Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- drug_profi
#58126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I ja to ne razumijem.
Ko kaže da moraš navijati za reprezentaciju države u kojoj živiš?
Bitno je da nisi protiv i da se ne raduješ neuspjesima te reprezentacije.
Vukanović je ovdje po meni sasvim korektan. Voditelj je malo izašao iz okvira.
Masa naših ljudi po svijetu rođenih u inostranstvu navijaće za nekog, ne nužno za zemlju u kojoj su rođeni.
Sasvim sigurno neće se radovati porazima te reprezentacije.
Masa naših ljudi po svijetu rođenih u inostranstvu navijaće za nekog, ne nužno za zemlju u kojoj su rođeni.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#58127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
drug_profi wrote: ↑09/04/2026 11:00 I ja to ne razumijem.
hljeba i igara za nepismene narodne mase i jednog i drugog entiteta.
- JohnnyS
- mayab
#58129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
slažem se, ali je i činjenica da kod ovaca iz entiteta RS samo nacionalisti prolaze , i oni koji po mogućnosti što bolje opljuju džavu BiHdrug_profi wrote: ↑09/04/2026 11:00 I ja to ne razumijem.
- drug_profi
- skupljac_zeljeza
#58131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Po meni treba napraviti upitnik za ove u državnim institucijama i jedno od pitanja da bude i ovo pa ko skupi najviše bodova. Sa ovakvima poput Čovića, Špirića, Vulićke...imamo blokadu Doma naroda, zakoni čekaju, imamo Vijeće ministra bez ministra sigurnosti koliko godina? Prođe im mandat, a nisu usvojili 20 zakona, a plate i ostali dodaci uredno liježu na račune pa radio ili ne radio, a mi ćemo i dalje pritiskat prst na granici sa EU.drug_profi wrote: ↑09/04/2026 11:00
Last edited by skupljac_zeljeza on 09/04/2026 11:17, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#58132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nose li gostovanja dodatne bodove?skupljac_zeljeza wrote: ↑09/04/2026 11:16Po meni treba napraviti upitnik za ove u državnim institucijama i jedno od pitanja da bude i ovo pa ko skupi najviše bodova. Sa ovakvima poput Čovića, Špirića, Vulićke...imamo blokadu Doma naroda, zakoni čekaju, imamo Vijeće ministra bez ministra sigurnosti koliko godina? Prođe im mandat, a nisu usvojili 20 zakona, a plate i ostali dodaci uredno liježu na račune pa radio ili ne radio, a mi ćemo i dalje pritisak prst na granici sa EU.drug_profi wrote: ↑09/04/2026 11:00
- drug_profi
#58133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad bi napravio reformu da nema dnevnice ili šta već dobijaju, ako se ne pojave na sjednici i da se precizno definišu pitanja o kojima DN treba dati mišljenje, tada bi sve prohodalo brzo.
- skupljac_zeljeza
#58134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mi smo šerpa iz koje curi na sve strane. A sve počinje od ovog Vukanovićevog kako on ne može navijati za Bosnu.
Bosna i Hercegovina na godišnjem nivou gubi preko 100 miliona eura na transakcijama iz inostranstva, a ključni razlog je jer naša država nije dio jedinstvenog evropskog prostora plaćanja u eurima (SEPA). BiH je jedna od rijetkih zemalja koja nije dio ovog sistema.
BiH je u praksi veoma blizu članstva u SEPA-i, Vlada FBiH kao i Predstavnički dom Parlamenta FBiH su usvojili niz zakona iz oblasti fiskalne politike, a koji se odnose na regulativu koja je neophodna za članstvo. Federacija BiH je usvojila Zakon o platnim uslugama, Zakon o elektronskom novcu, Zakon o računima za plaćanje, izmjene i dopune Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, izmjene i dopune Zakona o bankama te izmjene i dopune Zakona o mikrokreditnim društvima. Sve to treba potvrditi i Dom naroda Parlamenta FBiH.
-
tokio25
#58135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
meni je kod njega od pocetka smetala prica cojstvo srpstvo velike slave i sl
taj ponos na tu istoriju srpstva
on jeste mozda posten onako al je nacionalista teski
taj ponos na tu istoriju srpstva
on jeste mozda posten onako al je nacionalista teski
-
talijan97
#58136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pričamo o šizofreničaru i ego manijaku koji svakodnevno i po kući teatriše.
E čuj ti ne navijam za Bosnu. Jel teško biti normalan i sportski reći, da navijat ću? Teško je za slične budale.
Mi generalno imamo problem sa neradnicima i egoistima kratke pameti
E čuj ti ne navijam za Bosnu. Jel teško biti normalan i sportski reći, da navijat ću? Teško je za slične budale.
Mi generalno imamo problem sa neradnicima i egoistima kratke pameti
-
Dilibus
#58137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne moras. Ali ako pretendujes da budes clan predsjednistva te drzave, a navijas za drzavu koja je izvrsila agresiju na tvoju drzavu onda nesto nije uredu.drug_profi wrote: ↑09/04/2026 11:00 I ja to ne razumijem.
