes crveni za zadnjeg igraca.
Budimo realni, PSG ili Bayern bi ih pojeli za dorucak.
I kako vas nije stid napadati casnog sudiju Trossarda?
Atletico ih dva puta uze u kupovima i zabise 8 golova. Ja mislim bar pola od toga gol na isti nacin, dijagonala na krilo i onda centarsut. Ne moze ba ovako. I normalno dobijes crveni za zadnjeg igraca.
Budimo realni, PSG ili Bayern bi ih pojeli za dorucak.
I kako vas nije stid napadati casnog sudiju Trossarda?
- Logovan
#46964 Re: UEFA Champions League
Golman reagovao tako što je htio da odbrani, refleks, a on udario loptu glavom i poletio baš na kopačku i eto ti sudara. Nije golman zamahnuo nogom prema glavi. 
Ovako kad postaviš samo sliku pomisliš čist penal.
Ovako kad postaviš samo sliku pomisliš čist penal.
- TinNBANFL
#46965 Re: UEFA Champions League
Sta se imas cudit kad je ovo predsjednik kuluba
- darius_maximus
#46966 Re: UEFA Champions League
Ne volim natezanja oko suđenja, ali nije čovjek rekao ništa wow.
Jedna situacija se već dešavala (mislim s Bayernom) prije par godina, kada igrač igra rukom nakon što je golman vratio loptu u igru.
Kao brainfart, pa nećemo da sviramo na ovom nivou.
Ali zato se dupli dodir svirao Alvarezu kada se očito okliznuo i kada je imao nikakav uticaj na šut, e onda će se svirati na tom nivou.
Glupo je opravdanje, ali tako je kako je, šta ćeš sada.
Što se zadnjeg igrača tiče, pisao sam da me čudi da ovo nisu provjeravali duže, jer su znali provjeravati krampon u ofsajdu po 10-15 minuta (i Yamalu, ali i Mbappeu, itd. da neko ne pomisli da pričam samo o Barci).
I jedna i druga situacija utiču na dosta toga, a haman su samo odmahnute rukom.
Nešto slično kao penal nad Mbappeom ovo zadnje kolo (je li bi Getafe).
Ono je 99% penal, a mislim da se nije ni gledala situacija.
Opet ponavljam, imam osjećaj da se tako u valovima prave greške u svim ligama (što namjerno, što slučajno) da se stalno održava kontroverza, da se ima o čemu pisati i da se generiše clickbait sadržaj.
Samo si nekada s jedne strane, nekada s druge.
Jedna situacija se već dešavala (mislim s Bayernom) prije par godina, kada igrač igra rukom nakon što je golman vratio loptu u igru.
Kao brainfart, pa nećemo da sviramo na ovom nivou.
Ali zato se dupli dodir svirao Alvarezu kada se očito okliznuo i kada je imao nikakav uticaj na šut, e onda će se svirati na tom nivou.
Glupo je opravdanje, ali tako je kako je, šta ćeš sada.
Što se zadnjeg igrača tiče, pisao sam da me čudi da ovo nisu provjeravali duže, jer su znali provjeravati krampon u ofsajdu po 10-15 minuta (i Yamalu, ali i Mbappeu, itd. da neko ne pomisli da pričam samo o Barci).
I jedna i druga situacija utiču na dosta toga, a haman su samo odmahnute rukom.
Nešto slično kao penal nad Mbappeom ovo zadnje kolo (je li bi Getafe).
Ono je 99% penal, a mislim da se nije ni gledala situacija.
Opet ponavljam, imam osjećaj da se tako u valovima prave greške u svim ligama (što namjerno, što slučajno) da se stalno održava kontroverza, da se ima o čemu pisati i da se generiše clickbait sadržaj.
Samo si nekada s jedne strane, nekada s druge.
- JohnnyS
#46967 Re: UEFA Champions League
Što ne kaže Laporta kako je ATM pokraden za čisti indirekt metar od gola kad je de Jong dodao Garciji. Svatko sere kako mu odgovara, samo sam ja mislio da je Flick rekao kako u Barceloni ne napadaju suce jer oni su ljudi koji rade pod velikim pritiskom
- darius_maximus
#46968 Re: UEFA Champions League
Opet se slažem da svako gleda kako njemu odgovara i zato se i ne raspravljam o suđenju.
Na svako "zašto nije ovo svirao", neko će reći "a što nije ovo svirao" i tako do bogojavljenja možeš jer su sudije generalno karine.
A 99% sam uvjeren da bi se danas sve, ali bukvalno sve, moglo automatizovati i da kamere, senzori i AI tačno prepoznaju i presude svaku situaciju, ali to bi "ubilo draž fudbala".
Onda ne bismo mogli ovako naprđivati.
Na svako "zašto nije ovo svirao", neko će reći "a što nije ovo svirao" i tako do bogojavljenja možeš jer su sudije generalno karine.
A 99% sam uvjeren da bi se danas sve, ali bukvalno sve, moglo automatizovati i da kamere, senzori i AI tačno prepoznaju i presude svaku situaciju, ali to bi "ubilo draž fudbala".
Onda ne bismo mogli ovako naprđivati.
- JohnnyS
- ultima_palabra
#46970 Re: UEFA Champions League
Dodao? Ne racuna se dodir defanzivnog igraca ako nije bila njegova namjera da igra loptom. I to je tako oduvijek ili otkad postoji ofsajd.tzipiripi wrote: ↑15/04/2026 10:45Kakve veze ima ta utakmica s ovom, zašto se neka prijašnja utakmica mora porediti s ovom?
Ovdje je očito, da ne može biti očitije da je Gavi pucao direktno u gol, a Atleticov igrač ju je blokirao i dodao na sasvim drugu stranu Ferranu. Nije bio ni na putanji lopte ka golu isl, bio je 6 - 7 metara sasvim lijevo
https://i.postimg.cc/B6g4HgGN/atbar.gif
https://i.postimg.cc/25SVtP9x/rmliv.gif
- kamberovica polje
#46971 Re: UEFA Champions League
Pa nije baš da ima oči na leđima.
Gle, kad čovjek vidi ovu sliku od krampona u facu reakcija je odmah da je crveni, a nije. Nema veze s crvenim.
Isto tako (samo suprotno) ovaj start izgleda bezveze na usporenoj snimci, a meni je odmah izgledao kritično. Jedno je kad je napadač u duelu sa stoperom pa ga ovaj izgura i baci na pod, ali guranje rukama s leđa dok protivnik ima čist šut je bome nešto sasvim drugo.
Kako god, potpuno zaslužene pobjede Cholove bagre.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#46972 Re: UEFA Champions League
Uskoro pocinje evropski super klasik 
- TAFKAP
#46973 Re: UEFA Champions League
Jesmo li spremni za večeras?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#46974 Re: UEFA Champions League
Nek Real ide dalje 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu