IRAN
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#73276 Re: IRAN
americke finansijske sankcije i trgovacki embargo prema kubi su prekinuli seme i operacije pranja novca
prekinuta je veza spanija-kuba kao i veze sa drugim zemljama latinske amerike koje su preko kube sprovodile pranje novca u spaniji i drugim drzavama eu ali najvise u spaniji
ogromne su pare od droge, nafte, cigara, kafe, alkohola i druge robe sada blokirane
uz to, kuba je progasena drzavom sponzorom terorizma a narkokarteli teroristickim organizacijama sto je dodatno pojacalo nadzor finansijskih i pravosudnih institucija sirom svijeta na transakcije i bankovne racune iz tog dijela svijeta
dotok svjezeg novca sa crnog trzista za elitu u spaniji je obustavljen
mozda tu treba traziti razloge spanske ,,principjelnosti" i ,,moralnosti" u vezi americkog rata protiv irana i posljedicno stava orema izraelu
prekinuta je veza spanija-kuba kao i veze sa drugim zemljama latinske amerike koje su preko kube sprovodile pranje novca u spaniji i drugim drzavama eu ali najvise u spaniji
ogromne su pare od droge, nafte, cigara, kafe, alkohola i druge robe sada blokirane
uz to, kuba je progasena drzavom sponzorom terorizma a narkokarteli teroristickim organizacijama sto je dodatno pojacalo nadzor finansijskih i pravosudnih institucija sirom svijeta na transakcije i bankovne racune iz tog dijela svijeta
mozda tu treba traziti razloge spanske ,,principjelnosti" i ,,moralnosti" u vezi americkog rata protiv irana i posljedicno stava orema izraelu
-
zigzag
#73277 Re: IRAN
Spin uvijek okrene priču prema onom ko digne glas protiv zla.
Uvijek to tako krene. "slučajno".
Uvijek to tako krene. "slučajno".
- Rejhana
#73278 Re: IRAN
Toffee karamela wrote: ↑14/04/2026 01:27nakon što je javno na Fejsu popljuvao Aliju Izetbegovića, cjeloživotnog prijatelja, red je da se prilozi u novcu namaknu sa bilo koje strane. to isključivo ovaj pjesnik sada smišlja!
šta ove ponjave o nebitnim likovima traže na ratnoj temi?
Ovo pismo podrške je iz 2015 ili 2016. godine je iz vremena Saudijske agresije na Jemen. Stavljalo se tada više puta na forum.
Doduše, svjedoči o prevrtljivosti ljudi ali Islamske zajednice, kada se posmatra iz današnje perspektive. Inače, vjerske zajednice, bilo o kojoj da je riječ, u najvećem broju slučajeva su oportunističke i vežu se vlast koja dominira.
- dr_Evil
#73279 Re: IRAN
Ko bi rekao da ce vec par godina nakon ovog pisma Latici zvati Hute allahovim partizanima, a saudijce cionistimaRejhana wrote: ↑14/04/2026 10:20Toffee karamela wrote: ↑14/04/2026 01:27nakon što je javno na Fejsu popljuvao Aliju Izetbegovića, cjeloživotnog prijatelja, red je da se prilozi u novcu namaknu sa bilo koje strane. to isključivo ovaj pjesnik sada smišlja!
šta ove ponjave o nebitnim likovima traže na ratnoj temi?
Ovo pismo podrške je iz 2015 ili 2016. godine je iz vremena Saudijske agresije na Jemen. Stavljalo se tada više puta na forum.
Doduše, svjedoči o prevrtljivosti ljudi ali Islamske zajednice, kada se posmatra iz današnje perspektive. Inače, vjerske zajednice, bilo o kojoj da je riječ, u najvećem broju slučajeva su oportunističke i vežu se vlast koja dominira.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#73280 Re: IRAN
kineti to diplomatskiIZ MINUTE U MINUTU
Kina se uključila! Xi: Ovo su naša četiri prijedloga za mir
09:24
Kina predložila četiri točke za mir na Bliskom istoku
Kineski predsjednik Xi Jinping iznio je prijedlog za mir i stabilnost na Bliskom istoku, javljaju kineski državni mediji.
