Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote: ↑10/04/2026 16:02
Vala ne bih prljao ruke za 40-50KM, barem dok se može.
Bolje forumati dok drugi rade.
Neka svatko radi svoj posao i svima će nam biti bolje.
nije tu poenta prljanja ruku
nego da ubijes i vrijeme ko naravno ima vremena
uz to sigurno ces sebi pazljivije i preciznije uraditi nego sto ce vulkanizer to uraditi
a zamjeniti gumu je i "tvoj posao" jer moras znati u slucaju da moras na cesti to uraditi
Pa ne radi se o neurohirurgiji, pažljivije i preciznije...
Idem kod provjerenih vulkanizer, nikada ni najmanji problem za skoro 30 godina.
Imam ja druge načine da ubijem vrijeme pod stare dane nego da radim posao vulkanizera.
Gumu znam zamijeniti i mijenjao sam, ali da ih mijenjam zbog 40KM, ubijanja vremena i preciznosti, dok mogu da platim jbjga.
Ono, cijenim što ljudi sami sebi mijenjaju, svaka čast. Ja nisam od tog posla.
But that's just me.
Naslovnica wrote: ↑10/04/2026 16:02
Vala ne bih prljao ruke za 40-50KM, barem dok se može.
Bolje forumati dok drugi rade.
Neka svatko radi svoj posao i svima će nam biti bolje.
nije tu poenta prljanja ruku
nego da ubijes i vrijeme ko naravno ima vremena
uz to sigurno ces sebi pazljivije i preciznije uraditi nego sto ce vulkanizer to uraditi
a zamjeniti gumu je i "tvoj posao" jer moras znati u slucaju da moras na cesti to uraditi
Pa ne radi se o neurohirurgiji, pažljivije i preciznije...
Idem kod provjerenih vulkanizer, nikada ni najmanji problem za skoro 30 godina.
Imam ja druge načine da ubijem vrijeme pod stare dane nego da radim posao vulkanizera.
Gumu znam zamijeniti i mijenjao sam, ali da ih mijenjam zbog 40KM, ubijanja vremena i preciznosti, dok mogu da platim jbjga.
Ono, cijenim što ljudi sami sebi mijenjaju, svaka čast. Ja nisam od tog posla.
But that's just me.
Pa ok nisam ni rekao da moras nego sam rekao ko zeli i hoce
Ja sebi mijenjam cisto jer mogu i imam sve sto treba
Preciznije i pazljivije se odnosilo na to da ti ne zajebe saraf i sl jer sam imao takvog iskustva
Ps. Konkretno jednom mi je sjebao navoj a drugi put mi jednu gumu nije stegnuto bilo pa zamalo nisam imao nesrecu
Srecom sporije vozio i lupalo mi nesto pa sam srecom tako skontao da nije zategnuto
Ja tek jučer naučio koristiti kilo ključ, kada sam ga sjebao.
Mislio sam da nije bitno koliko puta klikne (treba samo jedan klik)
Ja išao na cimanje da klikne par puta i nekoliko zubaca unutar ključa popucalo. Vjerovatno je i loš kvalitet ključa. A moguće da sam i previše stegao šarafe jer ako je više od jednog klika sila pritezanja se povećava.
Danas naručim drugi ključ sa Temu sa većim i sitnijim brojem zubaca.
-Chesterfield- wrote: ↑10/04/2026 21:25
Ja išao na cimanje da klikne par puta i nekoliko zubaca unutar ključa popucalo. Vjerovatno je i loš kvalitet ključa. A moguće da sam i previše stegao šarafe jer ako je više od jednog klika sila pritezanja se povećava.
vala ako je puko na 130 Nm, to je neki kljuc bas lose kvalitete
Rothmans wrote: ↑10/04/2026 21:20
Samostalno mijenjanje guma je ciganluk. Ja sa takvim covjekom necu za isti sto...