- Haris.ba
#58138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zasto je bitno da on glasa za BiH?
https://avaz.ba/vijesti/bih/876559/mija ... -od-dodikaKada su u pitanje optužbe da je saradnik BIA-e, za šta je direktno optužio zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović, Mijatović je odgovorio na orginalan način.
Šta drugo možete očekivati od osobe poput Vukanovića. On je veći četnik od Dodika, ali znate šta je jedina razlika – što je Dodik na vlasti, a on nije. To je jedino što njih boli, a vjerujete da njihovi stavovi nisu drugačiji.
- cyprus
#58139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mi smo na Zapadnom Balkanu države, a samim tim i reprezentacije poistovjetili sa etničkim grupama... Jedno veliko - NAŽALOST...
Al budimo pošteni do kraja... Pretpostavlja se da Srbi trebaju navijati za Srbiju (čak i oni koji žive izvan Srbije), Hrvati za Hrvatsku (čak i oni koji žive izvan Hrvatske), a Bošnjaci za Bosnu i Hercegovinu (čak i oni koji žive izvan Bosne i Hercegovine)... Oni koji iskaču iz toga šablona iz svog plemena se gledaju kao crne ovce... NAŽALOST!
Tražiti od Vukana da iskoči iz tog šablona, znači tražiti da odustane od bilo kakvih političkih ambicija...
Al budimo pošteni do kraja... Pretpostavlja se da Srbi trebaju navijati za Srbiju (čak i oni koji žive izvan Srbije), Hrvati za Hrvatsku (čak i oni koji žive izvan Hrvatske), a Bošnjaci za Bosnu i Hercegovinu (čak i oni koji žive izvan Bosne i Hercegovine)... Oni koji iskaču iz toga šablona iz svog plemena se gledaju kao crne ovce... NAŽALOST!
Tražiti od Vukana da iskoči iz tog šablona, znači tražiti da odustane od bilo kakvih političkih ambicija...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#58140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ActionBanned user for reason “Krsenje pravila foruma”ljubijankic wrote: ↑09/04/2026 12:09Šta je čudno ovdje? Pa ovo se otpočetka zna, kao što se zna da je štovaoc lika i (ne)djela Karadzica, Mladica i ostalih. To sto smo mi glup narod pa padne na pricu je druga tema. Samo mrtav Srbin je dobar Srbinskupljac_zeljeza wrote: ↑09/04/2026 12:05 Mi smo šerpa iz koje curi na sve strane. A sve počinje od ovog Vukanovićevog kako on ne može navijati za Bosnu.
Bosna i Hercegovina na godišnjem nivou gubi preko 100 miliona eura na transakcijama iz inostranstva, a ključni razlog je jer naša država nije dio jedinstvenog evropskog prostora plaćanja u eurima (SEPA). BiH je jedna od rijetkih zemalja koja nije dio ovog sistema.
BiH je u praksi veoma blizu članstva u SEPA-i, Vlada FBiH kao i Predstavnički dom Parlamenta FBiH su usvojili niz zakona iz oblasti fiskalne politike, a koji se odnose na regulativu koja je neophodna za članstvo. Federacija BiH je usvojila Zakon o platnim uslugama, Zakon o elektronskom novcu, Zakon o računima za plaćanje, izmjene i dopune Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, izmjene i dopune Zakona o bankama te izmjene i dopune Zakona o mikrokreditnim društvima. Sve to treba potvrditi i Dom naroda Parlamenta FBiH.![]()
» ljubijankic
Trajno
Odron.
- DaysleepeR
#58141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne mora niko da navija ko ne želi.
Ne moramo se ni mi konstantno ponižavati montirajući se na volej da nas neko ponižava sa odgovorima na to pitanje.
Isto kao da bilo kakav rezultat reprezentacije ovisi od toga da li oni navijaju ili ne.
Ne moramo se ni mi konstantno ponižavati montirajući se na volej da nas neko ponižava sa odgovorima na to pitanje.
Isto kao da bilo kakav rezultat reprezentacije ovisi od toga da li oni navijaju ili ne.
-
4L0n3
#58142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jes jbo majku, isto ko da je nesto prethodilo tome. Ne znam pada li ti ista napamet ?cyprus wrote: ↑09/04/2026 12:31 Mi smo na Zapadnom Balkanu države, a samim tim i reprezentacije poistovjetili sa etničkim grupama... Jedno veliko - NAŽALOST...
Od Vukana tražiti da iskoči iz tog šablona, znači tražiti da odustane od bilo kakvih političkih ambicija...
Elem, ovo oko vukana bespredmetna diskusija. Al je mali komsic ispo patriJota i eto ti ga.
-
moimoi
#58143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Moze se navijati i za obje.drug_profi wrote: ↑09/04/2026 11:00 I ja to ne razumijem.
Ja navijam kako za BiH tako i za Hr. Ne vidim u tome problem.. dapace.
Govnar je i on. Rodjen si u BiH jbote.
