pa i ti da si pored covica bi bio nadrndan i ljut_BataZiv_0809 wrote: ↑13/04/2026 14:06 Ima ona Chovicheva nosacica fascikle
Samo vazda nesto ljuta i nadrndana izgleda
jos kad znas sto drugi ne znaju
pa i ti da si pored covica bi bio nadrndan i ljut_BataZiv_0809 wrote: ↑13/04/2026 14:06 Ima ona Chovicheva nosacica fascikle
Samo vazda nesto ljuta i nadrndana izgleda
To je velika podvala.Danguba wrote: ↑13/04/2026 14:18Nisu oni naseljeni nego kao katolici i pravoalavci primili srpstvo i hrvatstvo a u stvari su Rusi, Bjelorusi, Cesi, Madjari, Ukrajinci...BAK-eV wrote: ↑13/04/2026 13:04Skroz normalno.Danguba wrote: ↑11/04/2026 01:39 Pa je li tebi normalno da tolika vecina ne navija i ne voli repku zemlje u kojoj je rodjen i zivi?
Za koga navijaju Svajcarci? Za Nijemce, Italijane, Francuze...?
Pa cak nije bilo pitanje ''da igra Srbija protiv BiH, za koga ces navijati'' nego onako sirovo, Srbija, C.Zvijezda, druga zena...
Kao clan predsjednistva iz reda srpskog naroda treba da odlucuje o necemu izmedju Srbije i BiH, pogodi na cijoj strani ce biti i cije interese ce zastupati.
Je li to normalno?
Da ne ulazimo u to da veze sa Srbijom ima kao i ja ili neko iz Hercegovine sa Hrvatskom.
Ogromna vecina Srba i Hrvata su naseljeni u Bosnu maltene u zadnjih 120 godina.
I dan danas u Bihacu svi ce reci za jedno katolicko selo "tamo kod Madjara" a oni se sada izjasnjavaju kao Hrvati, sto imaju pravo.
Taman da izvagamo koliko glasaca privlaci Komsic a koliko antagonizira HDZ.
Kovacevic je mnogo bolji od bilo kojeg HDZ/HDZ1990 kandidata.
Ja ne znam, imas kakav izvor? Znam da imamo podatke kada su odredjene pravoslavne vlaske porodice, a danas poznate Hrvatske presle na katolicanstvo, tipa Boba, Susak i slicno, ali to sto si rekao prvi put cujem.BAK-eV wrote: ↑13/04/2026 15:16To je velika podvala.Danguba wrote: ↑13/04/2026 14:18Nisu oni naseljeni nego kao katolici i pravoalavci primili srpstvo i hrvatstvo a u stvari su Rusi, Bjelorusi, Cesi, Madjari, Ukrajinci...
I dan danas u Bihacu svi ce reci za jedno katolicko selo "tamo kod Madjara" a oni se sada izjasnjavaju kao Hrvati, sto imaju pravo.
Istina je da je bilo pored pripadnika bosanske crkve jos i katolika ili pravoslavaca ali ne u procentu, nakon Austrougarske okupacije ili SHS-Kraljevine.
Jedna stvar su Franjevci i neki samostani a sasvim druga stvar gradsko stanovnistvo, koje je stvaralo drzavu i njen identitet.
Pa imas sada recimo 100 hiljada Srba iz SAO Krajine, koji zive u Bosni. Zasto bi oni navijali za Bosnu?
Gledaj u kojim brojevima je Austrija dovodila katolike.
Zna se otvoreno da recimo Hrvati iz okoline Sirikog brijega nisu Hrvati vec naseljeni katolici Albanci.![]()
Zasto bi sad njihovi potomci navijali za nasu drzavu?![]()
Banja Luku nakon zemljotresa naselilo oko 30 hiljada Srba iz cijele SFRJ!
Na kraju krajeva ne navijau ni Talijani u Istri za Hrvatsku ili Madjari Vojvodine za Srbiju, kao sto to ne rade ni nase Sandzaklije a o Albancima da i ne govorimo.
Pa odi tamo i pitaj ih za lokalno groblje, da ti pokazu od kada se tu sahranjuju!dr_Evil wrote: ↑13/04/2026 15:21Ja ne znam, imas kakav izvor? Znam da imamo podatke kada su odredjene pravoslavne vlaske porodice, a danas poznate Hrvatske presle na katolicanstvo, tipa Boba, Susak i slicno, ali to sto si rekao prvi put cujem.BAK-eV wrote: ↑13/04/2026 15:16To je velika podvala.Danguba wrote: ↑13/04/2026 14:18
Nisu oni naseljeni nego kao katolici i pravoalavci primili srpstvo i hrvatstvo a u stvari su Rusi, Bjelorusi, Cesi, Madjari, Ukrajinci...
