Navodno, vanzemaljci, sinoc sletili pred Zelju i pojeli 3 desetke s lukom...
Salim se...
Bez luka
po kojem medjunarodnom pravu jedna zemlja moze zavrtat citav svijet da uvedu sankcije drugoj i onda tu istu nelegalno nelegetimno napast 2 puta?
meni si bas sladak.... stavto treba Kinez da uradi? da razlupa tvornice cipova rama tranzistora poluprovodnika....?no_sekirli wrote: ↑13/04/2026 22:47E bas. Tajvan im maltene na dohvat snajpera, 70 godina placu za njim.
Na temi sve sile, samo US vojska za qrac, da izvinete. Ispade i iracka milicija neki faktor.
Razumijem navijanje protiv agresije, ali malo istine ne bi bilo na odmet.
E vidis, ti meni nisi nimalo sladak. Dapace, s tim tackicama i pravopisom si apsolutno necitljiv i nesuvisao.skrbavi-admin wrote: ↑14/04/2026 05:08meni si bas sladak.... stavto treba Kinez da uradi? da razlupa tvornice cipova rama tranzistora poluprovodnika....?no_sekirli wrote: ↑13/04/2026 22:47E bas. Tajvan im maltene na dohvat snajpera, 70 godina placu za njim.
Na temi sve sile, samo US vojska za qrac, da izvinete. Ispade i iracka milicija neki faktor.
Razumijem navijanje protiv agresije, ali malo istine ne bi bilo na odmet.![]()
jel ti shvatas uopste da te tvoenice prave zlato i da su zlatna koka.? 200mlrd dolara zarade za godinu.....
Kini treba prostor- zemlja jer u Aziji na 30% kopna na planeti živi 60% ljudske populacije. Svima je tu postalo tijesno pa možda im jeste najlakše uzeti nešto od velike Ruske federacije koja još nije prenapučena.japin_mutapi wrote: ↑14/04/2026 07:32
kina ce dobiti sibirske resuse u zamjenu za tajvan - mozda cak i dobije nazad teritorije koje im je rusija otela
Poslije epskih prosipanja po prostranstvima Dombasa i Luganska ljudi i dalje vjeruju u mitska ruska plovila/sarmate/armate a ova zgadija ne moze Crno more osigurati a bgm im i Azovsko opasno visi
I dalje ne zaslužuje. Jedino što bi trebalo ukloniti jevrejske genocidaše iz ove velike jednačine. Ruska bagra će sama ispuhati a ostalo bi se svelo na ravnotežu i biznis.pici wrote: ↑14/04/2026 09:02 Kada vidim ko je sve u ovom ratu, kazem samo nosi vas sve u qurac... najednoj strani iran uz koji stoji rusija i kina a na drugoj amerika sa onim idiotom i sektom na celu i izrael nacisticko leglo... zaista izbor je jasan. Ko vas jebe. Medjutim, ne mogu okrenut glOvu na patnje palestinaca i ociti genocid i etnicko ciscenje, ne mogu okrenuti glOvu ni na napad rusije na ukrajinu i strasne stravicne zlocine koje cine, ne mogu zgnjuriti glOvu ni na maga sektu kako uz pomoc SS trupa hvata i pritvara djecu a zatim ubija svoje stanovnike, nema zatvranja ociju ni nad sjecenjem glava iranskim demonstrantima, kinesko izivljavanje nas muslimanima Ujgure, itd itd. Muka mi je i povracami se.
Mislim da svijet zasluzuje jedan hladan reset.
Realno sve po starom kao i zadnjih 3000 godina. Svaki reset je kratkotrajan dok ne slete Vulkanci D:zigzag wrote: ↑14/04/2026 09:12I dalje ne zaslužuje. Jedino što bi trebalo ukloniti jevrejske genocidaše iz ove velike jednačine. Ruska bagra će sama ispuhati a ostalo bi se svelo na ravnotežu i biznis.pici wrote: ↑14/04/2026 09:02 Kada vidim ko je sve u ovom ratu, kazem samo nosi vas sve u qurac... najednoj strani iran uz koji stoji rusija i kina a na drugoj amerika sa onim idiotom i sektom na celu i izrael nacisticko leglo... zaista izbor je jasan. Ko vas jebe. Medjutim, ne mogu okrenut glOvu na patnje palestinaca i ociti genocid i etnicko ciscenje, ne mogu okrenuti glOvu ni na napad rusije na ukrajinu i strasne stravicne zlocine koje cine, ne mogu zgnjuriti glOvu ni na maga sektu kako uz pomoc SS trupa hvata i pritvara djecu a zatim ubija svoje stanovnike, nema zatvranja ociju ni nad sjecenjem glava iranskim demonstrantima, kinesko izivljavanje nas muslimanima Ujgure, itd itd. Muka mi je i povracami se.