nesposobnom insanu najlakse reci da je ciganluk nesto sto nije u stanju uraditi
Ma jel se neko u sve razumije , iz mog iskustva, il' je šugavo il' je škrto ,il oboje
kod ovih sto se razumiju platis pa ti pretegnu sarafe ili uniste navoj, pa kad sljedeci put dodjes ne moze se demontirati tocak, onda volim ja po psu montirati sam
Ja jesenas podigao auto jer sam fkt morao na put i nije bilo u tom trenutku varijante da ih neko drugi montira
Skinem gumu, izvuces je nije problem, ali vratiti novu nece
Plitka krokodilka
Mislim podigao sam ga drugon dizalicom dok je i ova bila, ali jebada, jer nemas prihvata za drugu... nit si u štosu za to svaki dan nit alata imas nit ista
Uradio bih dosta stvari sam ali je meni dan i vrijeme bitnije nego hobi... mozda u pemziji akobogda
Pozdrav koje bi ljetne gume preporucili u dimenziji 205/55/16 do nekih 150 KM(po gumi),bitna mi je performansa po kisi cuo sam dosta dobrog o unirojalu ali sa druge strane sam i cuo da se jako brzo trose.
U tom cjenovnom rangu naletio sam jos na hankook ,dunlop,fulda,nexen i kumho od ovih mao poznatijih marki
U pitanju je golf 4 tako da indeks brzine i nosivosti je sasvim dovoljan 91t/91h,koje bi vi gume preporucili u tom cjenovnom rangu?
Last edited by trolejbus1921 on 11/04/2026 21:58, edited 2 times in total.
trolejbus1921 wrote: ↑11/04/2026 21:53
Pozdrav koje bi ljetne gume preporucili u dimenziji 205/55/16 do nekih 150 KM,bitna mi je performansa po kisi cuo sam dosta dobrog o unirojalu ali sa druge strane sam i cuo da se jako brzo trose.
U pitanju je golf 4 tako da indeks brzine i nosivosti je sasvim dovoljan 91t/91h,koje bi vi gume preporucili u tom cjenovnom rangu?
Leao, 69 KM u Unitrejdu . Jeftina, a po kisi ko i Pireli ljetna.
to uopste nije losa ideja za biznis ali (jebo ga ali) kod nas je uvijek problem sto su ljudi nepovjerljivi a nije da i nismo skloni prisvajanju
zamisli nazoves mene koji se bavim time i recimo dodjem mrsav 20 godina i iskreno koliko bi ljudi takvim osobama predalo felge i gume da se to odradi i vrati sve po ps-u
vrlo vrlo malo
a izmedju ostalog nasi ljudi slabo placaju takve usluge pa oni samo to radije odrade nego da daju npr 20 maraka nekome
Pozdrav koje bi ljetne gume preporucili u dimenziji 205/55/16 do nekih 150 KM,bitna mi je performansa po kisi cuo sam dosta dobrog o unirojalu ali sa druge strane sam i cuo da se jako brzo trose.
Leao, 69 KM u Unitrejdu . Jeftina, a po kisi ko i Pireli ljetna.
Ne guraj covjeka u kanal bezveze hahah kakav Leao.
Mogu ti zavrsit Hankook Ventus Prime 4 za 155 KM po kom
JavierBosnia wrote: ↑12/04/2026 00:02
Ima li igdje usluga da neko iznese gume iz podruma, natovari, zamijeni i vrati u podrum?
Ima, ali to treba platiti. Ali kad bi ti rekao da dolazak na adresu i iznosenje guma i transport do vulkanizera kosta 20KM pa onda isto to nazad u podrum dodatnih 20KM...vecina bi rekla SKUPOOO. Pa nosaj onda sam.
Pozdrav koje bi ljetne gume preporucili u dimenziji 205/55/16 do nekih 150 KM(po gumi),bitna mi je performansa po kisi cuo sam dosta dobrog o unirojalu ali sa druge strane sam i cuo da se jako brzo trose.
U tom cjenovnom rangu naletio sam jos na hankook ,dunlop,fulda,nexen i kumho od ovih mao poznatijih marki
-Chesterfield- wrote: ↑10/04/2026 21:25
vala ako je puko na 130 Nm, to je neki kljuc bas lose kvalitete
Trenutno na MS Contitental allSeason 2, jednu probio sa strane i trebao bi je zamjeniti....Dali Baš moram istu gumu uzimati ili moze i neka alternativna?
luxferre wrote: ↑13/04/2026 09:24
Trenutno na MS Contitental allSeason 2, jednu probio sa strane i trebao bi je zamjeniti....Dali Baš moram istu gumu uzimati ili moze i neka alternativna?
Moze i alternativna, ali dvije, a tu ostavi za rezerve