Njegov prijedlog uključuje: poštivanje načela mirnog suživota među državama, poštivanje načela nacionalnog suvereniteta, poštivanje načela međunarodnog prava te usklađivanje sigurnosti i razvoja.
Xi je prijedlog predstavio tijekom sastanka u Pekingu s krunskim princom Abu Dhabija, šeikom Khaledom bin Mohamedom bin Zayedom Al Nahyanom.
Rat između SAD-a i Izraela s Iranom imao je posljedice i na Kinu. Kineski izvoz je u posljednja dva mjeseca znatno usporio zbog opće nesigurnosti, rasta cijena energenata i pada globalne potražnje. Zahvaljujući velikim zalihama nafte i raznovrsnim izvorima energije, šteta je bila manja nego što se očekivalo.
Sljedećeg mjeseca Donald Trump sastat će se s Xijem u Pekingu. Sastanak je odgođen zbog rata u Iranu.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#73281 Re: IRAN
Kina strikes. Kina rules. Ne doslovno. Ali ništa bez njih. Naranđasti u dva dana pet puta kontaktirao Kineskog premijera. Nema zvaničnog saopštenja. Insideri javljau da će naranđasti preko Kine da napravi izlaz iz Iranske avanture, a zauzvrat .....
- Rejhana
#73282 Re: IRAN
U gradu Noida, u Indiji, četiri dana traju nasilni protesti radnika uslijed povećanja troškova života zbog američke agresije na Iran.
Noida je jedno od najvećih planski izgrađenih industrijskih naselja u Aziji i ima na hiljade industrijskih pogona. Oko 40.000 radnika već je obustavilo rad i usmjerilo svoj bijes ka policijskim snagama. Radnici u prosjeku zarađuju oko 10.000 rupija mjesečno (90 eura) i traže povećanje na 21.000 rupija (180 eura), uz fiksno osmočasovno radno vrijeme i plaćene prekovremene radne sate.
Vlada se za sada oglušuje o zahtjeve radnika, s obzirom da Noida služi zapadnom korporativnom svijetu kao glavni motor autsorsinga (outsourcing) i proizvodnje, što nejednakom razmjenom i repatrijacijom profita bogati države centra svijet-sistema i obezbjeđuje njihovom stanovništvu jeftinu robu.
Tehnološki giganti poput Microstoft, Adobe, American Expres i McKinsey and Company zapošljavaju na hiljade lokalaca; a Noida je i vodeći indijski centar za proizvodnju mobilnih uređaja, koji čini preko 60% nacionalne proizvodnje za brendove poput Samsunga i Google Piksela koji snabdijevaju zapadna tržišta.
Noida je jedno od najvećih planski izgrađenih industrijskih naselja u Aziji i ima na hiljade industrijskih pogona. Oko 40.000 radnika već je obustavilo rad i usmjerilo svoj bijes ka policijskim snagama. Radnici u prosjeku zarađuju oko 10.000 rupija mjesečno (90 eura) i traže povećanje na 21.000 rupija (180 eura), uz fiksno osmočasovno radno vrijeme i plaćene prekovremene radne sate.
Vlada se za sada oglušuje o zahtjeve radnika, s obzirom da Noida služi zapadnom korporativnom svijetu kao glavni motor autsorsinga (outsourcing) i proizvodnje, što nejednakom razmjenom i repatrijacijom profita bogati države centra svijet-sistema i obezbjeđuje njihovom stanovništvu jeftinu robu.