Mislim da svijet zasluzuje jedan hladan reset.

Ima ljudi koji su i na lomaču bili spremni otići za svoje principe. Sančez je vjernik, sa jasnim stavovima. Španci ga večinom u tome podržavaju. Malo je tu i do temperamenta, a malo i do vjere. Ovih dana mu pakuju ženi kako bi ga uklonili.no_sekirli wrote: ↑14/04/2026 09:39 I dalje mi je enigma zbog čega je Pedro ovako glasan. Mislim, Kramp je pedofil, agresor i luđak, i vjerujem da dosta predsjednika/premijera/kraljeva dijeli to mišljenje, ali Španjolska je najglasnija od svih "normalnih" država.
Ja razmisljam o historiji Spanije, genocidu nakon pada Andaluzije, zatim genocidu i nevjerovatnoj kradji resursa po J.Americi s akcentom na Inke, gradjanski rat i slicno. Da li je Spanija dosla pameti ili je ovo samo populizam, haj ga znadi.no_sekirli wrote: ↑14/04/2026 09:39 I dalje mi je enigma zbog čega je Pedro ovako glasan. Mislim, Kramp je pedofil, agresor i luđak, i vjerujem da dosta predsjednika/premijera/kraljeva dijeli to mišljenje, ali Španjolska je najglasnija od svih "normalnih" država.
Pedro je trenutno pod pritiskom preko supruge...arman1 wrote: ↑14/04/2026 09:28Trump u 10 sati – – – "Povući ćemo podršku NATO nacijama koje mi nisu pomogle protiv Irana"
Pedro u 22 sata – – „Ponovno ćemo otvoriti špansku ambasadu u Teheranu, Iran
kako bismo im pomogli da ostvare mir i stabilnost. Ne bojimo se odmazde"
Protiv Pedra Sancheza ne djeluje nikakva količina prijetnji i upozorenja
![]()
cionisti ne miruju... ucjene, podmetanja, ubistva itd itd... pogledat pod cionisticki pokret i samo ce se sve reci o uticaju na zapadPrihvaćena optužnica za korupciju protiv supruge španjolskog premijera Sancheza
Gómez, koja se trenutno nalazi u Kini na službenom putu Pedra Sancheza toj zemlji, ranije je tvrdila da je nedužna
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... z-15698490
Istražni sudac u Madridu prihvatio je u ponedjeljak optužnicu protiv Begoñe Gómez, 51-godišnje supruge španjolskog premijera Pedra Sancheza, kojoj će se suditi za navodna kaznena djela trgovanja utjecajem, korupcije u poslovanju, pronevjere javnih sredstava i nedopuštenog prisvajanja.
Sudac Juan Carlos Peinado, koji će se umiroviti u rujnu, završio je dvije godine dugu istragu zaključivši da postoji dovoljno indicija da se prihvati optužnica protiv Sanchezove supruge.
Nakon što je Pedro Sanchez u ljeto 2018. postao premijer, njegova je supruga dobila katedru na Sveučilištu Complutense u Madridu gdje je sudjelovala u vođenju jednog poslijediplomskog studija. Navodno je u toj ulozi potpisivala pisma preporuke kompanijama koje su tražile državnu pomoć.
Sumnjiči ju se da je od tih tvrtki primala zauzvrat novac „ne za javnu sveučilišnu katedru, nego kao osobni imetak“.
Skeptici tvrde da Pedro dosta loše stoji na unutrašnjem planu, pa ovim izjavama pokušava da na vanjskom popravi rejting.no_sekirli wrote: ↑14/04/2026 09:39 I dalje mi je enigma zbog čega je Pedro ovako glasan. Mislim, Kramp je pedofil, agresor i luđak, i vjerujem da dosta predsjednika/premijera/kraljeva dijeli to mišljenje, ali Španjolska je najglasnija od svih "normalnih" država.