Istina je da je bilo pored pripadnika bosanske crkve jos i katolika ili pravoslavaca ali ne u procentu, nakon Austrougarske okupacije ili SHS-Kraljevine.
Jedna stvar su Franjevci i neki samostani a sasvim druga stvar gradsko stanovnistvo, koje je stvaralo drzavu i njen identitet.
Pa imas sada recimo 100 hiljada Srba iz SAO Krajine, koji zive u Bosni. Zasto bi oni navijali za Bosnu?
Zna se otvoreno da recimo Hrvati iz okoline Sirikog brijega nisu Hrvati vec naseljeni katolici Albanci.![]()
Na kraju krajeva ne navijau ni Talijani u Istri za Hrvatsku ili Madjari Vojvodine za Srbiju, kao sto to ne rade ni nase Sandzaklije a o Albancima da i ne govorimo.
Onda napisi drugi put "cuo sam da su..."BAK-eV wrote: ↑13/04/2026 15:24Pa odi tamo i pitaj ih za lokalno groblje, da ti pokazu od kada se tu sahranjuju!dr_Evil wrote: ↑13/04/2026 15:21Ja ne znam, imas kakav izvor? Znam da imamo podatke kada su odredjene pravoslavne vlaske porodice, a danas poznate Hrvatske presle na katolicanstvo, tipa Boba, Susak i slicno, ali to sto si rekao prvi put cujem.BAK-eV wrote: ↑13/04/2026 15:16
To je velika podvala.
Dobar je Mahir dok ga zena ne naljuti pa je mora prebitkakabanja213 wrote: ↑13/04/2026 13:59To bi bio odlican potez. Kada su vec pickasto izbacili Kovacevica kao kandidata a ne sa nudima i u skladu sa svojim "gradjanskim" uvjerenjem Mahira Mesalica za clana Predsjednistva iz reda hrvatskog naroda.TouchMyTip wrote: ↑13/04/2026 13:40 Eh sad da DF podrzi HDZ 1990 za predsjednsitvo a zauzvrat trazi vlade bez HDZ i da pokaze da vole ovu zemlju. Ali da, boli ih kurac, bitno je da je SDA u vlasti s njima.![]()
A zasto bi to bilo interesantno? Dobro, haj moze.viti zanimljivo I zabavno, al u nekom politicko/izbornom.kontekstu to je vazno taman kao ko ce biti treci golman reprezentacike BiH.no_sekirli wrote: ↑13/04/2026 20:25 Covke postavio zivi zid ispred sebe. Bas me zanima s kojim ce sad kandidatom izici tzv. alternativa sa H predznakom.
Pa eto, nisam ni rekao da je interesantno, nego da me zanima, obzirom na silnu medijsku paznju koju su imali prije nekog vremena kad su najavili kandidata.palermo wrote: ↑13/04/2026 21:52A zasto bi to bilo interesantno? Dobro, haj moze.viti zanimljivo I zabavno, al u nekom politicko/izbornom.kontekstu to je vazno taman kao ko ce biti treci golman reprezentacike BiH.no_sekirli wrote: ↑13/04/2026 20:25 Covke postavio zivi zid ispred sebe. Bas me zanima s kojim ce sad kandidatom izici tzv. alternativa sa H predznakom.
Ovi nasi misevi ispunjavaju zelje mafijaske americke administracije ne uvazavajuci nase drzavne interese.Dino79 wrote: ↑13/04/2026 20:18 Sta bi sa drzavnim zakonom o gasu . Zar to nije bila obaveza da se usvoji?
https://istinomjer.ba/drzavni-zakon-o-g ... utu-ka-eu/
Izgleda da ovo sa juznom interkonekcijom je i kraj nsseg pita ka eu ?
Pa jel ono I Ramo najavio kandidaturu. To ti jw otprilike taj nivo.no_sekirli wrote: ↑13/04/2026 22:00Pa eto, nisam ni rekao da je interesantno, nego da me zanima, obzirom na silnu medijsku paznju koju su imali prije nekog vremena kad su najavili kandidata.palermo wrote: ↑13/04/2026 21:52A zasto bi to bilo interesantno? Dobro, haj moze.viti zanimljivo I zabavno, al u nekom politicko/izbornom.kontekstu to je vazno taman kao ko ce biti treci golman reprezentacike BiH.no_sekirli wrote: ↑13/04/2026 20:25 Covke postavio zivi zid ispred sebe. Bas me zanima s kojim ce sad kandidatom izici tzv. alternativa sa H predznakom.
Iz pasteta ispadali, Karamatic na Oslobodjenje podcastu, Raguz, Raguz junior, N1. Samo su nesto usutili zadnje vrijeme, kontam da je vec pukla tikva.
Mojne tog bombasa zdravlja tisime_cipol wrote: ↑13/04/2026 21:46 Ako se Miletić kandiduje, ima moj glas.
Ovako, bez njega, glasam za Becira.