Tehnološki giganti poput Microstoft, Adobe, American Expres i McKinsey and Company zapošljavaju na hiljade lokalaca; a Noida je i vodeći indijski centar za proizvodnju mobilnih uređaja, koji čini preko 60% nacionalne proizvodnje za brendove poput Samsunga i Google Piksela koji snabdijevaju zapadna tržišta.
Workers' protest: Noida Police arrest over 350 for alleged misuse of social media
https://www.aninews.in/news/national/ge ... 414135122/
Noida Worker Protest: 40,000 Workers Clash in Sector 80 Over ₹20,000 Minimum Wage Demand
https://thelogicalindian.com/noida-work ... ge-demand/
-
A_A_AKCIJA
#73283 Re: IRAN
Odavno nisam vidio goru i pokvareniju apologetiku.japin_mutapi wrote: ↑14/04/2026 10:18 americke finansijske sankcije i trgovacki embargo prema kubi su prekinuli seme i operacije pranja novca
Direkt iz zio kuhinje, po kojoj iza svakog događaja na svijetu stoji neka prljavština, zlo, i koja nas ubjeđuje da ne postoje normalni potezi i motivi u svijetu.
Ono što sam do sada naučio, zio ološ uvijek ove stvari plasira na osnovu ličnog iskustva. Uvijek samo u trećem licu prepričaju ono što oni rade širom svijeta.
Uvijek i bez greške.
- japin_mutapi
#73284 Re: IRAN
nema to veze sa cio, mio, zio ...
samo zdrav razum i logika i skidanje sa ruskog algoritma pa cete dobiti i druge informacije i drugacije znanje i pogled na svijet
a te druge informacije kazu da nema crno-bijelo vec je sve siva zona i lov u mutnom i nema dobroVSzlo vec samo interes i korist
samo zdrav razum i logika i skidanje sa ruskog algoritma pa cete dobiti i druge informacije i drugacije znanje i pogled na svijet
a te druge informacije kazu da nema crno-bijelo vec je sve siva zona i lov u mutnom i nema dobroVSzlo vec samo interes i korist
- arman1
- arman1
- Toffee karamela
#73287 Re: IRAN
kad vidim ovog Pedra, papu Lava i onoga iz Irana koji jučer otpisuje papi povodom uvreda na račun Isusa, osjećam se zabezeknuto kao da gledam hrpu južnoafričkih dijamanata na kupi.arman1 wrote: ↑14/04/2026 09:43
Ima ljudi koji su i na lomaču bili spremni otići za svoje principe. Sančez je vjernik, sa jasnim stavovima. Španci ga večinom u tome podržavaju. Malo je tu i do temperamenta, a malo i do vjere. Ovih dana mu pakuju ženi kako bi ga uklonili.
Iz njegovog kabineta poslana su oštra upozorenja vezano za Sumud flotilu. Ako je zaustave Španija je prva zemlja koja će izaći iz natoa.
toliko smo na Balkanu naviknuti na lažne vjernike i toliko sam ih se nagledala u životu, da mi ovi pravi bodu oči i uši, ne mogu povjerovati da postoje. u rangu su mi Ruh ptice ili mitskih bića poput salamandera
- dr_Evil
#73288 Re: IRAN
Ja ne mogu vjerovati da ti vjerujes da su oni pravi vjernici, halaliToffee karamela wrote: ↑14/04/2026 11:06kad vidim ovog Pedra, papu Lava i onoga iz Irana koji jučer otpisuje papi povodom uvreda na račun Isusa, osjećam se zabezeknuto kao da gledam hrpu južnoafričkih dijamanata na kupi.arman1 wrote: ↑14/04/2026 09:43
Ima ljudi koji su i na lomaču bili spremni otići za svoje principe. Sančez je vjernik, sa jasnim stavovima. Španci ga večinom u tome podržavaju. Malo je tu i do temperamenta, a malo i do vjere. Ovih dana mu pakuju ženi kako bi ga uklonili.
