Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#2676 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by ajdamo »

Bilo je i problema sa Entrio. Ko je god iza 8 sati i 20 min probao imao je određenih zastoja i problema.

Evo šta kaže Entrio u komentarima ispod fb objave
Primijetili smo da se pojavio kraći tehnički zastoj u procesu plaćanja ulaznica na strani WSpay-a, odnosno manjem broju korisnika započeta platna transakcija nije dovršena. U slučaju da je iznos skinut s kartice, a ulaznice ne stignu u roku od sat vremena, novac će vam biti vraćen na istu karticu s kojom ste plaćali. U tom slučaju, molimo Vas da transakciju ponovite.

U ovom trenutku prema informacijama koje imamo, plaćanja uredno prolaze.
tramvajtrojka

#2677 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by tramvajtrojka »

Better Man wrote: 13/04/2026 10:44 Ja ne znam ko može slušati Dinu Merlina i njegove polunarodnjak pjesmuljke. Dino i organizacija se nisu sreli u putu. Daj da uzmem lovu i to je to. Bio sam na velikim koncertima vani gdje sve funkcionira bezprijekorno. Evo jednog primjera. Mark Knopfler u O2 areni u Londonu u maju 2019. godine. Koncert je bio sjedećoj varijanti. Kapacitet tribina je 20 hiljada mjesta i kad dodamo stolice postavljene na parteru, mislim da je bilo 25 hiljada ljudi na koncertu. Na ulazu nema nikog da ti pregleda kartu, već ima rampa, tačnije skener na koji prisloniš kartu da je očita i ako je validna otvaraju se vratašaca i ulaziš u hol arene, onda te čeka obezbjeđenje koje ti pregleda sve stvari i to ne ovlaš, već detaljno i nakon toga ideš na pokretne stepenice koje te vode na sprat i onda ulaziš u samu arenu. Za pola sata arena je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, Znači toliko je vremena bilo potrebno da svi posjetioci uđu i smjeste se u svoja mjesta uz detaljan pregled na ulazu. E to se zove organizacija, a da ne govorim da svi dođu na vrijeme i da koncert ne kasni ni sekunde. Za razliku od koncerata ovdje gdje ljudi dolaze u vrijeme kad treba da počne koncert i naravno da kasni. U Engleskoj ako nisi došao na vrijeme poljubit ćeš vrata arene, jer niko nije dužan da te čeka i koncerti počinju na vrijeme. I još jedno divno pravilo je da je buka ograničena do 23:00 h navečer i posije nema više buke, pa svi koncedrti počinju između 19:00 h i 20:00 h. Nema koncerata u gluha doba noći. Koncert Springsteena na Wembley stadionu je počeo u 19:15 h i trajao je do 22:26 h. 3 sata i 11 minuta je Springsteen sa svojim pratećim bendom svirao i pjevao bez pauze. A da ne govorim kako je savršeno funkicioniralo na ulazu i isto tako na izlazu, gdje uopće nisi osjetio da ser tu nalazi 70 i kusur hiljada ljudi. Koncert koji mi je bio odličan i ostao je u fantastičnom sjećanju je koncert Pearl Jama u hali Tivoli u Ljubljani 2000. godine. Pearl Jam su istinski primjer kako se poštuju fanovi. Otvorili su vrata dvorane da fanovi mogu gledati njihovu tonsku probu. Nakon toga su iznijeli stol za ping pong i međusobno igrali i za svo to vrijeme su najnormalnije pozirali fanovima, slikali se s njima, djelili autograme i mogao si ih snimati video kamerom bez ikakvih problema.
Jarane ja sve sumnjam da si ti bio u kupovao karte za jednu iole popularniju muzicku zvijezdu jer da jesi znao bi kakav je ocaj kupiti kartu preko Ticketmastera i ostalih sajtova za prodaju :mrgreen: :mrgreen:

A da tek ne spominjem resale market i karte koje idu stotinama pa cak i hiljadama dolara il eura za neki koncert :lol: :lol:

Image

Npr. za the weekend-a je bio toliki red i navala za karte u Milanu kad bi te bacilo na kupovinu i plaćanje sajt bi jednostavno pao i tako za svaki koncert vani ako nije neki metuzalem u pitanju
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2678 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by _BataZiv_0809 »

ajdamo wrote: 12/04/2026 00:10 Šupci iz Merlinove organizacije šalju zamjenske ulaznice za potpuno druge ulaze u odnosu na prvobitno kupljene iako je u e mailu obećano da će sektori i ulazi biti isti kao za prvi termin.

Ovakav javašluk se još nije glasio.

Ne mogu ni da zamislim kakvo će sranje biti na ulazima pred koncert(e).
Ima li ista vezano uz tog Merlina da nije prevara
ajdamo

#2679 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by ajdamo »

_BataZiv_0809 wrote: 13/04/2026 18:13
ajdamo wrote: 12/04/2026 00:10 Šupci iz Merlinove organizacije šalju zamjenske ulaznice za potpuno druge ulaze u odnosu na prvobitno kupljene iako je u e mailu obećano da će sektori i ulazi biti isti kao za prvi termin.

Ovakav javašluk se još nije glasio.

Ne mogu ni da zamislim kakvo će sranje biti na ulazima pred koncert(e).
Ima li ista vezano uz tog Merlina da nije prevara
Najavljen i treći koncert. :-)
Peacean

#2680 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Peacean »

Bez brige, ne ide on nigdje dok pare lete
Dino Merlin rasprodao šesto Koševo, u najavi još jedan koncert
Gibraltar10

#2681 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Gibraltar10 »

law2 wrote: 13/04/2026 08:25 Počela jutros prodaja karti za Merlin 6 preko https://www.entrio.ba/en

Image
Za 10 sati sve rasprodano. :D
Dino ako bude htio moze 5 puta napunit Kosevo ovo ljeto.
ajdamo

#2682 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by ajdamo »

Peacean wrote: 13/04/2026 20:43 Bez brige, ne ide on nigdje dok pare lete
Dino Merlin rasprodao šesto Koševo, u najavi još jedan koncert
Red je da plati zamjenu hibridne trave nakon svega.
Better Man

#2683 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Better Man »

tramvajtrojka wrote: 13/04/2026 18:07
Better Man wrote: 13/04/2026 10:44 Ja ne znam ko može slušati Dinu Merlina i njegove polunarodnjak pjesmuljke. Dino i organizacija se nisu sreli u putu. Daj da uzmem lovu i to je to. Bio sam na velikim koncertima vani gdje sve funkcionira bezprijekorno. Evo jednog primjera. Mark Knopfler u O2 areni u Londonu u maju 2019. godine. Koncert je bio sjedećoj varijanti. Kapacitet tribina je 20 hiljada mjesta i kad dodamo stolice postavljene na parteru, mislim da je bilo 25 hiljada ljudi na koncertu. Na ulazu nema nikog da ti pregleda kartu, već ima rampa, tačnije skener na koji prisloniš kartu da je očita i ako je validna otvaraju se vratašaca i ulaziš u hol arene, onda te čeka obezbjeđenje koje ti pregleda sve stvari i to ne ovlaš, već detaljno i nakon toga ideš na pokretne stepenice koje te vode na sprat i onda ulaziš u samu arenu. Za pola sata arena je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, Znači toliko je vremena bilo potrebno da svi posjetioci uđu i smjeste se u svoja mjesta uz detaljan pregled na ulazu. E to se zove organizacija, a da ne govorim da svi dođu na vrijeme i da koncert ne kasni ni sekunde. Za razliku od koncerata ovdje gdje ljudi dolaze u vrijeme kad treba da počne koncert i naravno da kasni. U Engleskoj ako nisi došao na vrijeme poljubit ćeš vrata arene, jer niko nije dužan da te čeka i koncerti počinju na vrijeme. I još jedno divno pravilo je da je buka ograničena do 23:00 h navečer i posije nema više buke, pa svi koncedrti počinju između 19:00 h i 20:00 h. Nema koncerata u gluha doba noći. Koncert Springsteena na Wembley stadionu je počeo u 19:15 h i trajao je do 22:26 h. 3 sata i 11 minuta je Springsteen sa svojim pratećim bendom svirao i pjevao bez pauze. A da ne govorim kako je savršeno funkicioniralo na ulazu i isto tako na izlazu, gdje uopće nisi osjetio da ser tu nalazi 70 i kusur hiljada ljudi. Koncert koji mi je bio odličan i ostao je u fantastičnom sjećanju je koncert Pearl Jama u hali Tivoli u Ljubljani 2000. godine. Pearl Jam su istinski primjer kako se poštuju fanovi. Otvorili su vrata dvorane da fanovi mogu gledati njihovu tonsku probu. Nakon toga su iznijeli stol za ping pong i međusobno igrali i za svo to vrijeme su najnormalnije pozirali fanovima, slikali se s njima, djelili autograme i mogao si ih snimati video kamerom bez ikakvih problema.
Jarane ja sve sumnjam da si ti bio u kupovao karte za jednu iole popularniju muzicku zvijezdu jer da jesi znao bi kakav je ocaj kupiti kartu preko Ticketmastera i ostalih sajtova za prodaju :mrgreen: :mrgreen:

