Nisam gledao, ali vidim opis serije, nista me vise ne treba cuditi...nepass1 wrote: ↑10/04/2026 14:10Ima na netflixu dokumentarac escaping two flamesAteista wrote: ↑10/04/2026 14:02 Ne kontam stalne komentare oko misije Artemis, da se to snima u studiju,AI i slicno, kao i generalno toliko teoreticara zavjere koji tvrde da ljudi nisu bili na mjesecu.
Ne znam jesu li ti teoreticari samo najglasniji, ili stvarno vecina ljudi ima takav stav.
Nekad se stvarno pitam jesi li ljudi oko mene toliko glupi, ili je to samo neka furka da se pljuje po tome i negira ono sto je ocigledno, eto ako rusi nisu dokazali da lazu za slijetanje na mjesec, sigurno ce dokazati neki nas internet strućnjak.![]()
Pogledas i vidis sta je narod. Nevjerovatno Bgm, ja gledao i samo govorio pa kako? Pregledao u cudu, sve kontam zajebancija.
Popularne stvari koje ne kontam
- Ateista
#42076 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- dječak sa šibicama
#42077 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa zemlja jeste ravna ploca 
Kazu "izgleda okrugla, ali to je zato sto je ona u obliku kovanice, a slikaju je samo iz pticije perspektive"
I da, oni vjeruju u to, ravna ploca a na rubovima je led i zato niko ne moze pasti sa ruba u svemir. Sjeverni i juzni pol ne postoje, to su samo rubove ravne ploce.
I vanzemaljci nas posjecuju.
Kazu "izgleda okrugla, ali to je zato sto je ona u obliku kovanice, a slikaju je samo iz pticije perspektive"
I da, oni vjeruju u to, ravna ploca a na rubovima je led i zato niko ne moze pasti sa ruba u svemir. Sjeverni i juzni pol ne postoje, to su samo rubove ravne ploce.
I vanzemaljci nas posjecuju.
- Ateista
#42078 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To mi je tesko povjerovati da toliko ljudi vjeruje da je zemlja ravna ploca, mislim mozda ima po neka budala,ali imam utisak da ima onih kojima je to zajebancija.
Mozda su ljudi ipak toliko glupi, ko zna
Mozda su ljudi ipak toliko glupi, ko zna
- dječak sa šibicama
#42079 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne, oni misle da su pametniji od ostalih. Cijeli pokret ravnozemljasa postoji.
Kao i antivaksera.
Medicina radi protiv obicnih ljudi, podmecu nam vakcine koje djecu unistavaju. Vakcine su opasne i neko zeli da nasa djeca rastu defektna.
Tajni centri moci.
I sto se mi cudimo, mi smo kao podrucje balkana, jedno od plodnijih podrucja superinteligentnih ljudi koji razumiju sve svjetske tajne. Ko jos nije cuo za HAARP u Barajevu i piramide u Visokom.
Kao i antivaksera.
Medicina radi protiv obicnih ljudi, podmecu nam vakcine koje djecu unistavaju. Vakcine su opasne i neko zeli da nasa djeca rastu defektna.
Tajni centri moci.
I sto se mi cudimo, mi smo kao podrucje balkana, jedno od plodnijih podrucja superinteligentnih ljudi koji razumiju sve svjetske tajne. Ko jos nije cuo za HAARP u Barajevu i piramide u Visokom.
-
kakavdanakneiskustvu
- ultima_palabra
#42081 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije to toliko pitanje vjerovanja u te stvari, koliko pripadanja nekoj grupi koja je posebna i razumije stvari koje obicni puk ne razumije. Kad nemas nista u vlastitom zivotu cim bi se ponosio to dobro dodje za ego.
- Laplace
#42082 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Godinama prozivaju "zašto sad ne idu na Mjesec ako su to mogli prije 50 godina?"Ateista wrote: ↑10/04/2026 14:02 Ne kontam stalne komentare oko misije Artemis, da se to snima u studiju,AI i slicno, kao i generalno toliko teoreticara zavjere koji tvrde da ljudi nisu bili na mjesecu.
Ne znam jesu li ti teoreticari samo najglasniji, ili stvarno vecina ljudi ima takav stav.
Nekad se stvarno pitam jesi li ljudi oko mene toliko glupi, ili je to samo neka furka da se pljuje po tome i negira ono sto je ocigledno, eto ako rusi nisu dokazali da lazu za slijetanje na mjesec, sigurno ce dokazati neki nas internet strućnjak.![]()
Ove godine su otišli, zasad samo oko Mjeseca (takoje bilo i prošli put).
Očekivano: ne prihvataju nio kad vide vlastitim očima.
Tu se projektuje i mržnja prema Zapadu. Da je Rusija organizovala put oko Mjeseca, većina ovih pametnjakovića bi povjerovala na prvu.
- Laplace
#42083 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Misliš na ovaj?nepass1 wrote: ↑10/04/2026 14:10Ima na netflixu dokumentarac escaping two flamesAteista wrote: ↑10/04/2026 14:02 Ne kontam stalne komentare oko misije Artemis, da se to snima u studiju,AI i slicno, kao i generalno toliko teoreticara zavjere koji tvrde da ljudi nisu bili na mjesecu.