Iz njegovog kabineta poslana su oštra upozorenja vezano za Sumud flotilu. Ako je zaustave Španija je prva zemlja koja će izaći iz natoa.
toliko smo na Balkanu naviknuti na lažne vjernike i toliko sam ih se nagledala u životu, da mi ovi pravi bodu oči i uši, ne mogu povjerovati da postoje. u rangu su mi Ruh ptice ili mitskih bića poput salamandera
-
zigzag
#73289 Re: IRAN
Čim digneš glas, odmah imaš dosje, ako ništa da si ukrao žvaku dok si bio dijete.A_A_AKCIJA wrote: ↑14/04/2026 10:43Odavno nisam vidio goru i pokvareniju apologetiku.japin_mutapi wrote: ↑14/04/2026 10:18 americke finansijske sankcije i trgovacki embargo prema kubi su prekinuli seme i operacije pranja novca
Direkt iz zio kuhinje, po kojoj iza svakog događaja na svijetu stoji neka prljavština, zlo, i koja nas ubjeđuje da ne postoje normalni potezi i motivi u svijetu.
Ono što sam do sada naučio, zio ološ uvijek ove stvari plasira na osnovu ličnog iskustva. Uvijek samo u trećem licu prepričaju ono što oni rade širom svijeta.
Uvijek i bez greške.
-
A_A_AKCIJA
#73290 Re: IRAN
Ja da se skinem sa ruskog algoritmajapin_mutapi wrote: ↑14/04/2026 10:51 nema to veze sa cio, mio, zio ...
Momak, ti si ovdje zaluto
Upravo to sam i rekao.
Dehumanizacija, svi su isti, svi su pokvareni, prljavi i zli. Samo su Izrael i USA dosta bolji u tome od ostalih i zato ih svi mrze.
Svi bi silovali djecu i pili im krv, ubijali kao Izrael u Gazi, otimali zemlju i imovinu, svi bi uništavali Iran kao što oni rade, ali su samo nesposobni goyimi pa ne umiju za razliku od odabranih.
Ono, govori u svoje ime. Ja sam još uvijek idealista sa visokim standardima i ne dozvoljavam da mi zlo ikada postane standard po kojem ću se ravnati.
Ne, nisu Trump i Netanjahu mjera čovjeka i ne, ne bi svi bili kao oni da mogu.
- arman1
#73291 Re: IRAN
Nije zalutao, ovdje je po zadatku.A_A_AKCIJA wrote: ↑14/04/2026 11:17Ja da se skinem sa ruskog algoritmajapin_mutapi wrote: ↑14/04/2026 10:51 nema to veze sa cio, mio, zio ...
a te druge informacije kazu da nema crno-bijelo vec je sve siva zona i lov u mutnom i nema dobroVSzlo vec samo interes i korist?
Upravo to sam i rekao.
Dehumanizacija, svi su isti, svi su pokvareni, prljavi i zli. Samo su Izrael i USA dosta bolji u tome od ostalih i zato ih svi mrze.
Svi bi silovali djecu i pili im krv, ubijali kao Izrael u Gazi, otimali zemlju i imovinu, svi bi uništavali Iran kao što oni rade, ali su samo nesposobni goyimi pa ne umiju za razliku od odabranih.
Ono, govori u svoje ime. Ja sam još uvijek idealista sa visokim standardima i ne dozvoljavam da mi zlo ikada postane standard po kojem ću se ravnati.