A da tek ne spominjem resale market i karte koje idu stotinama pa cak i hiljadama dolara il eura za neki koncert :lol: :lol:

Image

Npr. za the weekend-a je bio toliki red i navala za karte u Milanu kad bi te bacilo na kupovinu i plaćanje sajt bi jednostavno pao i tako za svaki koncert vani ako nije neki metuzalem u pitanju
Za koncerte u Ljubljani, Zagrebu i Splitu sam uzimao preko mog dobrog prijatelja i istinske Sarajevske legende kad je u pitanju rock scena, pokojnog Želimira Altarca Čička. Za koncert Maidena u Splitu na Poljudu kartu kupio u Dancig Bearu kad sam bio na moru, za R.e.m., u Zagrebu, kupio na dan koncerta. To je bilo vrijeme dok još nije bila rasprostranjena internet prodaja i mogao si fizički kupiti kartu. Jedino sam Za Nicka Cavea and the Bad Seeds u Zagrebu kupio online na dan kad su puštene u prodaju i to je bilo preko eventim.hr. Glede ovih koncerata u Londonu od Springsteena, Chris Cornella, Sade Adu, Nick Cavea and the Bad Seeds, Marka Konopflera, to je sestra uzimala online. I karte se prodaju brže nego za Merlinove koncerte na Koševu. Čist primjer je Bruce Springsteen.
Altsa

#2684 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Altsa »

tramvajtrojka wrote: 13/04/2026 18:07

Image

Kao da su karte bitne. Njegov jedini cilj je bio da napiše na kojim je koncertima bio u zivotu. :lol:
dr_Evil

#2685 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dr_Evil »

Gibraltar10 wrote: 13/04/2026 20:44
law2 wrote: 13/04/2026 08:25 Počela jutros prodaja karti za Merlin 6 preko https://www.entrio.ba/en

Image
Srecom ona moja se predomislila :D mrsko mi i online cekati kartu :D
tramvajtrojka

#2686 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by tramvajtrojka »

dr_Evil wrote: 14/04/2026 09:04

Image
budzi hadzija i stani u red online i počasti svoju ljepsu polovinu kartama za dinar efendiju :mrgreen:
noviclan

#2687 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by noviclan »

dr_Evil wrote: 14/04/2026 09:04

Image
Uranis u sedam poneses gotovinu i za pola sata imas ih u rukama, valjda mu naze ne prima kartice samo gotovina u magazu
DonieBrasco

#2688 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by DonieBrasco »