Pogledas i vidis sta je narod. Nevjerovatno Bgm, ja gledao i samo govorio pa kako? Pregledao u cudu, sve kontam zajebancija.
https://www.imdb.com/title/tt29388212/? ... o%20flames
- banjaluka078
- Moderator
#42084 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ravnozemljaše još nekako i očekujem, ali mene nedavno "zaskoči" žena na nekom porodičnom okupljanju, pa ni pobjeći ni ostati, sa teorijom za koju do tad nisam znala. Kaže, nije Zemlja ravna, pričaju se gluposti, Zemlja je šuplja!
Kako, molim?!
Kaže, fino, šuplja na polovima, nema tamo tog silog leda, tamo su udubljenja.
Dalje sam isključila i uši i mozak, ali mi vrag nije dao mira, pa sam guglala. Ima stvarno i ta "škola misli":
https://www.gi.alaska.edu/alaska-scienc ... rth-theory
https://www.youtube.com/watch?v=M7vt5paORIc
Kako, molim?!
Dalje sam isključila i uši i mozak, ali mi vrag nije dao mira, pa sam guglala. Ima stvarno i ta "škola misli":
- dječak sa šibicama
#42085 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A sta je poenta ovog oblijetanja Mjeseca, nije dzaba prilicno je skupo, sta se time zeli postici?
Ili slijetanje na Mjesec, koji su najavili uskoro. Sta je tu korisno, par njih ce sletiti, prosetati Mjesecom, i vratiti se kuci.
Ok, NASA se moze hvaliti jer uspjeh, ali zasto se govori "ovo je bitno za covjecanstvo". Zasto je bitno? sta covjecanstvo ima od toga izleta.
Ili slijetanje na Mjesec, koji su najavili uskoro. Sta je tu korisno, par njih ce sletiti, prosetati Mjesecom, i vratiti se kuci.
Ok, NASA se moze hvaliti jer uspjeh, ali zasto se govori "ovo je bitno za covjecanstvo". Zasto je bitno? sta covjecanstvo ima od toga izleta.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#42086 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A "mogli su gladne nahraniti"dječak sa šibicama wrote: ↑10/04/2026 17:01 A sta je poenta ovog oblijetanja Mjeseca, nije dzaba prilicno je skupo, sta se time zeli postici?
- darius_maximus
#42087 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa Jules Verne i Putovanje u središte zemlje.banjaluka078 wrote: ↑10/04/2026 16:57 Ravnozemljaše još nekako i očekujem, ali mene nedavno "zaskoči" žena na nekom porodičnom okupljanju, pa ni pobjeći ni ostati, sa teorijom za koju do tad nisam znala. Kaže, nije Zemlja ravna, pričaju se gluposti, Zemlja je šuplja!
Kako, molim?!
Nije to nova "teorija" i u svakom slučaju je starija od "zemlja je ravna ploča" priče (nije čak ni Verne prvi, koliko znam).
- nepass1
#42088 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da, ili imas ove o FDLS ili o noelu i ehlimima. Bgm nevjerovatno, fascinantno za pogledati.Laplace wrote: ↑10/04/2026 16:38Misliš na ovaj?nepass1 wrote: ↑10/04/2026 14:10Ima na netflixu dokumentarac escaping two flamesAteista wrote: ↑10/04/2026 14:02 Ne kontam stalne komentare oko misije Artemis, da se to snima u studiju,AI i slicno, kao i generalno toliko teoreticara zavjere koji tvrde da ljudi nisu bili na mjesecu.
https://www.imdb.com/title/tt29388212/? ... o%20flames
- dječak sa šibicama
#42089 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sta znamo o sredistu zemlje, niko nije bio tamo pa ne moze sa 100% sigurnoscu reci sta je unutra. Zvanicna nauka kaze jezgro od cvrste lave pa ondas sloj tecne lave itd.
Pretpostavke se zasnivaju na seizmickim mjerenjima, ali jos niko nije uspio izmjeriti punu dubinu.
Isto kao i dno mora, mi ne znamo ni gdje je tacno najdublja tacka svih oceana. Samo pretpostavke.
A kad je nesto nepoznato, onda je logicno da mastoviti ljudi pretpostavljaju. Tako je i sa svemirom.
Rupe za ulaske NLO letjelica na polovima su vec bujna masta.
Pretpostavke se zasnivaju na seizmickim mjerenjima, ali jos niko nije uspio izmjeriti punu dubinu.
Isto kao i dno mora, mi ne znamo ni gdje je tacno najdublja tacka svih oceana. Samo pretpostavke.
A kad je nesto nepoznato, onda je logicno da mastoviti ljudi pretpostavljaju. Tako je i sa svemirom.
Rupe za ulaske NLO letjelica na polovima su vec bujna masta.
- Logovan
#42090 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Imaju svoje teorije, ne možeš im dokazati da griješe, jebi ga.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/04/2026 14:42 Neki ljudi mrtvi ozbiljni i dalje tvrde da je Zemlja ravna ploča.