- arman1
#73292 Re: IRAN
Ja mogu i znam ih dosta. Jug Španije, Portugal, jug Italije, istok Grčke, Perzija, večinski su ljudi u vjeri. To što mi na Balkanu koristimo vjeru kao dres, do nas je, nije do njih.dr_Evil wrote: ↑14/04/2026 11:09Ja ne mogu vjerovati da ti vjerujes da su oni pravi vjernici, halaliToffee karamela wrote: ↑14/04/2026 11:06kad vidim ovog Pedra, papu Lava i onoga iz Irana koji jučer otpisuje papi povodom uvreda na račun Isusa, osjećam se zabezeknuto kao da gledam hrpu južnoafričkih dijamanata na kupi.arman1 wrote: ↑14/04/2026 09:43
-
Timscho
#73293 Re: IRAN
Ovo je vrlo zanimljiv podatak. Nisam znao za te kanale. Ali nisam siguran jesam li dobro razumio sistem... dakle španska elita prima crne pare od Kube, a tu su uključene i ostale latinoameričke zemlje. A trguje se sa drogom, naftom, alkoholom... Ko kome prodaje šta? Kako peru pare u Španiji? Jel se nešto fiktivno izvozi pa naplaćuje tim crnim parama?japin_mutapi wrote: ↑14/04/2026 10:18 americke finansijske sankcije i trgovacki embargo prema kubi su prekinuli seme i operacije pranja novca
- arman1
#73294 Re: IRAN
Sve što treba da se udari na Sančeza.Timscho wrote: ↑14/04/2026 11:28Ovo je vrlo zanimljiv podatak. Nisam znao za te kanale. Ali nisam siguran jesam li dobro razumio sistem... dakle španska elita prima crne pare od Kube, a tu su uključene i ostale latinoameričke zemlje. A trguje se sa drogom, naftom, alkoholom... Ko kome prodaje šta? Kako peru pare u Španiji? Jel se nešto fiktivno izvozi pa naplaćuje tim crnim parama?japin_mutapi wrote: ↑14/04/2026 10:18 americke finansijske sankcije i trgovacki embargo prema kubi su prekinuli seme i operacije pranja novca
- japin_mutapi
#73295 Re: IRAN
ja se vama divim, zaista
za vise informacija o pranju novca koristite google
hint - panama papers i obavezno skidanje sa ruskog(i srpskog)algoritma
za vise informacija o pranju novca koristite google
hint - panama papers i obavezno skidanje sa ruskog(i srpskog)algoritma
- Rejhana
#73296 Re: IRAN
A_A_AKCIJA wrote: ↑14/04/2026 11:17
Ja da se skinem sa ruskog algoritma?
Upravo to sam i rekao.
Ali to je taj moralni relativizam i nihilizam koji će urušiti zapadnu civilizaciju i već je urušava.
Dotični je s druge strane podržavao glavosječe u Siriji, tako da se zna iz koje tikve puše.
- Quaresma
#73297 Re: IRAN
Koliko Mossad ima posla govori cinjenica da su se tek sad pozabavili sa Sanchezom. Ja sam ocekivao da ce oni zakuhati u Spaniji ili njemu namjestiti jos u samom pocetku.
- Tananarive
#73298 Re: IRAN
znači zio laprdalo, staviti na foe, pa neka brani genocidaše ćaći svomRejhana wrote: ↑14/04/2026 11:46A_A_AKCIJA wrote: ↑14/04/2026 11:17
Ja da se skinem sa ruskog algoritma?
Upravo to sam i rekao.
Ali to je taj moralni relativizam i nihilizam koji će urušiti zapadnu civilizaciju i već je urušava.
Dotični je s druge strane podržavao glavosječe u Siriji, tako da se zna iz koje tikve puše.
-
swanfilter
#73299 Re: IRAN
Jucer citam nekog lika koji prica kako su Rusi dosli do info o, cini mi se, 6 mrtvih glavonja iz IDF, jel 26 Mossadovaca i 400+ IDF prasinara od iranskih raketa.
Imamo li minimum saznanja kada je falanga iz Tel Aviva u pitanju?
Imamo li minimum saznanja kada je falanga iz Tel Aviva u pitanju?
- Dozer
#73300 Re: IRAN
Nista precizno. Jednom su, prije 10-ak dana, izbacili da imaju preko 7.000 ranjenih, ali o mrtvima ni slova.
Valjda svi armirani...
Valjda svi armirani...