-
tokio25
#58144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
jedino sto ga treba postovati sto je javno rekao sto vecina politicara iz rs misli i tako djeluje
mislite da je radmanovic navijao za bih
dodik vec znamo
jedino mozda sarovic da je bio taj koji je navijao za bih od svih politicara iz rs
mislite da je radmanovic navijao za bih
dodik vec znamo
jedino mozda sarovic da je bio taj koji je navijao za bih od svih politicara iz rs
- DaysleepeR
#58145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nažalost svi su političari kukavice i vječno se boje glasača i botova i reakcija.
Bošnjaci nemaju nijednog uvjerljivog lavoraša političara koji će bacati mamce u javnosti.
Bakir misli da je on taj, ali svaki put mu se ko bumerang vrati.
Neko iskusan bi u onoj noći kad smo izborili kvalifikacije poručio srbima i hrvatima, ako se radujete, uzmite zastave svojih naroda, izađite na ulice, proslavite ovu pobjedu. I onda sa uživanjem gledao kako to lokalne policije spriječavaju. To je najveći poraz tih politika. Pa i botovi su se nakon plasmana 5 dana uskofrčili da napomenu kako oni ne navijaju za reprezentaciju jer su itekako čuli iz stanova i kafića kako se ljudi raduju golovima i prolasku. Panika je to velika. Da je stvarno bila tišina po RS-u i po mjestima sa hrvatskom većinom, malo sutra bi ko upregao botove da ono pišu, nema potrebe za tim.
Bošnjaci nemaju nijednog uvjerljivog lavoraša političara koji će bacati mamce u javnosti.
Bakir misli da je on taj, ali svaki put mu se ko bumerang vrati.
Neko iskusan bi u onoj noći kad smo izborili kvalifikacije poručio srbima i hrvatima, ako se radujete, uzmite zastave svojih naroda, izađite na ulice, proslavite ovu pobjedu. I onda sa uživanjem gledao kako to lokalne policije spriječavaju. To je najveći poraz tih politika. Pa i botovi su se nakon plasmana 5 dana uskofrčili da napomenu kako oni ne navijaju za reprezentaciju jer su itekako čuli iz stanova i kafića kako se ljudi raduju golovima i prolasku. Panika je to velika. Da je stvarno bila tišina po RS-u i po mjestima sa hrvatskom većinom, malo sutra bi ko upregao botove da ono pišu, nema potrebe za tim.
-
Dilibus
#58146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dok pojedini Bosnjaci ne pocnu sebe, svoj identitet, svoju historiju postovati, nece ih ni preostala 2 naroda postovati. Relativizirati i trpati nas u sve isti kos ne ide. Bosnjaci nisu narod koji velica Rasima Delica, Envera Hadzihasanovica, Amira Kuburu, Hazima Delica, Esada Landzu..... Dok se za druga dva naroda u BiH i ne moze isto reci. Kod nas su to ljudi marginalni. Dobar dio Bosnjaka, pogotovo mladjih nije ni cuo za njih. Kod Srba i Hrvata takve osobe su dio folklora, nacionalnog identiteta, patriotizma. I to Bosnjaci sad treba da prihvate da bi dokazali da su spremni za suzivot. Moje skromno misljenje da se Bosnjaci trebaju jos jace radikalizirati. Nesto poput Albanaca na Kosovu. Jedino tako mozemo opstati a da ne postanemo Palestinci u sopstvenoj drzavi.
-
Dimu1927
#58147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Problem je u tome sto ovaj trojanski konj potencira kako navija za srbiju i zvezdu
Navijam i ja za engleze i man utd recimo pa to ne znaci da poricem bih kao drzavu jer se smatram englezom
Dvorska luda obicna a isto misli ko i vecina anamo nista novo nego ga nenad i slicni promovisu pa je lafo nama simpatican jer kritikuje dodika
I stanivukovica grlile nane po carsiji boze sacuvaj
Samo se ponizavamo jos vise sad je mantra ne raduje se neuspjesima... tipa da su nas talijani nabusili ne bi on slavio, hvala ti vukane do neba
Ma mrs bijednice
Navijam i ja za engleze i man utd recimo pa to ne znaci da poricem bih kao drzavu jer se smatram englezom
Dvorska luda obicna a isto misli ko i vecina anamo nista novo nego ga nenad i slicni promovisu pa je lafo nama simpatican jer kritikuje dodika
I stanivukovica grlile nane po carsiji boze sacuvaj
Samo se ponizavamo jos vise sad je mantra ne raduje se neuspjesima... tipa da su nas talijani nabusili ne bi on slavio, hvala ti vukane do neba
Ma mrs bijednice
-
moimoi
#58148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Postovanje se ne dobija radikalizacijom, vec uspjesima. Ulaganjem u obrazovanje, nauku, kulturu.
Uredjenom i cistom zemljom. Zakonima koji se postuju i koji vrjede za sve.
- drug_profi
#58149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo ti nije trebalo.
-
talijan97
#58150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koja je pouka iz reprezentativnog rezultata? Bosnjaci trebaju biti pobjednici, borba, rad, postenje i sloga.