- nepass1
#42091 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Lik ubjedi ljude da svak ima srodnu dusu, ubjedio ih da raskinu odnose sa familijom, sve mu pare daju, pravi svoj grad, kaze da je isus da je ono prije 2k godina samo bilo prorocanstvo da ce ustvari on doci, lik im kaze da promjene pol ljudi mjenjaju pol.Logovan wrote: ↑10/04/2026 18:55Imaju svoje teorije, ne možeš im dokazati da griješe, jebi ga.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/04/2026 14:42 Neki ljudi mrtvi ozbiljni i dalje tvrde da je Zemlja ravna ploča.
Ljudi kao ti i ja, radili, bili sefovi, ucitelji, vojnici, nisu neki zatucani debili.
-
džakailibu
#42092 Re: Popularne stvari koje ne kontam
darius_maximus wrote: ↑10/04/2026 17:17dobro ok, suplja pa sta onda? sta je nastavak teorije- mora biti nesto? kriju se gmizavci koji vladaju svijetom ili sl.?banjaluka078 wrote: ↑10/04/2026 16:57 Ravnozemljaše još nekako i očekujem, ali mene nedavno "zaskoči" žena na nekom porodičnom okupljanju, pa ni pobjeći ni ostati, sa teorijom za koju do tad nisam znala. Kaže, nije Zemlja ravna, pričaju se gluposti, Zemlja je šuplja!
Kako, molim?!
-
mali_balon
#42093 Re: Popularne stvari koje ne kontam
džakailibu wrote: ↑10/04/2026 21:56MONARCHdarius_maximus wrote: ↑10/04/2026 17:17dobro ok, suplja pa sta onda? sta je nastavak teorije- mora biti nesto? kriju se gmizavci koji vladaju svijetom ili sl.?banjaluka078 wrote: ↑10/04/2026 16:57 Ravnozemljaše još nekako i očekujem, ali mene nedavno "zaskoči" žena na nekom porodičnom okupljanju, pa ni pobjeći ni ostati, sa teorijom za koju do tad nisam znala. Kaže, nije Zemlja ravna, pričaju se gluposti, Zemlja je šuplja!
Kako, molim?!
-
mali_balon
#42094 Re: Popularne stvari koje ne kontam
mali_balon wrote: ↑10/04/2026 22:01MONARCHdžakailibu wrote: ↑10/04/2026 21:56darius_maximus wrote: ↑10/04/2026 17:17
dobro ok, suplja pa sta onda? sta je nastavak teorije- mora biti nesto? kriju se gmizavci koji vladaju svijetom ili sl.?
-
moimoi
#42095 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne znam zasto se oko ovoga drama pravi? Pa svugdje se na medjugradskim linijama u vozovima zna stajati.
Jedino kada putujes medjudrzavno sebi mozes rezervisati mjesto.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nova-tu ... /260411017
Jedino kada putujes medjudrzavno sebi mozes rezervisati mjesto.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nova-tu ... /260411017
-
tokio25
#42096 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ma to zemlja ravna ploca se i moze dokazatiLogovan wrote: ↑10/04/2026 18:55Imaju svoje teorije, ne možeš im dokazati da griješe, jebi ga.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/04/2026 14:42 Neki ljudi mrtvi ozbiljni i dalje tvrde da je Zemlja ravna ploča.
al ovo oko suplje zemlje i sl tacno ne mozes dokazati tako da njima u biti ne mozes nista
- Filter
#42097 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Vole novinari dramiti. Umjesto da pise povecan broj putnika, nesta pozitivno, kao sto i jest. Veci broj putnika je dobra vijest.
-
Hendrix
#42098 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To je vrlo kratkovidno misljenje.dječak sa šibicama wrote: ↑10/04/2026 17:01 A sta je poenta ovog oblijetanja Mjeseca, nije dzaba prilicno je skupo, sta se time zeli postici?
Svaka misija ima milion novih naucnih otkrica i eskperimenata koje idu uz njih. Nije poenta samo obletit Mjesec, to je naucni napredak od kojih dijelovi uvijek nekako dodju i do nas na ovaj ili onaj nacin. Naucni i tehnicki progres misija od prije 60 godina ti danas imas u mobitelima, televizorima...pa svaki put kad upalis Google Maps, GPS je zaostavstina tih slavnih misija i tehnologije iz tog vremena.
Njihova letjelica je puna senzora koje testiraju, nove metode, ideje. Kao sto rekoh put do mjeseca je samo dio misije.
-
kakavdanakneiskustvu
#42099 Re: Popularne stvari koje ne kontam
sta se moze dokazati oko raqvne ploče?tokio25 wrote: ↑11/04/2026 11:17ma to zemlja ravna ploca se i moze dokazatiLogovan wrote: ↑10/04/2026 18:55Imaju svoje teorije, ne možeš im dokazati da griješe, jebi ga.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/04/2026 14:42 Neki ljudi mrtvi ozbiljni i dalje tvrde da je Zemlja ravna ploča.
al ovo oko suplje zemlje i sl tacno ne mozes dokazati tako da njima u biti ne mozes nista
-
tokio25
#42100 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa moze se dokazati da nije ravna ploca
dok sve ostalo je zasad nemoguce