Mirza Selimovic u BKC 24 i 25 aprila, prodato sve.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2689 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: 13/04/2026 09:18 Uporedite sad kad krene prodaja ulaznica za Prodigy kako taj bend tretira svoje fanove, a kako čarobnjak svoje :D

Minuta šutnje za svakog fana Dine Merlina.
U cemu je fol pa je nastala ovakva havarija
RtrnOfSalisbury

#2690 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by RtrnOfSalisbury »

...imal neka zona da se razapne cador i ostane na kosevu na svim koncertima i tako dozivi taj jedinstveni osjecaj
DaysleepeR

#2691 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by DaysleepeR »

_BataZiv_0809 wrote: 15/04/2026 07:06
DaysleepeR wrote: 13/04/2026 09:18 Uporedite sad kad krene prodaja ulaznica za Prodigy kako taj bend tretira svoje fanove, a kako čarobnjak svoje :D

Zato sto ga boli neka stvar, samo daj pare, a nas narod isto tako najvise vili kad ga neko pravi budalom.
van Basten

#2693 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by van Basten »

A zašto se još uvijek skrivaju cijene karata? Sutra počinje prodaja a još se ne zna šta koliko košta
Naslovnica

#2694 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Naslovnica »

Da him je predgrupa The Shamen možda bih i otišao.
Drogira li se narod još uvijek sa ekstazijem ili je to isfurano? 8-)
kio01

#2695 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by kio01 »

Oj cijena, bas su u trendu :lol:
dr_Evil

#2696 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dr_Evil »

DaysleepeR wrote: 15/04/2026 18:57
_BataZiv_0809 wrote: 15/04/2026 07:06

Zato sto ga boli neka stvar, samo daj pare, a nas narod isto tako najvise vili kad ga neko pravi budalom.
To je istina, kod nas dvije kafane jedna do druge, u jednoj kafa 5KM, u drugoj 2KM, ova od 5 puna ko sibica :D
DON_eARL

#2697 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by DON_eARL »

The Prodigy
13. Avg 2026
Ulaz od 18:00
Stadion Grbavica, Sarajevo

FAN PIT
Mjesta za stajanje na terenu ispred bine

Ground-area standing in front of the stage

Broj ulaznica
Cijena 157 KM
Troškovi izdavanja 8.00
Za naplatu 165.00

ISTOK
Mjesta za sjedenje i stajanje na istočnoj tribini

Seating and standing areas in the East

Broj ulaznica
Cijena 137 KM
Troškovi izdavanja 8.00
Za naplatu 145.00

PARTER
Mjesta za stajanje na terenu

Ground-area standing

Broj ulaznica
Cijena 97 KM
Troškovi izdavanja 7.50
Za naplatu 104.50

PARTER W
Parter za osobe sa INVALIDSKIM KOLICIMA

Ground-level area for WHEELCHAIR USERS

Broj ulaznica
Cijena 97 KM
Troškovi izdavanja 7.50
Za naplatu 104.50

SJEVER
Mjesta za sjedenje i stajanje na sjevernoj tribini

Seating and standing areas in the North

Broj ulaznica
Cijena 117 KM
Troškovi izdavanja 8.00
Za naplatu 125.00

ZAPAD VIP
Mjesta za sjedenje i stajanje na zapadnoj tribini

Seating and standing areas in the West

Broj ulaznica
Cijena 247 KM
Troškovi izdavanja 12.00
Za naplatu 259.00
Nemoguće kupiti kartu. :-)
van Basten

#2698 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by van Basten »

Jeli jedino kod nas skuplje uzeti kartu online nego uživo? Do sada što sam vani ulaznica kupovao online skoro uvijek sam imao neki popust štomih ne maltretiram uživo
challmander

#2699 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by challmander »

Kupio kartu, i to proslo bez problema iz prve. Ipak je pao fan pit, nisam mogao odoliti.
splinter

#2700 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by splinter »

ide sve bez problema, par klikova i gotovo.
Post Reply