Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kuvet wrote: ↑13/04/2026 14:58
Da se pribiljezim. Gledam i ja za zenu Peugeot 2008, 2021 godiste, taj 1.2 motor, ali gdje god nesto nadjem, samo pljuvanje motora.
Po tim nekim istrazivanjima mi smo kao drustvo nepismeni. Pa kad ukucas u guglu 1.2 puretech iskustva, izleti fino napisano oko "mokrog zupcastog".
Kazu da je moderna nepismenost neshvatati napisano.
Nemoj biti nepismen.
Chmoljo wrote: ↑13/04/2026 12:08
gledam auto do 30ak hiljada, a starosti nekih do 5 godina i poplava je peugeota 2008... znam da su imali probleme sa lancima, je li to revidirano i kada i otkud u tolikom broju?
meni lično bi odgovarao takav auto, ali imaju li poznatih problema?
Chmoljo wrote: ↑13/04/2026 12:08
gledam auto do 30ak hiljada, a starosti nekih do 5 godina i poplava je peugeota 2008... znam da su imali probleme sa lancima, je li to revidirano i kada i otkud u tolikom broju?
meni lično bi odgovarao takav auto, ali imaju li poznatih problema?
S krajem '23 je lanac (početak '23 i sredina je i dalje mokri zupčasti kako kaže internet), ali ono.. too little too late.
Uzeti takav motor i staviti ga u vozilo teško preko tonu i po pa se onda pati, suludo u svakom slučaju, francuska posla naravno.
drug_profi wrote: ↑13/04/2026 15:44
Da nije opet neki 6 mm ili manji?
mislim da je 8 mm
i koliko sam izguglo, stellantis je vraćao pare za popravke - 1.0 i 1.2 proizvedeni u periodu od 2012. do 2023. bilesi da su riješili taj problem, ali nisam skonto je li taj remen povezan i sa velikim gubitkom ulja?
drug_profi wrote: ↑13/04/2026 15:44
Da nije opet neki 6 mm ili manji?
mislim da je 8 mm
i koliko sam izguglo, stellantis je vraćao pare za popravke - 1.0 i 1.2 proizvedeni u periodu od 2012. do 2023. bilesi da su riješili taj problem, ali nisam skonto je li tah remen povezan i sa velikim gubitkom ulja?
Za male pare mozes uzeti prius hibrid koji se puni, 40ak km doseg sa baterijom. Nedostatak - trebaju ti slusalice kad ima malo uzbrdice
Chmoljo wrote: ↑13/04/2026 17:28
Pa ok, kakva su iskustva sa novim motorima 1.2 i hibridima? Vidim na internetu svi guslaju istu pricu vezano za stare motore prije 2023.
Onda je mozda bolje protegnuti se i uzeti relativno novije, ali sa ispravljenim greskama. Pod uslovom da i ovaj nije problematican.
Pa jos su to relativno novi motori da bi se znalo jesu li isto belaj. Kazu da su imali neki problem isto modeli iz 2023.i2024., ali su to brzo popravili.
Teorijski bi motor koji nema mokri zupcasti trebao biti ok.
Iz licnog iskustva ti trocilindrasi mogu biti sasvim zivahni i dovoljni i za poteska auta. Isprobano na vozilu teskom 1,4 tone.
Da li vjerovati sa svojim parama firmi koja se pravila budala, ili tacnije napravila budalom kupce kod prijasnjeg 1.2 motora je do tebe.
Kad bi gledao hibrida, ja bih sada uzeo onu tojotu korolu (onu sa 4 cilindra).
Pa ok, kakva su iskustva sa novim motorima 1.2 i hibridima? Vidim na internetu svi guslaju istu pricu vezano za stare motore prije 2023.
Onda je mozda bolje protegnuti se i uzeti relativno novije, ali sa ispravljenim greskama. Pod uslovom da i ovaj nije problematican.
Ako kupis novo imas garanciju i nece te zajebavati svakako 150kkm a ti ces 10g voziti do 150kkm. Nakon toga mjenjas auto
Mada ja nikad ne bih 1.2 i tri klipa, ruzan je zvuk motora
Last edited by nepass1 on 13/04/2026 18:32, edited 1 time in total.
Pa jos su to relativno novi motori da bi se znalo jesu li isto belaj. Kazu da su imali neki problem isto modeli iz 2023.i2024., ali su to brzo popravili.
Teorijski bi motor koji nema mokri zupcasti trebao biti ok.
Iz licnog iskustva ti trocilindrasi mogu biti sasvim zivahni i dovoljni i za poteska auta. Isprobano na vozilu teskom 1,4 tone.
Da li vjerovati sa svojim parama firmi koja se pravila budala, ili tacnije napravila budalom kupce kod prijasnjeg 1.2 motora je do tebe.
Kad bi gledao hibrida, ja bih sada uzeo onu tojotu korolu (onu sa 4 cilindra).
Ako kupis novo imas garanciju i nece te zajebavati svakako 150kkm a ti ces 10g voziti do 150kkm. Nakon toga mjenjas auto
opel i peugeot daju do 8 godina garancije, ali moram provjeriti na šta se sve odnosi i da li se doplaćuje ta produžena. vjerujem da da.
8 godina je sasvim fin period za koji možeš dići kredit koji ćeš relativno lakše otplatiti. mi u 5 godina pređemo 80.000, ako i toliko. bar dok su nam poslovi tu gdje jesu, blizu i onda nikako ne bih dohvatio izlazak iz garancije kroz kilometražu.
samo ne bih da se zaletim ko telac na neki motor koji provjereno ima neki problem, a proizvođač ili diler zatežu oko servisa.
opel i peugeot daju do 8 godina garancije, ali moram provjeriti na šta se sve odnosi i da li se doplaćuje ta produžena. vjerujem da da.
8 godina je sasvim fin period za koji možeš dići kredit koji ćeš relativno lakše otplatiti. mi u 5 godina pređemo 80.000, ako i toliko. bar dok su nam poslovi tu gdje jesu, blizu i onda nikako ne bih dohvatio izlazak iz garancije kroz kilometražu.
samo ne bih da se zaletim ko telac na neki motor koji provjereno ima neki problem, a proizvođač ili diler zatežu oko servisa.
Ja ne bih 1.2 zbog licnih preferenci. Jer sam vozio i bas je sranje sa tri klipa. Bruji, drnda, zvuk bas bas los
Ali ne bi me bilo strah da ce nesta otici oko motora
Rodjak kupio t-roc od prvog vlasnika, zna covjeka, auto preslo 64k tad. Krenuo na more, stao u lidl, ne moze se radio ugasiti. Svaki put akumulator morao odspojiti. Posle kupi od starog oktaviju na 50k nesta opet oko elektronike vrisne. Ne mogu se sjetiti sta.